Zelfmaken

De coolste babykamer & kinderkamer decoratie's ga je zelfmaken! Kinderkamerstylist helpt je een handje met gemakkelijke voorbeeld 'zelfmaken' blogs. Super origineel zijn juist vaak de handmade items die aan de kinderkamer zijn toegevoegd. Hiermee zet je een eigen stijl neer. Kies hieronder je favoriete diy's en ga fijn aan de slag! Succes.

Raamdecoratie zelfmaken

 

De meest gelezen artikelen over "zelfmaken"

1) Wandplank zelfmaken

2) Plankenwand kinderkamer maken

3) Krijtbord zelfmaken

4) Raamdecoratie zelfmaken

Muurschildering kinderkamer
26-3-2020

Ik had onwijs zin in een vrolijk blog en kwam op Pinterest een kinderkamer muurschildering tegen. Ik verzamelde daarna nog een heleboel andere muurschilderingen op mijn Pinterest board en moest ook denken aan het boek Wonderwalls van Katrien vanderlinden wat ik een tijd geleden in de boekenwinkel zag. In dat boek staan fijne muurschilderingen DIY's. Ik zal hieronder ook een aantal voorbeelden uit dat boek tonen. Fantastisch wat je allemaal met verf kan doen in de kinderkamer! Los van een hele muur schilderen (wat ook prachtig is). 

 

Muurschildering kinderkamer

Muurschildering Kinderkamer / Foto linksboven: Wat een mooi effect! Neem de deur mee wanneer je de muur schildert! Bron: Kristina Lynne / Foto rechtsboven: Wat een lekker effect! Het lijkt wel een dierenhuid. Juist leuk in een mooie kleur. Bron: My Style Vita / Foto linksonder: Kleurrijke vlakken, mooie warme kleuren. Ook prachtig voor in een tienerkamer. Bron The Nordroom / Ik schilderde een paar jaar geleden uit de hand deze strepen op de muur. Ik zocht naar een "circus" sfeer en wilde juist geen te strakke lijnen. 

 

Naast originele muurschilderingen kan je ook nog de meubels erbij betrekken. Online kwam ik dit hoekje van Hipaholic tegen. Zo tof wanneer je een aantal meubels in dezelfde kleur als de muur schildert! Hieronder is het kastje ook nog eens in tweeën opgesplitst met verf wat nog een extra unieke uitstraling geeft.

Muurschildering kinderkamer

Muurschildering kinderkamer / Foto linksboven komt uit het boek "wonderwalls". Stap voor stap wordt daarin uitgelegd hoe je in je eigen kinderkamer je muur op deze manier schildert! / Foto linksonder is een inspiratie foto van Annie Sloan / Foto rechtsonder: Niet zo creatief met muurschilderingen? Kijk wat voor effect het geeft als je de deur in een mooie kleur schildert!! Inspiratie via BNwalls.com

 

Muurtekening kinderkamer

Inspiratie muurschildering Kinderkamer / Foto boven Wonderwalls.be, stap voor stap je eigen muurschildering maken / Foto linksonder inspiratie via Lisa Congdon / Foto rechtsonder via Pinterest, SortingWithStyle

 

Online zijn er zoveel prachtige illustraties te vinden die je na kan tekenen en zelf op de muur aan kan brengen. Je kan online informatie vinden. Bijvoorbeeld welke beamer je hiervoor kan gebruiken.

 

Een paar tips kan ik je alvast geven:

- Schilder op een vlakke muur. Gebruik dunne, fijne kwasten. Een muurschildering is een precisie werkje en kost je sowieso veel tijd. Gebruik verf op waterbasis.

 

Superveel succes!!

Hoogslaper bouwen
8-12-2019

Gastblog door Jenny - Je kent het wel, zo’n slaapkamertje waar eigenlijk net geen eenpersoonsbed in past. Doet nog prima dienst als babykamer, maar daarna wordt het toch eigenlijk wel te klein voor je mini-me. Ook ons huis heeft zo’n kamertje. Jongste zoon Hidde is de pechvogel. Zijn kamer is maar 2 x 2,50 m. We hadden al van alles geprobeerd, maar ik was er niet echt tevreden mee en hij speelde er nooit, omdat er gewoon geen ruimte voor was. Tuurlijk hadden we ook onze zolder kunnen verbouwen en daar een slaapkamer van kunnen maken, maar eerst staat de verbouwing van de benedenverdieping nog op de planning waar ons geld in gaat zitten. Dus ik moest wat anders bedenken, wat niet teveel geld zou kosten. Gastblog door Huisgeluk.

 

Hoogslaper bouwen

Op Pinterest zag ik regelmatig een plaatje voorbij komen van een op maat gemaakt bed met kastruimte eronder in een kleine slaapkamer. Je kent het plaatje vast wel, want volgens mij heeft iedereen deze wel een keer gepind. Dit zou perfect zijn voor Hiddes kamer. Het leek mij het makkelijkst om als basis de Ivar kasten van Ikea te gebruiken, omdat ik nou ook weer niet zo’n klusheld ben. Wat balken, latten en grenen timmerpanelen erbij en de klus kon beginnen. Ik had natuurlijk al flink wat onderzoek gedaan op internet naar werkbeschrijvingen, maar nergens kon ik iets vinden waarbij ook rekening werd gehouden met een radiator en raam. Dus ik maakte een tekeningetje en ging samen met mijn man aan de slag. Het kostte wat bloed, zweet en tranen, maar het resultaat is prachtig geworden! Hidde slaapt prinsheerlijk in zijn nieuwe bed en heeft ook nog genoeg ruimte om te spelen en z’n spulletjes op te bergen. Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op Hidde. Wie had dat gedacht; van klein rommelig kamertje naar het mooiste kamertje van het huis! Omdat ik op Instagram zoveel vragen over kreeg hoe ik het bed had gemaakt, heb ik er een werkbeschrijving van gemaakt.

 

Hoogslaper bouwen

 

Benodigdheden Hoogslaper Bouwen

• 2 Ivar kasten 80x50x83 cm

• grenen timmerpanelen (laat deze op maat zagen bij de bouwmarkt of houthandel):

- 33 x 200 cm

- 20 x 83 cm (2x)

- 20 x 101 cm (2x)

 

• panlatten voor de lattenbodem:

- 22 x 50 mm (19 latjes van 101 cm)

 

• vuren balken:

Frame vloer:

- 50 x 32 mm (2 balkjes onder de Ivar kastjes van 200 cm)

- 50 x 32 mm (3 balkjes erachter van 53 cm)

Frame op de kastjes: - 55 x 50 mm (1 balk op de Ivar kastjes van 200 cm)  

- 32 x 50 mm (2 balkjes om timmerpanelen aan de zijkanten aan vast te kunnen schroeven van 20 cm)

- 50 x 45 mm (2 balken van 200 cm)

- 50 x 45 mm (3 balken van 95,5)

 

• Rigostep Skylt Original Ultramatte PU-lak

• Decoupeerzaag

• Cirkelzaag of handzaag

• Boormachine

• Slagpluggen

• Schroeven

 

Stappenplan Hoogslaper bouwen

1. Monteer de Ivar kasten (deurtjes nog niet bevestigen).

2. Maak een frame op de vloer van muur tot muur waar de Ivar kasten op komen te staan. Deze bestaat uit 2 balken van 200 cm en 3 kleine balkjes van 53 cm. Zaag deze met de handzaag of cirkelzaag op de juiste lengte. Meet de plaats van de balkjes uit mbv de Ivar kasten. De kleine balkjes schroef je aan de achterste lange balk vast voordat je de kasten erop zet. Zet vervolgens de kasten op de goede plek en schroef ze van binnenuit vast aan de balken.

3. Bovenop de kastjes heb ik een extra balk geschroefd (ook weer van binnenuit vast geschroefd) om extra hoogte te creëren ivm de radiator en het raam erachter. Pas dus de maten aan afhankelijk van jouw situatie. Bovenop deze extra balk, maak je een frame van vuren balken. Deze maak je met slagpluggen aan de muur vast en de voorste balk, schroef je aan de balk eronder vast. Schroef in het midden een extra steunbalk. Zorg ervoor dat het frame aansluit op het binnenwerk van de kast. Dus reken de deurtjes niet mee. Er komt straks namelijk nog een plank als uitvalbescherming, die netjes lijnt aan de deurtjes.

4. Zaag 19 panlatten op maat. Ik heb gekozen voor een iets breder bed, zodat je wat ruimte over houdt bij de vensterbank. Handig ook om het bed op te maken. Van deze latten maak je een lattenbodem. Leg ze met dezelfde afstand (breedte van een latje) ertussen op het frame en bevestig stevig band met een tekker op de latten. Je kan de lattenbodem dan ook een keer van het bed halen, om onder het bed stof te zuigen. Op het stukje waar geen matras ligt, heb ik een matrasonderlegger neergelegd, zodat er niks tussen kan vallen.

5. Met de grenen timmerpanelen maak je een hoofd- en voeteneinde en uitvalbescherming aan de zijkant. Teken op de gewenste plek van de grootste plank een ‘hapje’ eruit, die je vervolgens met een decoupeerzaag eruit zaagt. Met een schuurmachine krijg je hem mooi vlak. Schroef de plank op de balken die op de kastjes liggen. Nu kun je het hoofd- en voeteneinde op de muur schroeven. Laat de bovenkant lijnen aan de grote plank aan de zijkant. De ‘gaten’ naast de kastjes vul je op met grenen timmerpanelen die je op het frame vast schroeft. Als je iets meer ruimte hebt dan ik, dan zou je aan één kant ook een deurtje kunnen maken voor een geheime hut. Of maak een trapje aan één kant.

6. Monteer de deurtjes op de kastjes. Je ziet nu dat deze mooi één geheel vormen met de grenen timmerpanelen.

7. Schuur het geheel licht op en zet alles in de matte blanke lak. Ik gebruikte Rigostep Skylt, een ultramatte PU-lak. Het kost even wat tijd (want je moet 3 lagen gebruiken) maar het zorgt er wel voor dat het hout niet vergeelt. Zeker de moeite waard dus.

8. Vanwege de beperkte ruimte, was er geen plek voor een trapje. Daarom heb ik een krukje van Ikea gebruikt. Multifunctioneel, want hij doet ook dienst als zitplek aan het bureautje.

 

Hoogslaper bouwen

Bouwtekening hoogslaper de maten

Bouwtekening hoogslaper

Bouwtekening hoogslaper

 

Hieronder detail foto's van het bouwen van een hoogslaper

hoogslaper bouwen

 

hoogslaper bouwen

 

 

Zo ziet de bovenkant rechts eruit

Zelf hoogslaper maken

De instap van de hoogslaper zie je hieronder

hoogslaper bouwen

Heel veel succes met het maken! En mocht je het resultaat op Instagram delen, dan vind ik het superleuk als je me hierin tagt.

Liefs, Jenny

Interieurontwerper en eigenaar van Huisgeluk

 

+ + + 

Binnenkort tonen we meer foto's van deze kinderkamer bij onze binnenkijkers

Last minute surprise
4-12-2019

Natuurlijk vandaag geen kinderkamer blog! Ik ga jullie helpen met dit "last minute surprise blog". Ik denk dat velen met mij nog geen surprise klaar heeft en dat moet natuurlijk allemaal last minute in elkaar gezet worden. Gelukkig heb ik al een DIY board op Pinterest die ik deze ochtend extra gevuld heb voor jou. Alle inspiratie foto's die ik hieronder toon heb ik van Pinterest geplukt. Neem dus vooral even een kijkje op Pinterest om door te klikken naar de bron en misschien nog extra geïnspireerd te raken. 

 

Last minute surprise maken

Duik de oud papier kast in en trek zoveel mogelijk karton daaruit. Verzamel al je tubes verf, linten en ander materiaal en je kan van start! Misschien heb je ook lege blikken staan, of misschien de buurvrouw? Misschien is dat weer iets teveel werk, dan houd je het zoveel mogelijk bij karton knutsels! 

Last minute surprise maken

Foto's via Pinterest / wanneer ik een verkeerde bron hierboven heb neergezet laat me dit graag weten!

 

Als je het Pinterest board of de foto's hierboven bekijkt krijg je misschien al vrij snel inspiratie voor de persoon waar je de surprise voor maakt. De surprise hoeft niet perse aan te sluiten bij het cadeau wat erin zit. De surprise kan ook aansluiten bij de hobby's van dit persoon!

 

Nog meer LAST MINUTE SURPRISE IDEEEN;

- Surprises met kleine opdrachtjes zijn ook altijd leuk! Geef je nagelijk? Laat de persoon eerst (met oude nagellak) zo netjes mogelijk de nagels lakken van de kartonnen handen.

- Heeft de ontvanger van het cadeau iets heel duurs op zijn lijstje staan, bijvoorbeeld parfum van Chanel? Dan kan je ook daar een surprise van maken en een heel ander cadeautje erin verstoppen natuurlijk! Heeft diegene toch zijn (veels te dure) wens ontvangen!

- Via Pinterest vond ik ook templates van een mobiele telefoon die je uit kan printen, knippen en bijvoorbeeld op dik karton kan plakken. Knip eromheen, versier je mobiel van karton en plak evt een grappige opdracht in het mobiel venster. 

- Houdt de ontvanger van snoep? Maak bijvoorbeeld Engels Drop! Op ons Pinterest board staan ook grappige taarten van karton of van sponsjes.

Last minute surprise maken

Foto's via Pinterest / wanneer ik een verkeerde bron hierboven heb neergezet laat me dit graag weten!

 

Hopelijk is het gelukt en heb ik je op ideeën gebracht! Veel succes met je surprise maken en geven!

Tafels oefenen groep 5
5-11-2019

Tafels oefenen groep 5, hoe doe je dat op een leuke manier? In principe is het gewoon een "stamp" dingetje, weet ik ook nog wel van vroeger. Alleen, op dit moment, heeft onze dochter een beetje een negatief zelfbeeld wat betreft rekenen en ik wilde hier toch voorzichtig mee zijn. Ik had van te voren bedacht dat we misschien de tafels als een spelletje konden leren, of misschien leuke oefen bladen op het internet uitprinten. Totdat zij zelf met het idee kwam om de tafel van 4 te gaan schilderen! Ik had nog grote vellen wit papier liggen en ook een kast vol verf en kwasten. Super idee.

 

Tafels oefenen groep 5

Ik vroeg aan mijn dochter hoe ze het bedacht had. Wil je de tafel van 4, de rijtjes mooi op papier schilderen? Vroeg ik. Nee, er moest een eenhoorn in het midden komen en de tien sommen moesten ieder in een muffin eromheen. We begonnen nog wat stroef, ik schreef af en toe een som in een muffin en wilde dan van haar graag het antwoord. Dat ging niet iedere keer even gemakkelijk maar naar mate we langer aan het schilderen waren ontspande ze en lukte dat steeds beter. Inmiddels hadden we ook youtube aangezet met "de tafel van 4". Tijdens het schilderen begon ze half mee te zingen. Ik vond wel dat het liedje in een te snel tempo gezongen werd maar ze leek het leuk te vinden en af en toe luisterden we ook een ander liedje via YouTube. Tussen het schilderen door herhaalde ik af en toe een som uit de tafel van 4. 

Lees graag onder de foto verder hoe wij dit aanpakten.

Tafels oefenen groep 5

Aanpak "tafels leren schilderen"

- Pak een groot vel papier A3, het schilderen duurt dan ook iets langer.

- Laat je kind beslissen welk figuur er in het midden komt en hoe hij/zij de 10 sommen er graag omheen zet.

- Mijn dochter wilde dat ik een eenhoorn schetste in het midden en 10 muffins eromheen. Via google afbeeldingen zochten we samen de plaatjes op om na te tekenen.

- Schets eerst met potlood de tekeningen (of laat het kind schetsen, kijk wat hij/zij zelf wil doen of samen) en sommen en ga daarna samen schilderen, zo ben je ook al meerdere keren met 1 som bezig (zie extra toelichting hieronder).

- Maak de sfeer extra ontspannen door een schaaltje lekkers erbij te zetten.

- Luister intussen naar de tafel die je wilt oefenen via youtube, maar zet het ook af en toe weer uit en luister ook een ander liedje om de sfeer gezellig te houden.

- Vraag af en toe tussen het schilderen door een som van de tafel.

- Ben je driekwart op weg dan kan je nog even samen dansen of springen en intussen de tafel sommen herhalen (tafels leren met beweging). Ook dit ontspant weer en zorgt ook voor beter onthouden.

 

Tafels oefenen op een leuke manier

 

Extra toelichting:

- Het schilderen van de tafels leek een hele goeie manier omdat het lang duurde (dus ook genoeg tijd voor het tafel van 4 liedje via YouTube). We schetsen namelijk eerst de tekeningen en sommen met potlood op papier, dat was dus al de 1ste keer oefenen. Daarna begon het schilderen. Een aantal keren hadden we de sommen al op de muffins geschreven maar we moesten soms opnieuw de som opschrijven omdat we "per ongeluk" een beetje over de som heen geschilderd hadden en we de som niet goed meer zagen. Of soms de uitkomst wel maar de som niet meer. Kortom, grappige manier om op verschillende manieren dus de som te herhalen.

- Uiteindelijk hadden we een prachtig schilderij af én kan mijn dochter in 1 ochtend de tafel van 4!

Zou het ook een manier voor jou zijn?

Het resultaat! Een mooi tafel schilderij voor op de kinderkamer

Tafel van 4

Tafel van 4

Hemeltje ledikant
1-11-2019

Gastblog door Roos - Ik ben gek op hemeltjes. In een eerdere blog schreef ik hoe je een hemeltje maakt met een hoepel. Dit keer bedacht ik snelle DIY om binnen no-time een tof "hemeltje ledikant" te maken boven het bedje van je kindje. Naast het feit dat een hemeltje geborgenheid brengt voor je kindje geeft het je kinderkamer ook een warme sfeer. En nog leuker, het prikkelt de fantasie van je kindje. Zo verandert zijn of haar bedje tijdens het spelen in een tent in de wildernis, een speelgoedwinkeltje of een schip op zee… wat een spannende avonturen! Let op, dit "hemeltje ledikant" is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 maanden en na 3,5 jaar. Houdt altijd rekening met de veiligheid van je kindje!

 

Hemeltje ledikant

Hemeltje ledikant

Hemeltje ledikant maken

Het enige wat je nodig hebt voor deze DIY is 3 tafelpoten van de bouwmarkt. Ik heb gekozen voor de lange versie van 70cm (B613476) maar er zijn ook kortere versies (meubelpoten). Het is maar net wat je leuker vindt! Daarnaast heb je een lange lap stof nodig. Ik gebruikte een linnenstof van 5 meter lang. Op de markt zijn veel mooie stoffen te vinden voor een leuke prijs. Of kijk eens bij de kwantum of ikea.

hemeltje gemaakt van meubelpoot Karwei 70 cm

 

Bepaal op de muur het midden van het bedje. Ik heb gekozen om de eerste poot op 180cm hoogte te bevestigen. Maak de eerste tafelpoot vast d.m.v 4 pluggen en schroeven. Dit wordt de nok van het huisje. Heb je de eerste tafelpoot bevestigd? Dan kan je de andere 2 poten gaan plaatsen. Ik wilde de stof langs het bedje laten vallen en heb daarom aan elke kant 5 cm naast het bedje gemeten. Deze 2 poten bevestigde ik op 150cm hoogte. Als alle drie de poten bevestigd zijn kun je de lap stof gaan ophangen. Ik heb de stof eerst door het midden gevouwen zodat er 2 gelijke helften ontstaan. Het enige wat je nu nog moet doen is de stof over de middelste tafelpoot schuiven en daarna over de 2 buitenste poten.

Hemeltje ledikant

Hemeltje ledikant zelfmaken | Let op, dit "hemeltje ledikant" is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 maanden en na 3,5 jaar. Houdt altijd rekening met de veiligheid van je kindje!

Je kan op verschillende manieren het "hemeltje ledikant" afstylen. Ik heb gekozen om een macramewandhanger aan 1 van de poten te hangen. Je kan ook heel makkelijk een slingertje erin hangen of wat magische lampjes….. tadaaaa, je hemelhuisje is klaar!

Hemeltje kinderkamer

Hemeltje ledikant, product informatie: Items van dit kamertje Houten wandbekleding white wash | Visposter | Kapstokje zelfgemaakt | Dekentje Miesenco |  Hangfish | Antiek bedje via @elderingroos

Overige accessoires prive bezit

 

Veel plezier met het maken van deze DIY, liefs Roos van Bywoed

+ + +

Knutselen zomer
9-7-2019

Ik kan nu een blog plaatsen over kinderkamer inrichten maar ik weet uit ervaring dat jullie momenteel meer op zoek zijn naar "knutselen zomer" inspiratie! En dat is precies wat ik ga doen. Ik ben deze ochtend een aantal uren bezig geweest met "zomer knutsels" te zoeken op mijn Pinterest board. De leukste zomer knutsels deel ik graag hieronder. Ik heb ze zelf niet bedacht maar ik maakte voor jou wel een selectie "knutselen zomer" uit de honderden ideeën die je kan vinden online. 

 

Knutselen zomer

De leukste DIY's vind ik persoonlijk de gemakkelijke ideeën waarbij je niet veel nodig hebt en waardoor je het dus niet gaat uitstellen (want te ingewikkeld). De leukste "knutselen zomer" ideeën vind ik;

- Stenen schilderen (schilder ze eerst wit, laat ze drogen en ga daarna aan de slag met bijvoorbeeld grappige gezichtjes, of lieve woorden)

- Stempels maken (met scherp mesje en gum, of met guts mesjes via hobbywinkel of online en gummen). Kijk eens in de shop van SalutStefanie.nl voor inkt, ideeën of een compleet stempelsetje!

- Zomer knutsels van karton (uit je papierbak), vormen knippen en schilderen. Je kan bijvoorbeeld dieren in het groot maken of huisjes en daarna beschilderen. Kijk op ons Pinterest board bij "kinderposters" voor leuke voorbeeld illustraties die je na kan maken.

- Knutselen met macaroni. Schilder de macaroni en maak er een ketting of slinger van of gebruik de vormpjes om andere dingen mee te versieren.

- Kleien. Gebruik klei wat opdroogt. Maak bijvoorbeeld een mini regenboog, of een ornamentje voor aan een ketting. Stippel er bijvoorbeeld met een coctailprikkertje je naam of een woord in.

- Zwart/wit kopie van je kind (het gezicht) uitknippen en versieren met verf en glittersteentjes en stickertjes en bijv. gelpennen en kleurpotloden.

 

Hieronder grappige ideeen wat je kan maken van karton in ons "knutselen zomer blog"

KNUTSELEN MET KARTON

Leuke dingen om te knutselen

Knutselen zomer blog / Knutselen met Karton 1. Maak wolken van karton die je in elkaar kan zetten (handmade Charlotte) 2. Dieren van Karton die kunnen staan (Supermakeit.com) 3. Dino's maken. Print de figuren (download de templates) en trek ze over op karton. Daarna uitknippen en versieren (Handmade Charlotte). 4. Deze cake toppers kan je ook in het groot maken (MerMag.blog). Je kan ook dieren van andere kinderposters of kaarten als voorbeeld gebruiken en deze natekenen op karton en inschilderen.

