Knutsel diy
4-6-2020

Het wordt bijna een traditie, richting de zomer een knutsel blog maken. Nu ben ik helemaal vroeg want ik wil nog 1 nieuwsbrief voor de zomer versturen en het leek me leuk daar een "knutsel diy" blog in te zetten. Daarbij is het ook nog eens een regenachtige week, dus kan je ook aankomend weekend natuurlijk al met de kinderen gaan knutselen :-) Of ze in ieder geval dit knutsel blog laten zien.

 

Knutsel DIY

Mijn inspiratie voor dit knutsel blog komt van Pinterest. Bezoek ook graag ons "zelfmaken" board daar, ik vul het regelmatig bij. Ik probeer zo goed mogelijk alle bronnen hieronder te vermelden. Mocht je zien dat het niet de juiste is, laat me heel graag weten.

De DIY's die ik toon zijn vaak redelijk gemakkelijk. Mijn ervaring leert dat ik dan sneller met de kinderen ga knutselen, of het ze uit kan leggen zodat ze zelf lekker kunnen knutselen. Mijn favorieten zijn toch wel knutselen met karton en verf.

Knutselen karton

@Lesloversdeco voor MilkMagazine klik hier voor de "kartonnen leeuw DIY'

Kartonnen leeuw muurdecoratie zelfmaken.

Je ziet ze vaker in de kinderkamer, de muurdecoratie van de leeuw aan de wand en dan bijvoorbeeld gemaakt van gevlochten waterhyacint of deels gehaakt en gecombineerd met katoen. Deze leeuw van karton maak je zelf. Alles wat je nodig bent is een metalen kledinghanger, karton, stofreepjes, touw en verf en/of stift.

 

collage techniek kinderen

FamilleSummerbelle / Collage techniek kinderen

Collage techniek kinderen

Eerst ga je op grote witte vellen papier een kleur schilderen (strak, en minder strak), of patronen tekenen en schilderen. Je kan ook een wit vel papier in een hele mooie kleur schilderen en er bijvoorbeeld met een fineliner een raster op tekenen. Of breng met een wattenstaafje stippen op het papier wat je al in een kleur schilderde. Zie de voorbeelden op de blog (en foto's hierboven) van de FamilleSummerbelle. Wanneer alle papieren klaar zijn en opgedroogd ga je bedenken wat voor college je gaat maken. Bloemen in een tuin? Misschien een stad met verschillende huizen? Abstract, alleen maar mooie vormen met die bijzondere patronen bij elkaar is ook al heel mooi. Tag je ons op instagram voor het resultaat?

Kleurplaat kinderen

Anna katharina Jansen via Together Gallery / Download gratis (volwassen) kleurplaten

Kleuren en eventueel figuren vergroten en op karton tekenen. 

Op de site van Together Gallery staan hele toffe kleurplaten die eigenlijk voor volwassenen bedoeld zijn. Dus kies ook je eigen kleurplaat! Maar de kleurplaat hierboven van Anna Katharina Jansen vind ik ook supertof voor kinderen. De illustraties lenen zich ook heel goed om zelf te vergroten en op karton na te tekenen, in te schilderen en bijvoorbeeld aan de muur te hangen in de kinderkamer.

 

Tekenen op het raam

Julie Marabelle (FamilleSummerbelle) Raamtekenen

Tekenen op het raam.

Gewoon omdat het kan. Bestel online een goede raamteken stift (dunne punt en iets dikkere punt). Zoek eventueel mooie lijntekeningen online (die je aan de andere kant van het raam kan plakken en over kan trekken) of ga lekker helemaal los met een eigen tekening van jou en je kind op het raam. Let er wel op dat niet alle raamstift tekeningen weer gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Deze ervaring heb ik. Misschien was het ook omdat de tekening véél te lang op het raam stond, misschien was het een slechte kwaliteit raamstift .... je kan informatie hierover vinden online. Uiteindelijk heb ik onze tekening met een ijzeren sponsje (pannenspons) ook kunnen verwijderen.

 

Knutsel DIY

Knutselen met blikken Links PROJECTKID een plantenpot van een blik | Rechts via BRIT.CO Blik versieren tienerkamer

Knutsel DIY blik

Super gemakkelijk, leuk en een praktisch resultaat. Knutselen met blikken. Je kan blikken schilderen en versieren met lijm (pompon, draad, tape etc). Je kan er iemand een cadeautje in geven, een plantje in zetten, op je bureau met kwasten of mooie pennen. 

 

DIY knutselen

DIY foto's Dansende familie aan de muur Idee SweetPaulMag

Fotografie kunst kinderen 

Maak foto's van je gezin, kijk op de foto hierboven rechts hoe dat er ongeveer uit ziet. Armen in je zij, benen beetje gespreid. Print ze daarna op iets steviger papier uit, knip je lijf netjes in delen (zoals hierboven te zien is op de foto rechts) en verbind ze weer met splitpennen. Ook hilarisch voor aan een cadeautje.

 

Plastic dier DIY

DIY plastic dieren Via Camperfoelie allemaal Plastic dieren DIY's

Plastic dier DIY

Ik blijf ze leuk vinden. De DIY's met plastic dieren. Je kent vast wel de plastic dieren op een jampot deksel (trouwens ook via link hierboven te vinden). Maar de kaarten of foto houder had ik nog niet gezien. Niet alleen leuk voor je eigen interieur. Ook voor de tienerkamer of als cadeautje.

 

+ + +

Op zoek naar meer ideeën?

Blog "Creatief met Kinderen" (2021)

Check ons "Knutselen zomer" blog van vorig jaar

Bezoek ook graag ons Pinterest board: DIY zelfmaken

Zelfmaken