Speelgoed

Speelgoed in de kinderkamer en babykamer. Op deze pagina vind je fijne webshops en inspiratie op het gebied van speelgoed. Bij "lees meer" geef ik je tips over speelgoed en onder deze tekst vind je onze selectie aan prachtige online "speelgoed webshops". Onder de shops vind je de speelgoed blogs.

Lees meer

Speelgoed

Speelgoed heeft natuurlijk de functie "spelen". Tegenwoordig heeft speelgoed nog een functie. Veel speelgoed wordt ook gekocht als decoratie van de baby- en kinderkamer. Het is niet alleen maar belangrijk dat er leuk met speelgoed gespeeld wordt, de looks van het speelgoed zijn ook belangrijker geworden. Denk bijvoorbeeld aan een mooi katoenen speelhuisje, houten gymringen in de kamer, een prachtig poppenhuis, mooie houten blokken etc. Het houten speelgoed zie je vaak in naturel en tegenwoordig ook in pastel kleuren. Met speelgoed maak je de kinderkamer sfeervol en gezellig. Bij teveel (klein) speelgoed wordt het onrustig. Daar zal ik verderop in de tekst tips voor geven ;-)

 

Houten speelgoed

Vroeger was er ook veel houten speelgoed maar daarna kwam er steeds meer plastic speelgoed op de markt. Tegenwoordig denken we bewuster na en zien we steeds weer meer houten speelgoed in de winkels liggen. Houten speelgoed is duurzaam en geeft ook die mooie, kwalitatieve uitstraling. Houten speelgoed gaat levenslang mee en staat prachtig in de kinderkamer. Denk aan een houten poppenhuis, een houten hobbelpaard, houten blokken, de houten wobbel, speeltoestellen van hout, een houten keukentje of werkbankje, een houten auto garage etc.

 

Poppenwagen

Wanneer je kindje graag met beren en poppen speelt is een poppenwagen fantastisch speelgoed! De poppen en beren in de wagen en wandelen maar. Er zijn prachtige houten poppenwagens online te vinden (bloomingville) die zwaar genoeg zijn om ook achter te leren lopen.

 

Babyspeelgoed

Bij het eerste speelgoed voor een baby denk ik aan een rammelaar, of een knisperboekje. Als de baby ietsje ouder is, is een activiteitenbord (activity center, of babygym) ook een leuk idee. Daarna een open bal (dat de babyvingertjes zelf de bal kunnen pakken) met geluidjes, een vormenstoof en bijvoorbeeld kartonnen boekjes.

 

Speelgoed auto

Speelauto's zijn voor ieder kind leuk! Een speelgoedauto met geluidjes voor de jongste! Voor de oudere kinderen ga je op zoek naar speelgoed auto's waar ze langer mee kunnen spelen, over een zelfgemaakte auto weg, of bijvoorbeeld over de flexibele autobaan van Way to Play. Ook tof, een houten auto garage. Op zoek naar mooie auto's? Zoek eens op "Design houten auto's". Je vindt dan bijvoorbeeld de auto's van CandyLab Toys, of de design auto's van Floris Hovers. Deze design auto's zijn niet alleen leuk om mee te spelen, ook supertof op een wandplank, als decoratie.

 

Houten treinbaan

Ik ken het van vroeger. Nog steeds is het erg leuk speelgoed, de houten treinbaan. Eerst een spoor in elkaar zetten en daarna spelen met de houten treintjes

 

Te veel speelgoed

En tot slot. Wat te doen bij te veel speelgoed. Ik stel voor om een kijkje te nemen bij mijn blogs over "speelhoek". Hier zitten voorbeelden bij van speelhoekjes en opbergmogelijkheden. Ik raad aan af en toe exclusief speelgoed te kopen voor een kind in plaats van heel veel kleine goedkopere dingetjes. Liever iets langer sparen voor speelgoed waar je écht iets aan hebt. Kijk ook eens op marktplaats, naar houten speelgoed.

 

Speelgoed voor oudere kinderen

Voor oudere kinderen die creatief zijn maak je ruimte in een kast voor knutselspullen. Een fijne speeltafel of knutsel tafel waar een kind de knutsel spullen wat langer kan laten liggen is ook prettig. Speelgoed waar onze meiden veel plezier van hebben (gehad) zijn walky talkies, skateboard, step, skates, knutsel spullen, mooie spellen, playmobiel (ook deels marktplaats), een schoolbord (zelfgemaakt) om schooltje te spelen etc.

Speelgoed webshops

Prachtig veilig speelgoed. Je vindt hier merken met natuurlijke materialen & verf op waterbasis

Petite Amélie ontwerpt mooi en betaalbaar houten speelgoed. O.a. kinderkeukentje & kindergarage

Hippe & trendy hebbedingen voor de kinderkamer en kwaliteits-speelgoed voor buiten en binnen!

Een fijne selectie van speelgoed waarbij creativiteit, fantasie, duurzaamheid & mooie vormgeving voorop staat!