 

TIP De mooiste verf (prachtige vergrijsde kleuren) haal ik zelf bij de Sostrene Grene. Als je verf gebruikt in kleuren die je persoonlijk al erg mooi vindt kunnen de "zomer knutsels" eigelijk nooit mislukken :-)

 

KNUTSELEN MET PASTA

Met pasta kan je hele leuke dingen maken. Schilder de pasta in prachtige kleuren en ga aan de slag. Hieronder alvast een aantal ideeën:

Zomer knutselen

Knutselen zomer blog / Knutselen met macaroni (vlindertjes / penne) 1. Een schaakspel van Macaroni, dit is wel een flink klusje (Handmade Charlotte) 2. Een ketting van vlinderpasta (Lamaisondeloulou) 3. Rupsje nooitgenoeg van pasta (buggyandbuddy)

 

STEMPELEN

Stempels kan je kopen maar nog leuker is het om stempels zelf te maken. Je kan met een aardappel stempelen (een figuur erin maken met een scherp mesje) of met een gum, waar je een vormpje van maakt (zie hieronder hoe dat eruit ziet. Wil je netter aan het werk gaan dan koop je een gutssetje (in diverse formaten). Een compleet stempelsetje is online te vinden bij SalutStefanie.

Knutselen vakantie

Knutselen zomer blog / Knutselen met stempels 1. Stempel idee lijstjes (Talktothesun) 2. IJsjes stempelen (Astampaday) 3. Bellen blazen (Designspiration)

 

STENEN SCHILDEREN

Op vakantie kom je altijd wel ergens stenen tegen. Meestal verdwijnen er ook wel een paar in de zakken van de kinderen (tenminste, bij die van ons wel). Hoe leuk dat je daar nu thuis (of op je vakantie plek) iets mee kan doen!

Knutselen zomer

Knutselen zomer blog / Knutselen met stenen 1. Gezichtjes op stenen schilderen (Anna Katharina Jansen) 2. Stenen beschilderen, stickers erop en aflakken (Handmade Charlotte) 3. Figuren in stenen zien en gezichtjes erop maken (Swantje und Frieda) 4. Kunst stenen (Minireyve / Minireyve). Je kan ook lieve woorden op stenen schilderen, of grappige tekstjes.

 

FOTO BEWERKEN

Maak een zwart wit kopie van een foto van het kind die ermee aan de slag gaat. Leg allemaal stickertjes, tijdschriften, verf, potloden, gelpennen etc op tafel en begin met de kopie uit te knippen. Je kan eerst de achtergrond van de A4 mooi versieren en daarna de kopie erop plakken of alvast de uitgeknipte foto op een A4 (of kleiner vierkant papier) plakken en het dan versieren. Je hoeft natuurlijk niet perse je eigen kind voor dit kunstwerk te gebruiken een grappige vintage foto die je online vindt, je huisdier, je auto met caravan, oma of opa, alles kan! 

Knutselen zomer idee

Idee en uitvoering ArtCampla

Knutselen zomer

Knutselen zomer Zwart wit kopie bewerken / Foto's bewerken en lijstjes maken van bijvoorbeeld ijsstokjes. Idee & uitvoering ArtCampla

 

ZOMER KNUTSELS

Hieronder nog een aantal leuke ideeën om te knutselen in de zomer. Alvast onwijs veel plezier gewenst!

 

Zomer knutsels

Knutselen zomer blog / 1. Via pinterest vind je veel knipbladen, gratis downloads etc. Deze "Franse Gymnaste" vond ik er ook (Pinterest, bron onbekend). 2. Voorbeelden wat je kan maken met klei. Leuk om in een doosje te bewaren of eventueel een broche of magneetje ervan te maken (via OhHappyDay.com) 3. Poppetjes maken van IJsstokjes (MollyMooCrafts) 4. Via Pinterest ook veel weef ideeën of dit kinderborduur idee (Pinterest, bron onbekend) 5.. Schilder A4 papier in prachtige kleuren en ga er daarna knipfiguren van maken. Maak er een gaatje bovenin, touwtje erdoor en je kan een slinger maken of een "kastfiguurtje" (AIKOFUKAWA)

 

+ + +

Ik hoop dat ik alle bronnen goed vermeld heb. Wanneer dat niet zo is hoor ik dat heel graag.

+ + +

Ik hoop dat je veel plezier hebt van dit KNUTSELEN ZOMER blog! Voor meer "zelfmaken" en "gratis downloads" kijk graag op onze site.

Bezoek je ook onze Pinterest DIY pagina?


Bekijk reacties (2)

Kinder speeltent
2-4-2019

Gastblog door Roos - Vandaag deel 2 van Roos haar blog "speelkamer ideeën". In blog 1 zag je al een foto van een "kinder speeltent". Vandaag, in deel 2, beschrijft Roos hoe jij je eigen "kinder speeltent" maakt.

Geborgenheid en veiligheid is iets wat ik erg prettig vind om een kindje te bieden in een kinderkamer. Vaak adviseer ik mijn klanten dan ook een hemeltje, leeshoekje of speeltentje waar hun kinderen zich even terug kunnen trekken op hun eigen gemak. Hier kunnen ze lezen, chillen of hun fantasie de vrije loop laten gaan. Zo kan een "kinder speeltent" opeens een boot op een stormachtige zee zijn of een winkeltje waar van allerlei moois te koop is. In deze stylekamer mag zo’n plekje natuurlijk niet ontbreken.

 

Werkbeschrijving Kinder speeltent

Om makkelijk en snel een speeltent te realiseren ging ik aan de slag met het kledingrek van Handles and more. Dit is een kledingrek met leren banden die in diverse kleuren te bestellen zijn. Ik koos voor de kleur mint. Een lekkere frisse kleur dat een mooi contrast geeft met de donkere achtergrond. Dit kledingrek is eenvoudig op te hangen aan het plafond. Het enige wat je daarna hoeft te doen is een groot stuk stof over de stok te draperen, matras eronder, lekkere kussens en dekens erin en je speeltentje is klaar! Voor de finishing touch bevestigde ik nog een mooie pompom aan de tent. Wat ook een leuke beleving is voor je kindje, hang wat lampjes in het tentje op!

Kinder speeltent

Producten Kinder speeltent | Stof Wown via Kwantum | Hoeslaken, kussen, dekens Suus & Suus | Stoel, flamingo en vloerkleed privé 

 

Kinder speeltent

Detail Kinder speeltent | Losse stof Wown Zilverblauw via Kwantum | Kledingrek kleur mint | Behang Pimpelmees

 

Speeltent kinderen

Kinder speeltent met pompon | Behang Pimpelmees

 

Blog door Roos van By Woed

+ + +

Lees hier deel 1 van dit blog "speelkamer ideeën"

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "Tipi maken"

Wanddecoratie leeuw
9-11-2018

Gastblog door Roos - Onlangs was ik in de Karwei en zag ik een stoelkussentje. Een mooi velours kussentje in een prachtige diep oud roze kleur. Na een tijdje rond te hebben gelopen dacht ik nog steeds aan het kussentje. Mijn creatieve brein begon te stormen en spontaan ontstond er een erg leuke en makkelijke DIY. Lees je mee?

Wanddecoratie leeuw

Wanddecoratie leeuw maken

Al een tijdje ben ik verliefd op de prachtige leeuwhanger en kussens van Ila y Ela uit Spanje. Door het kussentje van Karwei kreeg ik het idee om een eigen wandhanger in low-budget versie te maken. Ik heb er dus voor gekozen om een leeuw te maken, maar, met een beetje creativiteit zijn er ook genoeg andere leuke dieren te bedenken!

Wat heb je nodig: Schaar, Pen en papier om malletjes uit te tekenen, Lijmpistool met lijmsticks, Universele lijm.

Aanschaffen: Kussentje van Karwei: dunne stoelkussen velours 45cm ik heb gekozen voor de kleur kleur Blush €7,95

Viltlapjes € 1,00 per stuk, 1,5 mtr Franjeband wol € 4,95 per meter

Muurdecoratie leeuw maken

Franje plakken: Ik ben begonnen met de franjeband aan de achterkant van het kussen vast te plakken met het lijmpistool. Let erop dat de band zelf niet zichtbaar is aan de voorkant en houdt dus een halve centimeter afstand van de rand. Ik heb eerst een stuk van 10 cm voorgelijmd en het band erop geplakt toen het nog warm was. Zo ga je telkens 10 cm verder tot het band rondom het kussen bevestigd is.

Muurdecoratie leeuw zelfmaken

 

Indeling gezicht: Zodra de basis af is kan je beginnen met de indeling van het gezicht. Ik heb met pen, papier en een schaar eerst malletjes gemaakt om te kijken welke indeling ik het mooiste vind. Ook heb ik op de malletjes kleuren gezet. Dit is een handige tip zodat je weet welk kleur vilt waar komt.

 

Muurdecoratie leeuw

Heb je de juiste look voor je dier gevonden? Dan kan je de malletjes overtrekken op het vilt en uitknippen. Of zoals ik heb gedaan met de losse hand. Tip: vouw je vilt dubbel zodat je 2 gelijke helften krijgt of 2 gelijke delen (zie de vouwlijnen in mijn malletjes als voorbeeld). Vilt plakken: Heb je alle onderdelen compleet? Dan kan je beginnen met het plakken van het vilt op de voorkant van het kussen. Ik heb hiervoor universele lijm gebruikt en niet het lijmpistool. Het lijmpistool kan nog wel eens dikke klodders geven en dit zie je goed zitten onder het dunne vilt en dat is niet mooi. Ik ben begonnen met het plakken van de neusbrug. Omdat deze het midden bepaald is dit een goed uitgangpunt voor de rest van het gezicht. Hierna bouw je het gezicht 1 voor 1 op. De oren heb ik aan de achterkant van het kussen bevestigd, voor de franjeband. Op de halve cm die nog vrij is. Dit heb ik wel met het lijmpistool gedaan voor extra stevigheid.

Leeuw muurdecoratie

Ophanglusje maken: Ben je klaar met het gezicht? Dan is je wanddecoratie leeuw bijna af. Het enige wat je nog moet doen is een lusje maken aan de achterkant van de leeuw. Hiermee kan je de wandhanger ophangen. Ik heb een lange strook van ongeveer 1cm breed geknipt en hier een lus van gemaakt. Ik heb de uiteinde van de strook vastgeplakt met het lijmpistool. Laat de lijm even afkoelen en plak daarna de lus op de achterkant van het kussen aan de bovenkant onder het band vast met het lijmpistool.

Haakje leeuw kinderkamer

 

Je leeuwenhanger is nu klaar en stylen maar!

Leeuw wanddecoratie kinderkamer

Nog een laatste tip: Ik spoot een beetje haarlak in de franjes van de leeuw wanddecoratie zodat deze netjes omhoog blijven staan!

Wanddecoratie leeuw kinderkamer

Foto's, idee & styling ByWoed

Informatie producten

foto: Confetti Behang ferm living, Vlaggenlijn Numero74 via Lidor, Hemeltje eerdere DIY, sterrenslinger liefskarlijn, kussen met franje ensuus via kwantum, groene kussen met pompoms, velourse rol via karwei, roze kussen met sterretjes kwantum, creme kussen met roze minipompoms kringloop, zandkleurig sprei Koeka, jurk lotte van zara. Oortjes diadeem privebezit.


Bekijk reacties (1)

Kinderkeuken hout
5-11-2018

Gastblog door Marlies Huisman - Tijdens een van de vele bezoekjes aan de kringloop zag ik ‘m staan: een verwaarloosd kinderkeukentje van hout. Toen nog voorzien van een knalrode kleur. Gelukkig bestaat er zoiets als verf en knapte ik het keukentje helemaal op waardoor het nu een pronkstuk is in ons interieur.

Inspiratie kinderkeuken hout

Al een hele poos terug stuitte ik via Pinterest op een blog waarbij de best verkochte Ikea-keuken omgetoverd was tot een niet-standaard prachtexemplaar. Dit voorbeeld werd mijn inspiratie voor het opknappen van het kringloop speelkeukentje. Ik wilde graag dat de speelkeuken mooi in ons interieur zou passen, maar het moest wat mij betreft geen heel uitgebreid, en vooral ook niet te duur, project worden.

 

Kinderkeuken hout zelfmaken

Na een grondige schuurbeurt verfde ik de houten speelgoed keuken (incl zwarte gasplaatjes) in de subtiele grijze kleur "saliegrijs’ van Karwei". Ik verving de rode knopjes door beukenhouten knoppen van de bouwmarkt en in plaats van het grote houten handvat maakte ik twee greepjes van een oude leren riem die ik nog had liggen. Bij de bouwmarkt liet ik twee triplex platen op maat zagen: voor de nieuwe kookplaat en een achterwandje. De kookplaat maakte ik met behulp van gaatjes en deuvels vast op het keukentje, de achterwand schroefde ik aan de kookplaat vast. Ook in het deurtje plaatste ik een houten plankje, waardoor alles mooi uit het zicht opgeborgen kan worden wanneer er niet met het keukentje gespeeld wordt. Met nog eens twee stukken leer en een houten plankje maakte ik nog een wandplankje om spulletjes op te kunnen zetten.

Aan de zijkant van de speelkeuken bevestigde ik een houten kapstokknop om een doek of tasje aan op te kunnen hangen.

Website Marlies Huisman | Meer sfeerfoto's instagram Marlies Huisman

Kinderkeuken hout

Kinderkeuken hout voor & kinderkeuken hout ná de metamorfose van Marlies

Voor het speelkeukentje verzamelde ik verschillende keukenaccessoires zoals de bamboe bekers, een garde en spatel en verschillende houten groenten van Søstrene Grene. De houten pannetjes zijn van Bloomingville Mini en het metalen bekertje waar de lepels en spatels in staan vond ik bij Xenos. Het wolkenbordje is van Bloomingville Mini en het plantje op het plankje staat in een papieren zakje van Uashmama. Het keukenschort vond ik bij Sissy-Boy Homeland en het ovenwantje komt van Dille & Kamille. Elke keer als ik nu naar het keukentje kijk word ik helemaal blij, het is precies geworden zoals ik had bedacht en ik ben stiekem best trots dat ik het helemaal zelf heb gedaan (inclusief boren!). Mijn dochter Madée (december 2016) speelt heel graag met het keukentje. Ze maakt er bekers melk voor ons, pap voor de poppen en haar lievelings: soep met alles wat ze maar kan vinden! We gaan vast nog veel plezier van het keukentje hebben!

 

Houten kinderkeuken

Kinderkeuken hout, het resultaat

DIY kinderkeuken hout

Dankjewel Marlies voor dit gastblog!

+ + +

Je kunt ook een houten kinderkeuken maken van een ladekast. Lees dit blog maar eens.


Bekijk reacties (2)

Ikea Ivar hack
29-8-2018

Gastblog door Marjolein - Nika wordt bijna 6 en met de jaren komen er meer en meer spulletjes bij op haar kamer, hoog tijd voor een kastje! Nika slaapt op zolder en heeft veel schuine wanden. Het kastje moest dan ook onder de schuine wand passen. Bij Ikea vond ik kastje IVAR, qua maat perfect maar wel wat saai! We gingen daarom zelf aan de slag met deze makkelijke DIY "Ikea ivar hack" met een groots effect!

 

Ikea Ivar Hack

De zij- en binnenkant van het Ikea Ivar kastje schilderden we lichtroze (zelfde kleur als het kleurvlak op de wand), de bovenkant en pootjes (Ikea en los erbij gekocht) werden in een donkere roze tint geschilderd. Op Marktplaats vond ik een halve rol Ferm Living behang voor de deurtjes, deze grafische print zou perfect passen bij de zwarte accenten van de kamer en houdt het ook een beetje stoer naast al het roze. We voegden gouden accenten toe waaronder de gouden zeepaardjes greepjes van Doing goods en wat leuke accessoires. Voor de final touch kan je nog een latje bevestigen achter de deurtjes zodat je geen kiertje meer ziet. Een geslaagde IKEA HACK!

 

Nika helpt Marjolein de Ivar kast in elkaar zetten en schilderen;

Ikea Ivar Hack

Ikea kast hack

Nodig: Ikea Ivar kast | Ikea losse pootjes Brattvag | Verf lichtroze "Stylish pink" Flexa en pootjes in de kleur "Blush 267" van Little Greene | Stuk behang (Ferm Living) | Greepjes bijv. gouden zeepaardjes 

 

Ikea kinderkast

 

Ikea Ivar

 

En zo ziet het eindresultaat van de Ikea Ivar Hack eruit in Nika haar kamer;

Kinderkamer Ivar Ikea

Overige accessoires: Regenboog kussen H&M | Bed | Kussens | Vloerkleed Lorena Canals | Gietvloer (Solo Gietvloeren)

+ + +

Benieuwd naar de hele kamer van Nika (nog zonder de Ivar kast), kijk graag hier, bij "kinderkamer vlinder". Voor meer interieurfoto's ga graag naar de insta pagina van Marjolein Bouhuijzen.

+ + +

We hebben nog een kinderkast idee, lees graag blog "Ikea Hack Pax kast"

Kijkdoos kinderkamer
23-7-2018

Gastblog door Elina - "Kijkdoos kinderkamer zelf maken".

Zelfgemaakte accessoires vind ik zó leuk in een kinderkamer. Ze maken een kamertje persoonlijk en je hebt een uniek item! Voor de kamer van Fedde liep ik al een tijdje met het idee een kijkdoosje te maken. Het doosje lag al klaar (ik bewaar graag de doosjes van mijn online Zara bestellingen), maar ik kon maar geen leuke afbeelding vinden om te gebruiken. Tot ik - deze download - voorbij zag komen van de Kinderkamerstylist in samenwerking met Pimpelmees. Pimpelmees maakt echt prachtige illustraties, en de pop-up plaat kon ik perfect gebruiken voor het kijkdoosje!

 

Kijkdoos kinderkamer

In deze DIY blog laat ik je zien hoe ik de kijkdoos stap voor stap heb gemaakt. En is je kind oud genoeg, ga er dan gezellig samen mee aan de slag. En is je kijkdoosje af? Geef het dan een mooi plekje op bijvoorbeeld een nachtkastje of hang het aan de muur.

kijkdoos maken

Stap 1

Download de gratis pop-up van Pimpelmees. Print de onderste helft (met de beer) en bovenste helft (achtergrond met wolkjes) apart van elkaar op A4. Je kunt een fotobewerkingsprogramma gebruiken om de twee helften van elkaar los te ‘snijden’ en ze zo apart te printen. TIP: Passen de kleurtjes van de print niet helemaal bij je kinderkamer? Print de afbeelding dan in zwart-wit. Je kunt er ook voor kiezen de kleurtjes van de onderste helft (met de beer) te behouden en alleen de achtergrond met wolkjes zwart-wit te printen.

Stap 2

Teken op de voorkant van het doosje een ‘raampje’. Ik heb een rand van 2,5 cm breed aangehouden vanaf de zijkanten.

 

Kijkdoos zelfmaken

Stap 3

Snijd het raampje uit met een mesje en ijzeren lineaal. Als het lukt kun je de zijkanten van het doosje even losmaken zodat je het plat kunt leggen, later plak je deze dan weer vast. Gebruik wel een snijmat of een stuk karton om er onder te leggen. Bewaar nog even het stuk karton wat je hebt uitgesneden.

Stap 4

Knip alle onderdelen van de print uit. Knip de achtergrond op de juiste maat van het doosje en plak deze vast in het doosje. Zorg dat je een randje onder elk figuurtje mee knipt, die heb je straks nodig om de onderdeeltjes vast te zetten in de kijkdoos.

Stap 5

Maak een opstaand randje van karton die je straks in de bodem vastmaakt, zodat de figuurtjes op dezelfde hoogte staan als je raampje. Een soort podium in een omgedraaide U vorm. Gebruik hiervoor het karton wat je over hebt van het uitsnijden van het raampje. Maak hem op maat van het doosje, dus meet de diepte op van de binnenkant goed op. Neem een halve centimeter speling zodat het kartonnetje zeker past. Het Zara doosje is 4cm diep en mijn raampje begint op 2,5 cm hoog, dus ik teken streepjes op 2, dan 3,5 en dan weer 2 cm. Op het laatste streepje knip of snij je het karton af. De middelste streepjes snij je een klein beetje in zodat je hier het karton kunt omvouwen.

Stap 6

Leg het kartonnetje plat neer en maak een compositie van je figuurtjes. Hoe dieper het doosje, hoe meer figuurtjes te kwijt kunt in je kijkdoosje. Als je tevreden bent over de compositie dan teken je lijntjes af waar je het karton gaat insnijden. Zet de figuurtjes vast in het karton door ze door de snijrandjes heen te halen en ze onder het kartonnetje vast te plakken. Vouw hiervoor het randje papier aan de onderkant van het kartonnetje om en plak vast.

DIY Kinderkamer kijkdoos

Stap 7 en 8

Plak de voorgrond vast aan de binnenkant van het raampje. Let goed op dat hij er aan de voorkant ook mooi uit ziet en niet te hoog of laag zit.

Kijkdoos zelf maken stap voor stap

Stap 9

Zet je kartonnetje (podium) met figuurtjes vast in het doosje dmv lijm of dubbelzijdig tape. Vouw het doosje dicht en plak alle randjes vast zodat hij goed dicht blijft zitten.

Stap 10

Klaar is Kees! Nu een mooi plekje zoeken in de kinderkamer :)

Idee kinderkamer zelfmaken

Kijkdoos idee jongenskamer

 

+ + +

Bekijk hier Fedde zijn "babykamer" (inmiddels zijn ze verhuisd)

Bedstee maken
22-1-2018

Gastblog door Roos - Een bedstee maken, voor de knuffel van je kind! Onlangs liet mijn schoonzus een prachtig poppen kledingkastje zien die ze op het oog had voor haar dochtertjes. Nog nooit eerder had ik zo’n soort kastje gezien terwijl ik toch heel wat kringloopwinkels bezoek en genoeg inspiratie vind op internet. Vol creatieve ideeën ben ik op marktplaats gaan zoeken naar een soortgelijk kastje (afmetingen ongeveer 40 br x 50 h x 23 d). Al snel vond ik een prachtig exemplaar in de perfecte kleur! Niet lang hierna stond de postbode met het pakketje voor de deur! Tijd om aan de slag te gaan.

 

Bedstee maken

Mijn dochtertje Lotte heeft met de feestdagen van haar Opa en Oma een Maileg konijntje gekregen. Dolgelukkig is ze ermee. Haar nieuw aanwinst mag overal mee naartoe en slaapt elke avond bij haar in bed. Het poppen kledingkastje die mijn schoonzus aan mij liet zien deed me direct denken aan een kleine bedstee. Het nostalgische gevoel van een bedstee in combinatie met Lotte haar konijntje bracht mij veel leuke ideeën. Het leek mij dan ook super tof om van mijn gevonden kastje een mini bedstee te maken.

 

Bedstee maken

Poppen kledingkast via Marktplaats (afmetingen ongeveer 40 br x 50 h x 23 d) Zoekterm Marktplaats bijvoorbeeld "Poppen kastje" of "Poppen kast" of "Kledingkastje"

Maileg konijntje | Behangpapier Beau Kwantum

 

Mini bedstee maken

Mijn eerste idee was dat ik graag een behangetje op de achterwand van het kastje wilde. Ik kocht een tijdje geleden een behang in vintage sfeer bij de kwantum. Na goedkeuring van mijn dochtertje, want zij weet met 5 jaar oud al heel goed wat ze wilt, hebben we deze als basis gekozen voor de kleuren en de sfeer van de bedstee. Het begin is er! Op Lotte haar kamertje hangt een mooi handgeweven wandhanger van Bymenne. Lotte kwam zelf met het idee dat het leuk zou zijn als haar konijntje ook een mini wandhanger in haar bedstee zou krijgen. Mariëlle van bymenne wat zo lief er eentje voor ons te maken in bijpassende kleuren. Een wat een beauty is het geworden! Zelf hadden we nog een slingertje en een mini vogelkooitje die het plaatje compleet maken qua accessoires.

