Boekenrek kinderkamer
14-1-2021

Ik ontving het volgende dilemma van 1 van mijn volgers: "Ik vind het leuk dat leesboekjes zichtbaar zijn op de kinderkamer, maar wil teveel kasten vermijden", of ik tips hiervoor heb. Ik vond het direct een heel leuk onderwerp voor een blog. Ik ben dol op mooie kinderboeken en begrijp heel goed het dilemma. Ik denk dat best veel bezoekers van mijn site of volgers op social media met deze zelfde vraag zitten. En daarom ben ik online op zoek gegaan voor een tof boekenrek voor in de kinderkamer!

 

Boekenrek kinderkamer

Hoe zorg je ervoor dat het niet te "kasterig" in de kinderkamer wordt? Mijn antwoord is; door niet een hoge, saaie boekenkast tegen de muur te zetten maar een speelser kastje. Bijvoorbeeld een vintage boekenrek die je aan 2 kanten kunt gebruiken. Een plantenbak is ook een hele andere vorm van een kast. Deze kan je ook gebruiken om kinderboeken in te zetten. Dit is voor de oudere kinderen een leuk idee. Er bestaan ook grappige DIY's, soms met een zitje geïntegreerd, of een bak of toffe pootjes. Hieronder toon ik afbeeldingen van boekenrekjes en daaronder uitleg en linkjes. Hopelijk zit er iets voor je tussen! Mocht je een leuke aanvulling hebben mag je dat altijd delen bij de "reacties".

Boekenrek kinderkamer

Boekenrek info: 1. Peuter boekenkast via Ukkepuk Meubels 2. Nieuw boekenrek (naar vintage model) Stip Styling 3. Bloomingville vakkenkast (groot formaat) via Gras onder je voeten 4. DIY Moppe kastje ombouwen naar boekenrek 5. Webbing plantenbak Xenos (niet altijd leverbaar)

 

Vintage boekenrek

Deze boekenrekken vind je via Marktplaats (zoek bijv. op vintage boekenrek, retro schoolkast, rotan kast) , en bij sommige kindermeubels webshops die je bij Kinderkamerstylist.nl kan vinden. Bijvoorbeeld bij Stip Styling (ook nieuwe boekenrekjes gebaseerd op vintage rekjes).

 

Boekenrek peuters

Er bestaan veel lage boekenkasten, peuterformaat, waar de peuters zelf een boek uit kunnen pakken. Superleuk om het in boeken bladeren te bevorderen. Ook staat zo'n kleine boekenkast ook niet "te kasterig". Als je begrijpt wat ik bedoel. Ukkepuk Meubels en Petite Amélie hebben boekenkastjes voor de peuters! We vonden ook een heel sfeervol rotan boekenrek, via Leo & Moon.

 

Hieronder zie je links rotan boekenrek Leo & Moon (foto Made by Mowie) en rechts boekenkast peuter Petite Amélie.

Boekenrek kinderkamer

 

Plantenbak als boekenrek

Dit idee kwam ik een paar keer tegen op instagram. Na even online zoeken kwam ik een hele leuke plantenbak bij de Xenos (Webbing plantenbak Artikel 609218) tegen! Leuk voor de iets oudere kinderen! (helaas op dit moment niet leverbaar, misschien via marktplaats?)

 

DIY Boekenrek

Voor de handige ouders zijn de DIY Boekenrekken misschien een leuk idee? Het bekende Moppe kastje van de Ikea kan in een handomdraai omgetoverd worden tot boekenrek, zie "IKEA Hack" (via Madeofstil). Een bestaand boekenplankje van de Ikea krijgt een upgrade met webbing, ook tof! Zie "Katenelle" (foto iets naar beneden scrollen). Tanja van Hoogdalem maakte voor haar neefje een zitplekje & boekenrek in 1 zie de foto hieronder:

 

Boekenrek en zitje zelfmaken

DIY Boekenrek en zitje zelfmaken. Idee & uitvoering Tanja van Hoogdalem.

 

DIY Idee via Katenelle.com

Ikea hack boekenrek

 

+ + +

Ook erg leuk: boekenkast van Tidy Books tegen de wand via Lidor

 

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen "Boekenplank kinderkamer"