Kindermeubels

Kindermeubels zijn de basis van een kinderkamer. Vind op deze pagina tips bij "lees meer" en inspiratie voor de inrichting (scrol naar beneden voor blogs) en tevens de beste shops waar je deze kindermeubelen kunt aanschaffen.

Lees meer

Kindermeubels babykamer

Welke kindermeubels schaf je aan, of ga je gebruiken, voor de babykamer?

Een wieg en/of ledikant, een commode en een kledingkast. Bij de keuze voor een wieg raad ik je aan online te zoeken naar de berichten over veiligheid. Waar dien je op dit moment bij de aanschaf van een wieg rekening mee te houden? Zeker als je gebruik maakt van een antieke wieg uit de familie, of wanneer je een tweedehands wieg op Marktplaats koopt is dit belangrijk.

Denk bij de aanschaf van een commode om de juiste grootte en hoogte van de commode. Het is echt heel fijn wanneer de baby ruim op de commode kan liggen (met een aankleedkussen) en dat je dan nog ruimte eromheen over houdt om verschoningproducten neer te leggen. Een kapstokje boven de commode is ook fijn. Om bijvoorbeeld schone kleding aan te hangen en een rammelaartje (afleiding tijdens verschonen) etc. Het is ook prettig om recht op te kunnen staan wanneer je de baby verschoont. Voldoende hoog dus.

Ik had een ingebouwde kledingkast in beide kamers van onze kinderen. Toch heb ik in beide kamers ook nog een vintage kast gezet. Staat mooi en tjee wat verzamel je een spullen voor je kind (met de tijd). Echt wel handig dus. Onze jongste had een hele kleine kamer. Voor haar zocht ik een kleinere brocante kast. Toen was de kamer ook vol. Ledikant, commode en brocante kast.

 

Kindermeubels kinderkamer

Wanneer de kinderen ouder worden stap je over naar een peuterbed of ..... 1 persoonsbed. Mijn jongste had een kleine kamer. Bij haar kozen we voor het oude vintage peuterbed van haar vader. Deze schilderden we met een verf op waterbasis. Zo lang mogelijk kozen we voor kleine kindermeubelen in haar kleine kamer. Onze oudste dochter had een grotere kamer. Zij kreeg al vrij snel een 1 persoonsbed. Deze kan je knusser maken met kussens, want anders is het zó'n groot bed voor zo'n klein ukje. Zij was mega trots en sliep goed in het grote bed.

 

Maatwerk kindermeubels

Heb je het budget en een lastige, of kleine kinderkamer om in te richten, of juist een grote kinderkamer, dan kan je ook denken aan "maatwerk kindermeubelen". Wat dacht je van een bedstee? Of een hoogslaper (idee bij kleine kamer met hoog plafond). Of wanneer de kinderen een kamer moeten delen? Daar een  Wanneer je handig bent zijn er voldoende ideeën om zelf aan de slag te gaan. Bij geen tijd en een groter budget is een timmerman voor jouw maatwerk kindermeubels een goed idee.

 

Design kindermeubels

Een aantal van onze webshop members verkoopt Design kindermeubels. Bij design meubels denk ik aan unieke ontwerpen en bijzondere details. Een design kindermeubel straalt van zichzelf al veel uit. De prijs is hoog maar je krijgt er veel kwaliteit & een design sfeer voor terug. Wij hebben niet veel design stukken in huis. In de kamer van mijn dochter staat de mouse chair van NoFred, dit Deense Designmeubel gaf toch wel dat vleugje extra waar ik naar op zoek was.

 

Vintage kindermeubels

Tussen de shops die wij tonen bij Kinderkamerstylist.nl zitten een aantal shops die meubels opknappen en daarna weer verkopen. Je kan zelf op Marktplaats een oude kast kopen en opknappen (leuk!) maar je kan zo'n sfeervolle kast ook kant en klaar kopen, bij 1 van die webshops. Zij maken hem vaak weer perfect in orde. Fixen de slotjes, maken dat de lades etc weer goed lopen en gebruiken verf op waterbasis. Scheelt toch ook veel tijd en ziet er daarna ook echt goed uit. Ook een aanrader dus.

 

Kinderbureau

Wanneer de kinderen wat ouder worden en je hebt de ruimte is een kinderbureau ook een aanrader. Zoek bij voorkeur een kinderburo met lades waar je kind schriftjes, pennen, tekenpapier etc gemakkelijk in op kan ruimen. Het stimuleert om lekker op de kamer de schrijven, tekenen, werken. Je hebt zo ook alle schrijfspulletjes fijn bij elkaar liggen. 

 

Houten kindermeubels

Underlayment is een houtsoort die we al een tijdje zien. Deze houtsoort is betaalbaar en geeft een moderne uitstraling. Wij gebruikten dit hout in ons huis voor een maatwerkkast. Bij een aantal webshops ook te zien bij hun houten kindermeubels. Deze kindermeubels krijgen een Scandinavische, pure uitstraling door het underlayment.

 

Rotan kindermeubels

Ook helemaal van nu, én passend in de bohemien sfeer, of de botanische sfeer, zijn de rotan kindermeubels. Bij diverse webshops vind je nu de rotan wieg, een rotan kinderbed en ik zag ook de bamboe kindermeubels verschijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bamboe make up tafel? Of Bamboe bureau? Sluit erg mooi aan bij het tropische kinderbehang wat je nu overal ziet.

 

Kindermeubels webshops

O lala, très jolie! Baby- en kindermeubels & accessoires in modern, Scandinavische stijl!

Unieke duurzame ontwerpen in eigen meubel collectie Ohsum! én gerestylede babymeubels