 

Bedstee zelfmaken

Mini wandhanger Bymenne | Vogelhuisje & slinger privé bezit | Stofjes via Hollands stoffenhuis of kijk bij onze webshops met "stoffen"

Ik had het idee om matraskussentjes te maken voor op de grond. Tot Lotte zei, ‘Mam, konijn kan toch niet op de grond slapen, Ik dacht dat ze een bedje kreeg?!’ Tja, daar zat wel wat in. De stofjes voor de matrasjes had ik al gekocht, hier heb ik uiteindelijk dekentjes van gemaakt voor op het bedje. Ik ben geen wonder achter de naaimachine maar het viel me mee, de dekentjes waren best makkelijk te maken.

In de zoektocht naar het perfecte bedje vond ik al snel dit gouden bedje van Maileg. Wat een prachtig bedje en hij past qua formaat ook nog eens precies in de mini bedstee. Het bedje wordt geleverd met een matrasje, dekentje en kussentje. Ik heb zelf nog een kussentje en drie extra dekentjes gemaakt voor een lekker knus effect.

 

Bedstee maken maileg

Gouden bedje Maileg (op foto formaat mini) | Konijntje Maileg

 

Bedstee stylen

Nu Lotte en ik alle items verzameld hebben kunnen we gaan inrichten en stylen, YAY! Met dubbelzijdig tape heb ik het behang op de achterwand bevestigd. Het gouden bedje past precies in de bedstee en er past zelfs nog een klein nachtkastje naast. Boven het nachtkastje kozen we voor een mooie illustratiesticker van stokwolf.

 

Bedstee afstylen

Bedstee afstylen | Mini illustratie Stokwolf

De accessoires kregen allemaal een zorgvuldig uitgekozen plekje van Lotte, en het bedje werd opgemaakt voor konijn. Ik heb er uiteindelijk nog voor gekozen om verlichting in de vorm van een ledlampjes slingers in de bedstee te verwerken. Deze heb ik om de originele roede van het kastje gewikkeld. De lampjes staan gezellig en zo heeft Lotte nog een extra beleving om mee te spelen.

Bedstee mini maken

Maileg muisje

 

Bedstee knuffel

Bedstee idee

Lotte en ik hebben samen veel plezier beleefd aan dit DIY project. Ik kon mijn creativiteit kwijt en Lotte is dolblij met de bedstee voor haar konijn. Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren om ook eens samen met je kindje een leuke diy te doen! Lieve groetjes, Lotte en Roos

Bedstee maileg konijntje

Weltrusten konijntje!

+ + + 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

- "vintage hangkastje wordt poppenhuis"

- Blog "Diorama maken" (mini hangkastje)


Bekijk reacties (5)

Diy bloemenletter
2-10-2017

Gastblog door Roos Eldering - Onlangs kocht ik voor een stylingopdracht wat droogbloemen bij de Intratuin. Wat een super mooi product om mee te werken! Dat ik daar nog niet eerder iets mee heb gedaan! Omdat ik nog wat bloemen over had wilde ik hier graag iets mee doen voor op Lotte haar kamertje. Tijdens het brainstorm wist ik het ineens! Ik volg Olga Prinku nu al een tijdje op instagram. Zij maakt prachtige creaties met droogbloemen. Zo werkt zij met borduurringen en tule. Op deze manier borduurt zij prachtige bloemtaferelen. Omdat ik me graag laat inspireren en niet wil kopiëren wilde ik er mijn eigen draai aan geven. Al een tijdje worden letters en namen van kinderen gebruikt als een leuke manier van decoreren in kinderkamers. Je ziet ze als neonlicht, van karton, metalen letters enz. Nu leek het mij een leuk idee om de L van Lotte haar naam van droogbloemen te maken. Doordat de bloemen gedroogd zijn blijft dit heel lang mooi. En het is een super leuke manier om met bloemen wat gezelligheid in een kinderkamer te brengen. Hieronder laat ik jullie zien hoe je deze (gemakkelijke!) DIY toepast. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste materialen en wat geduld! Veel DIY plezier! Lieve groetjes Roos

 

DIY bloemen letter maken

DIY Bloemenletter maken

Wat heb je nodig? - Borduurring - Tule - Droogbloemen - Groene takjes - Schaar

Zelfmaken bloemen letter

 

Hoe ga je te werk?

Draai de borduurring open d.m.v. het schroefje (mijn ring is 20cm). Leg het tule, ik heb voor roze gekozen, over de kleine ring. Plaats de grotere ring over de kleine ring. Draai het schroefje aan en trek het tule nog wat extra strak. Je frame is klaar om te beginnen! Knip de droogbloemen zo dat je een steeltje van ongeveer 8 cm overhoudt. Ik vond het leuk om ook wat groene takjes toe te voegen.

Letters kinderkamer bloemen

Aan de slag met borduren:

Begin met het bedenken hoe je de letter wilt gaan maken. De L van Lotte kan je op verschillende manieren schrijven. Ik heb gekozen voor een hoofdletter L. Dit omdat het duidelijk zichtbaar is. De bloemen hebben een organische vorm, hierdoor is het mooier om een simpele schrijfletter te kiezen zodat het niet te rommelig oogt. Maak een beginpunt door een bloemetje te positioneren. Haal het steeltje door het tule heen, en weer terug door een ander gaatje. Dit kan je eventueel een paar keer herhalen zodat het bloemetje stevig vastzit. Herhaal dit zo met elk bloemetje. Kies ervoor de kleuren en soorten af te wisselen zodat je een mooie bont geheel krijgt. Tip: Print een letter op de juiste grote uit als geheugensteuntje.

Bloemenletter zelfmaken

Maak zo met de bloemetje en de takjes de vorm van je gekozen letter. Is je letter af? Knip dan de te lange stengeltjes aan de achterkant af en het overtollige tule rondom de borduurring. Je bloemenletter is nu klaar. Stylen maar!!!

Kinderkamer decoratie bloemen

 

Letter bloemen kinderkamer

 

Maak je eigen bloemenletter

Foto’s & styling By Woed

Producten op sfeerfoto: huisje Rice, zwanenkaart, Lampje, zwanenpotje en nachtkastje privébezit.

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen: Houten Hoepel (geen bloemen maar een hoepel aan de muur)


Bekijk reacties (1)

Houten hoepel
21-4-2017

Gastblog door Roos Eldering - Houten hoepel, of de houten hoelahoep. Iedereen kent ze wel en heeft er wellicht vroeger ook mee gespeeld. Maar wist je ook dat houten hoepels super leuk zijn om kinderkamers mee te stylen? Lees snel verder voor inspirerende ideeën en leuke DIY’S.

 

Stylen met houten hoepels

Hoepels van hout of bamboe zijn het mooiste om te gebruiken. Ze passen overal bij en geven een natuurlijke sfeer aan een kinderkamer. Een leuke manier van stylen is om de hoepel als lijst te gebruiken. Op deze foto heb ik de hoepel gebruikt als omlijsting van een wandhanger. Hierdoor ontstaat een speels effect, en krijgt de wandhanger de aandacht die het verdient! Deze manier van stylen kan je bijvoorbeeld ook toepassen bij een mooie poster, dierbare kinderfoto’s of andere kinderkamer wanddecoraties.

Houten hoepel

Informatie houten hoepels | Hoepel via ByWoed | Wandhanger door "ByMenne"

 

Hoepels hebben van zichzelf al een mooie vorm. Door er twee op verschillende hoogtes tegen een wand te zetten ontstaat er een mooie sfeer. Het is een makkelijke manier van stylen met een groots effect. Door de hoepels op deze manier te gebruiken ontstaat er een rustig kijkpunt en brengt de compositie van alle items tot één geheel.

Stylen met houten hoepel

Stoeltje, hoepels, dromedaris via ByWoed. Kleed Kwantum, blokken en koffer privébezit

 

DIY met een houten hoepel

Voor mijn dochtertje haar slaapkamer heb ik een linnen hemeltje gemaakt van een hoepel. Een hemeltje geeft een kinderkamer een warme sfeer en brengt geborgenheid voor je kindje. Zoek je een leuke toevoeging voor je kinderkamer en ben je een beetje handig met de naaimachine, zaag en boormachine? Dan is deze DIY zeker geschikt voor jou! Vind onder de foto de werkwijze.

Maak van hoepel een hemeltje

Zelf hemeltje van houten hoepel maken:

Wat heb je nodig?

* Hoepel * Stof * Naaimachine * Spelden * Zaag * schuurpapier * Lint * Boormachine * 2 kleine ijzeren verbindingsstukken. * 2 kleine moertjes en boutjes * ophanghaakje

Hoe ga je aan de slag?

De stof: Ik heb 2 grote lappen linnenstof ( 150cm breed x 200cm lang ) gekocht bij de kwantum. Ik heb erop gelet dat de stof niet te zwaar is zodat het hemeltje makkelijk op te hangen is. Deze 2 lappen heb in de breedte aan elkaar genaaid. Aan de zijkanten en onderkant heb ik een zoom gemaakt om de stof netjes af te werken. Hierna heb ik aan de bovenkant van de stof een tunnel gemaakt van 5cm hoog. Hier doorheen gaat straks de hoepel. De stof voor het hemeltje is nu klaar.

stof voor hemeltje bij de kwantum

Linnen stof via de Kwantum

De hoepel: Zaag de houten hoepel aan 1 kant door. Schuur beide uiteindes van de hoepel licht op. Om de stof makkelijk om de hoepel heen te kunnen schuiven heb ik een plastic boterhamzakje om een uiteindes gedaan. Schuif vervolgens de stof helemaal om de hoepel heen en verwijder het zakje.

 

Om de twee uiteindes van de hoepel weer aan elkaar te bevestigen gebruik je de ijzeren verbindingsstukjes (zie foto hieronder). Leg een verbindingsplaatje aan de bovenkant van de hoepel en houdt de uiteindes goed tegen elkaar aan. Teken 2 gaatjes af, op elke uiteinde 1, en boor met een klein boortje de gaatjes door.

verbindingsplaatje voor hemeltje

 

Verbind de uiteindes van de hoepel door op de boven en onderkant van de uiteindes een plaatje te leggen op de voorgeboorde gaatjes. Maak de plaatjes aan elkaar vast met de moertjes en boutjes. De uiteindes zitten nu weer aan elkaar vast. Schuif vervolgens voorzichtig de stof over de plaatjes heen zodat deze verborgen zit aan de achterkant van het hemeltje en onder de stof. Je hemeltje is nu klaar!

 

Ophangen: Het hemeltje kan op verschillende manieren worden opgehangen. Je kan kiezen om linten of touw aan de bovenkant van de stof vast te naaien. Knoop vervolgens de linten of het touw samen en hang deze aan een haak aan het plafond. Ikzelf heb ervoor gekozen om het hemeltje aan de wand te hangen. Wij hebben thuis een gipsen plafond en ik vond het geen fijn idee om het hemeltje aan het plafond te hangen. Ik heb een touwtje aan de voorkant van het hemeltje vastgeknoopt, Dit touw heb ik aan een haak bevestigd aan de wand achter Lotte haar bed. Ook heb ik de hoepel d.m.v een klemmetje aan de achterwand vastgeschroefd. Zo hangt het hemeltje stevig en veilig.

Hemeltje zelfmaken hoepel

Houten hoepel | Linnen stof  | Sterrenslinger | Vogelsticker KEK

Afstylen: Het hemeltje is nu klaar. Je kan er nog voor kiezen het hemeltje af te stylen met bijzondere accessoires. Je kan bijvoorbeeld een slinger met lampjes bevestigen, een mooie mobiel erin hangen, of zoals ik heb gedaan, een sterrenslinger aan de voorkant hangen.

Hieronder nog een andere leuk inspirerend idee om een houten hoepel te stylen! Lieve groetjes Roos.

Ikea Hack houten hoepel mobile

Ikea hack "Een mobile van een houten hoepel"

+ + +

Liever iets anders aan de muur? DIY Bloemenletter maken

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "tipi zelf maken"

 


Bekijk reacties (2)

Ikea kinderkast
18-4-2017

Idee! Maak je eigen bijzondere kinderkast en gebruik daarvoor de Ikea Pax kast. Misschien heb je al een PAX kast die je wilt moderniseren of misschien ga je speciaal voor deze "Ikea Hack" de PAX kast kopen. Lees dan eerst goed de informatie hieronder, die belangrijk is bij de aanschaf van de juiste PAX kast en materialen voor deze "ikea hack".

 

Ikea PAX kast

Jacoline vertelt: De Pax kast met hoogglans deuren hadden we nog en we wilden zoveel mogelijk hergebruiken. Omdat je de hoogglans deuren niet kan schilderen hebben we de deuren via Marktplaats verkocht. De timmerman heeft deuren van underlayment gemaakt. Op zich is dat niet moeilijk, je moet alleen een speciale boor hebben om de scharnieren in te frezen (zie foto). Ik heb daarbij aan de zijkant van de kast een heel dun plaatje hout laten zetten. Omdat ik geen primer gebruikt heb, heb ik een heel dun plaatje hout op maat laten maken en deze tegen de zijkant gelijmd. Daarna mee geschilderd met de schoolbordverf. Want anders krab je de verf er zo vanaf. 

Mocht je geen Ikea PAX kast hebben en er 1 aan gaat schaffen voor deze "hack" dan is het belangrijk dat je de matte variant koopt. Dit hout kan je met een primer (bijvoorbeeld van de Gamma) behandelen. Dit kan je ook met de ombouw van de PAX kast doen en daarna kan je de ombouw verven in dezelfde kleur als de deuren.

Als greepjes kan je kant en klare leren handgreepjes kopen. Jacoline koos de mint pastel groene kleur.

Ikea hack kinderkast

Bekijk de hele kinderkamer - hier -

Ikea hack kinderkast

Ikea hack "kinderkast" styling, idee en foto's door Bibelotte

Detail foto scharnieren zie je hieronder:

Ikea hack kinderkast scharnieren

Hierboven, detailfoto van de scharnieren zodat je ziet hoe die erin gefreesd moeten worden

 

Ikea kinderkast PAX

+ + +

Op zoek naar meer kinderkasten?

Ikea Ivar Hack (een kleinere kinderkast)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "kinderkledingkast"

of neem een kijkje bij onze "kindermeubel webshops" (ook vintage kasten!)

Kinderkamer ideeen om zelf te maken
29-3-2017

Gastblog door Roos Eldering - Pepijn, mijn zoontje van 2,5 begint al aardig op zijn vader te lijken. Alles wat wielen heeft, door de lucht vliegt en waar je je mee kan voortbewegen heeft aantrekkingskracht. Sinds kort heeft hij, net als zijn pappa vroeger, een skateboard. Dat hij nog zo jong is lijkt hem niet te deren. Behendig manoeuvreert hij zich door de huiskamer balancerend op 1 been. Ik lig regelmatig in een deuk om hem en houd tegelijkertijd mijn hart vast. Wat lijkt hij toch op zijn pappa!

 

Ideeen om zelf te maken

Door Pepijn zijn interesse in skateboards kreeg ik inspiratie voor een leuke DIY. Ik ben op zoek gegaan naar een oud skateboard met een mooi doorleefd karakter. Zoals jullie misschien weten heb ik een passie voor gebruikte en doorleefde materialen. Ik vind het mooi als een item al een leven heeft gehad. Een verhaal verteld door de butsen, verkleuring en verandering van het materiaal. Zo’n item geeft zoveel sfeer. Vooral in een kinderkamer geeft het een speels en persoonlijk karakter. Ook opzoek naar een skateboard? Wellicht heb je in je schuur nog een oud skateboard staan? Bij kringlopen , rommelmarkten en op marktplaats zijn ze ook te vinden!

kinderkamer ideeen om zelf te maken

Zelfmaak idee skateboard handletteren

Tegenwoordig zie je veel decoratie met handlettering. Het leek mij leuk om out-of-the-box te denken en het skateboard te gaan handletteren. Ik heb gekozen voor de tekst ‘JUST ROLL WITH IT…’ naast het feit dat het perfect past bij een skateboard vind ik het ook een positieve quote voor alle lieve pappa’s en mamma’s.

Uitvoering skateboard beletteren

Ik ben begonnen met een schetsje van de quote op papier. Ik heb verschillende lettertypes en indeling van de tekst geprobeerd totdat ik tevreden was. Hierna heb ik de tekst met een krijtje op het skateboard geschreven en later overgetrokken met een verfmarker van POSCA. Als je de ondergrond eerst een vernis laag geeft zal het schrijven makkelijker gaan en wordt het resultaat mooier. Heb je weinig of geen ervaring met handlettering? Ik ook niet toen ik begon met deze DIY. Ik geloof vooral ik in je eigen ding doen en onthouden dat je kindje het super leuk vindt dat je iets persoonlijks voor hem of haar maakt! Dus leg de lat niet te hoog voor jezelf en heb vooral veel plezier in het maken van een persoonlijk item! Op internet zijn veel tips en tricks te vinden over handlettering. Dus weet je niet hoe en waar te beginnen dan kan je op YouTube of via Google genoeg info vinden om aan de slag te gaan.

Jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboard ByWoed

Nadat ik klaar was met handletteren heb ik een klein gaatje geboord aan de bovenkant van het skateboard. Ik heb een oude leren veter gebruikt om de skateboard aan op te hangen.

Door persoonlijke items om het skateboard heen te stylen in dezelfde kleuren krijg je een mooie eenheid en een stoer en speels geheel.

Jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboard ByWoed | Haas van SusanMeijerink | Army-vlaggenlijn van Yvonne_castro_deneer | Poster van LiefsKarlijn | Kleine kaart Petite Louise | kleine sterrenslinger zelf gemaakt | Deken van Koeka

Stoere jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboardset "JUST HANGING OUT" via ByWoed

 

Hieronder staan nog een paar toffe voorbeelden van andere skateboard ideeën om zelf te maken! Succes en lieve groetjes Roos

Stoere kinderkamer ideeen om zelf te maken

1. Goodideasforyou 2.​ Pionik 3. Foto via PSblog 4. Skate-home 5. DaWanda

Planken wand kinderkamer
13-3-2017

Gastblog door Roos, Styling by Woed - Lotte vind het erg leuk om haar mooiste spulletjes te laten zien om haar kamertje. Ze denkt zorgvuldig na waar alles een plekje krijgt. Ook is ze graag in de weer met maskingtape om mooie kaartjes en tekeningen op haar muur te plakken. De appel valt dus niet ver van de boom….! Doordat wij in onze woning veel zandcement muren hebben is het lastig spijkers in de muur te slaan zonder dat de muur hierdoor beschadigd. Er moest een oplossing komen die er zowel leuk uitzag als waar Lotte en ik onze creativiteit op kunnen loslaten. Het idee voor de plankenwand was geboren. De ‘plankenwand’ is niet alleen super praktisch maar geeft ook een gezellige sfeer in een kamer. Wil jij ook graag een houten planken muur in je kamer maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Hier volgen een aantal tips.

 

Tips planken muur kinderkamer

- Bekijk eerst welke muur je graag wilt gebruiken voor de plankenwand.

- Kies niet voor de grootste muur maar een kortere muur. Dit geeft een knusse sfeer zonder dat het te massaal wordt.

- Wil je de planken verticaal of horizontaal plaatsen?

- Welk hout kies je? Wil je glad, ruw of doorleefd hout? Er zijn vele opties. Wij hebben gekozen voor geschaafd vurenhouten planken (zie foto hieronder). Dit hout heeft structuur, groeven en knoesten maar splintert niet. En is makkelijk te schilderen.

- Wil je een rustige uitstraling? Dan kies je voor brede planken. Wil je een drukkere uitstraling? Dan kies je voor smallere planken. Je kan ook smalle met brede planken combineren voor een speelser effect.

Houten planken muur kinderkamer

Foto kinderkamer met houten planken muur (bekijk de hele kinderkamer - hier - )

Wand met planken zelfmaken

Hoe bevestig je planken aan de muur

Je begint met raggels te plaatsen op de muur. Hier bevestig je de planken op. Wij hebben 3 raggels gebruikt. Wil je een verticale plankenwand zoals op Lotte haar kamertje? Plaats de raggels dan horizontaal over de gehele lengte van de muur. Wil je een horizontale plankenwand. Dan plaats je de raggels verticaal op de muur. Vergeet niet de raggels te schilderen als je je plankenwand ook gaat schilderen. Anders zie je door de naden de houtkleur van de raggels. Als de raggels op de muur zitten kunnen de planken bevestigd worden. Zaag de planken op de juiste hoogte of lengte. Dit kan je zelf doen maar je kan dit ook laten doen in de bouwmarkt. Vervolgens begin je aan 1 kant met het bevestigen van een plank. Houdt er rekening mee dat je deze recht plaatst. Wij hebben een compressor met spijkerpistool gebruikt om de planken aan de raggels te schieten. Dit is een zeer makkelijke en snelle manier om de planken te bevestigen. Heb je de eerste plank geplaats, dan volgt de tweede enz totdat de hele muur bekleed is. Houdt rekening met stopcontacten. Wij hebben een kader uit het hout gezaagd en een omlijsting gemaakt zodat het stopcontact bruikbaar is en netjes is afgewerkt.

Houten planken muur maken tips

Afwerking plankenwand

Heb je alle planken geplaatst, dan kan je er voor kiezen om aan de bovenkant en onderkant een sierplint te plaatsen. Hiermee werk je de onregelmatige boven- en onderkant af en oogt de wand netter en rustiger. Hierna kan je ervoor kiezen je plankenwand te schilderen of zo te laten. Is je plankenwand klaar? Stylen maar!!!! Lieve groetjes Roos Stylingbywoed.nl

 

Hieronder voorbeelden van plankenwanden in kinderkamers ( bron: pinterest)

Voorbeelden houten planken wand

Foto linksboven Frivolebysuus, overige foto's Pinterest

 

Krijtbord maken
27-11-2016

Afgelopen weekend gingen wij een krijtbord zelfmaken. Het kost wel even een middagje, maar hoe gaaf is het dat je zélf een krijtbord met je kind kan maken? Olivia (6jr) en ik maakten 2 schoolborden zelf. Hieronder beschrijf ik hoe jij zelf een krijtbord maakt.

 

Beschrijving Krijtbord maken

Ik kocht bij de Karwei 1 grote MDF plaat van 9mm dik en liet die op maat zagen in 2 stukken van 120 x 100 cm (krijtbord op Jula haar kamer) en 120 x 60 voor op Olivia haar kamer. Er bleef nog een stuk plaat over. Ik koos voor 9mm dik omdat onze muren onwijs broos zijn en ik daarom liever een lichte plaat ophang aan de muur. Beter is een plaat van 18 mm dik. Hierin blijven ook de schroeven beter zitten waarmee je op het einde het bord aan de muur hangt. Lees ook extra tips op de Karwei site, bij "krijtbord maken"

Krijtbord maken

Schuur de mdf plaat licht met een schuurspons (zie foto hierboven). Schuur beide kanten, maak daarna schoon met STMarc en zet beide kanten daarna in de grondverf (zie foto hierboven). Je schildert beide kanten om kromtrekken v/h hout te voorkomen. Is de MDF plaat goed droog dan rol je met een muurverfroller de plaat in met schoolbordverf (zie foto hieronder). De 1ste laag kan je iets verdunnen met water. De tweede laag breng je onverdund aan. De volgende dag boor je een mini gaatje in de plaat waar je een haakje in kan draaien om je zelfgemaakte krijtbord mee op te hangen.

