DIY commode
11-4-2016

Dat je op zoek bent naar een originele commode en hem niet kunt vinden, of veel te duur vindt. Herkenbaar? Lees graag verder. Online kwamen wij een "DIY commode" idee tegen. José Russchen deelt op haar Instagram pagina foto's van meerdere IKEA HACKS (= standaard producten van ikea veranderen zodat je ze op een andere manier kunt gebruiken of dat de producten er exclusiever uitzien). Foto's en tekst komen van José haar blog "That Friday Feeling". Hartelijk dank José voor je bijdrage!

 

DIY Commode werkbeschrijving

1. Zoek een commode uit die bij de babykamer past en de juiste hoogte heeft voor jou (en je partner). Dit hoeft natuurlijk geen IKEA commode te zijn. 2. Zet de commode in elkaar op de lades na. 3. Je kunt alle originele onderdelen van de lade gebruiken (zie afbeelding hieronder), behalve de frontjes. Meet de maten van de originele frontjes op. Meet ook de maten van de gleuf op waar de onderzijde van de lade wordt ingeschoven. 4. Kies het hout voor de frontjes. Voor de commode op de foto is underlayment gebruikt. 5. Zaag het hout in de juiste afmetingen. Ben je zelf niet zo handig met de zaag? Neem de frontjes mee naar de bouwmarkt en vraag een werknemer van de zagerij of hij de underlayment plaat in de juiste afmetingen wil zagen. Wie weet wil de werknemer ook de gleuven in de frontjes zagen. 6. Meet de plaats en grootte van de gaatjes voor de schroeven. Hiervoor kan bijvoorbeeld een Deuvelapparaat/Deuvelboormal worden gebruikt. Erg handig! Belangrijk hierbij is dat de gaatjes dezelfde grootte en diepte krijgen als de gaatjes in de originele frontjes. Dan kun je alle originele schroeven van de commode gebruiken. 7. Je kunt de knopjes/greepjes van de commode gebruiken. Voor de commode op de foto is gekozen om ronde gaten in het midden van de frontjes te maken. 8. Als alle gaatjes zijn geboord, kun je het nieuwe frontje en de rest van de lade in elkaar zetten.

- Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen: "blog underlayment meubels"

DIY commode ikea hack commode

Verkoopinfo: De schommelstoel stond al een hele tijd op Jose haar wishlist. Helaas geen originele Eames, maar wel een mooie replica, gevonden bij Vintagelab15. Het kussentje komt uit een oude collectie van Hema. De olifantknuffel was een cadeau en is verkrijgbaar bij Sissy-Boy. De canvas opbergtas is van Søstrene Grene. Het grijs/witte dekentje met wolkjes vind je bij Gras onder je voeten. Het houten huisje is van Xenos en de hydrofiele doek met triangles via CarlijnQ. De tint op de muur is muurverf "jade groen" van de Karwei.

 

DIY Commode Punt 3. Gebruik de originele lade van de commode, zie foto hieronder

Ikea hack diy commode babykamer idee

DIY commode punt 6. Meet de plaats en grootte van de gaatjes voor de schroeven

Werkbeschrijving DIY commode via Kinderkamerstylist.nl

DIY commode punt 7
Je kunt de knopjes/greepjes van de commode gebruiken. Voor de commode op de foto is gekozen om ronde gaten in het midden van de frontjes te maken.

Ikea hack babykamer commode zelfmaken

Het resultaat van de gepimpte commode met underlayment frontjes

Commode underlayment zelfmaken babykamer

>> Op zoek naar meer DIY inspiratie? Misschien vind je dit ook leuk: Een voorbeeld van een underlayment commode <<

En omdat het ook erg leuk is om nog verder te kijken in deze babykamer:

Babykamer inspiratie via Kinderkamerstylist.nl

Verkoopinformatie: In het ledikantje van IKEA ligt een quilt van Cam Cam Copenhagen. Het kussen in het ledikant is van Fine Little Day. Het kleine knuffeltje is van Noodoll, de das vond Jose in een winkel in Groningen. Het metalen mandje, het kussen met de stipjes en het gehaakte knuffeltje kocht ze bij
Loods5 en het kussen met het visgraatpatroon bij Gamma. De poster Mister Moon is van OMM Design. Het houten frame vond Jose in de shop van vtwonen. Het peerlampje is van A Little Lovely Company en de lamp van Nijntje vind je online.

- Misschien vind jij dit blog ook leuk "commode op wielen" -

Voor meer babykamer inspiratie kijk ook graag op ons Pinterest board "babykamer"

Liever kopen? Kijk graag bij onze webshops "kindermeubelen"

Zelfmaken        Commode