Vintage meubels
8-12-2021

Advertorial - In de tijd dat ik mijn 1ste dochter kreeg (2008) was het vrij vernieuwend om oude vintage kasten op te sporen via Marktplaats, deze op te knappen en in de babykamer of kinderkamer neer te zetten. Voor mij perfect. Ik hou van opknappen en verven en voor een mini prijsje kocht ik een prachtige kast en commode. Voor vele ouders was het een ander verhaal. Die zagen dit minder zitten, wat een werk en ook was daar vaak de vraag; is het wel veilig genoeg? Een vintage meubelstuk in de babykamer? In de jaren erna ontstonden er steeds meer winkels en webshops die vintage meubels op gingen knappen, zoals "Mevrouw Kraai" daar vind je de meest unieke vintage kindermeubels, maar ook brocante items. Daarnaast ontwerpt Mevrouw Kraai ook nieuwe meubels met een vintage look/uitstraling.

 

Vintage meubels

Links nieuwe commode met vintage uitstraling / Rechtsboven vintage koffers beschilderd en rechtsonder vintage wieg

 

Vintage kindermeubels

Een kleine greep uit de collectie van Mevrouw Kraai. Vintage kasten, maar ook een nieuw wandkastje (eigen ontwerp) met vintage uitstraling.

 

Vintage kindermeubels

Nog steeds knap ik graag zelf kasten op, maar een webshop zoals Mevrouw Kraai pakt het natuurlijk meer professioneel aan. Alle meubelen worden grondig nagekeken en gerestaureerd (en nog meer stappen). Daarna voorzien van baby- en milieuvriendelijke verf! En dat is direct een hele fijne bijkomstigheid. Naast dat de kinderbedden, kinderkasten en commodes er super sfeervol uitzien is het duurzaam om te kiezen voor een vintage kast! En naast duurzaam geeft het een unieke sfeer want elk brocant exemplaar ziet er meestal anders uit. Net een ander houtsnij werkje, net een ander formaat of een ander pootje.

 

Vintage babykamer

Links vintage commode / Rechts peuterbed met opklapbare zijkant

 

Naast de meubelen vind je ook decoratie bij Mevrouw Kraai. Deze decoratie is zorgvuldig gekozen en past prachtig in de vintage kinderkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een beschilderde koffer? Of een rotan kinderbankje?

 

Babykamer vintage

Bekijk alle vintage en nieuwe kindermeubelen graag in de webshop van Mevrouw Kraai. Je begrijpt dat de unieke meubels hierboven eventueel al uitverkocht zijn. Dat is precies de charme van brocante meubelen.

 

- einde advertorial -

 

Kast