Schoolbord maken

- Schilder je de randen ook mee met krijtbordverf? Staat extra mooi!

- Versier het schoolbord met kleine muurstickers of een vlaggetje met tape, breekt zo mooi het grote zwarte vlak.

Krijtbord kinderkamer

En dan nu ..... lekker krijten!!!

Het resultaat

Zelf krijtbord maken

Wij hebben een grof gestucte muur maar heb jij gladde muren? Dan kan je ook een hele wand schilderen met krijtverf!

- Lees ook eens dit blog "Krijtbord muur" -

- Bekijk graag hele meisjes kinderkamer hier -

Diorama maken
1-11-2016

Al tijden op mijn to-do lijstje. Samen met de kinderen een "diorama" maken. Een diorama is een (mini) kijkkastje die je bijv. superleuk aan de muur kunt hangen! Een kijkdoos met deksel (en kijkgaatje) is natuurlijk ook tof om te maken, maar een diorama vind ik persoonlijk extra leuk omdat je hem aan de muur op kunt hangen. Een jaar geleden zag ik de bijzondere "diorama's" bij conceptstore "an apple a day" (zie de foto hieronder, rechts). Zij geven ook kinderworkshops en daar zijn de dozen vast gemaakt. Ik heb foto's gemaakt en dit zelfmaak idee is altijd in mijn hoofd blijven hangen.

Hoe maak je een diorama.

Heel eenvoudig. Gebruik bijv. een kinderschoenendoos en versier de binnenkant. Snijd eventueel een stukje van de hoogte van de doos af. Verzamel fijne papiertjes of stukjes behang en eigenlijk alles wat maar klein en mooi is zoals kraaltjes, mini meubeltjes, doorzichtig papier. Het ligt er natuurlijk aan welk thema je wilt uitbeelden. Je kunt ook van dik karton figuurtjes knippen, watten gebruiken, oude doppen etc etc. Je hoeft ook niet als basis persé een doos te gebruiken. Via de site "handmade charlotte" vond ik een diorama in een sardientjes blikje (zie afb links hieronder).

Wil jij jouw diorama graag terug zien in dit blog? Gebruik op Instagram of op Facebook #DioKKS en tag "kinderkamerstylist"

De leukste 4 diorama's ga ik aan het einde van deze maand aan dit blog toevoegen!!

Je mag onder dit blog ook alvast een linkje naar jouw "diorama" zetten. Ik ben benieuwd!!

Diorama maken

   Afb links Diorama in sardientjes blikje "handmade charlotte" | Diorama rechts via conceptstore "An apple a day"

 

Diorama etsy kids

Diorama kopen via Etsy, bij "SwankyEgg"

Je hoeft niet perse zelf een diorama te maken, je kunt er ook 1 kopen. En wel hele bijzondere! Via Etsy vond ik de kunstwerkjes van "SwankyEgg". Zij maakt diorama's in koffertjes. Zie de foto's hierboven en hieronder. En mocht je ze te duur vinden dan dienen ze toch goed als inspiratie?

Kijkkastje kinderen

Diorama To the moon and back via "SwankyEgg"

* * *

Nog even in het groot de Diorama's die ik zag bij An apple a day. Superleuk gemaakt toch?

diorama zelfmaken kinderen

* * *

Naar aanleiding van dit blog ontvingen we een aantal foto's van Diorama's in de maak (mogen we het eindresultaat ook zien??) én een geweldige kijkkast gemaakt door DaanDimple, echt prachtig gedaan. Bekijk hieronder de wonderschone inzending van DaanDimple

Diorama kijkkast kinderkamer

 

Kijkkast kinderkamer

Bekijk alle foto's van deze kijkkast op de blog van DaanDimple

* * *

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen;

- Blog "Mini bedstee maken

- Blog "poppenhuis zelfmaken" (een grotere diorama)

 


Bekijk reacties (1)

Vloerkleed maken
22-9-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur - DIY Boucherouite kleed. Boucherouite (dat in het Marokkaans 'restjes van materialen' betekent) is gemaakt van restanten stof, repen oude kleding, gerecycled katoen en kleurrijk wol. Ze worden gemaakt door Berber-vrouwen die de meest uiteenlopende patronen in de kleden zelfmaken. Ieder ontwerp is uniek doordat het uit delen is opgemaakt. Door de resten stof in elkaar te weven ontstaan er steeds nieuwe patronen en vormen. Vaak zijn de kleden voorzien van prachtige kleuren en felle patronen. Een boucherouite kleed is prachtig op de kinderkamer, het geeft de kamer meteen kleur en een unieke uitstraling. Het kan een rustige kamer een extra "sparkle" geven.

vloerkleed zelfmaken

Voorbeeld boucherouite keed, afbeelding gevonden via Google

Vloerkleed zelfmaken of kopen

Je kan boucherouite kleden vinden bij lidor.nl (iets naar beneden scrollen) of op etsy. De kleden zijn prachtig maar er zit een prijskaartje aan. Een ander alternatief zou kunnen zijn om het kleed zelf te maken. Let op dit is alleen voor de geduldigen onder ons. Want hoewel de kosten vrij laag zijn om het zelf te maken, zitten er behoorlijk wat uren in om het kleed te maken. Maar je krijgt er wel voor terug dat je het helemaal zelf gemaakt hebt, je kan zelf het patroon bepalen en ook wel heel fijn; je kan zelf de kleuren bepalen. Zo kan je het kleed helemaal afstemmen naar je eigen wens.

Boucherouite zelfmaken kinderkamer

Inspiratie Boucherouite kleden kinderkamer. Foto links Estelle Williot overig via Pinterest

 

Werkbeschrijving "boucherouite kleed zelfmaken"

Je hebt nodig: Verschillende kleuren effen stoffen (katoen), Schaar, Stramien (stoffenwinkel)

vloerkleed zelfmaken werkbeschrijving

Je knipt reepjes stof van 1 a 1,5cm breed en 10 a 15cm lang uit allemaal verschillende stof. Katoen werkt hierbij het beste, rafelt niet zo snel, knipt lekker en heeft de juiste dikte. Vervolgens rijg je de reepjes door het Stramien. Maak er geen knoopje in, de dichtheid van de stofjes zorgt er straks voor dat het dicht tegen elkaar aan gedrukt wordt en blijft zitten. Nu is het dezelfde actie herhalen. Probeer de verschillende kleuren te verdelen over het kleed. Je kan je eigen patroon bepalen, maar het is ook mooi om het gewoon her en der te verdelen. Hoe meer reepjes stof je door het stramien haalt hoe voller het kleed zal worden. Zie ook: http://www.craftaholicsanonymous.net/how-to-make-a-rag-rug-by-everyday-…

DIY vloerkleed

Foto's kinderkleed maken, foto's rechts via Craftaholicsanonymous

Ik zelf heb alle kinderkleding van mijn kinderen bewaard, en ben ik nog steeds aan het bewaren. Ik heb hier al lapjes van geknipt en wil hier later een plaid van maken, maar ook een idee is om van die kleding een kleed te maken. Zo verwerk je alle dierbare herinneringen in een persoonlijk Boucherouite kleed. Doe dit vooral als je engelengeduld hebt. De wintermaanden komen er weer aan, misschien heb je een favoriete serie en kan je het tijdens de serie doen. Want als het kleed af is heb je een pareltje in de kinderkamer.

+ + +

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "Vloerkleden kinderkamer"

Commode op wielen
17-9-2016

Tof, anders en gemakkelijk! Ik heb het over "een commode op wielen" voor in de babykamer. Ideaal voor diegene die houdt van veranderen in de babykamer maar ook praktisch als je bijvoorbeeld een commode wilt gebruiken die te laag is. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een commode maar de poten niet mooi vindt. Ook dan is het een goed idee om een commode op wielen te plaatsen.

 

Een commode op wielen maken of kopen

Je kan zelf wielen onder de commode maken. Dit idee zag ik bij Jantina (grote foto onderaan). Zij vond de poten onder hun commode niet mooi en verving ze door stoere wielen van de bouwmarkt. Je kan ook een kant en klare commode op wielen kopen, bekijk deze mooie commodes hieronder maar eens!

Commode op wielen

Foto links is een kant en klare commode op wielen van het merk DertigZes | Rechts commode op wielen van XO-inmyroom via Tom & Lilly

 

Voordeel commode op wielen

De commode op wielen ziet er wat stoerder uit waardoor het meubel zich ook goed leent voor lang gebruik erna! Bij DertigZes is de commode met wielen een trolley model. Met zijn perfecte hoogte van 91 cm is tie zeker echt geschikt als goede commode.

Commode op wielen babykamer

Zelfmaken, commode op wielen. Foto & styling Jan10AA. Met vloerkleed van Ferm living, wielen van de bouwmarkt, aankleedkussenhoes witlofforkids

- Misschien vind jij dit blog ook leuk: "een DIY commode" -

 

Raamdecoratie kinderkamer
10-8-2016

Gevonden via Pinterest! Raamdecoratie kinderkamer. Een idee van de Ikea en ik ga hem onthouden voor onze dochter haar kamer. Maak een frame op maat voor het kinderkamer raam en tack (met tacker of electrische nietmachine) daar de vitrage op vast. Klaar is je raamdecoratie. Haha, as simple as that.

Het brengt niet alleen sfeer, bijvoorbeeld voor hele hoge kinderramen die anders heel kaal lijken, maar het gaat ook inkijk tegen.

Raamdecoratie kinderkamer

Detailfoto "raamdecoratie kinderkamer maken"

 

Zelfmaken Raamdecoratie Kinderkamer

Schilder het frame in de kleur van je kozijn of in een ander kleur naar keuze! Knip de vitrage op maat, ruimer dan het frame! Zodat je de randjes netjes op kan vouwen en je wat meer stof hebt om vast te nieten op het frame (Zie foto hieronder). Beeld en Idee via de Ikea. Ik zou nog een haakje in het kozijn monteren waar het frame achter blijft klemmen zodat deze niet valt.

 

Kinderkamer raamdecoratie

Koop losse vitrage stof bijv. "sundrid" een vitrage met stipje of de "Alvine Spets" zie foto rechts.

Een ander "kinderkamer raamdecoratie idee" is een valletje! Bij de Kwantum hebben ze een tafel vol met valletjes liggen! Gekleurde oudroze (zie foto hieronder) en een hele hoop kanten valletjes. Je hoeft de "kinderkamer val" alleen maar in de breedte op maat te knippen en evt. om te zomen (aan de uiteindes). Verder is de val direct klaar voor gebruik. Alleen nog even een roede vinden, dit kan ook een lange bamboe stok zijn, of een mooie lange rechte tak die je schildert?

Val kinderkamer raamdecoratie

Een "val kinderkamer" idee | Rechts de valletjes die bij de Kwantum liggen. Links een voorbeeld illustratie, met behang van Roodborstje.

Een strakker idee om inkijk tegen te gaan is "kinderkamer raamfolie".

Raamfolie babykamer

Verschillende types raamfolie, o.a. konijntjes (zie bovenaan de foto) of bomen via TiS Lifestyle.

Niet op zoek naar valletjes of alternatieve raamdecoratie? Wel naar mooie gordijnen?

Bezoek graag deze mooie gordijnen webshops!

Meer raamdecoratie ideeen op ons Pinterest board


Bekijk reacties (2)

Tangram kinderkamer
26-7-2016

Wie kent hem niet. De Tangram. De Tangram is een oude Chinese puzzel die bestaat uit 7 stukjes waarmee je een oneindig aantal figuren kan maken. Op de site van "Oh happy day" hebben ze een te leuk idee gedeeld. De XL tangram voor in de kinderkamer. En guess. Je maakt hem zelf, van karton! Idee en foto's die ik hieronder deel zijn afkomstig van de site Ohhappyday.

 

Tangram zelfmaken

Niet alleen leuk om te maken, ook erg mooi om te zien. Zoek een XL stuk karton en teken de Tangram stukken erop. Knip samen met je kind de stukken uit. Of snij zelf de stukken uit voor je kind. Haal de mooiste kleuren verfpotten uit de kast en versier de tangram stukken. Puzzel op de grond een tangram figuur in elkaar. Ben je tevreden? Hang dan de XL tangram op aan de kinderkamer muur! Download de Tangram voorbeeld figuren op de site van OhHappyDay. Heb je nog restjes behang in huis liggen? Ook leuk om elk tangram stuk te versieren met een ander behangprintje.

Tangram kinderkamer

Stap voor stap je eigen Tangram puzzel stukken maken:

Tangram karton kinderkamer

Tevreden met het eindresultaat ???? Dan verdient jouw zelfgemaakte Tangram toch wel een plekje aan de kinderkamer muur?

Tangram maken kinderkamer

Geen tijd of zin om zelf te knutselen? Er bestaan ook Tangram muurstickers. Nu kan je ieder dier of figuur op de muur toveren die je wilt!

Tangram muurstickers kinderkamer

Koffer label
30-6-2016

Met de vakantie voor de deur leek LieveKaarten.nl het een goed idee een "koffer label" voor Kinderkamerstylist te ontwerpen. En dat vonden wij ook een heel goed idee! Want kijk nou naar het eindresultaat! Echt zo lief en praktisch en leuk!! Download de bagage label in de vakantie voor aan de koffer of hang dit label aan die mini speelkoffertjes in de kinderkamer! En dat is ook weer een heel leuk idee als cadeautje. Zoek online een tof koffertje en knoop daar de "kofferlabel" van LieveKaarten aan. Vind jij deze stijl ook zo leuk? Op de site van LieveKaarten.nl vind je naast geboortekaarten ook muurstickers en posters (met eigen naam) voor in de kinderkamer.

 

Koffer label zelfmaken

Kies voor wat steviger papier en print de bagage label uit. Knip iets ruimer om het label heen en vouw dubbel. Lijm dicht en knip dan perfect uit. Schrijf de naam van het kind op de label en maak een gaatje waar het touwtje doorheen kan. Voor een extra stevig resultaat van deze "kinder koffer label" kan je overwegen de label te lamineren. Wanneer je de labels aan een echte koffer hangt is dat ook een slim idee. Vergeet niet eerst de naam van het kind op de label te schrijven!! Als laatste maak je een gaatje in de label en hang je er een mooi touwtje aan.

Veel plezier met jouw koffer label en Fijne vakantie!!!  Lieve groet, LieveKaarten.nl & Kinderkamerstylist.nl

Download - hier - jouw koffer label | Free download suitcase label - here -

Gratis kofferlabel

Gratis bagage label

Koffertje LaLe

Bagage label kinderkoffer

Ontwerp van deze "koffer label" door: LieveKaarten.nl

LieveKaarten heeft ook deze poster voor ons ontworpen

Vind hier - alle kinderkamer downloads -

Wandplank zelfmaken
20-6-2016

Origineel en niet moeilijk! Een wandplank zelfmaken. Stephanie van Instagram account "Stephanie van Vuuren" stuurde ons prachtige foto's van haar mooie babykamer waar zoontje Moses slaapt. Boven Moses zijn commode prijkt een prachtige zelfgemaakte wandplank! Ze deelt hieronder graag de info over deze zelfgemaakte plank. Supersimpel en lekker origineel.

 

Wandplank zelfmaken, beschrijving:

In een paar stappen maak jij deze wandplank zelf! Lees hieronder de gemakkelijke beschrijving die Stephanie ons stuurde: "Bij een kledingwinkel kocht ik twee zo lang mogelijke cognac kleurige riemen van dezelfde lengte (ong 100 cm). Je kan de riemen via de gesp altijd korter maken. Het plankje (tussen de 15 en 20 cm diep) vond ik in de bouwmarkt en verder heb je maar 2 schroeven en pluggen nodig. Maak de riemen vast en bevestig deze aan de bovenkant aan de muur (zie foto's). Het plankje leg je in in de riemen. Sla voor extra stevigheid eventueel nog een klein spijkertje in de riemen aan de onderkant van de plank". De knuffels op de plank zijn van Maileg en Kenanaknittergritter.

wandplank zelfmaken via Kinderkamerstylist.nl

Nieuwsgierig naar Moses zijn kamertje? - Bekijk hier de mooie babykamer van Moses - Knuffels o.a via Maileg

Wandplank babykamer zelfmaken

Verschoonkussenhoes stonewash koeka

Wandplank kinderkamer zelfmaken

Bekijk meer DIY babykamer ideeen graag hier bij "zelfmaken"

Bekijk het hele kamertje van Moses graag hier, bij "mooie babykamer"

* * *

In deze "stoere jongenskamer" vind je ook een zelfgemaakte wandplank


Bekijk reacties (10)

Boom kinderkamer
12-5-2016

Via instagram vond ik dit ontzettend leuke "boom-idee" voor in de kinderkamer. De foto's hieronder zijn van Jantina van instagram account "Jan10aa"

In dit blog gaan we je meer vertellen over deze toffe boom waarmee je in een handomdraai een fijne sfeer in de kinderkamer neer zet. Jantina heeft samen met haar man deze boom van underlayment platen gemaakt! Natuurlijk met wandplankjes om de houten boom ook nog praktisch te kunnen gebruiken. Helemaal leuk om de boom te decoreren met zo'n sfeerlamp konijn (of een ander bosdier)! Plak er nog wat ansichten op met tape of gebruik decoratieve punaises om bijvoorbeeld slingertjes aan de boom te hangen!

 

Hoe maak je een boom in de kinderkamer

Via de site van de Karwei vind je het stappenplan om de "speelgoed wandboom" zelf te maken. Jantina (Jan10aa) had nog een underlayment plaat staan en ging direct aan de slag. Ze tekende het "boom figuur" op de underlayment plaat en manlief zaagde de boom uit.

Boom kinderkamer

Underlayment boom stappenplan via de Karwei | Sfeerlamp konijn |

Boom babykamer zelfmaken boom karwei

Zebra is prive (oud etalage materiaal) | Babykamer boom via stappenplan Karwei | Beddengoed Witlof for kids | Vloerkleed H&M | Konijnlamp

Boom kinderkamer zelfmaken underlayment

Benieuwd naar meer styling ideeën van Jantina? Kijk ook eens naar dit "speelhut idee"

Dol op underlayment? Lees graag ons blog "underlayment meubels"

Dol op bomen? Wellicht is blog "houten boom kinderkamer" leuk om te lezen


Bekijk reacties (2)

Kinderlamp maken
3-5-2016

Je kunt een lamp voor in de kinderkamer kopen, maar je kunt ook een bijzondere kinderlamp zelfmaken. Miranda van de site "Miranda Maakt" legt in een paar stappen uit hoe je de sfeervolle wolkenlamp zelf kan maken!

 

Maak je eigen kinderlamp

Zoek online naar een "Wolkenvorm" en print het uit op A3. Buig ijzerdraad (in de juiste dikte) in de wolk vorm. Miranda gebruikte ijzerdraad wat ze ook voor sieraden-maken gebruiken maar eigenlijk is dat draad veel te slap. Het blijft niet mooi in vorm. Ga op zoek naar stevig genoeg ijzerdraad en buig het daarna in de wolkvorm. Ga op zoek naar een kleine led-micro-lampjes snoer. Miranda heeft zo'n snoer vorig jaar bij de action gekocht (tijdens de kerst). De micro lampjes snoer wikkel je om de ijzerdraadvorm heen & klaar is de lamp.

Kinderlamp maken diy lamp

Info foto "kinderlamp maken" : Wandhanger via instagram | Poster Peace Love Rock | Kussen leeuw | Pop Lucky Boy Sunday

DIY lamp kinderkamer

Detail van de DIY wolkenlamp

Kinderlamp zelfmaken lamp babykamer

Nieuwsgierig naar deze hele kinderkamer? Bekijk hem hier, bij "Jongensslaapkamer"

Meer foto's op de Instagram pagina van Miranda "Miranda Maakt"

* * *

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: blog "Hartendief lampen"

Bezoek ook graag de leukste kinderlampen webshops


Bekijk reacties (2)

Zelf behang maken meidenkamer
1-5-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur - Voor wie net zo'n fan is van behangetjes als ik een leuke zelfmaker voor op de meidenkamer. Je maakt je eigen unieke behang met deze DIY "behang maken". Ik kwam op het idee door een foto van Tim Walker, die had een oud vervallen muurtje met afgetrokken behang en bloemen gefotografeerd. Prachtig vind ik het en zag het al helemaal voor me op de kinderkamer. Maar hoe maak je dit behang nou zo?

 

Zelf behang maken

Ga op zoek naar geschikt behang met mooie bloemen, blaadjes maar ook behang met een grafische print kan heel mooi zijn. Dat behang kan heel goed gebruikt worden aan de onderkant, als tie en dye effect. Misschien heb je nog ergens zo'n behangrol liggen? Veel van mijn behangetjes komen bij Swiet.nl vandaan. Heb je mooie behangetjes gevonden? Zoek dan de rustigere printjes uit om lange banen van te scheuren, het liefst uitlopend in een punt. Ik heb hiervoor een ikat printje gebruikt. Scheuren is juist mooi, dan krijgt de muur een oud vervallen look. Deze plak je met behanglijm vast aan de onderkant van de muur. Zelf heb ik twee verschillende printjes gebruikt. Let op dat als je met printjes werkt, het heel belangrijk is dat de kleuren gelijk zijn, dit houdt het geheel rustig.
Vervolgens knip je mooie grote bloemen en blaadjes uit en die plak je met behanglijm over je
behang, probeer de bloemen een klein beetje te groeperen, dat zorgt voor rust. Klaar met plakken? Dan ga je nu los met de verfroller. De bovenkant van de muur moet helemaal wit tot ongeveer de helft, vanuit daar maak je kleine banen naar beneden. Zo ontstaat het tie en dye effect. Ook af en toe wat over bloemen heen is helemaal niet erg, zo wordt het een wat minder netjes geheel. Als finishing touch kan je nog wat accessoires toevoegen en dan is je muur toch echt klaar, en heb je iets heel bijzonders en unieks op de kinderkamer!!

Behang maken babykamer

DIY "zelf behang maken meidenkamer" door Maaike van Petitefleur (Fleursdamelie)

De voorbereiding:

Behang zelfmaken meidenkamer

Stap voor stap:

Op de foto links zie je de gescheurde punt stroken behang op de muur. Op de foto rechts heeft Maaike er al bloemen op geplakt.

Kinderkamerbehang maken kinderkamerstylist.nl

Het resultaat van het zelfgemaakte behang:

Behang idee kinderkamer

Misschien vind je dit ook leuk:

Blog "Behang kinderen"

Behang (voorbeeld blog's)

De leukste behang kinderkamer webshops


Bekijk reacties (3)

DIY commode
11-4-2016

Dat je op zoek bent naar een originele commode en hem niet kunt vinden, of veel te duur vindt. Herkenbaar? Lees graag verder. Online kwamen wij een "DIY commode" idee tegen. José Russchen deelt op haar Instagram pagina foto's van meerdere IKEA HACKS (= standaard producten van ikea veranderen zodat je ze op een andere manier kunt gebruiken of dat de producten er exclusiever uitzien). Foto's en tekst komen van José haar blog "That Friday Feeling". Hartelijk dank José voor je bijdrage!

