Boekenplank kinderkamer
5-10-2022

Voor sommige kinderen is de boekenplank in de kinderkamer 1 van de belangrijkste items in de kinderkamer. Wanneer je houdt van boeken is een boekenrek een geweldig item om je lievelingsboeken uit te stallen en het stimuleert om ze vaker te pakken en door te bladeren of te lezen. Je hebt boekenplanken voor een hele hoop boeken, wandkastjes voor een paar boeken en ook een schilderijenplank is een idee, om bijvoorbeeld grotere platte boeken op uit te stallen, denk aan stripboeken of mooie foto- of kunstboeken. Of modebladen etc.

 

Boekenplank kinderkamer ideeën 

Dit blog gaat over boekenplanken en wandkastjes om een aantal boeken op of in te zetten. Wanneer je nog véél meer boeken hebt raad ik je aan op zoek te gaan naar een boekenkast. In dit blog toon ik leuke "boekenplank kinderkamer" ideeën. Om een aantal boeken op te zetten. Ik toon ideeën voor het jonger kind en ook voor de tieners die dol zijn op boeken.

 

Hieronder zie je de wandkastjes voor boeken van Flexa, via Lief en Klein. Het systeem hieronder links is leverbaar in meerdere kleuren en ook leuk om samen te gebruiken, kijk op de site van "Lief en Klein" naar deze opbergkasten (Flexa Roomie) voor inspiratie (link onder de foto).

Boekenplank kinderkamer

Flexa boekenplanken via Lief & Klein (Flexa Roomie & Flexa Dots wandkast)

 

Boekenplank idee

Een tof idee via "LOTIE kids interior", schilder je boekenplank in dezelfde kleur als de muur!

Boekenplank schilderen

Idee, foto styling en bed via LOTIE kids interior (de boekenplank op de foto is de LACK plank van de IKEA, licht schuren en dan 2/3 keer aflakken)

 

Boekenplank idee 2

Voor de stoere tieners onder ons een Skateboard boekenplank! Bij de Ikea verkopen ze losse steunen waar je zelf een (vintage) skateboard op legt! Linkjes vind je onder de foto's.

Boekenplank skateboard

Op de foto hierboven zie je Ikea plankdrager SANDSHULT / Rechts boekenplank zwart Bloomingville via Kidsdecoshop / Boekenplank hout metaal groen Kid's concept via Kidsdecoshop

 

Boekenplank idee 3

Voor een dynamischer geheel zou je ook een heel wandplank systeem in de kinderkamer kunnen ophangen. "LOTIE kids interior" biedt een prachtig systeem die je helemaal zelf kan samenstellen!

Kies de juiste boekenplanken en staanders en creëer het perfecte Selma wandsysteem voor jouw wand.

Boekenplank systeem

Selma wandplank (in 3 standaard formaten) LOTIE kids interior. Of creëer het perfecte Selma wandsysteem voor jouw wand.

 

Boekenplank idee 4

Weer terug online in het assortiment van Bibelotte zijn de wandmeubels (o.a. voor boeken) in vurenhout. Leverbaar in 2 maten en ook erg leuk om boven elkaar te hangen!

Op deze manier kan je zoveel boeken als je wilt erin, ertussen of erbovenop zetten! (link onder de foto)

Boekenwandplank

Wandmeubel voor boeken Bibelotte

 

Boekenplank idee 5

De laatste tip is een schilderijenplank voor boeken. Bovenal tof om platte boeken op uit te stallen. Denk bijvoorbeeld aan kunstboeken of mooie tijdschriften etc.

Boekenplank kinderkamer

Ikea schilderijenplank Mosslanda

 

En nog wat boekenplanken, zie inspiratie hieronder:

Boekenplanken

Boekenplanken, Foto linksboven lila "bloomingville" north roze en foto rechtsboven Wandplank Kids's concept via Kidsdecoshop, wandplanken.

Foto linksonder Wandrek Kas Kopenhagen via Saartje Prum / Foto rechtsonder Boekenplank Jens, Littledreamers

+ + +

 

Misschien vind je blog "Boekenrek kinderkamer" ook leuk om te lezen.