Webbing kast Ikea
23-9-2021

Daphne woont bij mij op de hoek en ik ontdekte haar via Instagram @liefhuisjegroningen. Zij toverde de Ikea Ivar kast om tot stijlvolle tienerkamer kast! Ik vroeg haar of ze een werkbeschrijving wilde delen op ons blog, en dat wilde ze! Daphne vertelt: 

Ik kwam regelmatig foto’s tegen van allerlei leuke DIY projecten met als basis een Ikea Ivar kast. Dit zijn simpele grenenhouten kasten, verkrijgbaar met deuren of lades. Een goede basis om vervolgens zelf te pimpen! Voor onze slaapkamer kocht ik twee Ivar kasten met deuren. Ik heb ze naast elkaar geplaatst om een dressoir te creëren. Het leek mij leuk om webbing te gebruiken achter de deuren van de kast. Ik vind het zo warm staan en het past goed bij mijn interieur met veel rotan en hout. Ik speurde online en bestelde een rol bij Homeofwebbing. Je hebt verschillende patronen, ik koos de simpele variant, "Minimal".

 

Werkbeschrijving Webbing kast ikea

Stap 1: Maak een mal. Als eerste ben ik aan de slag gegaan met karton om een mal te maken voor de vorm die ik uit de deurtjes wilde zagen. Een kwestie van overnemen op alle deurtjes en uitzagen met een decoupeerzaag. Je kan natuurlijk iedere vorm kiezen die je leuk vind, ik ging voor een halve cirkel per deurtje.

Stap 2: Schuur de houten delen. Daarna heb ik de kastjes in elkaar gezet.

Stap 3: De eerste laag verf! Laat de verf goed drogen en schuur de kastjes een tweede keer. Erg belangrijk voor een glad resultaat! Verf de kastjes daarna een tweede keer.

Stap 4: Bevestig de webbing. Als de verf goed droog is, dan kan de webbing achter de deurtjes bevestigd worden. Laat de webbing bij voorkeur weken in water voor ongeveer 15 minuten. Zo wordt het materiaal wat slapper en kan je het makkelijker bevestigen aan de deurtjes. Wanneer het opdroogt, trekt de webbing strak.

Het bevestigen deed ik met een tacker. Je kan de overtollige webbing weg knippen, maar zorg wel voor voldoende nietjes zodat het materiaal niet gaat rafelen. Het DIY dressoir heb ik geverfd in de kleur “Gerookt” van Gamma. Deze kleur matcht perfect met het geweldige behang van Karwei. Tijdens onze verbouwing zag ik dit behang in de winkel. Ik wist direct dat het ergens in ons huis terug moest komen! Dit behang kan je combineren met neutrale tinten of mooie warme kleuren. Ook met groen tinten gaat het goed samen.

 

DIY webbing kast ikea

Hierboven zie je stap 1 tm 4 van DIY Webbing kast Ikea

 

Foto van stap 3, de kastjes zijn geverfd in kleur "gerookt" van de Gamma / Behang "Vayen roze (dessin 113295)" via de Karwei

Ikea hack ivar

 

Webbing zit erop! Detailfoto van webbing achter de deuren van Ikea Ivar kast, het wordt prachtig!!

Detail kast webbing

 

Tadaaa het resultaat!

Ikea ivar webbing

 

Karwei behang Vayen Ikea Ivar kast

Hoe tof is deze sfeer? Daphne lakte de vloer wit, legde wit beddengoed op het bed en stylde de kamer af met rotan en houten accessoires.

 

Voor meer inspiratie bekijk Daphne haar instagram pagina @liefhuisjegroningen

 

+ + +

 

Misschien vind jij ook leuk om te lezen;

- Ikea Ivar Hack (Pimp een Ikea Ivar kast)

- Ikea Pax kast hack

Zelfmaken