Kinderlampen

Met de verlichting van je kinderkamer breng je extra sfeer in de kinderkamer. Kinderlampen zijn daarnaast functioneel voor overdag, als leeslamp of bijvoorbeeld als bureaulamp. Zie hier de leukste webshops met kinderverlichting die je kinderkamer extra gezellig maken!

Lees meer

Kinderlamp

Iedereen heeft een kinderlamp nodig in de kamer. Meestal hang er wel een hanglamp in het midden van de kinderkamer, dit is de basisverlichting van de kinderkamer. Er zijn onwijs veel opties als we het hebben over kinderlampen. Ook boven het bureau of bed hangt vaak een kinderwandlamp. De juiste verlichting doet veel met de sfeer in een kinderkamer, onderschat niet hoe belangrijk dat is. 

 

Babykamer verlichting

De juiste kinderkamer verlichting is belangrijk in de kinderkamer. Voor de babykamer is het heel handig om een dimmer te gebruiken. Voor de nachtvoeding is zacht licht belangrijk i.v.m. het dag/nacht ritme van de baby.

 

Kinderkamer verlichting

Voor het oudere kind is een leeslamp (wandlamp) naast het bed een must. Ook een goede lamp op het bureau kan niet ontbreken. Deze moet voldoende licht geven om actief bij te kunnen werken. Mocht je kind nog in de peuterleeftijd zitten en in de nacht wakker worden is het ook fijn om sfeerlicht aan te kunnen doen ipv het grote licht. Dit sfeerlicht is ook fijn om bijvoorbeeld aan te doen wanneer je je kind gaat voorlezen en het langzaam in de slaap mood gaat komen.

 

Sfeerverlichting kinderkamer

Decoratieve sfeerverlichting krijg je met behulp van figuurlampen, lampionnetjes en bijvoorbeeld Happy Lights. De konijn lamp of die grappige lamp van Lapin and Me (zie foto hieronder) zijn ook voorbeelden van figuurlampen. Deze lampen geven direct een fijne, creatieve kinderlijke twist aan de kinderkamer.

Kinderlampen

 

Vintage kinderlamp

Een (brocante) vloerlamp zet je bijvoorbeeld naast de voorleesstoel. Zelf ben ik dol op vintage lampenkappen (die ik in kringloopwinkels vind of via Marktplaats). Een prachtige grote vintage lampenkap voor op de kinderkamer is een echte eye catcher, als je het mij vraagt :-) Op de foto hierboven zette ik een klein vintage kapje op de Lapin and Me lamp voor een hoekje met knipoog.

 

Tienerkamer lampen

Ik houd er ook van om "volwassen" lampen te gebruiken in de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan een industriele lamp in de stoere kinder- of speelkamer of een hanglamp van rotan/riet die ook in je eigen interieur kan hangen. Je hoeft niet persé een hele kinderlijke lamp in de kinderkamer te hangen. Zoek je een lamp voor de tienerkamer dan kan je nog iets meer uitpakken en bijvoorbeeld voor een chiquere lamp gaan. Dit trekt de hele kinderkamer al een beetje op naar een meer volwassen kinderkamer.

 

Hanglamp vogeltjes

De lamp die onwijs veel voorkomt op mijn site (omdat jullie bezoekers deze ook zo waarderen) is de hanglamp vogels van Dutch Dilight. Ik vind deze lamp een prachtige combinatie van een volwassen lamp met kinderlijke twist. Verkrijgbaar in vele kleuren!

Kinderlampen webshops

Verwonder je over deze lampen die écht betoverend mooi zijn,.. niet alleen voor je kind ;-)