Kinderkamer vloer
23-6-2015

Het was even stil hier op ons blog. Online moest ik even een stapje terug doen omdat we zijn verhuisd!! Van een hele fijne bovenwoning naar een ruime woning met stadstuintje! Van onze dochters hoefde het niet zo nodig. Zij willen graag in ons oude huis blijven. Mam, de schommel en de ringen gaan toch wel mee? Zekers meis, antwoord ik. Alles gaat mee. Als ik Jula vraag wat ze het mooiste uit haar kamertje vindt zegt ze stellig "mijn gordijnen". Okee, bijna alles gaat mee, alleen de gordijnen niet ..... vertrouw er maar op dat alles goed komt. Ik beloof de meiden fijne kinderkamers voor ze te maken. Daar ga ik dus heel hard mijn best voor doen!

Inmiddels blog ik vanuit ons nieuwe huis. Ruimte voor ruimte gaan we de kamers opknappen en er een heel fijn huis van maken. Ik ga jullie mee laten kijken. We zijn begonnen met Olivia haar kamer. Deze ruime kamer ligt op het zuiden, veel zon dus! Het idee is om een bedstee te bouwen in de nis waar oorspronkelijk ook een bedstee zat. Ons huis is van het jaar 1910. We starten met de vloer:

kinderkamer-vloer

Deze vloer van vurenhout hebben we geschuurd met een vlakschuurmachine. Een prachtige lichte vloer komt tevoorschijn. Met een bandschuurmachine werken we de hoekjes af. Nu ga ik de kinderkamer-vloer behandelen met witte beits (op waterbasis) en hem aflakken. Dit omdat ik de vloer graag licht wil houden. Ik ben bang als ik niks doe dat de vloer dan te snel vergeeld door de zon. Vandaar mijn keuze voor de witte beits. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik de witte beits iets te wit vind uitgevallen. Hopelijk kan ik met licht schuren er een kleine laagje wit van afhalen. Daarna ga ik de vloer met een matte lak (ook op waterbasis) aflakken.

kinderkamer vloeren beitsen

De gaskachel hebben we inmiddels verwijderd. We gaan de schouw netjes aftimmeren en deze week starten met het bouwen van de bedstee, waarschijnlijk met logeerbed daaronder.

Meer inspiratie zien/lezen over kinderkamer-vloeren? Check ook ons blog "vloeren kinderkamer"

Of bekijk op Pinterest ons "vloeren board"

 

Parket vloer verven, zie graag dit blog.

Vloer kinderkamer
21-5-2015

Bij het inrichten van de kinderkamer is de vloer een belangrijk onderdeel. De basis van de babykamer of kinderkamer is de vloer. De kinderkamer vloer bepaalt voor een groot deel al de sfeer van de kinderkamer.

 

Hoe kies je een kinderkamer vloer?

Bij het kiezen van een vloer hou je rekening met diverse factoren. Wat is voor jou het meest belangrijk? Het budget, de uitstraling, geluid, uitstraling etc etc. Ben je dol op de uitstraling, sfeer en misschien wel het kraken van een houten vloer? Afhankelijk van je budget kies je voor een massieve houten vloer of een duoplank. De goedkoopste houten vloer is grenen (foto hieronder links) of vurenhout. Deze kan je behandelen met een vloerlak (effen effect) of beits (houtnerf blijft zichtbaar). Op de foto rechtsonder (Styling Els Vlakbij de Molen) zie je een bijzondere laminaatvloer van VTwonen (loft kleur:krijtwit). 

 

kinderkamer-vloer

Wel de uitstraling van een houten vloer hebben maar geen zin in het onderhoud ervan? Kies voor een gemakkelijke Quick Step laminaat vloer (foto hier linksonder). Betaalbaar en leverbaar en oneindig veel dessins en super krasvast.

vloer kinderkamer

Hou je van een strakkere vloer dan is een gietvloer (foto rechtsonder) of een marmoleum vloer (foto VTWonen hier rechtsboven) voor de kinderkamer wellicht een optie. De gietvloer is een duurdere vloer (ook goed geschikt voor vloerverwaming). De gietvloer is gemakkelijk schoon te maken. Nadeel is eventueel krassen op de vloer. Lees hier meer over gietvloeren. De "marmoleum vloer kinderkamer" heeft een strakke betonlook uitstraling. Voordelen van de vloer zijn gemakkelijk schoon te houden, geluidsdempend en leverbaar in wel 160 tinten! Lees hier meer over Marmoleum vloeren.

vloer-kinderkamer

Een superbudget vloer voor de kinderkamer is het laminaat van de Ikea. Hierboven (foto links) vind je de witte variant. Prima vloer en fijne rustige basis zodat je nog alle kanten op kunt met de styling van de kinderkamer.

TIP | Bekijk nog veel meer vloeren op onze Pinterest pagina "kindervloer" Bekijk daar ook groter formaat foto's van de afbeeldingen hierboven.

Misschien vind je dit blog ook leuk om te lezen "kinderkamer vloer"

Een aantal foto's hierboven zijn gemaakt door bezoekers van Kinderkamerstylist.nl Hartelijk dank daarvoor Janneke, Janneke, Karine en Flory!


Bekijk reacties (10)

Kleed kinderkamer
3-1-2013

Een kleed in de kinderkamer wel of niet? Persoonlijk vind ik het een aanvulling op het kamertje. Een kleed hoeft niet persé groot te zijn. Kleedje 7. is een badmat die ook leuk staat als vloerkleedje bij een wasbak in de meidenkamer. En ook kleed nr 1. is een klein kleed die het goed doet in een klein kamertje maar ook juist bijzonder in een grote kamer staat, dan neem je er bijvoorbeeld 2. Kijk maar eens in deze kinderkamer. Naast dat een kleed de sfeer in een kamertje verhoogt is het ook erg fijn voor de kids om op een kleed te gaan spelen. Voor elke stijl vind je wel een uniek exemplaar online. Hieronder een kleine selectie van de meest bijzondere, stijlvolle (en ook een aantal erg betaalbare) kleden van dit moment. 

kleed kinderkamer

Bij Urban Outfitters wisselen ze bijna wekelijks met hun collectie vloerkleden! 1. Kleurrijk kleed Urban Outfitters (helaas niet in NLD leverbaar) 2. Stijlvol wolk kleed 3. Budget plastic kleed kinderkamer 4. Klein kleed kinderkamer 5. Gehaakt kleed kinderkamer 6. Superzacht kleed 7. Badmat als kleed in de kinderkamer 8. Modern kleed 9. Kleed Urban Outfitters (helaas niet in NLD leverbaar)10. Rond budget kleed kinderkamer   - Meer Vloerkleed inspiratie -

 

De leukste vloerkleden vind je bij deze webshop's

 

En neem ook eens een kijkje op het vloerkleed Pinterest inspiratie board 

Abonneer op Vloer

© Kinderkamerstylist 2010-2020 | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact