kinderbed

Kinderbed

Op de site kinderkamerstylist.nl kom je regelmatig een bijzonder kinderbed tegen. Wij tonen bijvoorbeeld een kinderbed in een blog of je ziet een zelfgemaakt kinderbed bij 1 van onze voorbeeld kinderkamers.

De meest bekeken artikelen over een kinderbed:

1) Kinderbedden, de leukste op een rijtje

2) Steigerbuizen bed. Dit kinderbed maak je zelf!

3) Wat een bijzonder kinderbed, deze bedstee

4) Zelfmaken een bedstee

Hoogslaper bouwen
8-12-2019

Gastblog door Jenny - Je kent het wel, zo’n slaapkamertje waar eigenlijk net geen eenpersoonsbed in past. Doet nog prima dienst als babykamer, maar daarna wordt het toch eigenlijk wel te klein voor je mini-me. Ook ons huis heeft zo’n kamertje. Jongste zoon Hidde is de pechvogel. Zijn kamer is maar 2 x 2,50 m. We hadden al van alles geprobeerd, maar ik was er niet echt tevreden mee en hij speelde er nooit, omdat er gewoon geen ruimte voor was. Tuurlijk hadden we ook onze zolder kunnen verbouwen en daar een slaapkamer van kunnen maken, maar eerst staat de verbouwing van de benedenverdieping nog op de planning waar ons geld in gaat zitten. Dus ik moest wat anders bedenken, wat niet teveel geld zou kosten. Gastblog door Huisgeluk.

 

Hoogslaper bouwen

Op Pinterest zag ik regelmatig een plaatje voorbij komen van een op maat gemaakt bed met kastruimte eronder in een kleine slaapkamer. Je kent het plaatje vast wel, want volgens mij heeft iedereen deze wel een keer gepind. Dit zou perfect zijn voor Hiddes kamer. Het leek mij het makkelijkst om als basis de Ivar kasten van Ikea te gebruiken, omdat ik nou ook weer niet zo’n klusheld ben. Wat balken, latten en grenen timmerpanelen erbij en de klus kon beginnen. Ik had natuurlijk al flink wat onderzoek gedaan op internet naar werkbeschrijvingen, maar nergens kon ik iets vinden waarbij ook rekening werd gehouden met een radiator en raam. Dus ik maakte een tekeningetje en ging samen met mijn man aan de slag. Het kostte wat bloed, zweet en tranen, maar het resultaat is prachtig geworden! Hidde slaapt prinsheerlijk in zijn nieuwe bed en heeft ook nog genoeg ruimte om te spelen en z’n spulletjes op te bergen. Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op Hidde. Wie had dat gedacht; van klein rommelig kamertje naar het mooiste kamertje van het huis! Omdat ik op Instagram zoveel vragen over kreeg hoe ik het bed had gemaakt, heb ik er een werkbeschrijving van gemaakt.

 

Hoogslaper bouwen

 

Benodigdheden Hoogslaper Bouwen

• 2 Ivar kasten 80x50x83 cm

• grenen timmerpanelen (laat deze op maat zagen bij de bouwmarkt of houthandel):

- 33 x 200 cm

- 20 x 83 cm (2x)

- 20 x 101 cm (2x)

 

• panlatten voor de lattenbodem:

- 22 x 50 mm (19 latjes van 101 cm)

 

• vuren balken:

Frame vloer:

- 50 x 32 mm (2 balkjes onder de Ivar kastjes van 200 cm)

- 50 x 32 mm (3 balkjes erachter van 53 cm)

Frame op de kastjes: - 55 x 50 mm (1 balk op de Ivar kastjes van 200 cm)  

- 32 x 50 mm (2 balkjes om timmerpanelen aan de zijkanten aan vast te kunnen schroeven van 20 cm)

- 50 x 45 mm (2 balken van 200 cm)

- 50 x 45 mm (3 balken van 95,5)

 

• Rigostep Skylt Original Ultramatte PU-lak

• Decoupeerzaag

• Cirkelzaag of handzaag

• Boormachine

• Slagpluggen

• Schroeven

 

