Wanddecoratie leeuw
9-11-2018

Gastblog door Roos - Onlangs was ik in de Karwei en zag ik een stoelkussentje. Een mooi velours kussentje in een prachtige diep oud roze kleur. Na een tijdje rond te hebben gelopen dacht ik nog steeds aan het kussentje. Mijn creatieve brein begon te stormen en spontaan ontstond er een erg leuke en makkelijke DIY. Lees je mee?

Wanddecoratie leeuw

Wanddecoratie leeuw maken

Al een tijdje ben ik verliefd op de prachtige leeuwhanger en kussens van Ila y Ela uit Spanje. Door het kussentje van Karwei kreeg ik het idee om een eigen wandhanger in low-budget versie te maken. Ik heb er dus voor gekozen om een leeuw te maken, maar, met een beetje creativiteit zijn er ook genoeg andere leuke dieren te bedenken!

Wat heb je nodig: Schaar, Pen en papier om malletjes uit te tekenen, Lijmpistool met lijmsticks, Universele lijm.

Aanschaffen: Kussentje van Karwei: dunne stoelkussen velours 45cm ik heb gekozen voor de kleur kleur Blush €7,95

Viltlapjes € 1,00 per stuk, 1,5 mtr Franjeband wol € 4,95 per meter

Muurdecoratie leeuw maken

Franje plakken: Ik ben begonnen met de franjeband aan de achterkant van het kussen vast te plakken met het lijmpistool. Let erop dat de band zelf niet zichtbaar is aan de voorkant en houdt dus een halve centimeter afstand van de rand. Ik heb eerst een stuk van 10 cm voorgelijmd en het band erop geplakt toen het nog warm was. Zo ga je telkens 10 cm verder tot het band rondom het kussen bevestigd is.

Muurdecoratie leeuw zelfmaken

 

Indeling gezicht: Zodra de basis af is kan je beginnen met de indeling van het gezicht. Ik heb met pen, papier en een schaar eerst malletjes gemaakt om te kijken welke indeling ik het mooiste vind. Ook heb ik op de malletjes kleuren gezet. Dit is een handige tip zodat je weet welk kleur vilt waar komt.

 

Muurdecoratie leeuw

Heb je de juiste look voor je dier gevonden? Dan kan je de malletjes overtrekken op het vilt en uitknippen. Of zoals ik heb gedaan met de losse hand. Tip: vouw je vilt dubbel zodat je 2 gelijke helften krijgt of 2 gelijke delen (zie de vouwlijnen in mijn malletjes als voorbeeld). Vilt plakken: Heb je alle onderdelen compleet? Dan kan je beginnen met het plakken van het vilt op de voorkant van het kussen. Ik heb hiervoor universele lijm gebruikt en niet het lijmpistool. Het lijmpistool kan nog wel eens dikke klodders geven en dit zie je goed zitten onder het dunne vilt en dat is niet mooi. Ik ben begonnen met het plakken van de neusbrug. Omdat deze het midden bepaald is dit een goed uitgangpunt voor de rest van het gezicht. Hierna bouw je het gezicht 1 voor 1 op. De oren heb ik aan de achterkant van het kussen bevestigd, voor de franjeband. Op de halve cm die nog vrij is. Dit heb ik wel met het lijmpistool gedaan voor extra stevigheid.

Leeuw muurdecoratie

Ophanglusje maken: Ben je klaar met het gezicht? Dan is je wanddecoratie leeuw bijna af. Het enige wat je nog moet doen is een lusje maken aan de achterkant van de leeuw. Hiermee kan je de wandhanger ophangen. Ik heb een lange strook van ongeveer 1cm breed geknipt en hier een lus van gemaakt. Ik heb de uiteinde van de strook vastgeplakt met het lijmpistool. Laat de lijm even afkoelen en plak daarna de lus op de achterkant van het kussen aan de bovenkant onder het band vast met het lijmpistool.

Haakje leeuw kinderkamer

 

Je leeuwenhanger is nu klaar en stylen maar!

Leeuw wanddecoratie kinderkamer

Nog een laatste tip: Ik spoot een beetje haarlak in de franjes van de leeuw wanddecoratie zodat deze netjes omhoog blijven staan!

Wanddecoratie leeuw kinderkamer

Foto's, idee & styling ByWoed

Informatie producten

foto: Confetti Behang ferm living, Vlaggenlijn Numero74 via Lidor, Hemeltje eerdere DIY, sterrenslinger liefskarlijn, kussen met franje ensuus via kwantum, groene kussen met pompoms, velourse rol via karwei, roze kussen met sterretjes kwantum, creme kussen met roze minipompoms kringloop, zandkleurig sprei Koeka, jurk lotte van zara. Oortjes diadeem privebezit.

Zelfmaken