Bedstee kind
31-5-2018

Ik vond dat het hoogtijd werd voor ons nieuwe blog "bedstee kind". Via instagram kom ik regelmatig op feeds met zo'n heerlijk knusse slaaphoek voor de kinderen. En zeg nou zelf, droomden we vroeger niet allemaal over een "slaaphutje"? Ik pikte een aantal foto's via instagram eruit en wil deze graag delen met jou. Hopelijk brengt het de "bedstee inspiratie" die je zoekt.

 

Voordelen bedstee

Ik zie duidelijk voordelen in het hebben van een bedstee. Het is een knus hoekje dat al snel veilig voelt in een grotere kamer. Heb je een kleine kamer? Ook juist dan kan een bedstee vaak goed in de ruimte gebouwd worden. Slapen er meerdere kinderen in een kamer? Dan biedt een bedstee een eigen plek voor een kind. Heb je ruimte voor een grotere bedstee? Dan kan je er over nadenken om er een "twijfelaar" van te maken. Onze dochter van bijna 8 heeft een matras van 120 x 200 wat maakt dat de bedstee in principe in haar kamer kan blijven zitten en dat er voldoende ruimte is om bij een slechte nacht erbij te gaan liggen, of 's avonds perfect een verhaaltje te kunnen lezen samen, knus in de bedstee. Het laatste voordeel, wanneer je er deurtjes in maakt kan je de bedstee/slaapplek goed verduisteren en houdt het ook nog eens een beetje lawaai van buiten tegen.

 

Bedstee inspiratie kinderkamer

Bedstee jongenskamer

Dit is de jongens bedstee van Pepijn! Superstoer door het frisse blauw wat Susanne van Frivole op de zelfgemaakte bedstee aanbracht.

Informatie "jongens bedstee" kleur blauw: New England Bleu (painting the past). Voor meer foto's kijk graag - hier -

 

Bedstee kind

Hierboven zie je een zelfgemaakte bedstee voor een kind. Bekijk hier de blogpost "bedstee bouwen" waarin we stap voor stap uitleggen hoe je zo'n bedstee maakt.

Informatie bedstee: Behang ontwerp "kaartje of kip", Odette de Zwaan via Lidor, Kussen drup via Jut en Juul, roze kussen Binti (via Kwantum)

 

Bedstee kinderbed

Bedstee schuine wand | Rechts zie je een voorbeeld van een bedstee welke gebouw is in een kinderkamer met een schuine wand. Marieke ontwierp hem zelf (zie meer foto's op haar instagram @mariekepoorts) haar vriend en schoonvader bouwden hem.

De bedstee is geverfd met een matte lak in de kleur LN.02.77 van Flexa. De gordijnen zijn van de Karwei, model Bas, kleur Blush. De tipi is van Xenos.

Dekbed en wolklampje via de Ikea. Knoop knoppen op de bedstee HK Living. Ketting aan de kastdeurknop gekocht op Ibiza. De naamslinger en het aapje zijn door Marieke haar zus gemaakt.

bedstee kind schuine wand

Bedstee ontwerp & styling Marieke Poorts

 

Bedstee kind zelfmalen

Bedstee kind met speelplek gevonden op insta account van Little_neighbours. Wederom een op maat gemaakt bedstee.

De lichtblauwe kleur is kleur Early Dew van Flexa

 

Meidenkamer bedstee kind

Styliste Evelien Olifiers ontwierp deze maatwerk bedstee. Wat een superknusse meidenkamer is het geworden!

Hangstoel | Houten kruk

Bekijk meer foto's via haar instagram pagina.

Bedstee meidenkamer

Bedstee ontwerp Evelien Olifiers. Rechts een kijkje in de bedstee.

 

+ + +

Niet op zoek naar een bedstee, wel naar kinderbedden? Kijk graag bij blog "kinderbed kopen"

Wil je kind voor de knuffel ook een mini bedstee? Dan is blog "bedstee maken" iets voor jou!

Voor extra "zelfmaak info" lees graag ons blog "bedstee bouwen"