Stappenplan Hoogslaper bouwen

1. Monteer de Ivar kasten (deurtjes nog niet bevestigen).

2. Maak een frame op de vloer van muur tot muur waar de Ivar kasten op komen te staan. Deze bestaat uit 2 balken van 200 cm en 3 kleine balkjes van 53 cm. Zaag deze met de handzaag of cirkelzaag op de juiste lengte. Meet de plaats van de balkjes uit mbv de Ivar kasten. De kleine balkjes schroef je aan de achterste lange balk vast voordat je de kasten erop zet. Zet vervolgens de kasten op de goede plek en schroef ze van binnenuit vast aan de balken.

3. Bovenop de kastjes heb ik een extra balk geschroefd (ook weer van binnenuit vast geschroefd) om extra hoogte te creëren ivm de radiator en het raam erachter. Pas dus de maten aan afhankelijk van jouw situatie. Bovenop deze extra balk, maak je een frame van vuren balken. Deze maak je met slagpluggen aan de muur vast en de voorste balk, schroef je aan de balk eronder vast. Schroef in het midden een extra steunbalk. Zorg ervoor dat het frame aansluit op het binnenwerk van de kast. Dus reken de deurtjes niet mee. Er komt straks namelijk nog een plank als uitvalbescherming, die netjes lijnt aan de deurtjes.

4. Zaag 19 panlatten op maat. Ik heb gekozen voor een iets breder bed, zodat je wat ruimte over houdt bij de vensterbank. Handig ook om het bed op te maken. Van deze latten maak je een lattenbodem. Leg ze met dezelfde afstand (breedte van een latje) ertussen op het frame en bevestig stevig band met een tekker op de latten. Je kan de lattenbodem dan ook een keer van het bed halen, om onder het bed stof te zuigen. Op het stukje waar geen matras ligt, heb ik een matrasonderlegger neergelegd, zodat er niks tussen kan vallen.

5. Met de grenen timmerpanelen maak je een hoofd- en voeteneinde en uitvalbescherming aan de zijkant. Teken op de gewenste plek van de grootste plank een ‘hapje’ eruit, die je vervolgens met een decoupeerzaag eruit zaagt. Met een schuurmachine krijg je hem mooi vlak. Schroef de plank op de balken die op de kastjes liggen. Nu kun je het hoofd- en voeteneinde op de muur schroeven. Laat de bovenkant lijnen aan de grote plank aan de zijkant. De ‘gaten’ naast de kastjes vul je op met grenen timmerpanelen die je op het frame vast schroeft. Als je iets meer ruimte hebt dan ik, dan zou je aan één kant ook een deurtje kunnen maken voor een geheime hut. Of maak een trapje aan één kant.

6. Monteer de deurtjes op de kastjes. Je ziet nu dat deze mooi één geheel vormen met de grenen timmerpanelen.

7. Schuur het geheel licht op en zet alles in de matte blanke lak. Ik gebruikte Rigostep Skylt, een ultramatte PU-lak. Het kost even wat tijd (want je moet 3 lagen gebruiken) maar het zorgt er wel voor dat het hout niet vergeelt. Zeker de moeite waard dus.

8. Vanwege de beperkte ruimte, was er geen plek voor een trapje. Daarom heb ik een krukje van Ikea gebruikt. Multifunctioneel, want hij doet ook dienst als zitplek aan het bureautje.

 

Hoogslaper bouwen

Bouwtekening hoogslaper de maten

Bouwtekening hoogslaper

Bouwtekening hoogslaper

 

Hieronder detail foto's van het bouwen van een hoogslaper

hoogslaper bouwen

 

hoogslaper bouwen

 

 

Zo ziet de bovenkant rechts eruit

Zelf hoogslaper maken

De instap van de hoogslaper zie je hieronder

hoogslaper bouwen

Heel veel succes met het maken! En mocht je het resultaat op Instagram delen, dan vind ik het superleuk als je me hierin tagt.

