Kinderkamer muurschildering

Via instagram vond ik de gezellige en originele jongenskamer van Lucas mét muurschilderingen die Mama Klaske @Kaatjekraal_home zelf maakte! Ik was benieuwd naar haar verhaal, en die volgt hieronder:

We hebben 3 jongens, voor de beide oudsten heeft mijn man een bed gemaakt. Voor onze jongste gaat hij dat nog eens doen maar ik vind de overstap naar een 1 persoons bed meteen zo groot. Dus ging ik op marktplaats op zoek en vond dit super leuke peuterbedje. Het dekbedovertrek is van Wehkamp. De plafondlamp hangt er al een paar jaar en is van Lidl.

Muurschildering, hoe begin je?

De grijsgroene kleur (Zelfstandig) zat al als lambrisering op de muur, die gebruikte ik als uitgangspunt en daarbij koos ik de kleuren Voorspoed, Suède en Tapenade van Histor.

Ik wist dat ik iets met Bergen wilde maken en een maan en ineens zag ik ergens een panter afbeelding op een behang en dacht die ga ik proberen te maken. De panter maakte ik eerst met verf als grove vorm op de muur en de vlekken en ogen deed ik met een watervaste stift. De leuke punniknaam die aan de maan lijkt te hangen is van rock a lilly evenals de L. kussen op zijn bedje. Wat ik zo geweldig vind aan Instagram dat je ontzettend leuke mensen leert kennen met eigen bedrijfjes, zo fijn om elkaar te kunnen inspireren en te helpen! Kan daar enorm blij van worden.

Aan de andere kant van de kamer maakte ik de poort met trap. Aan afplakken doe ik nooit vind ik altijd veel te veel gedoe dus ik deed alles uit de losse pols. De vaas met blad vond ik iets mediterraans geven en net even dat extraatje op de kamer. De kever is van studio Roof. De touw cactus in de vensterbank is van Leenbakker en past goed in het mediterraans sfeertje.

Het prachtige bambi behang (kwantum) aan de andere wand hadden we al op deze kamer en heeft echt iets ‘magisch’ iedereen aait er altijd even overheen. De kast was okergeel en verfde ik met Voorspoed door de okergele ondergrond viel de kleur op kast wat lichter uit dan op de muur maar dit vond ik juist een mooi effect! De kast werkte ik af met bijenwas i..c.m. blanke wax, dit geeft een wat streperig en verouderd effect.

Een radiator is nou niet echt het mooiste meubelstuk als je het mij vraagt maar door de leuke ballon (aliexpress) en het hangende aapje vind ik het een stuk leuker zo.

Naast de kast hangt een prachtige rotan maanspiegel van bamboeloe. Het kapstokje is van kwantum en verfde ik ook in bijpassende kleur. De gans is via aliexpress en de mooie rotan kledinghangers zijn van oh little deer.

Het vloerkleed (kwantum) was echt liefde op het eerste gezicht voor zowel Lucas als mij. Qua kleuren past hij echt perfect in de kamer.

De commode is een marktplaats vondst. Die schilderde ik in de kleur Tapenade met krijtverf en daaroverheen gebruik ik altijd blanke wax. Zo maak je het afneembaar en waterafstotend. Het bakje op de commode is van kwantum, hierin bewaar ik de billendoekjes. De zwarte rieten stoel vond ik op marktplaats, was wit en heb ik zwart gespoten. Het ronde kussen is van kwantum, de ster van Blokker en de hoes met dieren van Zeeman. Boven de commode hebben we een stoere plank opgehangen. De poster is te verkrijgen in mijn webshop "Kaatjekraal.nl" de macramé maan is een leuk DIY project. Hoe je die kan maken vind je op mijn IG pagina onder het kopje DIY. De regenboog is van wibra en de letter L is van Hema. Aan de muur hangt een maanslinger die is van Action.
Zelfmaken        Jongenskamer