Bedstee maken
22-1-2018

Gastblog door Roos - Een bedstee maken, voor de knuffel van je kind! Onlangs liet mijn schoonzus een prachtig poppen kledingkastje zien die ze op het oog had voor haar dochtertjes. Nog nooit eerder had ik zo’n soort kastje gezien terwijl ik toch heel wat kringloopwinkels bezoek en genoeg inspiratie vind op internet. Vol creatieve ideeën ben ik op marktplaats gaan zoeken naar een soortgelijk kastje (afmetingen ongeveer 40 br x 50 h x 23 d). Al snel vond ik een prachtig exemplaar in de perfecte kleur! Niet lang hierna stond de postbode met het pakketje voor de deur! Tijd om aan de slag te gaan.

 

Bedstee maken

Mijn dochtertje Lotte heeft met de feestdagen van haar Opa en Oma een Maileg konijntje gekregen. Dolgelukkig is ze ermee. Haar nieuw aanwinst mag overal mee naartoe en slaapt elke avond bij haar in bed. Het poppen kledingkastje die mijn schoonzus aan mij liet zien deed me direct denken aan een kleine bedstee. Het nostalgische gevoel van een bedstee in combinatie met Lotte haar konijntje bracht mij veel leuke ideeën. Het leek mij dan ook super tof om van mijn gevonden kastje een mini bedstee te maken.

 

Bedstee maken

Poppen kledingkast via Marktplaats (afmetingen ongeveer 40 br x 50 h x 23 d) Zoekterm Marktplaats bijvoorbeeld "Poppen kastje" of "Poppen kast" of "Kledingkastje"

Maileg konijntje | Behangpapier Beau Kwantum

 

Mini bedstee maken

Mijn eerste idee was dat ik graag een behangetje op de achterwand van het kastje wilde. Ik kocht een tijdje geleden een behang in vintage sfeer bij de kwantum. Na goedkeuring van mijn dochtertje, want zij weet met 5 jaar oud al heel goed wat ze wilt, hebben we deze als basis gekozen voor de kleuren en de sfeer van de bedstee. Het begin is er! Op Lotte haar kamertje hangt een mooi handgeweven wandhanger van Bymenne. Lotte kwam zelf met het idee dat het leuk zou zijn als haar konijntje ook een mini wandhanger in haar bedstee zou krijgen. Mariëlle van bymenne wat zo lief er eentje voor ons te maken in bijpassende kleuren. Een wat een beauty is het geworden! Zelf hadden we nog een slingertje en een mini vogelkooitje die het plaatje compleet maken qua accessoires.

 

Bedstee zelfmaken

Mini wandhanger Bymenne | Vogelhuisje & slinger privé bezit | Stofjes via Hollands stoffenhuis

Ik had het idee om matraskussentjes te maken voor op de grond. Tot Lotte zei, ‘Mam, konijn kan toch niet op de grond slapen, Ik dacht dat ze een bedje kreeg?!’ Tja, daar zat wel wat in. De stofjes voor de matrasjes had ik al gekocht, hier heb ik uiteindelijk dekentjes van gemaakt voor op het bedje. Ik ben geen wonder achter de naaimachine maar het viel me mee, de dekentjes waren best makkelijk te maken.

In de zoektocht naar het perfecte bedje vond ik al snel dit gouden bedje van Maileg. Wat een prachtig bedje en hij past qua formaat ook nog eens precies in de mini bedstee. Het bedje wordt geleverd met een matrasje, dekentje en kussentje. Ik heb zelf nog een kussentje en drie extra dekentjes gemaakt voor een lekker knus effect.

 

Bedstee maken maileg

Gouden bedje Maileg (op foto formaat mini) | Konijntje Maileg

 

Bedstee stylen

Nu Lotte en ik alle items verzameld hebben kunnen we gaan inrichten en stylen, YAY! Met dubbelzijdig tape heb ik het behang op de achterwand bevestigd. Het gouden bedje past precies in de bedstee en er past zelfs nog een klein nachtkastje naast. Boven het nachtkastje kozen we voor een mooie illustratiesticker van stokwolf.

 

Bedstee afstylen

Bedstee afstylen | Mini illustratie Stokwolf

De accessoires kregen allemaal een zorgvuldig uitgekozen plekje van Lotte, en het bedje werd opgemaakt voor konijn. Ik heb er uiteindelijk nog voor gekozen om verlichting in de vorm van een ledlampjes slingers in de bedstee te verwerken. Deze heb ik om de originele roede van het kastje gewikkeld. De lampjes staan gezellig en zo heeft Lotte nog een extra beleving om mee te spelen.

Bedstee mini maken

Maileg muisje

 

Bedstee knuffel

Bedstee idee

Lotte en ik hebben samen veel plezier beleefd aan dit DIY project. Ik kon mijn creativiteit kwijt en Lotte is dolblij met de bedstee voor haar konijn. Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren om ook eens samen met je kindje een leuke diy te doen! Lieve groetjes, Lotte en Roos

Bedstee maileg konijntje

Weltrusten konijntje!

+ + + 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

- "vintage hangkastje wordt poppenhuis"

- Blog "Diorama maken" (mini hangkastje)