Liefs, Jenny

Interieurontwerper en eigenaar van Huisgeluk

 

+ + + 

Binnenkort tonen we meer foto's van deze kinderkamer bij onze binnenkijkers

Peuterbed
27-6-2019

Gastblog door Elina - Tijd voor een Peuterbed! Nu Fedde 2,5 jaar is, zijn we druk bezig met het inrichten van zijn nieuwe peuterkamer. En bij een nieuwe kamer hoort ook een nieuw bed. Hij slaapt nu nog heerlijk in zijn ledikant, past er nog makkelijk in én lijkt de geborgenheid nog erg fijn te vinden. Toch is het tijd om zijn zelfstandigheid te bevorderen met een groter bedje waar hij zelf in en uit kan klimmen. En dat is dan weer heel bevorderlijk voor onze rug, want een peuter in en uit een ledikant tillen is best zwaar!

Maar een nieuw peuterbed kiezen, dat doe je niet zomaar. Waar let je op bij de aanschaf van een nieuw bed voor je peuter? Ik neem je mee in onze zoektocht en geef je praktische tips.

Aanschaf peuterbed

Je kindje is rond de peuterleeftijd toe aan een nieuw bed. Het ledikant is te klein geworden, je kindje gaat proberen uit bed te klimmen of het is tijd om plek te maken voor een klein broertje of zusje. Vind je een eenpersoonsbed nog wat te groot, dan is een peuterbed (ook wel juniorbed genoemd) een mooie tussenoplossing. Een peuterbed heeft vaak nog wat hogere zijkanten, wat fijn is omdat je kindje gewend was aan de hoge zijwanden van het ledikant. Sommige peuterbedden hebben ook een los zijpaneel. Je kindje kan zo rustig wennen aan een groter bedje, zonder uit bed te vallen. De hogere zijkanten voelen ook nog wat meer geborgen, maar je kindje ervaart wel zelfstandigheid door zelf in en uit het bedje te kunnen klimmen. Het nadeel van een peuterbed is wel dat je kind er rond het 6e of 7e jaar weer uit is gegroeid. Een tijdelijke oplossing dus.

Een groot voordeel van een peuterbed is dus de veiligheid, het geborgen gevoel en het bevorderen van de zelfstandigheid. Dan is er nog een extra overweging die je kunt maken bij de keuze voor een bedje: duurzaamheid. Duurzaamheid in de vorm van productie en materiaal (duurzaam geproduceerd hout en niet-toxische verf of lak), maar ik ben ook enorm voorstander van duurzaamheid door tijdloosheid. Wat ik daar mee bedoel? Kies voor een bedje wat heel lang mee kan. Een mooi voorbeeld hiervan is een meegroeibed. Deze bedjes zijn uitschuifbaar en kunnen meegroeien met je kindje, bijvoorbeeld van ledikant tot peuterbed of van peuterbed tot éénpersoonsbed. Zo is bijvoorbeeld het Sebra Junior and Grow bed te gebruiken van peuterleeftijd tot 18+ jaar.

Omdat Fedde’s nieuwe bedje tegen een schuine wand komt te staan, hebben wij gekozen voor het Oeuf NYC Perch peuterbed. Dit bedje heeft 3 hogere wanden, waardoor het een geborgen gevoel geeft én Fedde niet uit het bedje kan vallen aan de kant van de schuine wand. Ook kan ik me voorstellen dat het voor hem prettiger voelt met ‘iets in de rug’ te slapen. Door het losse paneel kan Fedde wel zelf in en uit het bedje klimmen, maar valt hij er niet uit in zijn slaap. En is hij toe aan een éénpersoonsbed? Dan is het bedje nog te gebruiken als leuk bankje! Een meegroeibedbank ;)

 

Peuterbed

Peuterbed | 1. Peuterbed Oeuf NY toddler bed 2. Rotan peuterbed 3. Juniorbed / 4. Peuterbed 5. Sebra meegroeibed 6. Design peuterbed 7. Goedkoop peuterbed