 

DIY Commode werkbeschrijving

1. Zoek een commode uit die bij de babykamer past en de juiste hoogte heeft voor jou (en je partner). Dit hoeft natuurlijk geen IKEA commode te zijn. 2. Zet de commode in elkaar op de lades na. 3. Je kunt alle originele onderdelen van de lade gebruiken (zie afbeelding hieronder), behalve de frontjes. Meet de maten van de originele frontjes op. Meet ook de maten van de gleuf op waar de onderzijde van de lade wordt ingeschoven. 4. Kies het hout voor de frontjes. Voor de commode op de foto is underlayment gebruikt. 5. Zaag het hout in de juiste afmetingen. Ben je zelf niet zo handig met de zaag? Neem de frontjes mee naar de bouwmarkt en vraag een werknemer van de zagerij of hij de underlayment plaat in de juiste afmetingen wil zagen. Wie weet wil de werknemer ook de gleuven in de frontjes zagen. 6. Meet de plaats en grootte van de gaatjes voor de schroeven. Hiervoor kan bijvoorbeeld een Deuvelapparaat/Deuvelboormal worden gebruikt. Erg handig! Belangrijk hierbij is dat de gaatjes dezelfde grootte en diepte krijgen als de gaatjes in de originele frontjes. Dan kun je alle originele schroeven van de commode gebruiken. 7. Je kunt de knopjes/greepjes van de commode gebruiken. Voor de commode op de foto is gekozen om ronde gaten in het midden van de frontjes te maken. 8. Als alle gaatjes zijn geboord, kun je het nieuwe frontje en de rest van de lade in elkaar zetten.

- Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen: "blog underlayment meubels"

DIY commode ikea hack commode

Verkoopinfo: De schommelstoel stond al een hele tijd op Jose haar wishlist. Helaas geen originele Eames, maar wel een mooie replica, gevonden bij Vintagelab15. Het kussentje komt uit een oude collectie van Hema. De olifantknuffel was een cadeau en is verkrijgbaar bij Sissy-Boy. De canvas opbergtas is van Søstrene Grene. Het grijs/witte dekentje met wolkjes vind je bij Gras onder je voeten. Het houten huisje is van Xenos en de hydrofiele doek met triangles via CarlijnQ. De tint op de muur is muurverf "jade groen" van de Karwei.

 

DIY Commode Punt 3. Gebruik de originele lade van de commode, zie foto hieronder

Ikea hack diy commode babykamer idee

DIY commode punt 6. Meet de plaats en grootte van de gaatjes voor de schroeven

Werkbeschrijving DIY commode via Kinderkamerstylist.nl

DIY commode punt 7
Je kunt de knopjes/greepjes van de commode gebruiken. Voor de commode op de foto is gekozen om ronde gaten in het midden van de frontjes te maken.

Ikea hack babykamer commode zelfmaken

Het resultaat van de gepimpte commode met underlayment frontjes

Commode underlayment zelfmaken babykamer

>> Op zoek naar meer DIY inspiratie? Misschien vind je dit ook leuk: Een voorbeeld van een underlayment commode <<

En omdat het ook erg leuk is om nog verder te kijken in deze babykamer:

Babykamer inspiratie via Kinderkamerstylist.nl

Verkoopinformatie: In het ledikantje van IKEA ligt een quilt van Cam Cam Copenhagen. Het kussen in het ledikant is van Fine Little Day. Het kleine knuffeltje is van Noodoll, de das vond Jose in een winkel in Groningen. Het metalen mandje, het kussen met de stipjes en het gehaakte knuffeltje kocht ze bij
Loods5 en het kussen met het visgraatpatroon bij Gamma. De poster Mister Moon is van OMM Design. Het houten frame vond Jose in de shop van vtwonen. Het peerlampje is van A Little Lovely Company en de lamp van Nijntje vind je online.

- Misschien vind jij dit blog ook leuk "commode op wielen" -

Voor meer babykamer inspiratie kijk ook graag op ons Pinterest board "babykamer"

Liever kopen? Kijk graag bij onze webshops "kindermeubelen"

Jongenskamer auto
7-4-2016

"De auto" is natuurlijk een veelgebruikt thema in de jongenskamer. Ik wil vandaag graag een fijne jongenskamer DIY aan deze producten toevoegen! Schilder met magneetverf een autobaan op de muur en versier deze met magneetauto's! Deze magneten koop je, of maak je ook zelf. Nu weet ik niet 100% zeker of de prachtige magneten van Londji (zie afbeelding hieronder) goed blijven plakken op je zelf geschilderde autobaan. Weet iemand dit? Maar online kan je wel zelfklevende magneetfolie vinden die geschikt is voor magneetverf. Probleem weer opgelost.

 

Zelfmaken magneten auto's

Zoek toffe vintage afbeeldingen van auto's op (zoek bij google naar "retro auto illustratie"). Sla de afbeelding op, print uit en plak op de magneetfolie en knip uit. Daarna lekker ermee spelen op je zelf geschilderde magneet autobaan of op je magneetbord.

Jongenskamer auto zelfmaak idee

Verkoopinformatie "jongenskamer auto" | De prachtige vintage look magneten zijn van ontwerper Londji | "Muursticker weg" via Perron11

 

Autobaan van vilt jongenskamer idee

Vilten autobaan, aan beide zijden te gebruiken | Vloerkleed autoweg jongenskamer ( WIN HEM NU, HIER)

 

Vintage vrachtwagen muursticker jongenskamer

Als je op 1 muur een autoweg schildert, heb je nog een aantal muren over :-) Wat dacht je van deze vintage vrachtwagen muursticker voor op de andere muur?

Nog niet genoeg auto's in de jongenskamer? Zo fijn, dit zachte auto beddengoed

Dekbedovertrek auto jongenskamer

 

Nieuw! En superleuk om mee te spelen, de flexibele autobaan van "WaytoPlay". Deze rubberen wegdelen leg je zelfs met gemak over een drempel heen!

WaytoPlay autobaan jongenskamer idee

Vroem vroem ........

 

Kinderkledingkast
17-3-2016

Vandaag deel ik graag ideeën om de kinderkledingkast te verfraaien. Met een sticker maak je van een antieke kast ineens een hele persoonlijke, gemoderniseerde kinderkledingkast. Ik kwam een foto tegen op de blog van Lisanne van de Klift en herinnerde mij ineens weer een mapje op mijn computer met daarin Ideeën om de kinderkast te pimpen.

 

De kinderkamerkast opknappen

Lisanne verfraaide haar antieke kast met een sticker van Bibelotte wat direct een hele andere look & feel geeft aan de kast. Heb jij ook een landelijke kast met glas in de deuren? Afhankelijk van wat jij in de kinderkast gaat zetten kies je ervoor om de ruiten te bedekken met bijvoorbeeld stof of behang (zie foto links van Iris Rietbergen) of met een sticker, zoals het idee van Lisanne, rechts. Heb je trouwens dichte deuren in de kast? Ook daar past de muursticker van Bibelotte erg mooi op. Leverbaar in diverse kleuren.

kinderkamerkast pimpen

 

Ook leuk! De kinderkast aan de binnenkant een behangetje geven. Supervrolijk wanneer je de deuren opendoet. Wij vonden deze kast op de site van Zukini woonloods. Zij verkopen o.a bijzondere kinderkledingkasten. Soms al verfraait met een behangetje. Een wat stoerdere variant op het verfraaien van kasten is "schoolbordverf op de kinderkamerkast". Deze DIY stond een tijdje geleden op de Karwei site.

kinderkledingkast kinderkamer

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen, maak van een saaie Ikea Pax kast, een toffe Ikea kinderkast

+ + +

TIP: Op zoek naar landelijke kinderkasten? Kijk ook graag bij deze webshops:

- KNUSS

- De Fabricage

- Happy Vintage

- Firma Zoethout

 

Planten in de kinderkamer
26-2-2016

Ik kom het steeds vaker online tegen; "Planten in de kinderkamer". &Suus blogte er over op VTWonen en ook bij de "H&M HOME collectie kids" zie je planten en cactussen in de kinderkamer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen groene vingers heb en dat wij weinig (tot geen) planten in huis hebben. Maar ik ben nu na het schrijven van dit blog overtuigd van de meerwaarde van planten in de kinderkamer. En,.... ik heb hier al enige tijd een leeg bloempotje (zie hieronder) staan die ook nodig gevuld moet worden...

bloempotje kinderkamer

Bloempotjes Bloomingville

planten in de kinderkamer inspiratie

Foto &Suus

Zelfmaken bloempot kinderkamer

Lees vooral de blog van &Suus online bij VTwonen voor heel veel handige tips over planten in de kinderkamer en tips voor toffe bloempotjes. Ook leuk; maak zelf je bloempotje met een porselein stift.

kinderkamer planten en babykamer planten

Foto links &Suus | Foto rechtsboven DIY Cactus via Moodkids | Foto rechtsonder deze "zwaan bloempotjes" komen in april online bij Gras onder je voeten

Ook leuk, deze zelfmaak cactussen die we online vonden bij blog "the house that Lars built"

Zelfmaken planten in de kinderkamer

DIY cactus

planten in de kinderkamer trend

Bij de "H&M Home" online zie je planten in de kinderkamer staan. Wat vind jij van de cactus in de jongenskamer? Toch te spannend? Zo'n prikplant in de kinderkamer? Wij vonden deze grappige cactus muursticker (klik voor meer stickers)

planten-muurstickers-in-de-kinderkamer

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn van een echt plantje in de kinderkamer dan zijn deze (super vers van de pers) planten muurstickers ook wel een heel funny alternatief!

nepbloemen in de kinderkamer

Bij ons op dit moment nog "nep bloemen" in mijn dochter haar bloembak. Maar daar gaat verandering in komen. Ik ben overtuigd! De lucht in de kinderkamer zal een stuk schoner worden door de toevoeging van echte planten wat een positief effect op de kinderen heeft .....

En jij? Ga je voor de muursticker of voor echte planten?

* * *

Misschien vind jij dit ook een leuk blog "Botanical kids" (kinderkamer trends)

Thema kinderkamer Alpaca
11-2-2016

Een thema kinderkamer is niet echt aan mij besteed. Toch ga ik er vandaag 1 tonen. Ik ben namelijk kortgeleden fan geworden van de Alpaca en vind het een heel leuk beest om te gebruiken als thema in de kinderkamer. Een paar week geleden lanceerde Bora haar nieuwe collectie waarin o.a een "Alpaca behang" en poster met Alpaca te zien is. Toen ik niet veel later de leuke shop Piet en kees spotte trof ik weer te lieve alpaca's aan :-)

 

Hoe richt je een thema kinderkamer in

Belangrijk bij het inrichten van een thema kinderkamer is dat je in je achterhoofd houdt dat met een paar items zoals een poster, behang en eventueel een kussen in datzelfde thema, je al een heel eind bent. Bij een overkill aan producten met hetzelfde thema wordt een kinderkamer of babykamer onrustig. Om het thema te laten slagen voeg je een aantal producten toe die wel te  maken hebben met het thema maar waar het onderwerp niet opstaat. Zie hieronder het "bontje" op de stoel wat je doet denken aan een alpaca vacht. De kleur van de stoel komt terug in de poster. Als je op deze manier een "thema babykamer" of "thema kinderkamer" inricht wordt het een krachtig & persoonlijk geheel.

alpaca-kinderkamer-thema

Thema kinderkamer verkoopinfo | Behang Alpaca | Hanglamp | Poster alpaca | Knuffel alpaca

 

kinderkamer-alpaca-kinderkamer trends

Thema kinderkamer inrichten | Behang Alpaca (of stof) via Spoonflower | Commode Nobodinoz (Tom&Lilly) | Bed en wandkast | Stoel | Hanglamp | Alpaca tas | Losse stof via Spoonflower | Alpaca kussen op bed | Knuffel alpaca

Lees ook mijn blog op Flair "Alpaca Kids"

TIP Thema babykamer: Bekijk hier alle ontwerpen van Spoonflower met als thema "alpaca"

Online vonden we een DIY Lama. Werkbeschrijving vind je via MerMag blog

Lama alpaca zelfmaken MerMag via Kinderkamerstylist

Foto & idee MerMag

Ben jij na het lezen van dit blog ook "Alpaca fan" geworden? Of is "thema kamer indianen" meer iets voor jou? Doe ook ideeen op in onze "Thema kinderkamer duiker"

Speelkamer inrichten
28-1-2016

Antoinette te Pas schreef een gastblog voor ons over haar speelkamer! Hoe kan je een speelkamer bijzonder en eigenzinnig inrichten? Lees de tips en grappige ideeen van Antoinette te Pas en doe unieke (zelfmaak) ideen op!

Gastblog speelkamer

"Ik ben Antoinette en woon in een jaren 30 huis in Arnhem samen met Henk en onze fantastische jongens Teun en Roef. Wij vragen ons soms af hoeveel kinderen we ook alweer hebben. Want bijna dagelijks hebben wij er gemiddeld zo’n vier over de vloer". Sinds afgelopen zomer zijn Antoinette en Henk een bijzonder mooie ruimte rijker. De speelzolder is af! Wat eerst een plek voor het bewaren van rommel was is nu een stijlvolle speelkamer in gymzaal stijl geworden!

Antoinette heeft het bovenste stuk van de schoorsteen er af gebikt en daarna is er netjes omheen gestukt. Op de vloer van de speelkamer liggen underlayment platen die grijs geschilderd zijn. Antoinette heeft de witte ronde lijn zelf op de vloer geschilderd, met behulp van een touw en een potlood heeft ze eerst een cirkel op de vloer getekend.

Speelkamer tips speelkamer inrichten

Verkoopinformatie speelkamer inrichten: Lichtletters Hema | Wit rode deken & grote meetlat via Combitex | Gele kussen Tante Ted | Gele poster Sammy Rose | Lamp papier wereld (REX International)

Antoinette verteld verder; "De zolder was af, dit werd het domein voor de jongens om te chillen, knutselen, bouwen, gamen, tv kijken, in de ringen te hangen enz. Yihaa wat een feest! En wij zouden dan tuurlijk goede afspraken maken over hun nieuwe taak, het opruimen van de zolder. Maar die afspraken zijn niet nodig, de zolder blijft namelijk mooi schoon en opgeruimd. Er wordt namelijk bijna niet gespeeld. En telkens als ik zeg, “gezellig dat jullie er allemaal zijn jongens, ga lekker boven spelen” krijg ik als antwoord: “Nee we blijven liever beneden”. Nu vind ik het stiekem vaak ook best gezellig hoor. En gaan we weer lekker met z’n allen aan tafel zitten voor een potje mens erger je niet of monopoly. En hoe fijn is het voor mij om af en toe even naar de zolder te gaan om wat te werken of te fotograferen en om er toch wel van te genieten dat het zo mooi opgeruimd blijft. Wacht maar tot ze gaan puberen straks, ik denk dat ze niet meer van de zolder zijn af te slaan!'

Jongens-speelkamer via Kinderkamerstylist.nl

Informatie speelzolder | DIY underlayment vloer grijs schilderen en ronde lijn op verven voor gymzaal look. Zoek op Marktplaats naar gymbank, gymmat etc.

>> Benieuwd naar alle foto's van deze coole gymzaal speelzolder? Ga naar "de speelkamer"

Voor meer inspiratie: Kijk ook eens bij ons blog "speelkamer" of "speelzolder"

Of ga naar ons Pinterest board "Speelkamer"

+ Dankjewel Antoinette voor je blog en foto's! Ga naar AntoinetteTP voor meer foto's van haar huis en gezin​!! +

DIY Kerststal kinderkamer
30-11-2015

DIY kerststal zelfmaken. Speciaal voor Kinderkamerstylist.nl ontwierp "Hikjes in huis" een kerstdorp! De basis voor dit kerstdorp zijn drie gebouwtjes (1 stal en 2 huisjes). Door in hoogte te variëren kun je er een dorp van maken met zoveel huisjes als je zelf mooi vindt. Een onwijs leuk project om (samen met de kinderen) te gaan maken. Verzamel mooi stevig papier en bedenk wat je in de kerststal neer gaat zetten. Dit kunnen bijvoorbeeld playmobile poppetjes zijn of de kerstfiguren van Ingela.

Werkwijze kerststal maken:

Download de printable, print uit, knip uit en zet je eigen kerstdorp in elkaar. Maak het af met de kerstfiguren van Ingela P Arrhenius die je koopt in de webshop van Hikjes in huis. Voor extra sfeer gebruik je nep waxine Led lichtjes. Janneke van Hikjes in Huis maakte de sterren van hulstbladeren die ze beplakt heeft met glitter.

Download DIY kerststal / Kerstdorp zelfmaken

DIY kerststal zelfmaken kerstdorp kinderkamer

De kerstfiguren zijn van Ingela P Arrhenius

Kerststal zelfmaken kinderkamer diy

DIY kerststal maken kerstdorp download

Boekensteun kinderkamer zelfmaken
28-10-2015

Dit is lief!! Een boekensteun van vilt die je zelf maakt! TiSLifestyle ontwierp deze lieve download speciaal voor Kinderkamerstylist.nl Het konijntje vind je ook terug op hun kinderbehang. Ben jij een beetje handig? Dan zoek je snel de materialen bij elkaar waarmee je deze boekensteun maakt. Download de gratis werkbeschrijving hieronder en ga aan de slag!

Het konijntje is trouwens ook geschikt om te gebruiken als deurstopper!! Maak hem voor jezelf of geef hem cadeau (lief!!)

Download hier gratis de werkbeschrijvingen: Boekensteun zelfmaken stap 1-4 |  Boekensteun zelfmaken stap 5-10

 

Boekensteun zelfmaker

Lees hier meer over TiS Lifestyle


Bekijk reacties (3)

Tipi maken
30-7-2015

Het is vakantie! En aangezien het de laatste dagen nogal regent ga ik op zoek naar leuke "zelfmaak projecten". Al surfende online kwam ik op de blog van Mokkasin terecht. Ik ben al bijzonder veel zelfmaak speeltenten tegengekomen maar deze tipi is wel heel uniek. Deze tipi is zelfgemaakt van stroken stof en bamboe stokken. Volgens mij een intensief werkje maar het resultaat mag er zijn! De stroken stof zijn gescheurd van oude gordijnen en lappen stof welke gevonden zijn op rommelmarkten. In totaal gebruik je 5 bamboe stokken in de hoogte en nog 4 onderaan. Lees op de blog (met behulp van google translate) de werkwijze om deze tipi zelf te maken.

Tipi maken

Het bloemenbehang is ook geweldig. Online te bestellen bij Mr.Perswall

tipi zelfmaken via Kinderkamerstylist.nl

Styling, fotografie en idee Mokkasin voor LovelyLife

+ + +

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen;

"Kinder speeltent" maken

 "Maak een hemeltje (klamboe) van houten hoepel"


Bekijk reacties (1)

Bedstee bouwen
10-7-2015

Ook plannen om een bedstee zelf te bouwen? Ik plaats hieronder onze stap voor stap foto's van het bouwen van de bedstee. Het plan was om een 1-persoons bedstee te maken. De nis had precies die diepte. Maar eenmaal aan het klussen toch besloten er een twijfelaar bedstee van te maken.

 

Bedstee bouwen, praktisch

Bij Leen Bakker vonden we een matras van 120 x 200. Voordeel van een bedstee is dat er veel ruimte onder zit. Deze ruimte gebruik je als opbergruimte of je kiest voor een logeerbed. Wij gaan voor de laatste optie. Een logeerbed op wielen. Bij de Ikea kochten we onderbed FLAXA met matras MOSHULT. Op het bed van de Ikea hebben we een houten paneel bevestigd en daarna de latten aan de voorkant (zie detailfoto's). Op de voorkant van het uitschuifbed zijn de latten zo getimmerd dat de lijnen van het hout mooi doorlopen.

Bedstee bouwen kinderkamer

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij het bouwen van een bedstee?

Van te voren bepaal je hoe hoog het bed gaat worden. Wat is de dikte van het matras? Wij willen dat het matras iets hoger komt dan de richel. Hou rekening met het logeerbed, heeft deze voldoende ruimte eronder? Ik vind het mooi dat wanneer de bedstee deuren open staan deze lijnen met de buitenmaten van de lade van het logeerbed eronder. Dit bleek lastiger dan gedacht. Bij de rechterdeur gaat dat lukken, links waarschijnlijk niet helemaal.

Bedstee bouwen werkbeschrijving kinderkamerstylist.nl

De bedstee deuren maken we op maat. Bekijk het restultaat van de deuren - hier - Online zocht ik naar "voorbeeld bedstee deuren". De kastdeur rechts van de bedstee vond ik bij LoodsG te Groningen. Deze stijlvolle oude deur hebben we bijgeschaafd en met nieuwe scharnieren opgehangen.

Bedstee zelfmaken

Vloerkleed vosje | Maan met pop Sofie

De meiden spelen nu al graag in de bedstee. Samen Donald Duck lezen, verstoppen en doen alsof ze slapen .... zzzzz Maar klaar is de bedstee nog niet! Het hout ga ik schilderen (of niet,.. ik denk nog na). Achterin de bedstee komt maatwerk behang (ik heb hele coole plannen). De deur (rechts) ga ik met een verfbrander kaal maken en aflakken. De bedstee deuren moeten er nog in. Zie je dat de vloer al klaar is? Wit gebeitst met een kwast, wat een klus! Nu nog aflakken. Ik hou jullie op de hoogte!

+ + +

Ook interessant om te lezen "bedstee bed" (soortgelijke bedstee als hierboven, stap voor stap)

Bekijk het eindresultaat van de bedstee (+ de bedstee deuren) hier, bij blog "Fotobehang"

Bekijk hier resultaat bij "meisjes kinderkamer"

Meer bedstee inspiratie bekijken? Bekijk ook ons "stapelbed/bedstee inspiratie board" op Pinterest of deze binnenkijker met bedstee.


Bekijk reacties (14)

Gratis feesthoed download
25-6-2015

+ + +

- Winnaar van onze winactie is rwassenaar via Instagram -

+ + +

Wat is een feestje zonder feestmuts? Dat is precies wat Fleur van Olli & Jeujeu dacht en daarom ontwierp zij speciaal voor jou dit feestelijke hoedje! Download gratis ons feesthoedje en maak kans op een leuk mini prijzenpakket van Olli & Jeujeu! Dit feestmutsje is toch voor elk feestje leuk?

Hoe maak je kans op het mini prijzen pakket? - Maak een grappige, gekke, lieve, mooie foto waar de feestmuts van Olli & Jeujeu op te zien is. Plaats de foto op Facebook of Instagram en (vergeet dat niet!!) gebruik de hashtag kinderkamerstylist5 (#kinderkamerstylist5) That's all! Je maakt mij er blij mee :-) Hoe meer hoedjes, hoe groter mijn feestje :-) Toi toi toi! Eind juli/begin augustus maak ik hier de winnaar bekend.

Download hier jouw gratis feesthoedje | Free download party hat

download gratis feesthoed kinderkamerstylist.nl

Wil jij kans maken op een mini prijzen pakketje van Olli & Jeujeu? Maak dan een lieve, grappige, maffe, knusse foto met hoedje en plaats deze op Facebook en/of Instagram en gebruik #kinderkamerstylist5

gratis download feestmuts kinderkamerstylist

DIY feesthoed beschrijving: Print de download uit (op iets dikker papier). Knip
uit en plak de plakrand aan elkaar. Ik heb een kleine pompom aan de
bovenkant bevestigd. Trek met naald een draad (met knoopje op het eind)
door de mini pompom heen. Knip de draad af (niet te kort) en plak deze
draad binnenin het mustje vast, bijvoorbeeld met plakbank of tape. Met
een perforator maak je kleine gaatjes midden onderin het feesthoedje
waar je een elastiek doorheen haalt. Ik heb gebruikt gemaakt van gouden
linten voor een extra feestelijk gevoel.

