Kinderbeddengoed

Een 1 persoonsdekbed in een peuterbed? Kan dat? Welk formaat beddengoed in de twijfelaar? Lees alle praktische kinderbeddengoed informatie bij "Lees meer" hieronder & vind de tofste online beddengoed webshops graag op deze pagina.

Lees meer

Formaat beddengoed

Welk beddengoed moet je kiezen voor een peuterbed, voor een 1persoonsbed of twijfelaar? Ik schreef eens een blog over "peuterbed opmaken" en deze is enorm vaak gelezen. Ik schreef in dat blog dat ik een dun 1 persoonsdekbed (140 x 200) in het peuterbed leg (let op, geen dik dekbed dus!). Omdat het een dunner dekbed is vouw je deze gemakkelijk om het matras. Sinds ik dat deed bij onze peuterdochter ging ze ineens veel beter slapen. Op het dekbed legde ik dekentjes in peuterbed formaat voor extra warmte als dat nodig was. De breedte was perfect 140 in een peuterbed, de lengte helaas niet. Wat mij betreft heeft een ideaal peuterdekbed het formaat 140 x 160, maar helaas bestaat dit formaat niet.

 

Voor een 1 persoonsbed neem je een dekbedovertrek van het formaat 140 x 200 en voor een twijfelaar koop je een overtrek van 200 x 200. Of (in mijn geval) kan je tijdelijk een 1 persoonsdekbed gebruiken als overgang naar een tweepersoonsdekbed. Een 1 persoonsdekbed ligt wel óp de twijfelaar en niet mooi eroverheen. Ik vond het alleen zonde om alle mooie overtrekken en het dure dekbed niet meer te kunnen gebruiken. Onze meiden hebben dus een tijd lang een 1 persoonsdekbed op hun twijfelaar bed (120 x 200) gebruikt. Wanneer je een groot plaid erover heen legt overdag ziet het er ook overdag mooi uit. Kinderkamerstylist.nl staat voor mooi, maar ook voor duurzaam. Per nieuwe kinderkamer adviseer ik niet alles nieuw. Kijk wat je hebt en stap langzaam over op nieuwe producten. Niet alles hoeft in 1 x nieuw. Dit is duurzamer en het kind leert er ook iets van. 

 

Kinderbeddengoed kiezen

Ik ben zelf niet van de disney opdrukken of van de prinsessen- of ridders- of voetbalovertrekken. Ik hou meer van een rustig patroon (wieber of streepje bijvoorbeeld) of een effen linnen overtrek of een fijn frans bloemetje of rustig grafisch patroon. Deze overtrekken zijn veel tijdlozer en kunnen broers of zussen (later) ook gebruiken. Mocht je (kind) toch graag iets met voetbal of prinsessen hebben denk dan aan kussentjes met zo'n print bijvoorbeeld. Of wat ansichten met die printjes met een tapeje boven het bed. Tegenwoordig zijn er trouwens wel meer webshops/merken die bijvoorbeeld kinderbeddengoed met een thema aanbieden maar dan in een rustiger, modernere uitvoering! Bijv. Studio Ditte beddengoed (zie foto hieronder) of beddengoed van het merk SNURK.  Dit vind ik dan wel weer een betere optie.

Wij hebben een aantal webshops die online prachtig kinderbeddengoed aanbieden. Ik vind de combinatie van meerdere rustige prints van bijvoorbeeld de kussenslopen, de hoeslaken en de overtrek erg leuk! Niet alles hetzelfde maar juist combineren. Denk ook eens aan een vintage (soms nog nieuw in verpakking op marktplaats) exemplaar! Ik heb een heel tof pastel bloemen overtrek op deze manier voor mijn dochter gevonden. Ook heb ik diverse vintage kussenslopen (via mijn ouders van vroeger of ook nieuw van marktplaats).

Kinderbeddengoed

Thema beddengoed / Dekbed auto via Studio Ditte

Welk beddengoed kies je voor je kind

Dat vind ik een lastige vraag. Ten eerste ben je ook afhankelijk van je budget. Wat wil je er aan uitgeven? Maar kijk ook wat je kind nodig heeft. Uit eigen ervaring kan ik je wel vertellen dat onze dochter vrij veel slaapproblemen had en ze vanaf het moment dat ze een nieuw donzen zomer- en winterdekbed kreeg beter ging slapen. Onze dochter is erg gevoelig en dus ook gevoelig voor fijn beddengoed. We kochten een goed Ikea kussen die lekker bol staat en waar ze heerlijk in weg dommelt. Onze dochter is ook erg gevoelig voor heet en koud. Ik ben erg blij dat wij kozen voor een winterdekbed én een zomerdekbed. We kunnen dus wisselen. Kinderen zijn sneller te heet dan te koud, dus koop niet een te dik dekbed. Voor de hoes kies ik altijd iets met katoen. Katoen ademt en neemt goed vocht op wat het slaapcomfort van je kind ook vergroot.

 

Biologisch beddengoed

Steeds meer in opkomst is het biologisch beddengoed. Zeker voor baby's en kinderen de moeite waard om te onderzoeken omdat organisch kinderbeddengoed geproduceerd is zonder schadelijke chemicaliën. Wist je dat er twee kilo giftige chemicaliën gebruikt wordt om gemiddeld een kilo katoen te verwerken? Niet alleen beter voor de kinderhuid, biologisch beddengoed, ook beter voor het milieu!

Biologisch beddengoed

Biologisch beddengoed Hibou Home via Lidor

 

Onder de webshops staan blogs die wij schreven over "Kinderbeddengoed".

Kinderbeddengoed webshops

Mix and Match met dit prachtig beddengoed van Bibelotte, voorzien van Oeko-Tex certificaat.

Origineel handgemaakt kinderbeddengoed. Ook swaddles, speelkleden & aankleedhoezen.