+ + +

Neem je ook een kijkje bij onze "Meubel webshops"? Daar staan ook nog vele peuterbedden tussen

 

Kindermatras
21-11-2018

Advertorial - Een praktisch blog in plaats van een mooi blog maar wat mij betreft wel een belangrijk blog over het kindermatras. Ik ben nogal van het hergebruik en ben nooit heel erg bezig geweest met een goed matras. Zag het matras er schoon uit, prima dan nam ik hem over van bekenden. Een matras is een matras toch? Maar als je kinderen hebt die niet heel goed slapen ga je toch bewustere keuzes maken, althans ik wel. Het begon bij een goed dekbed en een goed kussen, dit hielp al. Bij de overstap naar een nieuw bed moest er ook een nieuw kindermatras komen en ook deze keuze heb ik nu heel bewust gemaakt.

 

Kindermatras kiezen

Wat heeft een tiener nodig? Juist een goed matras. Niet alleen omdat ze vol in de groei zijn (net zoals van baby tot tiener) maar ook om goed te slapen en de dag erna weer fit te zijn. Ik begon online te zoeken en kwam al vrij snel bij het ABZ tijgermatras uit. Mijn dochter gaf aan dat het matras fijn moest aanvoelen want haar oude was volgens haar zo hard als een baksteen. Ahum. Nou komt alles vrij intens bij haar over dus mag je dat met een korreltje zout nemen maar het zegt ook dat een fijn voelend matras heel belangrijk voor haar is. Na over en weer te hebben gemaild met de ABZ medewerkers was ik al vrij snel overtuigd van het ABZ tijger koudschuimmatras en niet veel later mochten wij deze ontvangen en inmiddels slaapt onze dochter er al weer 3 weken op. 

Kindermatras

 ABZ koudschuim kindermatras HR40 | Maatwerk bed Er-Bij.com (eigen ontwerp)

 

En zo ziet dat er uit in het geheel :-)

Kindermatras ABZ Koudschuim

ABZ Tijger Koudschuim kindermatras | Kinderbed op maat Er-Bij.com | Beddengoed H&M | Rice stippenbehang | Spiegel Kidsdepot | Gordijnen Sparkle 925 Boer & Bontig

 

Technische eigenschappen koudschuim matras

Dit tijgermatras bestaat uit koudschuim met een hoge densiteit. Ideaal voor opgroeiende tieners. Vanwege het koudschuim is de matras schimmelwerend want koudschuim kan vocht (zoals transpiratie) goed laten reguleren. De matras is ook onderhoudsvriendelijk want de hoes is afneembaar en wasbaar op 60°C, dit houdt de matras schoon en hygiënisch.

 

Wat onze dochter betreft mag het matras nog zachter, maar ze vindt hem al veel beter dan haar vorige matras. Wanneer ik op haar matras lig voel ik een aangenaam niet te hard / niet te zacht matras. Een zachter matras lijkt ons niet geschikt. Na 3 weken kunnen wij zeggen dat onze dochter beter slaapt en bijvoorkeur in haar eigen bed ligt.

Koudschuim kindermatras

ABZ Koudschuim kindermatrassen (meer info) | Slinger Wolkom Home

Website ABZ (en vind dealers)

- Einde advertorial -

 + + +

 

 

Coming kids
28-10-2018

Advertorial - Coming Kids is een Nederlands merk dat moderne, kwalitatieve meubels ontwerpt voor de baby- en kinderkamer. Bij Coming Kids vind je veel verschillende series en hieronder lichten we graag een aantal hele toffe sets uit. Weet je niet waar je moet beginnen met het inrichten van de kinderkamer? Start met het kiezen van bijzondere meubels. We hebben een paar mooie series in verschillende materialen voor je geselecteerd.

 

Coming Kids babykamer

Wil je eens wat anders dan witte meubels in je babykamer? Ga voor hout; mooie donkere houten meubels geven direct een warme uitstraling aan je kamertje. Deze gave "Harper serie" herken je aan het stijlvolle vissengraat motief en zwarte poten. De collectie past bij diverse kleuren & stijlen, en is zo de perfecte basis voor elke kamer. 

