Koffer beschilderen
12-3-2021

Eind oktober 2020 ontving ik een berichtje van Ariadne at Home, of ik een spread wilde vullen met kleurtips, voor de special "wonen met Kids". Hoe tof. Natuurlijk! Ik mocht er zelf een invulling aangeven. Nóg toffer! Direct ging mijn hoofd als een malle tekeer. Hoe presenteer je op een unieke manier mooie kleuren. Niet snel daarna had ik het bedacht. Ik wilde een vintage koffer kopen op Marktplaats en die beschilderen. Wie mij kent weet dat Thema "circus" als 1ste door mijn hoofd spookt. Altijd. Die kleuren, die sferen, die circuspatronen. In mijn dochter haar kamer hangt een Circus poster van Oilily. Dat was mijn inspiratie bron.

Koffer beschilderen

Inmiddels vond ik op Marktplaats mijn vintage koffer en was het idee goedgekeurd door Ariadne at Home. Ik kon aan de slag. Een vintage koffer is sowieso al leuk in de kinderkamer, maar met een circus touch zal je zien dat het een hele eigen uitstraling geeft. Dit bereik je al snel met grote sterren of strepen op de koffer. Ook wiebers of driehoeken op vintage koffers doen het goed. Hieronder mijn stap voor stap foto's van de "koffer beschilderen" en het resultaat. Inmiddels is de special "Wonen met Kids" van Ariadne at Home (Editie 45/2021) gepubliceerd. Hier kan jij hem bestellen.

Koffer beschilderen

Het resultaat!! Koffer beschilderen DIY / Kussens Jut & Juul en Lidor

 

Beschilderen koffer

Circus Poster (die ik voor inspiratie gebruik) Oilily

 

* Stap voor stap koffer beschilderen *

 

- Vind een toffe vintage koffer op Marktplaats. Check of de koffer fris is van binnen want oude, muffe geuren krijg je er lastig uit.

- Check of de koffer niet té lastig is om te beschilderen. Er bestaan ook koffers met houten latjes op de bovenkant, hier maak je het jezelf extra lastig mee.

- Check of je nog oude resten Houtlak op waterbasis hebt staan. Ik gebruikte een houtlak die ik eerder voor een kinderstoeltje & plank heb gebruikt. Je gebruikt weinig verf, hergebruik is dus handig en duurzaam.

- Zoek online naar inspiratie voor patronen op de koffer. Ik zou het niet te lastig maken voor jezelf want dan blijft de klus erbij.

- Ik gebruikte voor de strepen schilderstape. Ik meet niet alles af. Een beetje op gevoel. Dit maakt het eindresultaat ook meer "circus style" en je maakt het jezelf gemakkelijker.

- Ik begon met de circus strepen in het midden van de koffer. Ik plakte de tape zo, dat er een baan in het midden overbleef. De rest van de tape plakte ik daarna.

- Ik schilder trouwens binnen de lijnen van de tape. Ik gebruik de tape niet om knoeien te voorkomen zeg maar. De koffer heeft reliëf van zichzelf, verf zou onder het tape kunnen zitten, en dan heb je alsnog slordige lijnen. Ik wil strakke lijnen, maar geen perfect rechte lijnen (begrijp je me nog???)

- Nadat ik alle tape opgeplakt had bekeek ik of ik tevreden was. Tevreden? Dan kan je beginnen met schilderen.

- Gebruik een plat mini kwastje. Hoe kleiner hoe netjes je kan schilderen.

 

Yep, tis een grote klus, maar ook een heerlijke klus!

En ik ben mega tevreden met het eindresultaat!!

 

Vintage koffer beschilderen

Ik verf tussen de tape lijnen met een mini kwastje. Kleur verf: E8.40.40

 

Hieronder een variatie op "kinderkoffer beschilderen"

Met potlood teken ik zacht het patroon erop. Met tape kan ik ongeveer het midden bepalen.

Koffer kinderkamer

Lila kleur: WO.15.65

 

Het resultaat! Lekker sfeertje wel!

Koffers in de kinderkamer

Foto links in opdracht voor Ariadne at Home "Kids Special" / Behang achtergrond Studio Ditte / Kleur vloer: C8.20.40 / Kleur Stoel: WO.15.65 / Print Aniek Bartels /

Foto rechts: Illustratie Evie May Adams / Handmade pop Minimonjet / Kleur wieber (rest verf van stoel, foto links)

 

+ + +

Ook leuk; "spiegel beschilderen" (blog 2021)

Zelfmaken