Kinderkeuken hout
5-11-2018

Gastblog door Marlies Huisman - Tijdens een van de vele bezoekjes aan de kringloop zag ik ‘m staan: een verwaarloosd kinderkeukentje van hout. Toen nog voorzien van een knalrode kleur. Gelukkig bestaat er zoiets als verf en knapte ik het keukentje helemaal op waardoor het nu een pronkstuk is in ons interieur.

Inspiratie kinderkeuken hout

Al een hele poos terug stuitte ik via Pinterest op een blog waarbij de best verkochte Ikea-keuken omgetoverd was tot een niet-standaard prachtexemplaar. Dit voorbeeld werd mijn inspiratie voor het opknappen van het kringloop speelkeukentje. Ik wilde graag dat de speelkeuken mooi in ons interieur zou passen, maar het moest wat mij betreft geen heel uitgebreid, en vooral ook niet te duur, project worden.

 

Kinderkeuken hout zelfmaken

Na een grondige schuurbeurt verfde ik de houten speelgoed keuken (incl zwarte gasplaatjes) in de subtiele grijze kleur "saliegrijs’ van Karwei". Ik verving de rode knopjes door beukenhouten knoppen van de bouwmarkt en in plaats van het grote houten handvat maakte ik twee greepjes van een oude leren riem die ik nog had liggen. Bij de bouwmarkt liet ik twee triplex platen op maat zagen: voor de nieuwe kookplaat en een achterwandje. De kookplaat maakte ik met behulp van gaatjes en deuvels vast op het keukentje, de achterwand schroefde ik aan de kookplaat vast. Ook in het deurtje plaatste ik een houten plankje, waardoor alles mooi uit het zicht opgeborgen kan worden wanneer er niet met het keukentje gespeeld wordt. Met nog eens twee stukken leer en een houten plankje maakte ik nog een wandplankje om spulletjes op te kunnen zetten.

Aan de zijkant van de speelkeuken bevestigde ik een houten kapstokknop om een doek of tasje aan op te kunnen hangen.

Website Marlies Huisman | Meer sfeerfoto's instagram Marlies Huisman

Kinderkeuken hout

Kinderkeuken hout voor & kinderkeuken hout ná de metamorfose van Marlies

Voor het speelkeukentje verzamelde ik verschillende keukenaccessoires zoals de bamboe bekers, een garde en spatel en verschillende houten groenten van Søstrene Grene. De houten pannetjes zijn van Bloomingville Mini en het metalen bekertje waar de lepels en spatels in staan vond ik bij Xenos. Het wolkenbordje is van Bloomingville Mini en het plantje op het plankje staat in een papieren zakje van Uashmama. Het keukenschort vond ik bij Sissy-Boy Homeland en het ovenwantje komt van Dille & Kamille. Elke keer als ik nu naar het keukentje kijk word ik helemaal blij, het is precies geworden zoals ik had bedacht en ik ben stiekem best trots dat ik het helemaal zelf heb gedaan (inclusief boren!). Mijn dochter Madée (december 2016) speelt heel graag met het keukentje. Ze maakt er bekers melk voor ons, pap voor de poppen en haar lievelings: soep met alles wat ze maar kan vinden! We gaan vast nog veel plezier van het keukentje hebben!

 

Houten kinderkeuken

Kinderkeuken hout, het resultaat

DIY kinderkeuken hout

Dankjewel Marlies voor dit gastblog!

+ + +

Je kunt ook een houten kinderkeuken maken van een ladekast. Lees dit blog maar eens.

Zelfmaken