Coming Kids babykamer

Links commode Harper | rechts hang-legkast Harper

 

Coming Kids kinderkamer

De serie Bliss bestaat uit kinderkamer meubels met een ranke vormgeving in metaal en MDF. Ranke en slanke meubels zijn helemaal hip! Het geeft een ruimtelijk en luchtig effect. Bliss is verkrijgbaar in diverse kleuren en heeft mooie leren handgreepjes. Daarbij zijn een aantal items ook nog eens multifunctioneel; Zo heeft het eenpersoonsbed een boekenrek aan het bed vast gemonteerd! Ook het bureau heeft een handig en leuk detail; bureau Bliss is verkrijgbaar met opzetstuk waaraan je bijvoorbeeld lampjes, hangplantjes of een vlaggenlijn kan hangen!

Coming Kids kinderkamer

Links hang-legkast Bliss | rechts bureau Bliss | Coming Kids serie Bliss

Coming Kids Kinderkamers

Coming Kids kinderkamer Eenpersoonsbed Bliss

 

Coming Kids bedden

Coming Kids heeft een ruime collectie gestoffeerde bedden. Hierbij kies je zelf het model, maat, stof en kleur. Zo kun je dus volledig je eigen bed samenstellen! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een prachtig velours bed of een stoer cognac leatherlook bed. Aan jou de keuze! Coming Kids bed Lisa is verkrijgbaar in zes prachtige velvet kleuren (en vele andere stoffen). 

Coming kids bed

Coming Kids bed Lisa

 

Coming Kids kast

Tot slot willen we deze gave retro bureaukast nog even delen. Kast Morris met inklapbaar bureaublad past door zijn afmeting perfect in elke kamer. Deze eigentijdse knipoog naar de sixties is verkrijgbaar in grijs, mint of naturel. Vooral de naturel variant vinden wij echt erg mooi.

Coming Kids kast

Bureaukast Morris in naturel

Bekijk de website van Coming Kids voor nog veel meer inspiratie!

+ + +

Of check nog even hier het merk "coming kids" op onze site voor meer informatie over het merk.

Kinderbed kopen
19-2-2018

Van ledikant naar een peuterbed, of van peuterbed naar een groter bed. Of gewoon, zin in iets anders. Tijd om een nieuw kinderbed te kopen! Wat de reden ook is, je bent op dit blog terecht gekomen omdat je een kinderbed wilt kopen.

Onze jongste dochter heeft een bedstee, op zich lekker want ik voel daar geen verander kriebels. Het is een "twijfelaar kinderbed" dus hoe oud ze ook is, de bedstee blijft haar kinderbed :-) Voor onze oudste dochter is het anders. Zij houdt ook van veranderen en wil graag een ander kinderbed. Het liefst ook een breder bed want dan blijft haar beddengoed ook op haar bed liggen, goed punt. Als je de ruimte hebt is dat inderdaad een idee.

 

Welk kinderbed kopen

Bij het kopen van een kinderbed ga je als eerste kijken naar de smaak van je kind of van jezelf. Wat zoek je? Een underlayment kinderbed? Een design kinderbed? Je kunt eens bij onze binnenkijkers kijken en zo ideeën op doen wat je leuk vindt. Daarna bepaal je wat je max. uit wilt geven aan het bed. 

Kinderbed kopen

Kinderbed kopen | Li boven Italiaans design kinderbed (in 1 persoons maar ook in twijfelaar maat) | Re boven nieuwe kinderbed twijfelaar | Li onder design kinderbed oliver furniture | Re onder vintage 1 persoons kinderbed

 

Een opvallend kinderbed komt mooi tot zijn recht als de rest van de kinderkamer redelijk rustig ingericht wordt. Ook mooi, super donkere muren, kijk hoe het bed eruit springt!

Kinderbed kiezen

Kinderbed tipi

 

Bij Petite Amélie vind je betaalbare kinderbedden. Het kinderbed wat je hieronder ziet heeft als handig pluspunt dat het matras lager of hoger in het bed gelegd kan worden. Wanneer je het lager in het bed ligt heeft het kind randen rondom het bed zodat het er minder snel/niet uit valt.

