Knutselen zomer
9-7-2019

Ik kan nu een blog plaatsen over kinderkamer inrichten maar ik weet uit ervaring dat jullie momenteel meer op zoek zijn naar "knutselen zomer" inspiratie! En dat is precies wat ik ga doen. Ik ben deze ochtend een aantal uren bezig geweest met "zomer knutsels" te zoeken op mijn Pinterest board. De leukste zomer knutsels deel ik graag hieronder. Ik heb ze zelf niet bedacht maar ik maakte voor jou wel een selectie "knutselen zomer" uit de honderden ideeën die je kan vinden online. 

 

Knutselen zomer

De leukste DIY's vind ik persoonlijk de gemakkelijke ideeën waarbij je niet veel nodig hebt en waardoor je het dus niet gaat uitstellen (want te ingewikkeld). De leukste "knutselen zomer" ideeën vind ik;

- Stenen schilderen (schilder ze eerst wit, laat ze drogen en ga daarna aan de slag met bijvoorbeeld grappige gezichtjes, of lieve woorden)

- Stempels maken (met scherp mesje en gum, of met guts mesjes via hobbywinkel of online en gummen). Kijk eens in de shop van SalutStefanie.nl voor inkt, ideeën of een compleet stempelsetje!

- Zomer knutsels van karton (uit je papierbak), vormen knippen en schilderen. Je kan bijvoorbeeld dieren in het groot maken of huisjes en daarna beschilderen. Kijk op ons Pinterest board bij "kinderposters" voor leuke voorbeeld illustraties die je na kan maken.

- Knutselen met macaroni. Schilder de macaroni en maak er een ketting of slinger van of gebruik de vormpjes om andere dingen mee te versieren.

- Kleien. Gebruik klei wat opdroogt. Maak bijvoorbeeld een mini regenboog, of een ornamentje voor aan een ketting. Stippel er bijvoorbeeld met een coctailprikkertje je naam of een woord in.

- Zwart/wit kopie van je kind (het gezicht) uitknippen en versieren met verf en glittersteentjes en stickertjes en bijv. gelpennen en kleurpotloden.

 

Hieronder grappige ideeen wat je kan maken van karton in ons "knutselen zomer blog"

KNUTSELEN MET KARTON

Leuke dingen om te knutselen

Knutselen zomer blog / Knutselen met Karton 1. Maak wolken van karton die je in elkaar kan zetten (handmade Charlotte) 2. Dieren van Karton die kunnen staan (Supermakeit.com) 3. Dino's maken. Print de figuren (download de templates) en trek ze over op karton. Daarna uitknippen en versieren (Handmade Charlotte). 4. Deze cake toppers kan je ook in het groot maken (MerMag.blog). Je kan ook dieren van andere kinderposters of kaarten als voorbeeld gebruiken en deze natekenen op karton en inschilderen.

 

TIP De mooiste verf (prachtige vergrijsde kleuren) haal ik zelf bij de Sostrene Grene. Als je verf gebruikt in kleuren die je persoonlijk al erg mooi vindt kunnen de "zomer knutsels" eigelijk nooit mislukken :-)

 

KNUTSELEN MET PASTA

Met pasta kan je hele leuke dingen maken. Schilder de pasta in prachtige kleuren en ga aan de slag. Hieronder alvast een aantal ideeën:

Zomer knutselen

Knutselen zomer blog / Knutselen met macaroni (vlindertjes / penne) 1. Een schaakspel van Macaroni, dit is wel een flink klusje (Handmade Charlotte) 2. Een ketting van vlinderpasta (Lamaisondeloulou) 3. Rupsje nooitgenoeg van pasta (buggyandbuddy)

 

STEMPELEN

Stempels kan je kopen maar nog leuker is het om stempels zelf te maken. Je kan met een aardappel stempelen (een figuur erin maken met een scherp mesje) of met een gum, waar je een vormpje van maakt (zie hieronder hoe dat eruit ziet. Wil je netter aan het werk gaan dan koop je een gutssetje (in diverse formaten). Een compleet stempelsetje is online te vinden bij SalutStefanie.

Knutselen vakantie

Knutselen zomer blog / Knutselen met stempels 1. Stempel idee lijstjes (Talktothesun) 2. IJsjes stempelen (Astampaday) 3. Bellen blazen (Designspiration)

 

STENEN SCHILDEREN

Op vakantie kom je altijd wel ergens stenen tegen. Meestal verdwijnen er ook wel een paar in de zakken van de kinderen (tenminste, bij die van ons wel). Hoe leuk dat je daar nu thuis (of op je vakantie plek) iets mee kan doen!

Knutselen zomer

Knutselen zomer blog / Knutselen met stenen 1. Gezichtjes op stenen schilderen (Anna Katharina Jansen) 2. Stenen beschilderen, stickers erop en aflakken (Handmade Charlotte) 3. Figuren in stenen zien en gezichtjes erop maken (Swantje und Frieda) 4. Kunst stenen (Minireyve / Minireyve). Je kan ook lieve woorden op stenen schilderen, of grappige tekstjes.

 

FOTO BEWERKEN

Maak een zwart wit kopie van een foto van het kind die ermee aan de slag gaat. Leg allemaal stickertjes, tijdschriften, verf, potloden, gelpennen etc op tafel en begin met de kopie uit te knippen. Je kan eerst de achtergrond van de A4 mooi versieren en daarna de kopie erop plakken of alvast de uitgeknipte foto op een A4 (of kleiner vierkant papier) plakken en het dan versieren. Je hoeft natuurlijk niet perse je eigen kind voor dit kunstwerk te gebruiken een grappige vintage foto die je online vindt, je huisdier, je auto met caravan, oma of opa, alles kan! 

Knutselen zomer idee

Idee en uitvoering ArtCampla

Knutselen zomer

Knutselen zomer Zwart wit kopie bewerken / Foto's bewerken en lijstjes maken van bijvoorbeeld ijsstokjes. Idee & uitvoering ArtCampla

 

ZOMER KNUTSELS

Hieronder nog een aantal leuke ideeën om te knutselen in de zomer. Alvast onwijs veel plezier gewenst!

 

Zomer knutsels

Knutselen zomer blog / 1. Via pinterest vind je veel knipbladen, gratis downloads etc. Deze "Franse Gymnaste" vond ik er ook (Pinterest, bron onbekend). 2. Voorbeelden wat je kan maken met klei. Leuk om in een doosje te bewaren of eventueel een broche of magneetje ervan te maken (via OhHappyDay.com) 3. Poppetjes maken van IJsstokjes (MollyMooCrafts) 4. Via Pinterest ook veel weef ideeën of dit kinderborduur idee (Pinterest, bron onbekend) 5.. Schilder A4 papier in prachtige kleuren en ga er daarna knipfiguren van maken. Maak er een gaatje bovenin, touwtje erdoor en je kan een slinger maken of een "kastfiguurtje" (AIKOFUKAWA)

 

+ + +

Ik hoop dat ik alle bronnen goed vermeld heb. Wanneer dat niet zo is hoor ik dat heel graag.

+ + +

Ik hoop dat je veel plezier hebt van dit KNUTSELEN ZOMER blog! Voor meer "zelfmaken" en "gratis downloads" kijk graag op onze site.

Lees ook blog "Creatief met kinderen" (2021)

Bezoek je ook onze Pinterest DIY pagina?

Zelfmaken