Houten kinderkeukentje
15-5-2017

Op Instagram spotte ik een superleuk houten kinderkeukentje. Het bleek een zelfgemaakt kinder keukentje. Of eigenlijk, een houten ladekast die opgeknapt is en die nu dienst doet als "houten kinderkeukentje". Ik vond de kinderkeuken op de inspirerende instagram pagina van Agnes, StyleStek. Agnes vertelt: Voor mijn dochter haar tweede verjaardag wilde ik graag zelf een keukentje maken. Op Pinterest ging ik op zoek naar voorbeeld keukentjes en verzamelde deze voorbeelden op het bord "Destiny" van StyleStek. Inmiddels had ik al een leuk stofje gescoord want ik was ervan overtuigd dat er een gordijntje voor zou komen te hangen. Tip 1. Wees flexibel, het keukentje wordt anders dan je voorbeelden op Pinterest. Ben je ook van plan een keukentje zelf te maken? Lees verder voor de tips!

 

Maak je eigen houten kinderkeukentje van een kringloopkastje

Denk om de hoogte van het kastje (De kinderen moeten wel in de pannen kunnen roeren!) Ik vond bij de kringloop een geschikt oud kastje van 62cm hoog en kon deze voor een leuk prijsje meenemen. Mijn dochter en ik zijn samen het oude kastje gaan schuren. Vervolgens heeft mijn man er een plank aan de achterkant aan vast gemaakt. Toevallig hadden wij nog een plank liggen met aan een kant krijtbord verf. Dus wanneer je dit keukentje omdraait heb je een krijtbord. De plank die aan de achterkant is bevestigd is 32cm hoog. Daar bovenop hebben we nog een plankje van 9 cm vastgemaakt. Hierin heb ik twee haakjes gedraaid en hangen er nu pannen (van Ikea) aan. Voor het kookschort (wij vonden een hele mooie van Tas-ka) bevestigde ik nog een haakje aan de zijkant. Bij de Hema vond ik mooie onderzetters van kurk die ik met secondelijm op het keukentje vast lijmde. Het kastje heb ik geschilderd in de kleur Oval Room Blue van Farrow and Ball. Nog een kunstbloemetje van de Action erop en een kaart van Villa Augustus en het keukentje was klaar voor gebruik.

Houten kinderkeukentje

Foto li boven en li onder. Antiek ladekastje gevonden bij de kringloop. Nu samen schuren. Foto rechts. Het resultaat, een zelfgemaakt houten kinderkeukentje!!

Houten kinderkeuken

Het houten kinderkeukentje is geverfd in de kleur "Oval Room Blue van Farrow and Ball"

Zelfmaken kinder keukentje

Tadaaa, het resultaat van het houten kinderkeukentje Uitvoering & styling door Stylestek

Houten speelkeuken

 

Liever een kant en klare kinderkeuken kopen? Vind hier de witte speelkeuken en hier de houten kinderkeuken van Sebra

houten speelgoed (koffiezet apparaat) | Slinger Nobodinoz

+ + +

Lees ook blog: Knap een oude "kinderkeuken hout" op.

Zelfmaken