Goedkoop kinderbed kopen

Betaalbaar kinderbed 

 

Kinderbed kopen tips

Kinderbed kopen | Li boven design slaaphuisje | Li onder kinderbed op maat | Rechts rotan peuterbed, binnenkort ook leverbaar in 1 persoons! Foto & styling Fleursdamelie

 

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen:

- Vind hier meer "kinderbed" artikelen

- Neem een kijkje bij onze aanbevolen kindermeubels shops

 

Bedstee bouwen
10-7-2015

Ook plannen om een bedstee zelf te bouwen? Ik plaats hieronder onze stap voor stap foto's van het bouwen van de bedstee. Het plan was om een 1-persoons bedstee te maken. De nis had precies die diepte. Maar eenmaal aan het klussen toch besloten er een twijfelaar bedstee van te maken.

 

Bedstee bouwen, praktisch

Bij Leen Bakker vonden we een matras van 120 x 200. Voordeel van een bedstee is dat er veel ruimte onder zit. Deze ruimte gebruik je als opbergruimte of je kiest voor een logeerbed. Wij gaan voor de laatste optie. Een logeerbed op wielen. Bij de Ikea kochten we onderbed FLAXA met matras MOSHULT. Op het bed van de Ikea hebben we een houten paneel bevestigd en daarna de latten aan de voorkant (zie detailfoto's). Op de voorkant van het uitschuifbed zijn de latten zo getimmerd dat de lijnen van het hout mooi doorlopen.

Bedstee bouwen kinderkamer

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij het bouwen van een bedstee?

Van te voren bepaal je hoe hoog het bed gaat worden. Wat is de dikte van het matras? Wij willen dat het matras iets hoger komt dan de richel. Hou rekening met het logeerbed, heeft deze voldoende ruimte eronder? Ik vind het mooi dat wanneer de bedstee deuren open staan deze lijnen met de buitenmaten van de lade van het logeerbed eronder. Dit bleek lastiger dan gedacht. Bij de rechterdeur gaat dat lukken, links waarschijnlijk niet helemaal.

Bedstee bouwen werkbeschrijving kinderkamerstylist.nl

De bedstee deuren maken we op maat. Bekijk het restultaat van de deuren - hier - Online zocht ik naar "voorbeeld bedstee deuren". De kastdeur rechts van de bedstee vond ik bij LoodsG te Groningen. Deze stijlvolle oude deur hebben we bijgeschaafd en met nieuwe scharnieren opgehangen.

Bedstee zelfmaken

Vloerkleed vosje | Maan met pop Sofie

De meiden spelen nu al graag in de bedstee. Samen Donald Duck lezen, verstoppen en doen alsof ze slapen .... zzzzz Maar klaar is de bedstee nog niet! Het hout ga ik schilderen (of niet,.. ik denk nog na). Achterin de bedstee komt maatwerk behang (ik heb hele coole plannen). De deur (rechts) ga ik met een verfbrander kaal maken en aflakken. De bedstee deuren moeten er nog in. Zie je dat de vloer al klaar is? Wit gebeitst met een kwast, wat een klus! Nu nog aflakken. Ik hou jullie op de hoogte!

+ + +

Ook interessant om te lezen "bedstee bed" (soortgelijke bedstee als hierboven, stap voor stap)

Bekijk het eindresultaat van de bedstee (+ de bedstee deuren) hier, bij blog "Fotobehang"

Bekijk hier resultaat bij "meisjes kinderkamer"

Meer bedstee inspiratie bekijken? Bekijk ook ons "stapelbed/bedstee inspiratie board" op Pinterest of deze binnenkijker met bedstee.


