Kinderkamer opruimen
1-6-2022

In dit blog toon ik praktische, maar ook originele oplossingen voor het opruimen van de kinderkamer/speelkamer. Jaren geleden was ik meer nog van de losse mandjes en opbergtassen aan haken. Tegenwoordig is iedereen (en ik!) meer op zoek naar rust en grotere oplossingen. De oplossing; maatwerk kasten. Op deze manier gebruik je de ruimte optimaal. Er worden prachtige oplossingen aangeboden. Het is niet goedkoop maar om de zoveel jaar nieuwe kasten kopen is ook niet helemaal duurzaam en goedkoop. Met de filmpjes op het internet en een handig familielid of buurman kom je eventueel ook al een eind. 

 

Maatwerk & kinderkamer opruimen

Denk bij maatwerk oplossingen ook aan hergebruik. Welke kasten heb je nog staan? Misschien kan je die integreren in je nieuwe ontwerp? Met een nieuwe kleur op de kast, een nieuwe handgreep of knopje op de kast en andere materialen eromheen lijkt het direct heel anders. In dit blog laat ik je graag diverse opties zien.

Een grote kast is ook een goede optie. Scroll graag naar beneden en bezoek ook graag onze "kindermeubel" webshops met grote kasten. In de kasten zet je manden en dozen, het liefste met labels daarop zodat alles gemakkelijk gevonden en weer terug gezet kan worden.

 

Multifunctionele opbergmeubelen

Denk verder aan multifunctionele opberg/speelmeubels. Een aantal van onze webshop members biedt ze aan. Allemaal met hun eigen mogelijkheden en uitstraling.

 

Kinderkamer opruimen

Dit multifunctionele opbergmeubel is van Bibelotte en het is de ideale opbergbank voor het speelgoed van je kind. Tegelijk is het een speelmeubel om aan te spelen. Leg er een maatwerk kussen op en het is een bank om op te chillen! Dit opbergmeubel is in vele varianten leverbaar.

 

Opbergruimte kinderkamer

Grote brocante vitrine kast via Van Dijk & Co. Erachter Midbec behang (Grönhaga 44116) via Saartje Prum.

Opbergmand Ferm Living via Mevrouw Aardbei.

Het glas in de kast hierboven is wel een beetje tricky. Voor je het weet zijn de planken rommelig en heb je nog steeds geen opgeruimde kinderkamer, toch wil ik de kast laten zien omdat hij wel sfeervol is en er mogelijkheden zijn. Meet bijvoorbeeld de vakken in de kast op en ga op zoek naar rieten manden voor op de planken.

Een andere optie is matte plakplastic op het glas of een gordijntje (voor de kastjes links en rechts onder), lapje bijzondere stof achter de raampjes kan ook prachtig staan.

 

Maatwerk kast opruimen

Hoe tof is deze op maat gemaakte wandkast van oude materialen? Misschien heb je nog oude deuren in huis? Of kasten die je op marktplaats wilt zetten?

Je kan er ook een wandvullende kast van maken! Of laten maken. Dit ontwerp is van Combitex. Op hun site zie je nog meer bijzondere kasten, gemaakt van oude materialen. Check hun voorraad maar doe er ook vooral inspiratie op! Deze wandkast is mega groot, ik wil hem vooral laten zien voor de inspiratie. Sommige speelkamers hebben een enorme wand die je van zo'n prachtige maatwerk-opruim-kast kan voorzien.

 

Opruimen kinderkamer tips

Kinderkamer opruimen tips!!! 1. Metalen kisten Treasure Trunks Check alle formaten en kleuren 2. Pimp een oude koffer Zet de koffers bijvoorbeeld op een kast of schuif ze onder het kinderbed 3. Kratjes in prachtige kleuren (Aykasa via Mevrouw Aardbei). Zo'n kratje is fijn om in een kast te schuiven met bijvoorbeeld stiften erin. Let er wel op dat je in het zicht niet teveel kratjes stapelt dit geeft een onrustig gevoel.

 

Maatwerkmeubels Opruimen kinderkamer

Prachtige opbergmeubels en maatwerk meubels van Huis & Grietje! In deze webshop vind je fijne kindermeubels met een pure uitstraling! Bij Huis & Grietje maken ze gebruik van hout met een FSC keurmerk.

Naast de collectie van Huis & Grietje leveren ze ook prachtige maatwerk oplossingen. Check die kast hierboven rechts. Een kast op maat, mooi weggewerkt onder de schuine wand en zelfs met mini speelplekje.

 

Opbergbank kinderkamer

Dit is het multifunctionele opbergmeubel "de baks" van Firma Fiep. In de bakken kan je lekker veel troepjes kwijt!

 

Maatwerkmeubel kinderkamer opruimen

Ik hou van de combinatie nieuw en oud. Deze klant van Firma Fiep had een opbergprobleem. Ze hadden de kast al maar misten nog veel opbergmogelijkheden. Firma Fiep gaf de oude kledingkast een nieuw kleurtje en bouwde er een toffe wandkast omheen. Origineel en zó functioneel! 

 

Accessoires        Zelfmaken        Opruimen        Speelhoek