Diorama maken
1-11-2016

Al tijden op mijn to-do lijstje. Samen met de kinderen een "diorama" maken. Een diorama is een (mini) kijkkastje die je bijv. superleuk aan de muur kunt hangen! Een kijkdoos met deksel (en kijkgaatje) is natuurlijk ook tof om te maken, maar een diorama vind ik persoonlijk extra leuk omdat je hem aan de muur op kunt hangen. Een jaar geleden zag ik de bijzondere "diorama's" bij conceptstore "an apple a day" (zie de foto hieronder, rechts). Zij geven ook kinderworkshops en daar zijn de dozen vast gemaakt. Ik heb foto's gemaakt en dit zelfmaak idee is altijd in mijn hoofd blijven hangen.

Hoe maak je een diorama.

Heel eenvoudig. Gebruik bijv. een kinderschoenendoos en versier de binnenkant. Snijd eventueel een stukje van de hoogte van de doos af. Verzamel fijne papiertjes of stukjes behang en eigenlijk alles wat maar klein en mooi is zoals kraaltjes, mini meubeltjes, doorzichtig papier. Het ligt er natuurlijk aan welk thema je wilt uitbeelden. Je kunt ook van dik karton figuurtjes knippen, watten gebruiken, oude doppen etc etc. Je hoeft ook niet als basis persé een doos te gebruiken. Via de site "handmade charlotte" vond ik een diorama in een sardientjes blikje (zie afb links hieronder).

Wil jij jouw diorama graag terug zien in dit blog? Gebruik op Instagram of op Facebook #DioKKS en tag "kinderkamerstylist"

De leukste 4 diorama's ga ik aan het einde van deze maand aan dit blog toevoegen!!

Je mag onder dit blog ook alvast een linkje naar jouw "diorama" zetten. Ik ben benieuwd!!

Diorama maken

   Afb links Diorama in sardientjes blikje "handmade charlotte" | Diorama rechts via conceptstore "An apple a day"

 

Diorama etsy kids

Diorama kopen via Etsy, bij "SwankyEgg"

Je hoeft niet perse zelf een diorama te maken, je kunt er ook 1 kopen. En wel hele bijzondere! Via Etsy vond ik de kunstwerkjes van "SwankyEgg". Zij maakt diorama's in koffertjes. Zie de foto's hierboven en hieronder. En mocht je ze te duur vinden dan dienen ze toch goed als inspiratie?

Kijkkastje kinderen

Diorama To the moon and back via "SwankyEgg"

* * *

Nog even in het groot de Diorama's die ik zag bij An apple a day. Superleuk gemaakt toch?

diorama zelfmaken kinderen

* * *

Naar aanleiding van dit blog ontvingen we een aantal foto's van Diorama's in de maak (mogen we het eindresultaat ook zien??) én een geweldige kijkkast gemaakt door DaanDimple, echt prachtig gedaan. Bekijk hieronder de wonderschone inzending van DaanDimple

Diorama kijkkast kinderkamer

 

Kijkkast kinderkamer

Bekijk alle foto's van deze kijkkast op de blog van DaanDimple

* * *

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen;

- Blog "Mini bedstee maken

- Blog "poppenhuis zelfmaken" (een grotere diorama)

 

Zelfmaken