Hemeltje ledikant
1-11-2019

Gastblog door Roos - Ik ben gek op hemeltjes. In een eerdere blog schreef ik hoe je een hemeltje maakt met een hoepel. Dit keer bedacht ik snelle DIY om binnen no-time een tof "hemeltje ledikant" te maken boven het bedje van je kindje. Naast het feit dat een hemeltje geborgenheid brengt voor je kindje geeft het je kinderkamer ook een warme sfeer. En nog leuker, het prikkelt de fantasie van je kindje. Zo verandert zijn of haar bedje tijdens het spelen in een tent in de wildernis, een speelgoedwinkeltje of een schip op zee… wat een spannende avonturen! Let op, dit "hemeltje ledikant" is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 maanden en na 3,5 jaar. Houdt altijd rekening met de veiligheid van je kindje!

 

Hemeltje ledikant

Hemeltje ledikant

Hemeltje ledikant maken

Het enige wat je nodig hebt voor deze DIY is 3 tafelpoten van de bouwmarkt. Ik heb gekozen voor de lange versie van 70cm (B613476) maar er zijn ook kortere versies (meubelpoten). Het is maar net wat je leuker vindt! Daarnaast heb je een lange lap stof nodig. Ik gebruikte een linnenstof van 5 meter lang. Op de markt zijn veel mooie stoffen te vinden voor een leuke prijs. Of kijk eens bij de kwantum of ikea.

hemeltje gemaakt van meubelpoot Karwei 70 cm

 

Bepaal op de muur het midden van het bedje. Ik heb gekozen om de eerste poot op 180cm hoogte te bevestigen. Maak de eerste tafelpoot vast d.m.v 4 pluggen en schroeven. Dit wordt de nok van het huisje. Heb je de eerste tafelpoot bevestigd? Dan kan je de andere 2 poten gaan plaatsen. Ik wilde de stof langs het bedje laten vallen en heb daarom aan elke kant 5 cm naast het bedje gemeten. Deze 2 poten bevestigde ik op 150cm hoogte. Als alle drie de poten bevestigd zijn kun je de lap stof gaan ophangen. Ik heb de stof eerst door het midden gevouwen zodat er 2 gelijke helften ontstaan. Het enige wat je nu nog moet doen is de stof over de middelste tafelpoot schuiven en daarna over de 2 buitenste poten.

Hemeltje ledikant

Hemeltje ledikant zelfmaken | Let op, dit "hemeltje ledikant" is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 maanden en na 3,5 jaar. Houdt altijd rekening met de veiligheid van je kindje!

Je kan op verschillende manieren het "hemeltje ledikant" afstylen. Ik heb gekozen om een macramewandhanger aan 1 van de poten te hangen. Je kan ook heel makkelijk een slingertje erin hangen of wat magische lampjes….. tadaaaa, je hemelhuisje is klaar!

Hemeltje kinderkamer

Hemeltje ledikant, product informatie: Items van dit kamertje Houten wandbekleding white wash | Visposter | Kapstokje zelfgemaakt | Dekentje Miesenco |  Hangfish | Antiek bedje via @elderingroos

Overige accessoires prive bezit

 

Veel plezier met het maken van deze DIY, liefs Roos van Bywoed

+ + +

Zelfmaken