Kinderkamer gordijnen

Ga je voor een effen kindergordijn? En wel of niet verduisterend? Welke keuzes kan je maken? Ik vertel je er alles over. Lees alle praktische kindergordijnen informatie bij "Lees meer" hieronder & vind de tofste online gordijnen webshops graag op deze pagina.

Lees meer

Hoe kies je het juiste kindergordijn?

De keuze van een nieuw kindergordijn hangt van een aantal factoren af. Hoe lang wil je doen met het gordijn? Wat is het budget voor je gordijn? Welke functie wil je dat dit gordijn voor de kinderkamer heeft?

Bij de inrichting van de babykamer heb je al gordijnen nodig. Je kan op dit moment kiezen voor een exclusief, opvallend gordijn die geweldig past bij het nieuwe interieur van je babykamer. Als dat past binnen je budget zal ik zeggen, doen! Mocht je een kleiner budget hebben kan je kiezen voor een tijdloos gordijn in een uni stof, bijvoorbeeld een linnen gordijn of linnenlook. 

Een andere optie is een verduisterend rolgordijn in de babykamer hangen en een iets goedkoper siergordijn erbij kopen. Dit siergordijn kan je vaker wisselen.

 

Leuke kindergordijnen

Waar vind je leuke kindergordijnen? Bij Kinderkamerstylist.nl hebben we de categorie "kindergordijnen" (scrol naar beneden, onder deze tekst). Hier tonen we hele leuke kindergordijnen webshops. Deze sites tonen hun stoffen en mogelijkheden en met gemak kan je een gordijnstaal laten opsturen. Ook kan je vaak voor vouwgordijnen terecht bij de webshops. Klik op hun site voor meer informatie.

 

Kindergordijnen verduisterend

Ik kan niet zonder. In elke kinderkamer hangen bij ons "verduisterende gordijnen". Wij hebben kinderen die niet gemakkelijk in slaap vallen. Een volledig verduisterende kamer helpt je voor het stuk "moe worden" en "langer doorslapen" een must dus. Ook prettig wanneer je je baby wilt leren in een dag en nachtritme te komen. Laat een baby overdag niet in een pikkedonker kamer slapen, alleen in de avond/nacht. Dit om het kindje het dag en nachtritme te leren.

 

Gordijn kinderkamer

Ik begon met de tekst "hoe kies je het juiste kindergordijn". Ik wil hier nog even dieper op in gaan. Bij ons in huis gingen we voor meerdere variaties. Ik ga ze hieronder voor je toelichten. Misschien helpt het bij het maken van de keuze voor jouw gordijnen.

Bij onze jongste dochter hangen linnenlook gordijnen (80% pes en 20% li). Zij heeft 2 grote en hoge ramen. Wij veranderen haar kamer graag en we zijn bij elke verandering erg afhankelijk van de gordijnen (want die zijn nogal in beeld). Daarom hier de keuze voor uni gordijnen die overal bijpassen. Toch vind ik de gordijnen niet saai, dit komt mede door het type stof; stoere grovere weefstof met een vleugje linnen.

Onze oudste dochter heeft 1 veel kleiner raam, in een nis. Je zou de nis bijna als een kamertje op zich kunnen zien. Wanneer we haar kamer veranderen kunnen we nog altijd besluiten deze nis niet veel te veranderen. We kozen hier voor een roze gordijn met wit sterretje. Een echt meidengordijn. Mét patroon, maar wel ook rustig.

Op de zolderkamer bestaat onze hele achterwand uit raam (ruim 5 meter breed en 3.30 hoog). We hadden hier een verduisterend wit gordijn hangen. Prima. Goed te combineren. Toch maakt mijn hart hier geen sprongetje. Nog nooit deelde ik deze mooie raampartij op instagram, terwijl het best een prachtig plaatje is, want het plafond is in de vorm van een boog. Het witte gordijn is veilig. Wanneer je bovenal een Scandinavisch interieur hebt en ook houdt van veel wit en licht is het een geweldige keuze. Wit is alleen niet ons ding en daarom.... gaan we nieuwe gordijnen bestellen. We kiezen een ribstof gordijn met een fris diep/gele kleur, richting oker. Heel wat anders, en heel opvallend! Volg me op instagram om het resultaat te zien.

 

Kinderkamer gordijnen

Op Pinterest heb ik een moodboard vol met kinderkamer gordijnen. Voordat je gordijnen online gaat bestellen kan je kijken of er al kamertjes te vinden zijn met soortgelijke kinderkamer gordijnen. Op deze manier zie je beter of het de uitstraling geeft wat je wenst. Want een stukje proef gordijnstof is heel anders dan een aantal meters in die kleur of in een bepaald patroon. Ik mijn geval, met de gele ribstof gordijnen (zie tekst hierboven), heb ik dit ook gedaan. Ik vond - deze foto - op Pinterest. Ik word hier heel blij van en we gaan ervoor! Andersom kan natuurlijk ook. Ga op zoek naar kinderkamers met mooie gordijnen en zoek dan online waar je die (of soortgelijke) gordijnen kan bestellen.

 

Kinderkamer gordijnen

DIY idee kinderkamer gordijnen (vind deze DIY in de blogs hieronder)

 

Tot zover mijn informatie over kinderkamer gordijnen. Hieronder vind je geweldige online kinderkamer gordijnen webshops!

Gordijnen webshops

Deze onwijs fijne gordijnen zijn de perfecte basis, of final touch voor in elke kinder- of babykamer!

Gordijnen op maat in deze fijne webshop! Prachtige moderne stoffen & ook vouwgordijnen.