Bedstee bed
9-9-2019

Lotte vertelt: Toen we ons nieuwe huis kregen was er 1 grote wens van onze dochter (en stiekem ook van mij;) er moest een "bedstee bed" komen! Tijdens de verbouwing van het huis was er geen tijd om aan zulke klusjes te beginnen dus we besloten er mee te wachten tot na de verbouwing. Ik begon met het tekenen van een opzet. De indeling van de kamer, de plek waar de bedstee moest komen en de sfeer die het moest gaan uitstralen. Ook de spullen die we al hadden (matras & lattenbodem van het bed) moesten weer hergebruikt kunnen worden. De deurtjes hadden we ook al staan (ooit via via ergens via via opgehaald). Nu bleken ze de perfecte deurtjes voor dit "bedstee bed". Ik bewerkte de deurtjes met verf (zie detailfoto, iets naar beneden) om ze een mooie geleefde look te geven.

 

Bedstee bed

Bedstee bed in de maak. Links de start van de voorzetwand. Rechts alvast het eindresultaat!!!

deurtjes bedstee bed

Detailfoto van de bewerkte deuren voor de bedstee.

Bedstee bed bouwen

Na het plan bedacht te hebben, zijn we maten gaan meten. Er moest een soort van voorzetwand komen over de breedte van de slaapkamer met daarin een frame voor de bedbodem van 90 x 200 cm. Ook hadden we te maken met een vaste kast (zie foto hieronder, links) die in de bedstee moest vallen, maar dat kwam precies mooi uit binnen de plannen. Zo zou er over de breedte van de kamer ruimte genoeg zijn voor het bed en wat extra ruimte aan de kant van de vaste kast om er om te kunnen kleden.

 

Bedstee bed

Foto links, de foto voor de verbouwing met links een kastdeur |  Rechts de start van het frame van dit Bedstee Bed.

 

Bedstee bed zelfmaken

Aan het hoofdeinde van het bed moest een ruimte komen voor boekjes, wekkertje enz. De hoogte van de bedstee hebben we zelf bepaald. Je kunt het natuurlijk net zo hoog of laag maken als je zelf wilt. Wij wilden onder het bed ruimte houden voor het opbergen van spullen dus we hebben het 50cm hoog gemaakt. De kids gebruiken de ruimte nu vooral als hut, wat natuurlijk ook erg leuk is! Misschien willen we met de tijd er nog lades onder maken, maar voor nu is dit prima. We bouwden het frame van stevige balkjes (geschaafd vuren 4,5x7cm) zodat het ook wel tegen een stootje zou kunnen. Onder het bed hebben we het extra verstevigd met staande balkjes. Nadat het frame stond hebben we de voorzetwand dichtgemaakt met 8mm dik mdf platen.

 

Bedstee bed zelfmaken

Bedstee bed met voorzetwand van 8mm dik mdf platen. Achter de platen zie je al een start van het bedframe.

Het is fijn om iets in de wand te kunnen schroeven, mocht je iets op willen hangen. Vandaar de dikte van de panelen. Nadat alles dicht zat heb ik de platen behangen met gridbehang van Kwantum.

Bedstee kind

Daarna hebben de deurtjes opgehangen (op de foto links hierboven hadden we ze al even gemonteerd en er weer afgehaald vanwege de behangklus). Ook hebben we kunststof hoekstrips geplaatst bij de ingang van de bedstee zodat de randen ook tegen een stootje kunnen. Ook oogt het net wat netter. En toen kwam natuurlijk het leukste gedeelte.. het inrichten en afstylen van de bedstee! Benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van de kamer? Check dan de binnenkijker "Bedstee kinderkamer" die ik maakte voor de Kinderkamerstylist! Een bedstee maken is niet moeilijk. Je moet een plan hebben en erg belangrijk is goed meten! Met de juiste materialen en gereedschappen en natuurlijk een goede dosis geduld, kom je een heel eind! Lieve groetjes, Lotte (insta @dusty_corners)

+ + +

Misschien ook interessant om te lezen: "bedstee bouwen" stap voor stap een bedstee maken in de kinderkamer (vergelijkbaar met de bedstee hierboven)