Spiegel beschilderen
13-9-2021

Via instagram kwam ik op Eefje haar account @hellobettyblogt en spotte daar een supertoffe DIY. Ik zag een vintage spiegel die echt heel leuk beschilderd was. Ik vroeg Eefje of zij hier een blog over wilde schrijven. En dat wilde ze! Eefje vertelt:

Wat doe je wanneer je twee dochters van zes en zeven hebt, die een voorliefde hebben voor verkleden, schminken en dansen? Juist, ik had een prima excuus om de kringloopwinkel in te duiken om op zoek te gaan naar een grote spiegel. Zo zouden de kinderen hun creaties en danspassen goed kunnen aanschouwen voordat ze hun shows met publiek starten. Ik vond dit exemplaar in een hoekje achteraf. ''Bruin en saai'', was de conclusie van mijn dochters. Toch nam ik de spiegel mee, want hij was wel lekker groot en had zeker potentie. In eerste instantie wilde ik de spiegel in een kleur verven, want dat zou fijn rustig ogen. Toen bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om juist een opvallender exemplaar van de donker ogende spiegel te maken. Op de kinderkamers vind ik het ontzettend leuk om verschillende printjes door elkaar te gebruiken. Dus werd het een gestreepte zuurstok-spiegel. Ik had nog een restje stylish pink van Flexa over, en de bruine strepen zijn geschilderd met een restje bakery brown (muurverf), ook van Flexa. Dit is een ideaal project om je restjes verf op te maken.

 

Spiegel beschilderen kinderkamer

DIY Spiegel beschilderen: 

Ga op zoek naar een lekker grote houten spiegel bij de kringloopwinkel. Schuur de spiegel goed op en zorg dat hij stofvrij is voordat je gaat schilderen. Plak de binnenkant van je spiegel af met schilderstape. Ik schilderde eerst de gehele spiegel met stylish pink, en plakte daarna de gedeeltes die roze zouden blijven af met een brede rol schilderstape. Ik deed dit op gevoel, heb wel met een liniaal gekeken of de banen die bruin zouden worden ongeveer hetzelfde aantal centimeters hadden. Zorg dat de schilderstape goed vastzit, zeker in de hoekjes naar boven toe. Schilder de banen bruin, ik gebruikte een kwast en een kleine roller. Wanneer er na het verwijderen van de tape toch wat uitlopers zichtbaar zijn, dan kun je ze makkelijk even opschuren en bijwerken met een dun kwastje. De spiegel moet nog opgehangen worden, maar saai is hij zeker niet meer!

 

Kinderkamer spiegel beschilderen

Kleur muur, onbekend / Spiegel zon via tweedehands markt / Matras hoesje en vlaggetje zelfgemaakt door Eefje.

 

Spiegel beschilderen

 

Dankjewel Eefje voor dit sfeervolle DIY blog! Meer inspiratie @hellobettyblogt

 

+ + +

Misschien vind jij ook leuk om te lezen: DIY Koffer beschilderen (blog 2021)

Tienerkamer        Zelfmaken        Meisjeskamer