Dol op de stijl van Olli & Jeujeu? Dan vind je dit vast ook leuk:

- Gratis download baby mobile

- Gratis posters Olli & Jeujeu

Stoere babykamer jongen

Op Facebook kwam ik een "stoere babykamer jongen" met een commode van underlayment hout tegen. Ik heb contact opgenomen met Ruth en Pim (de makers) met de vraag of ze hun mooie kamertje en werkbeschrijving van de commode met kinderkamerstylist willen delen. En dat willen ze. Kijk mee in deze stoere babykamer jongen die, vind ik, ook heel goed voor een meisje zou kunnen. De kindermeubels in de felle kleuren staan prachtig in combi met de neutrale underlayment commode.

Pim heeft de commode voor deze babykamer zelf gemaakt van multiplex hechthout. Benodigdheden: 2 platen 122 bij 244 cm, houtschroeven, dikke schroeven en eventueel pluggen om aan de muur te bevestigen. 3 houten plankdragers voor extra stevigheid.

 

Accessoires stoere babykamer jongen

Knuffel, opberg manden licht- en donkerblauw en hydrofieldoek donkerblauw met sterren allemaal via de Hema. Piraten kaart via petitelouise. Het gehaakte piraten aapje is zelf gehaakt. Patroon komt uit boekje "aapjes haken". De mooie wereldkaart "Global compassion" komt bij Grasonderjevoeten vandaan. Naast de ledikant hang een supercoole lamp auto van Ferm Living. Het gele Ledikant is van Flexa Play en komt bij Lief & Klein vandaan. Ledikantlaken, aankleedkussenhoes, ledikant deken honingraat (dark grey) en inbakerdoek (golden yellow) zijn van Imps & Elfs. Mobiel olifantjes is gevonden bij de wereldwinkel. De vlaggetjes zijn zelfgehaakt van 100 % katoen in de kleuren okergeel, donkerblauw en wit. De kast is op marktplaats gevonden en geschilderd in de blauwe kleur. Op de vloer ligt eikenhout.

 

TIP Vind op onze site nog een DIY commode idee!
Bekijk reacties (8)

Gratis pop-up download
4-5-2015

Wat een feest om elke maand een download te mogen ontvangen in je mailbox welke speciaal ontworpen is voor Kinderkamerstylist.nl. Werkelijk elke download maakt me trots. Zo ook weer deze keer. Pimpelmees ontwierp deze bijzondere pop-up download en jij mag hem gratis printen. Nu ben ik sowieso al fan van alle Pimpelmees illustraties (tip: check ook hun kinderbehang) maar dit pop-up bos doet mijn hart weer sneller kloppen :) Print op iets dikker papier voor een mooier resultaat. Zie beschrijving onder de foto. 

Download hier gratis jouw pop-up download | Free download pop-up

Gratis-Pop-up-download-kinderkamerstylist

Werkbeschrijving gratis kinderkamer download: Print onze download uit op iets dikker A4 papier. Snij de figuren los langs de stippellijnen (met een scherp stanleymesje) en vouw ze omhoog. Vouw daarna de roze achtergrond omhoog en je pop-up bos is klaar. 

+ + +

Blog: En zo kan je de download ook gebruiken & neerzetten in de kinderkamer!

Ontwerp: Pimpelmees.com | Ook fan van pimpelmees? Download ook deze Poster Kinderkamergratis Pimpelmees poster & Pimpelmees deurhanger 

Poster frames zelfmaken
9-4-2015

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf poster frames kan maken? Een kinderkamerstylist bezoeker mailde mij haar idee. Ik deel graag dit zelfmaak idee met jullie! Lees hieronder de "how to" en bekijk de foto's voor inspiratie. Met poster frames komt je kinderposter extra mooi uit.

 

How to, Posterframes zelfmaken

Koop bij de gamma (of andere bouwmarkt) een halfronde lange lat bij de houtafdeling. Die latten zijn 2.70 meter lang. Dat lijkt eindeloos maar je moet er rekening mee houden dat je vier latjes nodig hebt en niet twee. Je klemt de poster boven en onder tussen die latjes. Zaag ze af op maat. Aan weerszijden een halve centimeter langer dan de poster ongeveer. Daarna lak je ze met een soort vloer/meubellak met een licht tintje. Klem daarna de poster met lint tussen de twee latjes en draai aan met vleugelmoeren en een bout met platte kop. Hebben ze ook bij de Gamma. Neem bijvoorbeeld M5. Dat is de kleinste maat. De kleur op de muur is vintage blue van Flexa.  

 

poster frames zelfmaken

Verkoopinformatie: Posters ABC en Poster Europe


Bekijk reacties (6)

DIY Baby mobile
19-2-2015

Onze vorige Olli en Jeujeu download was al een hit. Maar serieurs. Fleur van Olli en Jeujeu heeft zichzelf overtroffen. Kijk naar deze bijzondere "diy baby mobile". Geweldig dat je met een paar kliks op de muis, papier, een kopieermachine en een mesje en een piepklein beetje creativiteit zelf een babykamer mobiel in elkaar kunt zetten toch? Kopieer, knip en knutsel dus en geniet van je zelfgemaakte kinderkamer mobiel. 

 

Download hier je gratis kinderkamer mobile | Free download DIY Baby mobile

 

diy baby mobile

 

Voor extra hulp, open hier de Diy baby mobile tutorial. Dit helpt je stap voor stap naar jouw eigen gemaakte kinderkamer mobiel.

 

Fan van Olli en Jeujeu? Download ook gratis de Olli en Jeujeu posters

 

 

Krijtbord muur
17-2-2015

Dit vind ik toch echt stoer, een krijtbord muur! Wij hebben thuis een kleine smalle krijtbordmuur bij de keuken. Maar zo'n grote wand met krijtbord verf in de kinderkamer staat inmiddels op mijn wishlist. Helemaal nu onze dochters zich echt het liefste uitleven met stiften op grote oppervlaktes. Mijn witte krijtstiften (die we in principe alleen met kerst op de ramen gebruiken) liggen inmiddels permanent op de vensterbank en we kunnen niet meer door het raam kijken door alle grote tekeningen!

 

Onderstaande foto's vond ik op de blog van Lirumlarumleg en bewijzen dat dit "krijtbordverf" in de kinderkamer niet te zwart is. Door het ophangen van een vrolijk vlaggetje en zo'n pluche dierenkop oogt het harde zwart best wel zacht. Daarbij wordt het zwart grijzer naarmate de kinderen meer op de muur tekenen en het krijt weer uitwissen. De pikzwarte muur verandert langzaam in een zachte zwart met witte vegen. En mocht je zo'n groot oppervlak toch te heftig vinden, kijk eens naar de afbeeldingen eronder. Een huisfiguur met krijtbord verf op de wand schilderen is ook een leuk idee!

 

krijtbord muur

 

Afbeeldingen krijtbord muur: Lirumlarumleg | Foto onder in het midden gezien op blog Petitandsmall

Een muur met krijtbordverf toch iets te heftig? Maak je eigen krijtbord!

Houten muurdecoratie kinderkamer
13-2-2015

In mijn kinderkamer inspiratie mappen verzamelen ik allerlei leuks voor nieuwe blog's. Mijn mapje "houten muurdecoratie kinderkamer" zit inmiddels barstensvol. Tijd om deze (DIY) houten muurdecoratie ideeën met jullie te delen!

 

Vaak wanneer een babykamer of kinderkamer bijna af is en er toch nog sfeer mist ga ik op zoek naar houten muurdecoratie's. Hout = sfeer. In de KEK MAMA WONEN 2014/2015 stonden een aantal "kekke" voorbeelden van steigerhout in de kinderkamer. Teveel hout zou ik niet aanraden. In een kinderkamer waar de muren in een mooie kleur geschilderd zijn springen houten muurdecoraties er echt uit! En ben je zelf niet zo'n klusser? Een houten wandhaak (zie afb 5 & 6) of een houten decoratievlag (zie afb 1) zorgen snel voor een knus effect. De houten haken van Mimi'lou (afb.7) zijn op de sfeerfoto bevestigd op een onbehandeld stuk hout, ook tof!

 

Houten muurdecoratie kinderkamer

 

Verkoopinformatie houten muurdecoratie: 1. Houten decoratievlag 2. DIY IDEE oude paneeldeuren en steigerhout gezien in KEK WONEN 3. Sloophout planken huisjes Download hier zelfmaak houten muurdecoratie idee van HABA Fabrics 4. DIY IDEE steigerhout om Ikea kast heen bouwen. Gezien in KEK WONEN 2014/2015 5. Houten kinderkapstok / soortgelijk zwart/witte grid behang van Ferm Living 6. Houten ophanghaken muur

 

Deurposter download
1-2-2015

Heb je deze al? Een deurposter? Onze kinderen plakken wekelijks een nieuwe deurposter op hun deur. De ene week is dat een eigen gemaakte tekening. De andere week een kleurplaat waar ik hun naam op heb gezet en die ze daarna in gekleurd hebben of, misschien wel vanaf nu, deze deurposter download. Nanda van "The birds and the Bees" heeft speciaal voor onze kinderkamerstylist bezoekers een deur poster ontworpen! 

 

Gratis deurposter voor jou

In haar dagelijkse leven ontwerpt Nanda posters, kaarten, muurstickers en geboortekaarten voor jongens en geboortekaarten voor meisjes! Je vindt deze moderne ontwerpen (ook veel zwart/wit) op haar site THE BIRDS AND THE BEES. Het leuke van een samenwerking met Nanda is dat ze graag met je samenwerkt en het ontwerp aanpast aan jullie wensen. 

Print de deurposter in kleur naar keuze uit en schrijf de naam van de baby of het kind in het wolkje. Voor een supernet resultaat print je de naam in een mooi lettertype (van de juiste grootte) uit en die leg je onder de poster. Trek de naam over met een dunne zwarte waterproof pen. Hang de poster met tape op aan de deur.

 

> >  Download deurposter jongens hier | Download deurposter meisje hier  < <

 

gratis deurposters babykamer

 

Ontwerp THE BIRDS AND THE BEES

 

Misschien vind je de gratis ABC Poster download van The birds and the bees ook leuk?

Of op zoek naar een andere deurposter? Kijk graag hier, bij "Deurposter Kaartje of Kip"

 


Bekijk reacties (9)

Poppenhuis zelf maken
15-12-2014

Wat een te gek idee. Een poppenhuis zelf maken in een vintage hangkastje. Martine van LeDiorama heeft het (naar mijn idee) perfect uitgevoerd. Met vintage bloemenbehang en de juiste meubeltjes hangt er een supergrappig mini kerst poppenhuis aan haar wand. 

 

Dit "poppenhuis" idee ga ik echt onthouden. Wij hebben hier een XL poppenhuis staan die ik jaren geleden volledig gestript heb. Met de gedachte dat ik hem voor onze meiden ging opknappen. Nu, na een vol jaar, spelen de meiden nog steeds met het poppenhuis waar geen zeil meer op de grond ligt, het behang vd muren gescheurd is en helaas zijn ook de plastic ruiten inmiddels gesneuveld ... Toch heeft die ruige uitstraling met hun te schattige popjes ook wel weer wat,... In ieder geval lijkt mij zo'n hangkast inrichten als poppenhuis een project wat ik sneller uitvoer. Het is namelijk kleiner en heeft geen ingewikkelde hoeken. Het staat ook nog eens lekker eigenzinnig al hangend aan de muur. Dank Martine voor je mooie idee. Diverse hangkasten koop je bij vintage meubelwinkels. Idee & uitvoering LeDiorama

 

poppenhuis zelf maken

 

- Misschien vind je dit ook leuk "blog over poppenhuizen" -

Of, hetzelfde idee in het klein blog "diorama maken"

- Blog "mini bedstee maken"


Bekijk reacties (2)

Kinderkamer delen

Hoe knus, een kinderkamer delen! Zusjes Robyne (4) en Fayenn (2,5) mogen hun kinderkamer delen. Zij boffen met een hele handige papa die voor beide meiden een bedhuisje heeft gemaakt. In de bedhuisjes zit ook nog een sterrenhemel van onwijs veel lampjes (120 per huisje). Mama Grieta heeft de prachtige foto's gemaakt en deelt met ons deze "bedhuisjes zelfmaker" en ze geeft informatie over de inrichting van deze gedeelde meisjeskamer, lees ook haar blog "homehotspotloving". Mocht je ook een bedhuis willen en zelf niet zo handig zijn? Mail naar Gieta voor meer informatie.

 

Verkoop informatie kinderkamer delen:

Leuke retro dierenbehang figuren vind je bij Puur Beleven of Studio Poppy. Het huislampje is van Ferm living, net zoals het muziekuiltje. De 3 doosjes bij de bedjes zijn van House Doctor. Voor een altijd gezellige sfeer hang je papieren pom poms aan het plafond. De vilten hartjes heeft Gieta zelf gemaakt van ouden babydekentjes. Verschillende kussentjes zijn gemaakt door de schoonmoeder van Gieta :-)
-Ronde kussen in schommelstoel is van Xenos. Beddengoed van Hema. De kleur op de muur is zelf gemengd tot juiste kleur. Mintgroen. Kast is 2ehands op de kop getikt via Marktplaats. Deze was al grijs/blauw geverfd. Bedjes zijn van Ikea (MINNEN) Doosje met poppetjes zijn ook van House Doctor.

 

Zelfmaak plan bedhuisje De bedjes zijn gemaakt van Fins vuren underlayment.
Hier zijn ze 50 cm diep, 87 cm breed (ligt ook aan breedte bedje!), zijkanten zijn 93 cm hoog.
Hoogste punt is de helft van de breedte erbij.
In het plafond zijn 120 lampjes per bedje verwerkt. De grootte van de gaatjes die geboord moeten worden, ligt aan de grootte van de lampjes. Grootte van het lampje + ca. 1 mm.
Zorg dat er een timer bij de set lampjes zit, zodat ze niet te lang branden.
De lampjes zijn met kit vast gemaakt.

Er zijn 2 stroken hout van min 4 cm dwars op elk dakhelft gemonteerd en nog een dak aangebracht, zodat je de lampjes niet meer ziet. Let op! Hou de achterzijde open zodat de warmte van de lampjes weg kan en de ventilatie dus op orde blijft.
Aan de voorzijde is het de opening tussen de 2 daken afgetimmerd met 2 stroken hout zoals op de foto.

Wij kunnen de bedjes in elke maat maken. Men kan ons mailen voor meer info: info [at] gieta-arendsen.com

 

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook ons blog "kinderkamer delen / babykamer delenBekijk reacties (1)

Groeimeter kind
21-11-2014

Deze vrolijke "groeimeter kind" is ontworpen door Babet van Oktoberdots en jij mag hem (hieronder) gratis downloaden & uitprinten. Babet van Oktoberdots is een kei in het ontwerpen van posters & kaarten in heldere kleuren met fijne duidelijke kinderillustraties. Superleuk dat ze speciaal voor de kinderkamerstylist bezoekers deze groeimeter ontworpen heeft. 

 

Print de groeimeter uit op iets dikker papier voor een exclusiever resultaat. Lees onderaan de pdf (en onderaan dit blog) de werkwijze om deze groeimeter te maken.

 

De groeimeter staat fleurig op iedere kinderkamer en is dé finishing touch naast een kast, op de deur of in een speelhoekje! Veel plezier ermee!

 

 > > Download hier de gratis groeimeter | Free download growth chart < <

 

Groeimeter kind

 

Zo maak jij de groeimeter:

 

- Print alle 3 de pagina’s uit op 100% grootte, anders klopt de afmeting niet. Gebruik iets dikker papier voor een exclusiever resultaat.

 

- Knip of snijd de pagina doormidden en haal de witte randen er af.

 

- Aan de bovenkant van iedere strook zit een stukje met dezelfde illustratie als aan de onderkant van de vorige strook. Plak deze netjes op elkaar zodat de illustratie mooi door loopt. De stroken overlappen elkaar dus een stukje.

 

-  Meet 30 cm vanaf de grond en zorg dat de onderste witte lijn begint bij die 30 cm.

 

- Hang de groeimeter op een leuke plek en plak het vast met bijvoorbeeld een stukje tape.

 

Enthousiast geworden van deze gratis kinderkamer printable? Kijk dan ook een bij onze andere "kinderkamer-downloads".

 

Have fun! Groetjes Oktoberdots & Kinderkamerstylist

 


Bekijk reacties (2)

Jeans kinderkamer
4-11-2014

De jeans kinderkamer is blauw, blauwer, blauwst! Combineer verschillende blauw tinten met elkaar en voeg daar denim spulletjes & jeans accessoires aan toe! 

Google eens op "jeans knuffels" of bijvoorbeeld "jeans lampenkap" en er ploppen allemaal toffe blauwe, donkerblauwe en jeansblauwe spulletjes op. Ik heb dit ook gedaan en heb een aantal erg leuke denim kinderkamer items gevonden voor jullie! Bij dezen is het thema "jeans kinderkamer" geboren.

 

Thema kinderkamer Jeans

Om te beginnen is de kleur "Real Indigo" uit de Pure collectie van Flexa een erg mooie kleur voor de wanden van de kinderkamer. Aan het plafond komt een hanglamp in spijkerstof (diverse lampen online te vinden). Met een aantal gerecycelde spijkerstof kussens en knuffels gaat het al helemaal de goede kant op in deze jeans kinderkamer. De eyecather van deze kamer is absoluut de handige opberger van jeanszakken (wat tevens de inspiratie voor dit blog was). De grappige opberger is bedacht door Kim van Rossenberg van 101woonideeën. 

 

jeans kinderkamer

 

Kinderkamer jeans verkoopinfo: Indigo blauwe kleur achtergrond: Muurverf Pure real Indigo Flexa | Jeans katoen hanglamp van HKliving | Knuffel gerecycled denim  

 

jeans zelfmaak idee kinderkamer

 

Foto en idee | DIY jeans opbergzakken door Kim Rossenberg voor 101 woonideeën 

 

jeans jongenskamer

Extra tips voor de jeans kinderkamer: Links behangfiguur kind handstand Studio Poppy (Patroon 008_A) | Muursticker wolk in donkerblauwe kleur M57 | Foto & Denim pandabeer Knuffels a la Carte | Kastje met dierenknoppen zelfmaken/verven idee designsponge

 

Tip: Jeanskleuren combineren erg goed met verouderde materialen zoals gerecycled hout of industriele materialen.

 

Zie ook ons blog: Denim Kinderkamer

Vlakken op muur schilderen
21-10-2014

Een tijd geleden plaatste ik op onze Facebookpagina een foto van geschilderde vlakken op de kinderkamermuur. De foto was populair, ik ontving ruim 100 likes. Daarom vandaag een extra postje met voorbeeld foto's en tips voor het schilderen van vlakken op de muur.

 

Terwijl ik met deze blogpost bezig was plaatste Sarah van Saarkeloves (op Instagram) foto's van haar kinderkamer waar zij net onderstaande geometrische figuren op de muur geschilderd had. Sarah heeft eerst met schilderstape de contouren op de muur aangegeven (foto links). Daarna heeft ze langs het tape geschilderd en de tape gelijk verwijderd toen de verf nog nat was. Dit laatste is belangrijk aangezien je anders je net geverfde vlakken beschadigd. De mooie groene kleur is "Midden Tijm (L13) van Flexa" 

vlakken op muur schilderen

Bron: saarkeloves

 

Voor de tienerkamer of speelkamer is een rechthoekig vlak op de muur een leuk idee. Heb je al een bureautje of wandplanken? Pas de rechte lijnen aan op de afmetingen van de meubeltjes die je wilt gebruiken.

rechte lijnen op muur maken

Bron: MobelPobel

 

Een erg leuk voorbeeld van een vlak op de muur zie je op onderstaande foto links. Schilder de contouren van een huis in een hoek van de kinderkamer of speelkamer voor een funny effect! Een simpele lambrisering schilderen (foto rechts) heeft een groots effect. Doe dit met een vergrijsde of een pasteltint voor een zacht effect.

Vlakken schilderen kinderkamer

Bron: links Johannalevomaki | rechts Ledansla

 

Voor een opvallender effect kies je voor een kleurvlak in de kinderkamer. Links 2 diagonale vlakken in verschillende tinten. De witte muursticker stippen (of andere figuurtjes) maken het eindresultaat iets minder serieus en daardoor erg geschikt voor de kinderkamer. Op de rechterfoto zie je wederom een huisje als vlak op de muur maar nu in een kleur geschilderd. Heb je verf over? Schilder een wandplank of wandkastje in dezelfde tint als het kleurvlak, te gek effect toch?

kleurvlakken aanbrengen

Bron: Stylemepretty | rechts Vertbaudet

 

Extra tips:

Kleurvlakken aanbrengen via de Karwei

Vlakken op de muur schilderen via Decorette


Bekijk reacties (1)

woonbeurs 2014
6-10-2014

Een impressie van de woonbeurs 2014 op kinderkamergebied! Het leukste van de woonbeurs vind ik altijd de ingerichte huizen van de magazines zoals de 101woonideeën, de VTWonen en de Ariadne. Eens niet bladeren door een blad maar echt voelen aan de meubeltjes, met je neus bovenop op de gebruikte kleuren zitten en de verschillende stijlen en woonsferen echt beleven als je door het huis heen loopt. 

 

1 van mijn favoriete woonbladen is de 101woonideeën. Ik denk dat de meeste van jullie lezers weten dat dit fantastische woonblad eind dit jaar zijn laatste nummer uitbrengt. Erg spijtig. Ik heb nog flink wat inspiratie opgesnoven in het mooi ingerichte huis dat ook flink aandacht besteed aan de kinderkamer. In elke hoek een toffe zelfmaker en het stapelbed i.s.m ontwerper Arnoud Dijkstra knalde er ook echt uit.

 

woonbeurs 2014 kinderkamer

Info kinderkamer 101: Zelfmakers "wolkenlamp", "de lamp met kikker" en "het vliegtuig" vind je allemaal op de site van 101woonideeën (iets naar beneden scrollen) Stapelbed is ontworpen i.s.m Arnoud Dijkstra.

 

woonbeurs 2014

Foto hierboven is een gedeelte van de werkplek van het 101 huis. De frisse groene kleur die gebruikt is is van Histor "Leuk S1030-B90G" (hoogglans lak).

 

De Karwei had dit jaar ook een eigen huis. Superstijlvol & ingericht door het team van Style Cookie. Terecht ook genomineerd voor beste stand 2014. De warme kleuren spraken me allemaal erg aan. Shop ook eens bij de Karwei voor sierkussens & verlichting voor de kinderkamer. Ik heb erg leuke betaalbare spulletjes gezien (zie foto hieronder, rechts)!

 

woonbeurs 2014 door kinderkamerstylist.nl

Het Ariadne huis (zie foto hierboven). Hele fijne dromerige sferen in de kinderhoek. Leuk detail de zelf gestempelde poster boven de speeltafel. 

