Diy bloemenletter
2-10-2017

Gastblog door Roos Eldering - Onlangs kocht ik voor een stylingopdracht wat droogbloemen bij de Intratuin. Wat een super mooi product om mee te werken! Dat ik daar nog niet eerder iets mee heb gedaan! Omdat ik nog wat bloemen over had wilde ik hier graag iets mee doen voor op Lotte haar kamertje. Tijdens het brainstorm wist ik het ineens! Ik volg Olga Prinku nu al een tijdje op instagram. Zij maakt prachtige creaties met droogbloemen. Zo werkt zij met borduurringen en tule. Op deze manier borduurt zij prachtige bloemtaferelen. Omdat ik me graag laat inspireren en niet wil kopiëren wilde ik er mijn eigen draai aan geven. Al een tijdje worden letters en namen van kinderen gebruikt als een leuke manier van decoreren in kinderkamers. Je ziet ze als neonlicht, van karton, metalen letters enz. Nu leek het mij een leuk idee om de L van Lotte haar naam van droogbloemen te maken. Doordat de bloemen gedroogd zijn blijft dit heel lang mooi. En het is een super leuke manier om met bloemen wat gezelligheid in een kinderkamer te brengen. Hieronder laat ik jullie zien hoe je deze (gemakkelijke!) DIY toepast. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste materialen en wat geduld! Veel DIY plezier! Lieve groetjes Roos

 

DIY bloemen letter maken

DIY Bloemenletter maken

Wat heb je nodig? - Borduurring - Tule - Droogbloemen - Groene takjes - Schaar

Zelfmaken bloemen letter

 

Hoe ga je te werk?

Draai de borduurring open d.m.v. het schroefje (mijn ring is 20cm). Leg het tule, ik heb voor roze gekozen, over de kleine ring. Plaats de grotere ring over de kleine ring. Draai het schroefje aan en trek het tule nog wat extra strak. Je frame is klaar om te beginnen! Knip de droogbloemen zo dat je een steeltje van ongeveer 8 cm overhoudt. Ik vond het leuk om ook wat groene takjes toe te voegen.

Letters kinderkamer bloemen

Aan de slag met borduren:

Begin met het bedenken hoe je de letter wilt gaan maken. De L van Lotte kan je op verschillende manieren schrijven. Ik heb gekozen voor een hoofdletter L. Dit omdat het duidelijk zichtbaar is. De bloemen hebben een organische vorm, hierdoor is het mooier om een simpele schrijfletter te kiezen zodat het niet te rommelig oogt. Maak een beginpunt door een bloemetje te positioneren. Haal het steeltje door het tule heen, en weer terug door een ander gaatje. Dit kan je eventueel een paar keer herhalen zodat het bloemetje stevig vastzit. Herhaal dit zo met elk bloemetje. Kies ervoor de kleuren en soorten af te wisselen zodat je een mooie bont geheel krijgt. Tip: Print een letter op de juiste grote uit als geheugensteuntje.

Bloemenletter zelfmaken

Maak zo met de bloemetje en de takjes de vorm van je gekozen letter. Is je letter af? Knip dan de te lange stengeltjes aan de achterkant af en het overtollige tule rondom de borduurring. Je bloemenletter is nu klaar. Stylen maar!!!

Kinderkamer decoratie bloemen

 

Letter bloemen kinderkamer

 

Maak je eigen bloemenletter

Foto’s & styling By Woed

Producten op sfeerfoto: huisje Rice, zwanenkaart, Lampje, zwanenpotje en nachtkastje privébezit.

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen: Houten Hoepel (geen bloemen maar een hoepel aan de muur)