Bekijk reacties (14)

Kinderkamer delen

Hoe knus, een kinderkamer delen! Zusjes Robyne (4) en Fayenn (2,5) mogen hun kinderkamer delen. Zij boffen met een hele handige papa die voor beide meiden een bedhuisje heeft gemaakt. In de bedhuisjes zit ook nog een sterrenhemel van onwijs veel lampjes (120 per huisje). Mama Grieta heeft de prachtige foto's gemaakt en deelt met ons deze "bedhuisjes zelfmaker" en ze geeft informatie over de inrichting van deze gedeelde meisjeskamer, lees ook haar blog "homehotspotloving". Mocht je ook een bedhuis willen en zelf niet zo handig zijn? Mail naar Gieta voor meer informatie.

 

Verkoop informatie kinderkamer delen:

Leuke retro dierenbehang figuren vind je bij Puur Beleven of Studio Poppy. Het huislampje is van Ferm living, net zoals het muziekuiltje. De 3 doosjes bij de bedjes zijn van House Doctor. Voor een altijd gezellige sfeer hang je papieren pom poms aan het plafond. De vilten hartjes heeft Gieta zelf gemaakt van ouden babydekentjes. Verschillende kussentjes zijn gemaakt door de schoonmoeder van Gieta :-)
-Ronde kussen in schommelstoel is van Xenos. Beddengoed van Hema. De kleur op de muur is zelf gemengd tot juiste kleur. Mintgroen. Kast is 2ehands op de kop getikt via Marktplaats. Deze was al grijs/blauw geverfd. Bedjes zijn van Ikea (MINNEN) Doosje met poppetjes zijn ook van House Doctor.

 

Zelfmaak plan bedhuisje De bedjes zijn gemaakt van Fins vuren underlayment.
Hier zijn ze 50 cm diep, 87 cm breed (ligt ook aan breedte bedje!), zijkanten zijn 93 cm hoog.
Hoogste punt is de helft van de breedte erbij.
In het plafond zijn 120 lampjes per bedje verwerkt. De grootte van de gaatjes die geboord moeten worden, ligt aan de grootte van de lampjes. Grootte van het lampje + ca. 1 mm.
Zorg dat er een timer bij de set lampjes zit, zodat ze niet te lang branden.
De lampjes zijn met kit vast gemaakt.

Er zijn 2 stroken hout van min 4 cm dwars op elk dakhelft gemonteerd en nog een dak aangebracht, zodat je de lampjes niet meer ziet. Let op! Hou de achterzijde open zodat de warmte van de lampjes weg kan en de ventilatie dus op orde blijft.
Aan de voorzijde is het de opening tussen de 2 daken afgetimmerd met 2 stroken hout zoals op de foto.

Wij kunnen de bedjes in elke maat maken. Men kan ons mailen voor meer info: info [at] gieta-arendsen.com

 

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook ons blog "kinderkamer delen / babykamer delenBekijk reacties (1)

Steigerbuizen bed
24-6-2014

Afgelopen jaar heb ik een mega stoer steigerbuizen bed gezien bij Serendipity in Parijs. Gisteren kreeg ik toevallig via de mail de afbeelding van dat bed met de vraag waar je het bed kunt kopen. Ik herkende het bed en mailde terug maar ging ook nog even googlen. Ik heb een hele goede tweede optie gevonden. Ga dus op pad naar Parijs of,... maak het industriële steigerbuis bed zelf met steigerbuizen van de Karwei.

 

Stap voor stap een eigen steigerbuizen bed maken:

De Karwei heeft een heel gemakkelijk stappenplan op hun site gezet. In deze beschrijving lees je exact welke onderdelen je nodig bent en hoe je stap voor stap je eigen steigerbuis bed in elkaar zet.

steigerbuizen bed

Steigerbuizen bedden (in diverse kleuren) via Serendipity (foto Frederic Lucano) | Steigerbuizen meubels zelfmaken | Steigerbuizen bed Karwei

Misschien vind je dit ook leuk "steigerbuis kledingrek maken" zie blog kledingrek


Bekijk reacties (3)

Bedstee
22-10-2013

Nieuwe bedstee | In mijn mailbox afgelopen week. Nieuwe producten die wat mij betreft gezien mogen worden! Knuss komt met de kleurrijke bedstee. Deze bedstee is multifunctioneel. Slapen, spelen en werken. De bedstee is leverbaar in gezellige kleurtjes en wordt geleverd met witte details (luiken, bureau, deur, takel, plantenbak, dak, trap en binnenzijde).
Het huis wordt geleverd in een verouderde look.