 

En last but not least ...... binnenkijken in de kinderkamer van de 3 prinsesjes (volgens VTWonen). Bereik zelf koninklijke sferen in jouw baby- of kinderkamer door het gebruik van exclusieve materialen & stoffen. Kies o.a accessoires met glitters, gouden en/of zilveren details zoals te zien is op de foto hieronder.

woonbeurs 2014 VTwonen

Vlaggetje maken
1-10-2014

Een vlaggetje maken en ophangen is altijd een goed idee! Dit dacht Jacoline van Bibelotte ook en daarom ontwierp ze speciaal voor Kinderkamerstylist deze gratis download. Je kunt de slinger zo lang maken als je zelf wilt (print bijvoorbeeld de pdf 2x uit ipv 1x).

 

Print de bladen en kies jouw favoriete patronen bij elkaar. Knip de vlaggetjes netjes uit, zoek een mooi touw/koord op en plak de vlaggetjes met lijm om het koordje heen. Deze vrolijke vlaggenlijn is erg leuk boven de commode of op de muur boven het ledikant bijvoorbeeld. Bevestig de vlaggenlijn met tape op de muur. Enthousiast geworden van dit ontwerp? Dan moet je ook zeker een kijkje nemen in de Bibelotte shop! Veel plezier met deze download. Lieve groet Bibelotte & Kinderkamerstylist. XXX

 

Download hier gratis knipvel "Vlaggetje"

 

Vlaggetje maken

Steigerbuizen bed
24-6-2014

Afgelopen jaar heb ik een mega stoer steigerbuizen bed gezien bij Serendipity in Parijs. Gisteren kreeg ik toevallig via de mail de afbeelding van dat bed met de vraag waar je het bed kunt kopen. Ik herkende het bed en mailde terug maar ging ook nog even googlen. Ik heb een hele goede tweede optie gevonden. Ga dus op pad naar Parijs of,... maak het industriële steigerbuis bed zelf met steigerbuizen van de Karwei.

 

Stap voor stap een eigen steigerbuizen bed maken:

De Karwei heeft een heel gemakkelijk stappenplan op hun site gezet. In deze beschrijving lees je exact welke onderdelen je nodig bent en hoe je stap voor stap je eigen steigerbuis bed in elkaar zet.

steigerbuizen bed

Steigerbuizen bedden (in diverse kleuren) via Serendipity (foto Frederic Lucano) | Steigerbuizen meubels zelfmaken | Steigerbuizen bed Karwei

Misschien vind je dit ook leuk "steigerbuis kledingrek maken" zie blog kledingrek


Bekijk reacties (3)

Ikea moppe
17-6-2014

Een heel bekend vakkenkastje van de Ikea, de Moppe. Je kent hem vast. Dit kastje "moppe" leent zich uitstekend voor een make over. Op Pinterest zag ik deze miniladekast moppe telkens voorbijkomen. Iedere keer in een andere kleur, met knopjes (draai de vakjes om en zet knoppen voorop), gestapeld (maak de vakkenkast zo groot als je wilt) of op een andere manier bewerkt. Te leuk om niet te delen. Voor de prijs hoef je het niet te laten 11,95 bij de Ikea.

 

Hieronder deel ik 3 ideeën voor het moppe kastje. Linksboven is het moppe kastje beschilderd en versierd met grafische vormen in pastel tinten. Rechtsboven is een stoerdere versie van de moppe. Je kunt de vakken ook met krijtverf beschilderen en met krijt erop schrijven wat er in de lades zit. Margriet Hoekstra (foto's onderaan) beplakte de lades met vrolijk tape, maar (behang)papier is ook een goede optie!

 

Ikea moppe

 

Foto linksboven super trooper via Design Sponge | Foto rechtsboven Solebich.de daaronder onbewerkte vakkenkast Moppe van de Ikea | Foto onder Margriet Hoekstra


Bekijk reacties (3)

Sok aap
16-5-2014

Daar zat tie. Bij de kringloop op een plank tussen andere oude niet bijzondere knuffels, de sok aap. Voor 60 cent mocht ik hem meenemen. Eenmaal thuis zocht ik op internet naar gebreide apen en kwam ik uit bij "sockmonkey". Deze klassieker draagt een bijzonder verhaal met zich mee. En grappig,.. jij maakt hem gemakkelijk zelf!

sok aap

De sockmonkey wordt gemaakt van de speciale "Rockford Red Heel Socks". In de crisisjaren ontving je bij aankoop van deze sokken met rode hiel een patroon voor het maken van de sok aap. Bijzonder initiatief toch? Zo hadden kinderen toch een sok aap knuffel in die lastige tijden.

 

Online vond ik een duidelijke werkwijze voor het maken van de sok aap. Dus bestel je eigen Red Heel Socks of gebruik een andere sok voor een verrassend resultaat.

sok aap zelfmaken

Lees hier de hele blog "sockmonkey and friend diy"

 

Hoogslaper kinderkamer
27-3-2014

Misschien wel de beste twee hoogslapers die ik ooit gezien heb! De eerste hoogslaper heb ik gezien in de 101woonideeën. Gemaakt van oude paneeldeuren en binnenin helemaal gepimpt in stijl met steigerhout behang. Anne-Marie van JANN-INTERIEUR is het creatieve brein achter deze unieke hoogslaper. Deze hoogslaper is gemaakt van 3 paneeldeuren. 2 aan de voorkant en nog 1 aan de zijkant. Het glas is uit de deuren gehaald daardoor ontstaat er een grappig doorkijkje.

 

Hoogslaper kinderkamer

 

De hoogslaper kinderkamer links is te zien in nr.1 2014 van het blad 101 woonideeën. Daarin vind je ook de volledige werkbeschrijving.

Op zoek naar een originele hoogslaper voor in de kinderkamer kwam ik foto rechts tegen op blog "vrijdagvrij". Ik vind het een hele grappige letterlijke oplossing voor een "hoogslaper". Waarom ook niet? Bevestig een brocante bed op de juiste hoogte en zet er een ladder tegenaan. Klaar is je hoogslaper. Misschien wel handig om een extra rand aan de zijkant te bevestigen, wel zo veilig!

Hoogslaper kinderkamer

Hoogslaper kinderkamer infoHoogslaper kinderkamer paneeldeuren ontwerp J A N N  I N T E R I E U R | Hoogslaper in de lucht gevonden op Vrijdagvrij

+ + +

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "Hoogslapers"

Of kijk binnen in deze "gedeelde meidenkamer met hoogslaper"

Vind meer inspiratie op ons Pinterest "Bunkbed / Hoogslaper" board

Paasmobiel
26-3-2014

Deze paasmobiel is niet alleen fantastisch met pasen maar kan je het hele jaar door gebruiken! Paper and June is de ontwerpstudio van Lunabloom. Zij ontwerpen o.a geboortekaarten in lieve pastel kleuren met vaak een fel accent. Deze maand heeft ontwerpstudio Paper and June de gratis download verzorgt. En wat is tie mooooi geworden! Met trots presenteren Lunabloom en Kinderkamerstylist de paasmobiel! Hang hem boven de ledikant of in een hoek van de kinderkamer. Versier de mobiel met kralen en gebruik naar eigen smaak fel of pastel gekleurd draad om de eieren aan op te hangen.

 

Download hier de paasmobiel

 

Hoe maak je deze paasmobiel?

Print de download op stevig papier. Print pagina 2 van de download 2 x uit. Knip voorzichtig de (paas) eieren uit en plak ze op elkaar met een draad ertussenin. Ik heb 4 hele lange draden naast elkaar op de tafel gelegd. Op deze manier kan je de eieren goed verdelen en vastplakken. Onderaan elk draad kan je een kraal hangen, of meerdere. Veel plezier met deze paasmobiel!

paasmobiel lunabloom

 

Zoek stokjes & de kleur draad naar eigen smaak uit en zet de paasmobiel in elkaar

 

paasmobiel

 

Veel plezier met deze paasmobiel! 

 


Bekijk reacties (1)

Houten boom kinderkamer
6-3-2014

Een houten boom in de kinderkamer kan heel leuk zijn! Helemaal als je hem zelf maakt, of laat maken van steigerhouten planken! Het geeft een stoere look aan de kinder- of babykamer en met haakjes heb je direct een kapstokje voor de mooiste kleding!

 

Werkwijze houten boom kinderkamer:

Zoek houten latjes bij elkaar, ook latten met verfresten & teksten (of juist zelfs). Leg je verzameling latten op de grond en fabriceer er een boom van. Met hamer en spijkers verbind je de lattten met elkaar. Laat een creatieveling de vogeljes ontwerpen & uitzagen en verf ze in een mooie tint. Op de boom schroef je haken of houten blokjes (zie foto houten boom kinderkamer rechts). Verf deze blokjes in fijne tinten en hang je mooiste kleding aan de houten boom!

 

Kant en klare appelboom kinderkamer:

Liever niet zelfmaken? Dan is de kant en klare witte appelboom (nr. 3) misschien een idee. Deze houten boom kinderkamer wordt voor jou op maat gemaakt.

 

houten boom kinderkamer

Verkoopinformatie houten boom kinderkamer: 1. Inspiratie houten boom kinderkamer ontwerp Camille Soulayrol 2. Inspiratie in een pop-up store in Madrid 3. Houten appelboom kinderkamer

- Misschien vind je dit ook een leuk blog om te lezen: "Boom kinderkamer" -

Sterrenslinger
3-2-2014

Sterrenslinger. Wat een fijne sterrenslinger is dit! Shop Djello stuurde mij het pakketje op (thnks, heel lief!) en afgelopen weekend heb ik hem in elkaar geknutseld. Vandaag opgehangen en zie hieronder het resultaat!

 

Deze vrolijke sterrenslinger is een zelfmaakpakket van het merk Engelpunt. Het bestaat uit 4 stickervellen met sterren, klosje met 5 meter draad en een kaartje. Ook leuk om als cadeautje op te sturen. Verkrijgbaar in 2 kleuren en de blauwe/groene variant is een Glow in the Dark sterrenslinger

 

Prachtig deze sterrenslinger in de kleurrijke kamer tegen een warme muurkleur maar ook op een pastelmuur knalt deze sterrenslinger eruit.

sterrenslinger     sterrenslinger

Psssst. De shop DJELLO is te koop! Voor meer info mail Djello

Verkoopinfo: Bordje vos | Dekbedovertrek & ansichtkaart Hema | Gebreid plaid | Maan & sterren zelfgemaakt


Bekijk reacties (6)

Kinderklok zelfmaken
27-1-2014

Een kinderklok zelfmaken. Leuk en leerzaam! Print, knip en speel met de wijzers en leer de kids op een leuke manier klok kijken. 

 

Werkwijze kinderklok maken: Print de kinderklok uit op stevig papier (300 gr.)
Knip de klok en de wijzers (kies je kleur) netjes uit. Maak een gaatje in het midden van de klok en op de wijzers op de plek van de stip. Maak het gaatje van de wijzers ruim genoeg zodat de wijzers niet gaan scheuren wanneer je de wijzers rond draait. Bevestig de wijzers op de klok met een splitpen. Lijm een ophanghaakje achterop de klok of bevestig met tape een lus draad zodat je de klok daaraan op kunt hangen. Veel plezier ermee! 

 

Download gratis de kinderklok (achtergrond zacht roze) Download gratis de : Kinderklok (achtergrond grijs)

 

Kinderklok zelfmaken


Bekijk reacties (3)

Werkplekje zelfmaken
19-12-2013

Werkplekje zelfmaken. De babykamer van Olivia wordt langzamerhand een peuterkamer. Commode en ledikant zijn verkocht en het peuterbed staat al een tijd in haar kamer. Olivia is net 3 maar wil het liefste alles kunnen wat haar grote zus van 5 ook kan. En aangezien haar grote zus een schoolbank heeft leek het ons leuk om Olivia ook een werkplekje te geven. De kamer van zus Jula is een stuk groter dus een bestaand bureau is te groot voor deze kinderkamer. Een plank op maat aan de muur leek me een goede oplossing.

 

Werkplekje voor de kleine kinderkamer zelfmaken

Bij de bouwmarkt koop je kant en klare planken per stuk verpakt. Ik koos in dit geval voor een plank vurenhout van 80cm x 30cm x 18mm. De 2 hoeken aan de voorkant liet ik er direct afzagen (zet een rond blik verf op de hoeken en trek met een potlood langs de ronde pot). Met een metalen plankbeugel (kleur en grootte naar keuze) hang je de plank aan de muur. 

 

werkplekje zelfmaken

Werkplekje zelfmaken vervolg

Het metalen wandkastje vond ik een tijd geleden bij de Hema. De zijkanten heb ik wit gespoten. Voor een kleine kinderkamer zoals die van Olivia is het slim om een wandkastje zoals deze op te hangen. Doordat de zijkanten open zijn lijkt de wandkast hier niet te massief. Onder het bureautje hebben we een hoge kinderstoel gezet. Hier klimt ze nu al zelf op waardoor dit werkplekje lang meegaat.

 

Verkoopinformatie (let op ouder blog / niet allemaal meer leverbaar) werkplekje: Poster uil in lijst; Rosie Harbottle | Stoffen opbergdoos | Konijnlamp | Metalen wandkast

 

werkplekje zelfmaken

In het kastje staan koffertjes voor diverse prullaria en staan en hangen de Origami vogeltjes van Djello

Verkoopinformatie: Origami vogels en vossen | Posters en kaarten

 

Resultaat werkplekje

 

 

werkplekje zelfmaken

  

werkplekje zelfmaken

 

Meer inspiratie vind je hier:

- Inspiratie voor een kinderburo

- Lees ook mijn flair blog "een werkplekje in de kinderkamer"

 

 


Bekijk reacties (9)

Aankleedpopje, zelfmaken
15-12-2013

Aankleedpopje, zelfmaken met deze gratis download van Studio Poppy. Studio Poppy ontwerpt muurdecoraties van behang. Bestel ze met je favoriete hedendaagse of vintage behangpatroon. Speciaal voor de kinderkamerstylist-bezoekers ontwierp Nicoline 2 x een aankleedpopje. Wij vinden alleen de A-4 vellen al een lust voor het oog. Je hebt keuze uit een jongens aankleedpopje of een meisjes aankleedpopje. Ben jij al helemaal enthousiast? Tussen de behangfiguren van Studio Poppy vind je ook "kledingkast meisje" en "kledingkast jongen". Deze kledingsetjes behangfiguren plak jij in groot formaat op de muur.

 

Niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook grappig om de kleding van de aankleedpopjes als waslijntje (zie foto) op te hangen aan de muur van de babykamer of kinderkamer. Print de A-4 knipvellen op 240 grams papier uit. Knip het aankleedpopje en de kleertjes uit zonder witte randjes. Met tape bevestig je een touwtje aan de achterkant van de kleding en hang je het waslijntje op aan de muur. Of print de vellen uit en laat de kinderen de rest doen. Veel speelplezier! Liefs Studio Poppy & Kinderkamerstylist.

 

Download gratis aankleedpopje meisje Studio Poppy | Download gratis aankleedpopje jongen Studio Poppy

 

Aankleedpopje, zelfmaken

 

Aankleedpopje, ontwerp Studio Poppy

 

Kinderkamer inrichting
5-12-2013

Inspiratie voor de kinderkamer inrichting doe ik grotendeels op Pinterest op. Ik sla de beelden op in verschillende boards. Deze boards inspireren mij tot het maken van een nieuw blog of voor de start van de inrichting van de kinderkamer.

Momenteel komen er veel winterse, basic en zelfmaak ideeën voorbij. Prachtig! Dit brengt mij helemaal in de mood voor de inrichting van een moderne, lichte kinderkamer met natuurlijke accenten. 

Deze week zag ik de handgemaakte houten wieg voorbijkomen. Doet me helemaal denken aan de kribbe en past perfect in een basic babykamer inrichting.

Bij de inrichting van een kinderkamer zijn posters en overige wanddecoratie ook een belangrijk onderdeel. Niet alleen de afbeelding van de posters zijn sfeerbepalend maar ook de manier waarop je ze ophangt. Doe je dit met tape? Kijk dan eens naar onderstaand idee. 

Een aantal zelfgemaakte objecten geven een persoonlijke twist aan de kinderkamer. In deze winterse periode zijn zelfgemaakte snowglobes wonderschoon en erg leuk om te maken met de kids!

 

kinderkamer inrichting

Informatie kinderkamer inrichting:Foto linksboven kinderkamer inrichting met boomstam | Foto middenboven snowglobe | Foto rechtsboven poster | Posters ophangen | Snowglobe zelfmaken | Handgemaakt houten wieg | Kinderkamer inrichting wit | Illustratie HELLO DECEMBER

 

Lees ook de blog: inrichting kinderkamer


Bekijk reacties (3)

Muurdecoratie kinderkamer
7-11-2013

Download gratis deze lieve Hikjes in Huis labels en maak daarna zelf deze muurdecoratie in de kinderkamer. Janneke van Hikjes in Huis heeft deze labels speciaal voor jou & de kids ontworpen. Ligt jouw hele tafel ook vol met bladeren, beukennootjes en kastanjes? Perfect! Want dan heb je de helft van deze muurdecoratie al in huis. 

 

Werkwijze muurdecoratie kinderkamer

Print de illustraties uit op stevig papier (ongeveer 170 grams). Knip de afbeeldingen uit en maak een gaatje (met perforator) in elk figuur. Verzamel verschillende kleuren bollen wol om alles mee aan de tak te hangen. Zoek een mooie tak in de breedte waarin jij deze herfsthanger wilt hebben. Last but not least. Plan een dag bos en zoek samen met de kinderen bladeren, beukennootjes en kastanjes. Schrijf op de labels waar je al het moois gevonden hebt. Knutsel naar eigen inzicht deze bijzondere muurdecoratie in elkaar! Ben je helemaal weg van de stijl van de illustraties? Bekijk alle ontwerpen van Hikje hier (Tip! ABC poster & ansichten). Naast haar eigen merk verkoopt Janneke nog veel meer moois in haar shop: Hikjes in Huis. Veel plezier met het maken van deze bijzondere herfsthanger! Lieve groet, Hikjes in Huis & Kinderkamerstylist

 

Muurdecoratie kinderkamer: Blad 1 herfsthanger Hikjes in Huis | Blad 2 herfsthanger Hikjes in Huis

 

Muurdecoratie Kinderkamer


Bekijk reacties (3)

Jongenskamer idee

Op zoek naar een jongenskamer idee? Kijk binnen in het kamertje van Nout. Kinderkamerstylist ontving deze foto's van Agnes (StyleStek). Zij maakte het ontwerp van het kamertje van Nout en zou het leuk vinden wanneer dit kamertje een plekje op Kinderkamerstylist kreeg. Wij vinden het een leuk jongenskamer idee. Vooral de zelfgemaakte vlaggenlijn trok onze aandacht.

 

"Wat goed dat er een site zoals de kinderkamerstylist.nl is. Binnen kunnen kijken bij echte kinderkamers, hoe fijn is dat! Ideaal om inspiratie op te doen als je een orginele kinderkamer voor je kleine spruit zoekt.
Dit is het kamertje van Nout. Nout werd veel te vroeg geboren en zijn kamertje was nog helemaal niet klaar. Daarom vroegen zijn ouders aan mij om een ontwerp te maken voor het kamertje en daarbij de juiste producten te zoeken. We hebben gekozen voor een rustige zwart witte basis met accessoires in primaire kleuren. Persoonlijk voeg ik graag zelfmakers toe aan de kinderkamer. Daar komt bij dat eigengemaakte items ook bijdragen aan een unieke sfeer in zo’n kamertje. In de kamer van Nout stond al een kast. Deze hebben we een eigen draai gegeven door er een vlaggenlijn van driehoeken van zelfklevende folie op te maken. Zelfklevende folie is ideaal om je eigen muurstickers mee te maken. Zo zie je ook nog een aantal sterren gemaakt van deze folie terugkomen in het kamertje. De folie is gekocht bij StickerOp. Binnenkort vind je op StyleStek nog meer voorbeelden van wat je met zelfklevende folie kunt doen.

De snorren deken is van Meyco en is o.a. te verkrijgen bij Keet in huis in Amsterdam. Het rolgordijn met de wolken komt van Mini&Co. Gelukkig gaat het nu heel goed met Nout en kan hij lekker in zijn eigen kamertje slapen!"

 

Zie hieronder de foto's (gemaakt door Eva Bloem). Wat vind jij van dit jongenskamer idee? Ga je zelf aan de slag met zelfklevende folie?
Bekijk reacties (5)

Houten schommel
29-8-2013

Een houten schommel in huis is voor de kids een geweldige ervaring. Wanneer je de mogelijkheid hebt is het nemen van een houten schommel in huis een aanrader. Een simpele houten schommel koop je bij een doe-het-zelf winkel, op Marktplaats of in een luxere houtwinkel (informeer van te voren). Wil je iets exclusiefs dan moet je echt verder lezen. Op de site van Les Petits Bohemes vind je mooiste houten schommel (5.) ooit! Versiert met pompoms, antieke stofjes en belletjes. Je kunt hem kant en klaar kopen of zelf maken!!

 

Een houten schommel versieren

Een houten schommel versieren. Verzamel bollen wol (hoe dikker hoe beter), belletjes, pompoms (zelf maken) en lintjes in de kleuren die je mooi vindt. Ik heb hele kleurrijke spulletjes verzameld (2.) maar je kunt ook kiezen voor witte en lichte lintjes en pompoms. Het handigste is om de houten schommel op te hangen en hem daarna te versieren met al het moois. Je begint met het wikkelen van wol om de touwen (3.) Alles wat je aan de houten schommel wilt hangen daar wikkel je de draden wol omheen. Pimp naar eigen inzicht de schommel (tis best een klusje) en dan heb je echt de meest originele schommel ooit. En moet je de kindjes zien glunderen :-)

Houten schommel

Inspiratie via LES PETITS BOHEMES

Gordijnen ophangen
23-5-2013

Gordijnen ophangen. Een klus waar je over na moet denken voordat je de gordijnen aanschaft. Kies je voor verduisterende gordijnen? Dan kies je ook voor een ophangsysteem voor zwaardere stoffen. Denk aan een gordijnrails of gordijnroede. Gordijnrails kies je wanneer je een gordijn hebt met haken. Een gordijnroede kies je voor een gordijn met ringen, lussen of een tunnel.

Gebruik je een rolgordijn? Dan voldoet een staalkabel systeem van de Ikea (zie afbeelding bovenaan) voor het ophangen van (sier)gordijnen tot max. 2kg.

 

Gordijnen ophangen aan een zelfgemaakte gordijnroede

Gordijnen ophangen aan een zelfgemaakte gordijnroede van steigerbuizen. Superstoer en geschikt voor gordijnen met ringen en lussen. Open de volledige werkbeschrijving op de site van de Karwei (Stappenplan gordijnbuis). Vind hier alle steigerbuis onderdelen van de Karwei.

Gordijnen ophangen

Extra tips en adviezen gordijnen ophangen:

Mogelijkheden gordijnen (handig om te bekijken voordat je gordijnen koopt. Een aantal manier om gordijnen op te hangen. Wat vind je mooi?)

Gordijnroedes bevestigen (filmpje van de Gamma voor het bevestigen van een gordijnroede)

 

Gordijnen webshop's

Vind een selectie van de mooiste gordijnen webshop's bij Kinderkamerstylist.

 

Klik hier voor extra steigerbuis ideeen.

