Bureau kinderkamer
23-1-2023

Een bureau in de kinderkamer. Je kan een kant en klaar bureau kopen, een vintage exemplaar op marktplaats of een combinatie maken. Een op maat gemaakte "kinderkamer bureau hoek". Na mijn oproep op Instagram ontving ik veel foto's van bureaus in de kinderkamer. Een groot deel was een combinatie van bijvoorbeeld een bestaande ladekast (nieuw of vintage) met een op maat gemaakt blad. Hieronder deel ik een aantal van de bureaus in de kinderkamers van mijn Instagram volgers. Ik kon ze helaas niet allemaal delen, superdank voor alle toffe kinderbureau inspiratie!!! Dit blog is gericht op de iets oudere kinderen, die tienerkamer bureaus. Ik zal onder de foto's nog wat informatie delen.

 

Industrieel kinderbureau

Dit kinderbureau en de opbergkasten rechts zijn zelfgemaakt van underlayment. Het blad is een budget vriendelijk aanrechtblad geverfd in "Soft Fern" van Vestingh Paint. Het ophangbord boven het bureau is gekocht bij de Ikea (Skadis). Bureaustoel gevonden op een vintage markt. Credits: @Birgitkoelewijn

 

Eclectisch kinderkamer bureau

Dit waanzinnige maatwerk kinderbureau is een idee van Maaike, van @fleursdamelie. Dochter Amelie was toe aan een tienerkamer en daar hoort een groter bureau bij! De ombouw en het bureaublad zijn geschilderd in de kleur B1.25.43. Het kleed is gekocht op Marktplaats.

 

Design bureau

Een tof modern bureau voor Pepijn! Ontwerp kinderkamer Dic-Design. Het bureau bestaat uit een bureaublad van de Ikea (trotten 120x70) en een onderstel van WOOOD eiken (op maat gezaagd, of kies blad 160 x 80 van de Ikea). Wandplank Ikea lack (DIY neon gespoten). Prullenbak HAY. Poster via ThePosterclub. Bureaustoel Zuiver (kuip taupe). Lamp Tjoep van Fatboy.

 

Ikea hack bureau kind

Hierboven een tof voorbeeld van een "Ikea Hack bureau kinderkamer". De basis van dit kinderbureau is een Ikea Malm ladekast. Erbovenop ligt een op maat gemaakte plank. De lambrisering en het bureau werden geschilderd in kleur "Setting Plaster" van Farrow and Ball. Denk erom dat je alles goed schuurt, voordat je het gaat verven. Credits: @where.else_

 

Bureau kinderkamer brocant

Als je houdt van een brocante sfeer kan je via Marktplaats een brocante tafeltje + stoel zoeken en deze perfect gebruiken als tienerkamer bureau! Zie het resultaat hierboven, bij @tweedesans thuis! Achter het bureau zie je vliesbehang op de muur, geverfd in een goud kleur.

 

Bureau kleine latjes

Een maatwerk bureau met kleine latjes. Angelique ontwierp dit bureau voor haar zoon en de timmerman voerde het uit! Er is gebruik gemaakt van populieren multiplex en daarna is het hout afgelakt met blanke lak. Credits @angelique_konings

 

Tienerkamer bureau

De onwijs gezellige kamer hierboven is van Juna, zie haar moeders account @grootsinstyling Boven het brocante bureau zie je Ikea plankjes en achter het bureau behang van de Karwei. De lades van het bureau zijn voorzien van knopjes van Doing Goods. De vlaggetjes komen bij Lidor vandaan en zijn van Numero74

 

Jongensbureau

Een heerlijk ruim vintage bureau voor Hugo. Ontwerp kinderkamer Dic-Design. Boven het bureau hangt wandrek Skagerak. De toffe plafondlamp is van Fatboy (de oldskool tl lamp in een nieuw jasje!) Prullebak van Hay en pennenbak ook. Wandknop Dot Muuto eiken.

 

Bureau voor gamen

Een vintage/retro bureau om te gamen! Met voldoende opbergmogelijkheden rondom. Deze hoek is thuis bij @_inge_hagen_ Het bureau is een vintage vondst. 

 

Ikea hack tienerbureau

Dit is de tienerkamer bij @brisbras thuis. De kast is van de Ikea, met een plank erbovenop. De bureaustoel is ook van de Ikea en is neon gespoten. Behang erachter van de Karwei. Ook het lampje is zelfgemaakt. Met neon roze snoer en kapje van de kringloop. Stof eraf en touw eromheen. Neon lego mannetje is van @se.razzo. Bordje aan de muur van @gekkleurd.

 

Maatwerk bureau kinderkamer

In de tienerkamer van Femke, bij @Bibelotte thuis. Een prachtig voorbeeld van een maatwerk bureau in combinatie met een Ikea ladekast.

 

Bureau Jysk

Bij @torentje.van.tessa, in de kamer van Tibbe staat een bureau van Jysk. Het behang met apen is van Binnenzoet. De groene kleur op de muur is kleur "Laurier" van de Praxis. Wandorganizer is van de Ikea. De vloer van Novilon, Bella origami groen.

 

Design bureau kinderkamer

Thuis bij @birgitkoelewijn in de toffe jongenskamer van Finn. Hier zie je een Tiptoe design systeem (poten en muursysteem Tiptoe, blad een aanrechtblad) Krukje is ook van Tiptoe design. Zwarte kapstok via Vij5. Wandkastje via de kringloop. 

 

Maatwerk kast bureau

Op de site van VTWonen vond ik nog dit geweldige maatwerk idee, perfect voor de kleinere tienerkamer! Een bureau verwerkt in een kast. Idee en styling Marianne Luning voor VTWonen

 

Gyspen bureau

Thuis bij @Stylestek. Dit industriele gyspen bureau van Tim is gevonden op Marktplaats. De stoel is gekocht bij Van Dijk en Ko Amsterdam.

 

Landelijk bureau

In deze kamer, thuis bij @thuis.bij.miek is een tussenwand geplaatst. Hierdoor krijg je een prachtige rustige hoek voor het bureau. Aan de andere kant van de wand staat een kledingkast.

Stoel via vintagelab15. Hanglamp via snoerboer. Poster van Fabrykdesign.

 

 

+ + +

 

Misschien vind jij dit ook leuk;

Blog Bureau tienerkamer (2022, met linkjes naar toffe kinderbureaus op Marktplaats)

Tienerkamer