 

Behang achter de bedstee | Pimpelmees kwam deze week met het nieuwe "vintage friends" kinderkamer behang! Superlieve dierenvriendjes die je kindje graag gezelschap houden in de nieuwe kinderkamer.

 

Met de posters van PLOF maak je het kamertje helemaal af. Behang, bedstee en posters zijn in verschillende kleuren te leveren.

Bedstee

Verkoopinformatie Bedstee | Bedstee KnuZi | Behang "vintage friends" | Posters PLOF


Bekijk reacties (2)

Peuterbed opmaken
12-10-2013

Vandaag gaan we het peuterbed opmaken. Ik heb een goede tip voor het beddengoed in het peuterbed. Voor het dekbedovertrek neem je de afmeting 120 x 150 of 140 x 200. Dit hangt af van de grootte van het matras van het bedje. Wij hebben een brocant peuterbedje met matrasmaat 70 x 140 cm. Hier voldoet dekbedovertrek 120 x 150. Wanneer mijn dochter in haar peuterbed ligt kan ik het dekbedovertrek ruim voldoende aan de zijkanten instoppen.

 

Peuterbed opmaken, tips

Het peuterbed van de foto onderaan heeft een matrasmaat van 80 x 130. Persoonlijk kies ik dan voor een 1 persoonsdekbedovertrek (140 x 200) + 1 persoonsdekbed. Er blijft voldoende dekbed over om het kind goed in te stoppen. Het dekbed blijft de hele nacht goed liggen. Belangrijk is dat dit dekbed niet te dik is aangezien je hem nog een heel stuk onderaan het matras omvouwd. Voor extra warmte gebruik je dekentjes. Ook hier is het belangrijk dat ze lekker breed zijn. Sinds ik Olivia op deze manier instop zijn de nachten rustiger :-) 

 

Peuterbed opmaken

 

Plaid Roze/Rood is van de Hema | Dekbedovertrek is van Bibelotte

 

Peuterbed opmaken

En als je toch naar de Ikea gaat, neem dan dit varkentje mee! Mijn dochter en ik smolten bij de aanblik ......

Peuterbed opmaken

Een heel fijn peuterbed is het bedje van Tom & Lilly. Dit peuterbed heeft een anti-uitval-hekje en is een meegroeibed.

 

Slaap lekker kleine kids (en ouders ;-)

* * *

Ps. vind de leukste webshops met kinderbeddengoed hier


Bekijk reacties (8)

Kinderbedden
29-3-2012

Inspiratie nodig voor kinderbedden? Kinderkamerstylist selecteert voor jou deze kinderbedden. Van stijlvol tot uberdesign en van goedkoop tot best wel prijzig! Met deze kinderbedden maak je het kinderkamer plaatje af. Voor een romantische sfeer kies je voor de kinderbedden 3 en 7. Voor een stoere touch is een steigerhouten kinderbed een goede optie. En voor de echte design kinderkamer kies je natuurlijk voor de kinderbedden van Piet Hein Eek of Piet Boon. Naast deze kinderbedden kan je ook zoeken op Marktplaats/Kinderbedden Met een lik verf tover je de meest bijzondere vondsten om in jouw unieke kinderbed. Slaap fijn kindje!

 

kinderbedden

Kinderbedden: 1. Kinderbed Ikea 2. Kinderbed steigerhout 3. Kinderbed Camilla Collection 4. Kinderbed WOOOD 5. Kinderbed PIET HEIN EEK 6. Juniorbed Piet Boon 7. Brocant kinderbed 375,00 | Kinderbed inspiratie

Abonneer op Kinderbed

© Kinderkamerstylist 2010-2020 | Advies | Kleuren | Stappenplan | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact