Tangram kinderkamer
26-7-2016

Wie kent hem niet. De Tangram. De Tangram is een oude Chinese puzzel die bestaat uit 7 stukjes waarmee je een oneindig aantal figuren kan maken. Op de site van "Oh happy day" hebben ze een te leuk idee gedeeld. De XL tangram voor in de kinderkamer. En guess. Je maakt hem zelf, van karton! Idee en foto's die ik hieronder deel zijn afkomstig van de site Ohhappyday.

 

Tangram zelfmaken

Niet alleen leuk om te maken, ook erg mooi om te zien. Zoek een XL stuk karton en teken de Tangram stukken erop. Knip samen met je kind de stukken uit. Of snij zelf de stukken uit voor je kind. Haal de mooiste kleuren verfpotten uit de kast en versier de tangram stukken. Puzzel op de grond een tangram figuur in elkaar. Ben je tevreden? Hang dan de XL tangram op aan de kinderkamer muur! Download de Tangram voorbeeld figuren op de site van OhHappyDay. Heb je nog restjes behang in huis liggen? Ook leuk om elk tangram stuk te versieren met een ander behangprintje.

Tangram kinderkamer

Stap voor stap je eigen Tangram puzzel stukken maken:

Tangram karton kinderkamer

Tevreden met het eindresultaat ???? Dan verdient jouw zelfgemaakte Tangram toch wel een plekje aan de kinderkamer muur?

Tangram maken kinderkamer

Geen tijd of zin om zelf te knutselen? Er bestaan ook Tangram muurstickers. Nu kan je ieder dier of figuur op de muur toveren die je wilt!

Tangram muurstickers kinderkamer

Zelfmaken