Muurschildering kinderkamer
26-3-2020

Ik had onwijs zin in een vrolijk blog en kwam op Pinterest een kinderkamer muurschildering tegen. Ik verzamelde daarna nog een heleboel andere muurschilderingen op mijn Pinterest board en moest ook denken aan het boek Wonderwalls van Katrien vanderlinden wat ik een tijd geleden in de boekenwinkel zag. In dat boek staan fijne muurschilderingen DIY's. Ik zal hieronder ook een aantal voorbeelden uit dat boek tonen. Fantastisch wat je allemaal met verf kan doen in de kinderkamer! Los van een hele muur schilderen (wat ook prachtig is). 

 

Muurschildering kinderkamer

Muurschildering Kinderkamer / Foto linksboven: Wat een mooi effect! Neem de deur mee wanneer je de muur schildert! Bron: Kristina Lynne / Foto rechtsboven: Wat een lekker effect! Het lijkt wel een dierenhuid. Juist leuk in een mooie kleur. Bron: My Style Vita / Foto linksonder: Kleurrijke vlakken, mooie warme kleuren. Ook prachtig voor in een tienerkamer. Bron The Nordroom / Ik schilderde een paar jaar geleden uit de hand deze strepen op de muur. Ik zocht naar een "circus" sfeer en wilde juist geen te strakke lijnen. 

 

Naast originele muurschilderingen kan je ook nog de meubels erbij betrekken. Online kwam ik dit hoekje van Hipaholic tegen. Zo tof wanneer je een aantal meubels in dezelfde kleur als de muur schildert! Hieronder is het kastje ook nog eens in tweeën opgesplitst met verf wat nog een extra unieke uitstraling geeft.

Muurschildering kinderkamer

Muurschildering kinderkamer / Foto linksboven komt uit het boek "wonderwalls". Stap voor stap wordt daarin uitgelegd hoe je in je eigen kinderkamer je muur op deze manier schildert! / Foto linksonder is een inspiratie foto van Annie Sloan / Foto rechtsonder: Niet zo creatief met muurschilderingen? Kijk wat voor effect het geeft als je de deur in een mooie kleur schildert!! Inspiratie via BNwalls.com

 

Muurtekening kinderkamer

Inspiratie muurschildering Kinderkamer / Foto boven Wonderwalls.be, stap voor stap je eigen muurschildering maken / Foto linksonder inspiratie via Lisa Congdon / Foto rechtsonder via Pinterest, SortingWithStyle

 

Online zijn er zoveel prachtige illustraties te vinden die je na kan tekenen en zelf op de muur aan kan brengen. Je kan online informatie vinden. Bijvoorbeeld welke beamer je hiervoor kan gebruiken.

 

Een paar tips kan ik je alvast geven:

- Schilder op een vlakke muur. Gebruik dunne, fijne kwasten. Een muurschildering is een precisie werkje en kost je sowieso veel tijd. Gebruik verf op waterbasis.

 

Superveel succes!!

Zelfmaken