Kinderkamer ideeen om zelf te maken
29-3-2017

Gastblog door Roos Eldering - Pepijn, mijn zoontje van 2,5 begint al aardig op zijn vader te lijken. Alles wat wielen heeft, door de lucht vliegt en waar je je mee kan voortbewegen heeft aantrekkingskracht. Sinds kort heeft hij, net als zijn pappa vroeger, een skateboard. Dat hij nog zo jong is lijkt hem niet te deren. Behendig manoeuvreert hij zich door de huiskamer balancerend op 1 been. Ik lig regelmatig in een deuk om hem en houd tegelijkertijd mijn hart vast. Wat lijkt hij toch op zijn pappa!

 

Ideeen om zelf te maken

Door Pepijn zijn interesse in skateboards kreeg ik inspiratie voor een leuke DIY. Ik ben op zoek gegaan naar een oud skateboard met een mooi doorleefd karakter. Zoals jullie misschien weten heb ik een passie voor gebruikte en doorleefde materialen. Ik vind het mooi als een item al een leven heeft gehad. Een verhaal verteld door de butsen, verkleuring en verandering van het materiaal. Zo’n item geeft zoveel sfeer. Vooral in een kinderkamer geeft het een speels en persoonlijk karakter. Ook opzoek naar een skateboard? Wellicht heb je in je schuur nog een oud skateboard staan? Bij kringlopen , rommelmarkten en op marktplaats zijn ze ook te vinden!

kinderkamer ideeen om zelf te maken

Zelfmaak idee skateboard handletteren

Tegenwoordig zie je veel decoratie met handlettering. Het leek mij leuk om out-of-the-box te denken en het skateboard te gaan handletteren. Ik heb gekozen voor de tekst ‘JUST ROLL WITH IT…’ naast het feit dat het perfect past bij een skateboard vind ik het ook een positieve quote voor alle lieve papa’s en mama’s.

Uitvoering skateboard beletteren

Ik ben begonnen met een schetsje van de quote op papier. Ik heb verschillende lettertypes en indeling van de tekst geprobeerd totdat ik tevreden was. Hierna heb ik de tekst met een krijtje op het skateboard geschreven en later overgetrokken met een verfmarker van POSCA. Als je de ondergrond eerst een vernis laag geeft zal het schrijven makkelijker gaan en wordt het resultaat mooier. Heb je weinig of geen ervaring met handlettering? Ik ook niet toen ik begon met deze DIY. Ik geloof vooral ik in je eigen ding doen en onthouden dat je kindje het super leuk vindt dat je iets persoonlijks voor hem of haar maakt! Dus leg de lat niet te hoog voor jezelf en heb vooral veel plezier in het maken van een persoonlijk item! Op internet zijn veel tips en tricks te vinden over handlettering. Dus weet je niet hoe en waar te beginnen dan kan je op YouTube of via Google genoeg info vinden om aan de slag te gaan.

Jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboard ByWoed

Nadat ik klaar was met handletteren heb ik een klein gaatje geboord aan de bovenkant van het skateboard. Ik heb een oude leren veter gebruikt om de skateboard aan op te hangen.

Door persoonlijke items om het skateboard heen te stylen in dezelfde kleuren krijg je een mooie eenheid en een stoer en speels geheel.

Jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboard ByWoed | Haas van SusanMeijerink | Army-vlaggenlijn van Yvonne_castro_deneer | Poster van LiefsKarlijn | Kleine kaart Petite Louise | kleine sterrenslinger zelf gemaakt | Deken van Koeka

Stoere jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboardset "JUST HANGING OUT" via ByWoed

 

Hieronder staan nog een paar toffe voorbeelden van andere skateboard ideeën om zelf te maken! Succes en lieve groetjes Roos

Stoere kinderkamer ideeen om zelf te maken

Vanwege ouder blog werken sommige linkjes helaas niet meer (Bronnen zijn veranderd/verwijderd). Excuses voor dit ongemak.

1. Goodideasforyou 2.​ Pionik 3. Foto via PSblog 4. Skate-home 5. DaWanda

 

Zelfmaken