Ikea kinderkast
18-4-2017

Idee! Maak je eigen bijzondere kinderkast en gebruik daarvoor de Ikea Pax kast. Misschien heb je al een PAX kast die je wilt moderniseren of misschien ga je speciaal voor deze "Ikea Hack" de PAX kast kopen. Lees dan eerst goed de informatie hieronder, die belangrijk is bij de aanschaf van de juiste kast en materialen voor deze "ikea hack".

 

Ikea PAX kast

Jacoline vertelt: De Pax kast met hoogglans deuren hadden we nog en we wilden zoveel mogelijk hergebruiken. Omdat je de hoogglans deuren niet kan schilderen hebben we de deuren via Marktplaats verkocht. De timmerman heeft deuren van underlayment gemaakt. Op zich is dat niet moeilijk, je moet alleen een speciale boor hebben om de scharnieren in te frezen (zie foto). Ik heb daarbij aan de zijkant van de kast een heel dun plaatje hout laten zetten. Omdat ik geen primer gebruikt heb, heb ik een heel dun plaatje hout op maat laten maken en deze tegen de zijkant gelijmd. Daarna mee geschilderd met de schoolbordverf. Want anders krab je de verf er zo vanaf. 

Mocht je geen Ikea PAX kast hebben en er 1 aan gaat schaffen voor deze "hack" dan is het belangrijk dat je de matte variant koopt. Dit hout kan je met een primer (bijvoorbeeld van de Gamma) behandelen. Dit kan je ook met de ombouw van de PAX kast doen en daarna kan je de ombouw verven in dezelfde kleur als de deuren.

Als greepjes kan je kant en klare leren handgreepjes kopen. Jacoline koos de mint pastel groene kleur.

Ikea hack kinderkast

Bekijk de hele kinderkamer - hier -

Ikea hack kinderkast

Ikea hack "kinderkast" styling, idee en foto's door Bibelotte

Detail foto scharnieren zie je hieronder:

Ikea hack kinderkast scharnieren

Hierboven, detailfoto van de scharnieren zodat je ziet hoe die erin gefreesd moeten worden

 

Ikea kinderkast PAX

+ + +

Op zoek naar meer kinderkasten?

Ikea Ivar Hack Webbing (blog 2021)

Ikea Ivar Hack (een kleinere kinderkast)

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "kinderkledingkast"

of neem een kijkje bij "Kindermeubels" (ook vintage kasten!)

Zelfmaken        Kast