Zelf behang maken meidenkamer
1-5-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur - Voor wie net zo'n fan is van behangetjes als ik een leuke zelfmaker voor op de meidenkamer. Je maakt je eigen unieke behang met deze DIY "behang maken". Ik kwam op het idee door een foto van Tim Walker, die had een oud vervallen muurtje met afgetrokken behang en bloemen gefotografeerd. Prachtig vind ik het en zag het al helemaal voor me op de kinderkamer. Maar hoe maak je dit behang nou zo?

 

Zelf behang maken

Ga op zoek naar geschikt behang met mooie bloemen, blaadjes maar ook behang met een grafische print kan heel mooi zijn. Dat behang kan heel goed gebruikt worden aan de onderkant, als tie en dye effect. Misschien heb je nog ergens zo'n behangrol liggen? Veel van mijn behangetjes komen bij Swiet.nl vandaan. Heb je mooie behangetjes gevonden? Zoek dan de rustigere printjes uit om lange banen van te scheuren, het liefst uitlopend in een punt. Ik heb hiervoor een ikat printje gebruikt. Scheuren is juist mooi, dan krijgt de muur een oud vervallen look. Deze plak je met behanglijm vast aan de onderkant van de muur. Zelf heb ik twee verschillende printjes gebruikt. Let op dat als je met printjes werkt, het heel belangrijk is dat de kleuren gelijk zijn, dit houdt het geheel rustig.
Vervolgens knip je mooie grote bloemen en blaadjes uit en die plak je met behanglijm over je
behang, probeer de bloemen een klein beetje te groeperen, dat zorgt voor rust. Klaar met plakken? Dan ga je nu los met de verfroller. De bovenkant van de muur moet helemaal wit tot ongeveer de helft, vanuit daar maak je kleine banen naar beneden. Zo ontstaat het tie en dye effect. Ook af en toe wat over bloemen heen is helemaal niet erg, zo wordt het een wat minder netjes geheel. Als finishing touch kan je nog wat accessoires toevoegen en dan is je muur toch echt klaar, en heb je iets heel bijzonders en unieks op de kinderkamer!!

Behang maken babykamer

DIY "zelf behang maken meidenkamer" door Maaike van Petitefleur (Fleursdamelie)

De voorbereiding:

Behang zelfmaken meidenkamer

Stap voor stap:

Op de foto links zie je de gescheurde punt stroken behang op de muur. Op de foto rechts heeft Maaike er al bloemen op geplakt.

Kinderkamerbehang maken kinderkamerstylist.nl

Het resultaat van het zelfgemaakte behang:

Behang idee kinderkamer

Misschien vind je dit ook leuk:

Blog "Behang kinderen"

Behang (voorbeeld blog's)

De leukste behang kinderkamer webshops

Zelfmaken        Maaike