 


Bekijk reacties (1)

Sterren kinderkamer
16-5-2013

Sterren in de kinderkamer, het heeft iets liefs. Niet voor niets dat je in zoveel baby- en kinderkamertjes sterren tegenkomt. We koppelen sterren aan fijne dromen, en dat wil je natuurlijk graag voor je kindje. Sterren kom je op veel kinderkamerprodukten tegen (lampenkappen, gordijnen, beddengoed). Maar nog schattiger worden sterren,.. wanneer je ze zelf maakt.

 

Sterren kinderkamer werkwijze:

Neem oud karton (niet te dik) en schets daar met je potlood sterren op. Deze sterren hoeven (zeker) niet perfect te zijn. Knip ze uit en schilder ze in een tint naar keuze. Versier de sterren met stippen & vouw maskingtape om de puntjes. Met de stanleymes snijd je bovenin een klein kruisje waar je een touwtje doorheen rijgt. Met maskingtape hang je je lijn met sterren op. Om het af te maken maak je ook een maan, schilder daar een gezicht op en de sterren kinderkamer is klaar. TWINKLE TWINKLE LITTLE STAR ......

Sterren kinderkamer

Sterren kinderkamer idee Kinderkamerstylist.nl | Kussen hertjes en sterren La Cerise Sur Le Gateau | Overig prive


Bekijk reacties (5)

DIY Circus
7-5-2013

DIY Circus. Naar aanleiding van het heerlijke nieuwe circus waar het merk Maileg mee komt ga je nu alvast met de kids de mini attributen zelf maken. Verzamel de vrolijkste kleuren, streepjes en stippeltjes tape en glitters. Gebruik houten spoeltjes, kleurrijk vilt en dun ijzerdraad. Wij vonden deze DIY circus inspiratie hier: Sistersguild.blogspot. Veel plezier!! 

DIY circus

DIY CIRCUS Circus New collection Maileg | Idea and inspiration Sistersguild.blogspot

Goedkope kinderkamer
25-4-2013

Een goedkope kinderkamer met een stijlvolle uitstraling, kan dat? Jazeker! Dat kan. In dit blog geef ik stijlvolle tips voor de goedkope kinderkamer. Om de prijs van de inrichting van een kinderkamer laag te houden heb je wat fantasie nodig, een beetje creativiteit en geduld. Want lang zoeken levert de mooiste en goedkoopste spullen op! 

 

Goedkope kinderkamer tips

Een aantal tips voor de goedkope kinderkamer: Ansichtkaarten zijn nooit duur, koop een aantal ansichten die je echt super vindt! Zie het voorbeeld blog. Zoek naar een poster binnen je budget. Vanaf 9.95 zijn er een aantal hele mooie. Goed zoeken!

Struin Marktplaats en marktjes af voor unieke meubeltjes, of brocante bedden. Bij de Xenos hebben ze leuke wandkastjes, letterbakken, en vakkenkastjes voor een fijne prijs. Bij de Sostrene Grene (in Groningen weliswaar) hebben ze de wereld aan betaalbare hebbedingen (opbergdozen, kinderkoffertjes etc.). Het vloerkleed uit dit blog komt er vandaan. Bij de Ikea koop je (kant en klare) gordijnen en eventueel het kinderbed. De Karwei heeft een groot assortiment aan behang. Ik vond er de rol blauw bloemenbehang voor 20 euro (ook in fel geel of zachtroze). Met 1 muurtje behang heb je al een groots resultaat. Als je creatief bent kun je een aantal accessoires zelf maken. Van karton maak je de mooiste dingen, bijvoorbeeld deze klok. Gevonden op het blog Atelier Pour Enfants. Verf 2 wanden in de exclusieve kleur CO.05.75 van Flexa. Et voilà. Superveel budget ideeën voor een stijlvolle, doch goedkope kinderkamer :-) Binnenkort budget tips voor de jongenskamer!

Goedkope kinderkamer

Ansichten Petite Louise | Behang Karwei (P31 362) | DIY kartonnen klokPoster miss honeybird | Bed Minnen Ikea | Hangkast (Xenos 615297) | Vloerkleed 50 x 80 | Muurverf roze Flexa CO.05.75


Bekijk reacties (5)

Groeimeter
31-3-2013

Maak je eigen masking tape groeimeter! Monica Hajek ontwierp speciaal voor kinderkamerstylist.nl een DIY groeimeter. Met duidelijke beschrijving maak je dit weekend nog, je eigen groeimeter!! 

Maar eerst even Monica voorstellen: Monica Hajek heeft haar eigen hippe knutselideeën blog (inmiddels niet meer online) daar zet zij eens in de tijd een erg mooi gefotografeerde DIY op (zoek vooral de vossenmasker en verjaardag's kroon op!!) Naast haar blog kan je haar volledige portfolio bekijken op Monicahajek.nl. Ik benaderde Monica voor het maken van een DIY voor in de kinderkamer en ze was gelijk enthousiast.

 

Groeimeter maskingtape, de beschrijving:

Je kindje groeit zo snel dat het leuk is om dat bij te houden. Om dat te doen kun je supermakkelijk zelf deze groeimeter op de kamer van je kindje maken. Plak een lange vertikale streep met masking tape op de muur. Meet vervolgens met een meetlint waar de 1 meter hoogte zit. En eventueel ook de 1,5 en 2 meter.
Elke keer als je je kindje opmeet plak je er een steepje masking tape bij met de datum.

De muursticker van de boom is van Ferm Living.

Groeimeter

Zelfmaken, groeimeter voor de kinderkamer!

Pompoms
22-3-2013

Pompoms. Maak een feestje van de kinderkamer of babykamer met pompoms aan het plafond. In de kleurrijke kamer zoek je prachtig heldere pompoms in verschillende kleuren bij elkaar. En in de zachte, lieve kamer kies je voor de pastel pompoms of alleen wit. Het idee van dit blog kwam door een vraag van Hebe die ik deze week ontving: Wat leuk die pom poms! Waar zijn die gekocht? Ik zoek me suf, maar kom ze alleen in Engeland tegen met enorme verzendkosten! Ik had de vraag al beantwoord, maar vond de vraag leuk genoeg om het antwoord met jullie te delen. De pompoms zijn zeker in Nederland verkrijgbaar o.a. bij LangZalZeLeven. Zit de juiste tint er niet bij of ben je creatief dan maak je ze gemakkelijk zelf. Bekijk een filmpje op YouTube hoe jezelf pompoms maakt | Ook leuk: honeycomb bollen via Feestrijk & honeycomb bollen & slingers via Langzalzeleven. Nog meer pompoms vind je via Omstebeurt.

pompoms

Afbeeldingen Pompoms: Engelpunt | Afbeelding linksonder (en extra foto's van dit kamertje) Grasonderjevoeten

Fotobehang kinderkamer
14-3-2013

Fotobehang Kinderkamer. Al eens gedacht aan het zelfmaken van fotobehang in de kinderkamer? Bij het plaatsen van de binnenkijker jongenskamer van vorige week, werd ik helemaal enthousiast. VIVA VIDA (foto links) heeft deze oude familiefoto gebruikt voor een behang op maat in de slaapkamer van hun zoontje. Zo komen heden en verleden bij elkaar in dit bijzondere en stoere pronkstuk aan de wand. Eerder kwam ik al dit fotobehang (foto rechts VT Wonen) tegen. Ook gemaakt van een nostalgische kinderfoto. Persoonlijk heb ik (nog) geen ervaring met het uitvergroten van foto's naar behang maar op diverse sites krijg je voldoende informatie hierover, neem bijvoorbeeld een kijkje hier: "eigen fotobehang". Enthousiast? Duik in de oude fotoboeken van je ouders, of opa en oma en vergroot de meest mooie foto tot persoonlijk fotobehang in de baby- of kinderkamer.

Fotobehang kinderkamer

Image: Vivavida fotobehang kinderkamer | VTWonen fotobehang

Letterbak
21-2-2013

Je ziet hem al een tijd weer voorbij komen, de ouderwetse letterbak. Voor zowel de jongens-, de meisjes- als de speelkamer een leuk item om aan de muur te hangen en nog leuker; om hem te vullen. Schaf een antiekje aan, of een stralend (witte) nieuwe letterbak (Hema, Sostrene Grene) en vul de hokjes met poppetjes, vogelfluitjes, retro autootjes, dino's, houten dieren, mini blikjes oilily en alles wat maar binnen de vakjes past. Ook mini DIY's zoals de houten pionnetjes omgetoverd naar grappige poppetjes zijn een blikvanger. VTWonen heeft een zelfmaakplan voor een letterbak op hun site staan. 

 

letterbakLetterbak

Letterbak poppetjes, autootjes, vogelfluitjes and more via Langzalzeleven | Oilily balm | #DIY van houten pionnetje naar grappig poppetje (rechtsboven) houten pion Sostrene Grene | Sonny Angel poppetjes 4 op een rij (foto midden)

 

Stijlvolle letterbak Ferm Living | Voor de snelle beslissers: 1 x Brocante letterbak | Of kies je liever een exclusieve XL letterbak | Letterbak in huisvorm |


Bekijk reacties (1)

Kinderkamer kleur
17-1-2013

Kinderkamer kleur. De nieuwste catalogus van Rice inspireerde mij (wederom!) enorm voor het maken van dit kinderkamer kleur blog. Zo kan een kinderkamer eruit zien wanneer je expirimenteert met kleuren en printen. Belangrijk is om je te houden aan een bepaalde hardheid van een kleur. Wanneer je aan onderstaand kamertje een kleurrijk patroon toevoegt die minder knallend is, valt het uit de toon. Dat is ook direct het geheim van een goed advies.

 

Thema kinderkamer kleur

Probeer je aan een bepaalde stijl te houden, en voer die consequent uit. Dit zie je duidelijk in onderstaande foto's, die veel kleur bevatten maar toch ook een bepaalde rust uitstralen. Onder de foto's heb ik een aantal artikelen gezet waarmee je zelf een Kinderkamer Kleur inricht. Schilder wandplanken, een kledingkast en het bed in een knalle kleur, combineer dit met het kleurrijke pipbehang. En voor de originele en persoonlijke touch ga je zelf aan de slag met stof en knal kleuren strijkvelours, ontwerp je eigen kleurrijke kussens en/of beddengoed!! Nog een tip; Bij de Karwei vind je op dit moment de 'happy colours'. Deze collectie omvat knalkleuren waaronder fluorescerend muurverf met kleuren als; punky roze en funky geel.

kinderkamer kleur

De Kinderkamer kleur afbeeldingen bovenaan komen uit de nieuwste catalogus van Rice 2013 1. Wandrek geel 2. Opbergdoos kleurrijk 3. Foto Rice, Stoel Les Gambettes 4. Kinderkamer kleur behang PiP 5. DIY kinderkamer kleur nodig: kleurrijke stof en strijkvelours.

 

DIY kinderkamer kleur beschrijving: Zelf kleurrijke & originele kussens maken. Zoek een fel gekleurde stof op en combineer dit met een knalle kleur flockfolie. TIP Op de site van HISTOR vind je diverse geschikte sjablonen. Dit sjabloon trek je over op de flockfolie, knip hem uit en strijk het op de stof. 

 

Meer kleurrijke inspiratie | Meer zelfmaken | Blog Rice 2012 |

 

DIY blog
29-11-2012

Dit DIY blog toont een aantal afbeeldingen waar ik heel blij van word. Deze DIY's (zelfmaak ideeën) pas je toe in de speelkamer of in de kinderkamer. Met de feestdagen voor de deur kan je deze DIY's (1, 2 en 3) ook maken als surprise (!) De DIY tips (4 en 5) toveren de wanden van de speelkamer om in een grappig grafische muur. Ben je op zoek naar nog meer DIY voorbeelden? Bekijk dan eens het board "Zelfmaken | DIY" op de Pinterest pagina van Kinderkamerstylist. Meer speelkamer voorbeelden vind je op het board: Speelkamer

DIY blog

Afbeeldingen DIY BLOG | 1. Bron helaas onduidelijk (Habitaniaworkrooms.tumblr.com) via Pinterest | 2. 101woonideeen kar | 3. DIY Stokpaard via Chickabug | 4. Kinderhoekje met tape huisjes | 5. vtwonen grote kamerhoge letter op de wand schilderen | Nog meer Zelfmaken


Bekijk reacties (3)

Speelzolder
1-11-2012

Steeds vaker is er vraag naar het inrichten van de speelzolder. Een grote speelruimte alleen geschikt voor Kids. De moeilijkheid is vaak dat het een grote ruimte betreft waardoor het lastig is om de speelzolder echt gezellig te maken. Want het doel is natuurlijk dat de kinderen er graag gaan spelen. De speelzolder moet daarom een creatieve ruimte worden met vele uitdagingen die er ook nog eens erg inspirerend uitziet. Ik kwam deze week op de site CANstyling terecht en dit vormde de inspiratie van dit blog. Bij CANstyling ontwerpen ze o.a. meubelen voor scholen en kinderdagverblijven. Voor de speelzolder zijn deze meubels natuurlijk ook een unieke aanvulling!

 

Hoe richt je de speelzolder in

Zorg voor vele opbergmogelijkheden. Vakkenkasten aan de wand staan gezellig en prikkelen om creatief bezig te zijn. Plaats objecten zoals een houten wasrek of meubelen op wielen zodat de kids hun eigen hoekjes kunnen creëren. Bijvoorbeeld zoals deze tent (foto 6) of deze opbergkast (foto 3) waar je ook winkeltje mee kan spelen. Met decotape maak je een hinkelbaan of een racebaan voor auto's op de grond.

Speelzolder

1. ABC poster 2. Foto en Flexplek CANstyling 3. Opbergkast speelgoed 4. Gruttersbak (via Marktplaats) 5. Aluminium Wandrek (house doctor) 6. DIY idee Tent van een wasrek 7. Houten laptop met schoolbordverf 8. DIY idee hinkelbaan Decotape | Extra inspiratie: Board Speelkamer via Pinterest

Kinderkamer opruimen
7-8-2012

Bij bijna elk kinderkamer advies of speelkamer advies krijg ik de vraag of ik tips wil aandragen voor het opruimen van de kinderkamer. Met name al het kleinspeelgoed slingert vaak rond in de kamer. Wat mij opvalt is dat mensen vaak doorzichtige opbergboxen gebruiken. En ik zie dan veel van die boxen in een open kast wat nog steeds rommelig lijkt. Ik zal een aantal opberg ideeen aandragen die zelfs karakter geven aan de ruimte.

 

Kinderkamer opruimen, mooie voorbeelden

Koop een groot en mooi opbergmeubel die je kan afsluiten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klepbank (7.) of een grote speelgoedkist (9.). Het overig speelgoed komt in dichte opbergboxen (5.) onder het bed. Wanneer je erom denkt dat de dozen bij elkaar passen en je ze bijvoorbeeld opleukt met frisse etiketten (zelf maken) dan zijn ze zelfs een lust voor het oog. Schrijf of teken op de etiketten wat er in de doos zit. Aan de muur hang je ophanghaken. Denk ook hier om rust. Een goede oplossing is bijvoorbeeld deze grote ophang haak (1.) van Tas-ka in plaats van allemaal verschillende ophanghaken naast elkaar. Aan de haken hang je stijlvolle stoffen tassen (3. en 4.). Aan de muur hang je een brocant medicijnkastje (2.) en erin zet je blikken. Bovenop de kledingkast zet je een koffer (8.) die je vult met speelgoed wat niet vaak gebruikt wordt en eventueel plaats je nog zinken emmers met deksel voor de was in het kamertje. Met deze tips heb je onwijs veel stylische opberg mogelijkheden gecreeerd. Zit er wat voor je tussen? 

kinderkamer opruimen tips1. Kapstok Tas-ka 2. Ophangkast 3. Tas 4. stoffen tas minilabo 5. Opbergbox 6. Zinken emmers 7. Opbergbankje 8. Koffer 9. Opbergkist 10. Noteblock A6 D I Y  I D E E knip de A6 doormidden en je hebt 2 labels gemaakt. Bevestig deze met tape op de opbergbox (5.) Foto linksboven knoopjesbehang Studio Ditte

 

O P R U I M E N  T I P S  O P  E E N  R I J T J E :

+ 1 groot (mooi) opbergmeubel plaatsen (opbergkist WOOOD en Flexa Lief & Klein | klepbank | vintage kist, afhankelijk vd leeftijd van kind i.v.m klep)

+ Denk om dozen en boxen (niet doorzichtig) die bij elkaar passen. Leuk ze op met stijlvolle labels & tape

+ Liever 1 grote ophanghaak of een aantal dezelfde haken dan diverse soorten & kleuren naast elkaar, wordt snel rommelig in een volle kamer

+ Aan de haken grote stoffen tassen (van bijv. Margot Slingerland, Madame Mo, Bakker of Minilabo)

+ (Medicijn)kastje met deurtjes aan de muur, deze vullen met blikken waar je ook labels op kan plakken


Bekijk reacties (6)

Handmade | Kinderkamer decoratie
1-8-2012

Het kon niet achterwege blijven, de nieuwe categorie 'Handmade' op Kinderkamerstylist.nl Wat bestaan er toch onwijs creatieve mensen die supermooie, stijlvolle en originele zelfgemaakte kinderkamer decoratie's maken. Handgemaakte lampenkappen (stof en kabel zoek je zelf uit), sloophouten hart of panelen op maat, muziekpoppen met naam, beddengoed in de mooiste stoffen. Kortom, de al-ler-mooi-ste handmade shops vind je onder de nieuwe webshop categorie: 'handmade'.

Handmade kinderkamer decoratie de beste shops

Afbeelding links Mobile via Babongo | Overige afbeeldingen Snubbelbubbel, Huis & Grietje en Petit JJ (nu via Speelhof14)

Meer voorbeelden op het 100 % Handmade Pinterest board

 

Zelfmaken Babykamer & Kinderkamer ansichtenposter
23-7-2012

Op de blog van Ingthings kwam ik een zelfmaak idee tegen wat bestaat uit ansichten en tape (litte-harmonica-card-book). Direct kreeg ik inspiratie om dit idee uit te voeren in de babykamer of de kinderkamer. Onwijs gemakkelijk en zo leuk. In plaats van een kant en klare poster ga je deze stevige ansichtenposter zelfmaken. Eindelijk kan je wat doen met die bewaarde ansichten die te leuk zijn om weg te gooien en teveel om allemaal op te hangen. En eindelijk kan je die grote verzameling tape eens gebruiken :-)

 

Zelfmaken babykamer of kinderkamer ansichtenposter

Tape de ansichten aan elkaar en versier ze met bijvoorbeeld kleine foto's, letterstickers (in dit geval J U L A). Zoek ansichten bij elkaar die qua kleur & stijl bij elkaar passen. Of qua thema. Je kan de ansichtenposter zo lang en zo breed maken als je wilt. Sommige anischten hebben een prachtige achterkant, gebruik deze voor de verandering of als patroon om, in dit geval, de naam van je kindje op te plakken. Als laatste knip je een touwtje op maat die je bevestigd aan de achterkant om je ansichten poster mee op te hangen.

Zelfmaken kinderkamer en babykamer idee

Foto links boven en idee via ingthings Uitvoering Kinderkamerstylist.nl | Nodig: ansichten, schaar, tape en touw. De afgebeelde ansichten zijn van: Hikjesinhuis, Margot Slingerland, froy & dind, Kinderkamerstylist.nl, StudioDitte. Tape via: Hema en Something Old Something New


Bekijk reacties (3)

Kinderstoffen
22-7-2012

Superblij ben ik met de nieuwe webshop categorie; Kinderstoffen. In deze categorie tonen wij de mooiste stoffen shops en de sites met de meest unieke stoffen, linten en applicaties die je kunt gebruiken voor babykamer & kinderkamer DIY's (Do It Yourself). Kinderkamerstylist.nl zal in samenwerking met deze shops coole baby- en kinderkamer zelfmaak ideeen aandragen waardoor het bijzonder gemakkelijk wordt om daadwerkelijk het creatieve idee uit te gaan voeren.

 

Kinderstoffen idee

Een kinderstoffen idee is bijvoorbeeld: Naai een lint langs je gordijn (afb. 1 & 2) of gebruik een lap stof (afb.3) als onderlaken voor het wiegje en je zet direct een eigen sfeer neer in het kamertje. Dit, en nog veel meer DIY inspiratie op mijn blog! Maar eerst,.... ga ik deze week de fijne shops plaatsen binnen de nieuwe categorie: Kinderstoffen. I hope you like! x Kinderkamerstylist

Stof enzo | stoffen DIY babykamer kinderkamer

1. lint kant DIY 2. lint blauw bloem 3. losse stof | Kinderstoffen inspiratie via Pinterest: Kinderstoffen

 


Bekijk reacties (2)

Zelfmaken Kinderbrievenbus | 101woonideeen & Kinderkamerstylist
24-4-2012

Zelfmaken. Knutsel binnen een uur deze gezellige kinderbrievenbus van karton in elkaar. Deze gemakkelijke zelfmaker heb ik speciaal ontworpen voor het 101 woonideeën mini interview met Kinderkamerstylist.nl. Lees het mini interview van Kinderkamerstylist op het 101woonideeen blog

Zelfmaken kinderbrievenbus Kinderkamerstylist en 101woonideeen

 

Zelfmaken Kinderbrievenbus Kinderkamerstylist & 101woonideeen

Zoek een rechthoekige doos op, snij er een postgleuf in en een ruimte aan de zijkant (groot genoeg voor kinderhandjes) en beplak de doos met, in dit geval, retrobehang. Met maskingtape versier je de doos en zet je er POST op. Nu kan je elkaar de liefste handgeschreven briefjes versturen. In dit huis in ieder geval een groots succes!

 


Bekijk reacties (4)

Zelfmaakidee voor de kinderkamer
19-1-2012

Heb je zin in een creatieve move, ga dan snel aan de slag met dit gemakkelijke & originele zelfmaakidee voor de kinderkamer, of babykamer. Haal bordjes van keramiek uit de kringloopwinkel (zie bordje 2.) en plaats met gemak zelf de lieve afbeeldingen van de transfer (zie afb. 3.) op jouw gevonden bordjes of schoteltjes (Ook te koop bij Club Geluk) Daarna hang je een aantal verschillende exemplaren bij elkaar aan de muur, en klaar ben je!

 

Zelfmaakidee kinderkamer

 

Ditzelfde idee kan je ook uitvoeren op een melamine bord (afb 4.). Nu plaats je er geen transfer op, maar een interieursticker. Als voorbeeld het vogeltje (zie afb 5.) van Hikjesinhuis. Bij LangZalZeLeven vind je stevige papieren bordjes (afb 6.) die prachtig van zichzelf zijn. Het melamine bord met chinese bloem (afb 7.) is van CowboysandCupcakes.

Wanneer dit zelfmaakidee voor in de kinderkamer toch niet helemaal aan jou besteed is, kijk dan eens op desprookjeskamer.nl hier koop je kant en klare bordjes (zie bordje 1.) met kinderlijke afbeeldingen. Ook bordhangers vind je daar om het resultaat aan op te hangen.

 


Bekijk reacties (13)

Ouders van nu "Zwanger" / babykamer I

In samenwerking met "Ouders van nu" heeft kinderkamerstylist.nl deze babykamer productie voor de special "zwanger" 2011/2012 gemaakt. Wie niet ruim woont, moet slim zijn. Het toverwoord is: hangen. Dan passen er in dat ene hoekje toch ineens een wieg en een commode. Ouders van Nu.

Losse stof Jumbo Noeks 

 Bekijk reacties (4)
Abonneer op Zelfmaken

© Kinderkamerstylist 2010-2020 | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact