Krijtbord maken
27-11-2016

Afgelopen weekend gingen wij een krijtbord zelfmaken. Het kost wel even een middagje, maar hoe gaaf is het dat je zélf een krijtbord met je kind kan maken? Olivia (6jr) en ik maakten 2 schoolborden zelf. Hieronder beschrijf ik hoe jij zelf een krijtbord maakt.

 

Beschrijving Krijtbord maken

Ik kocht bij de Karwei 1 grote MDF plaat van 9mm dik en liet die op maat zagen in 2 stukken van 120 x 100 cm (krijtbord op Jula haar kamer) en 120 x 60 voor op Olivia haar kamer. Er bleef nog een stuk plaat over. Ik koos voor 9mm dik omdat onze muren onwijs broos zijn en ik daarom liever een lichte plaat ophang aan de muur. Beter is een plaat van 18 mm dik. Hierin blijven ook de schroeven beter zitten waarmee je op het einde het bord aan de muur hangt. Lees ook extra tips op de Karwei site, bij "krijtbord maken"

Krijtbord maken

Schuur de mdf plaat licht met een schuurspons (zie foto hierboven). Schuur beide kanten, maak daarna schoon met STMarc en zet beide kanten daarna in de grondverf (zie foto hierboven). Je schildert beide kanten om kromtrekken v/h hout te voorkomen. Is de MDF plaat goed droog dan rol je met een muurverfroller de plaat in met schoolbordverf (zie foto hieronder). De 1ste laag kan je iets verdunnen met water. De tweede laag breng je onverdund aan. De volgende dag boor je een mini gaatje in de plaat waar je een haakje in kan draaien om je zelfgemaakte krijtbord mee op te hangen.

Schoolbord maken

- Schilder je de randen ook mee met krijtbordverf? Staat extra mooi!

- Versier het schoolbord met kleine muurstickers of een vlaggetje met tape, breekt zo mooi het grote zwarte vlak.

Krijtbord kinderkamer

En dan nu ..... lekker krijten!!!

Het resultaat

Zelf krijtbord maken

Wij hebben een grof gestucte muur maar heb jij gladde muren? Dan kan je ook een hele wand schilderen met krijtverf!

- Lees ook eens dit blog "Krijtbord muur" -

- Bekijk graag hele meisjes kinderkamer hier -

Zelfmaken