Leuke kindergordijnen
23-1-2020

Leuke kindergordijnen van nu, daar gaat dit blog over. Neem vooral ook een uitgebreid kijkje bij onze "kindergordijnen webshops". In mijn blog hieronder licht ik een aantal leuke kindergordijnen uit hun webshops uit! Als je het mij vraagt zijn de leuke kindergordijnen van nu gordijnen met een warme kleur! Ze zijn iets meer aanwezig dan eerder. Ik combineer de gordijnen met telkens een illustratie ernaast om je een sfeer mee te geven voor de rest van de kinderkamer. Je kunt uit die illustraties kleuren pikken of een sfeer voor bijvoorbeeld behang of posters.

 

Leuke Kindergordijnen

Naast de warme winter en herfstkleuren die je momenteel veel in het interieur (en dus bij kindergordijnen) ziet, zijn ook velours gordijnstoffen, fluwelen stoffen, corduroy gordijnstoffen en (nog steeds) de linnen(look) gordijnstoffen trendy. Ik zeg trendy om dat je het nu meer in interieur(bladen) ziet maar ik kan je verzekeren dat het ook redelijk tijdloos is! Zeker als je kiest voor een effen gordijn kan deze echt een tijd lang mee. En de kleuren die ik hieronder uitlicht zijn ook "gedempte kleuren", niet zó fel dus dat je er snel op uitgekeken raakt.

 

Hieronder links een prachtig warm oranje/rood kindergordijn TIES06 van FijnGordijn met rechts ernaast een illustratie van Evie May Adams

Eronder, links illustratie ook van Evie May Adams en rechts daarnaast een prachtig blauw linnenlook kindergordijn MATS12 van FijnGordijn

Leuke kindergordijnen

Leuke kindergordijnen blog /// Hierboven links Corduroy okergeel gordijn van Okika / Rechts Illustratie Evie May Adams

 

Hieronder links een insectengordijn (gordijn kriebelbeestjes) van Okika. Rechts lieve hertjes (gordijn hertjes) op een gordijnstof. Ook van Okika.

Leuke kindergordijnen

Leuke kindergordijnen blog /// Illustratie midden links Alijt.nl Velours groen gordijn rechts via A House of Happiness 

Linksonder gordijn vintage stijl via A House of Happiness (foto styledbysabine insta) /// Rechts illustratie Alessandra Olanow

+ + +

Check je ook mijn Pinterest pagina met de mooiste gordijnen?

Ga ook graag naar onze "kindergordijnen webshops"

Speelkamer ideeën
29-3-2019

Gastblog door Roos - Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven voor kinderkamerstylist. Er is in de tussentijd veel leuks gebeurd, zo heb ik onder andere een eigen werkstudio gevonden. Hier kan ik nu naar hartenlust stylen en mooie content maken om jullie te inspireren! Dus hierbij een nieuwe blog over een toffe stylekamer vol met "speelkamer ideeën" die ik daar maakte. Lezen jullie mee?

Voor Pimpelmees mocht ik aan de slag met hun nieuwste behangcollectie. Tussen alle mooie printjes en kleurtjes viel mijn oog op het blauwe behang met de kraanvogels. Omdat ik graag stoer met lief combineer was dit behang perfect voor mij om een nieuwe stylekamer mee te bedenken.

 

Speelkamer ideeën 

Voor mij is een stylekamer bedenken echt een feestje! Ik vind het heerlijk printjes en kleuren te combineren tot een mooie eenheid, speels, niet te druk maar wel een sfeervol geheel. Ik wilde dit keer niet voor een slaapkamer sfeer gaan dus bedacht een speelkamer. Bekijk hieronder graag mijn "speelkamer ideeën" waar een stoer kind lekker kan spelen, lezen en natuurlijk kan chillen!

Speelkamer ideeën

Speelkamer ideeën | Behang Kraanvogel & bloem Pimpelmees | Vlaggenlijn Lidor | Wandhanger @ByMenne (insta)

 

Speelkamer ideeen

Speelkamer ideeen | Behang Pimpelmees | Kledingrek Handles and more | Stof speeltent Wown Zilverblauw via Kwantum | Hoeslaken Swedish linnen, dekens Petit Juul en kussens Meri Meri via Suusensuus.nl

Vintage speelkamer ideeën 

De meeste van jullie weten wel dat ik het een ‘must’ vind om vintage items te gebruiken in mijn stylingen. Vintage items brengen zoveel sfeer en geven een kamer, in dit geval "speelkamer" echt een persoonlijk en unieke uitstraling. Het leuke van het behang van pimpelmees is dat het behang ook een vintage feel heeft. Naast het feit dat het papier een hele mooie matte uitstraling heeft geven de bloemen, vogels en vlinders ook een mooie softe vintage sfeer. Perfect match! Ik heb ervoor gekozen om een ander behang als lambrisering aan de onderkant te plaatsen. Dit behang heeft een fotoprint van oude panelen. Deze combineert qua kleur erg fijn met het behang van Pimpelmees en geeft de wand net die stoere knipoog waarnaar ik opzoek ben.

Inspiratie speelkamer

 

Voor de afstyling van de speelkamer heb ik vooral gelet dat de kleuren passen bij het behang. Ga ik andere kleuren toevoegen wordt het in dit geval te druk en rommelig. Nu vormt alles een mooie eenheid en door het contrast van patronen en printjes geeft het toch een speelse sfeer! Hopelijk hebben jullie genoeg "speelkamer ideeën" opgedaan en inspiratie voor het gebruik van dit behang in een kinderkamer.

Lieve groetjes Roos

Binnenkort Deel 2 van dit blog met een werkbeschrijving voor het DIY Speeltentje!

+ + +

Op zoek naar meer "Speelkamer inspiratie" misschien vind jij dit ook leuk om te lezen:

Blog "Inrichting speelkamer"

De speelkamer (binnenkijker)


Bekijk reacties (3)

Inrichten kleurrijke kinderkamer
8-1-2019

Ik wil je graag basis tips geven voor het stylen van de kleurrijke kinderkamer. Ik hoor vaak dat mijn bezoekers door de vele producten online moeilijk zelf keuzes kunnen maken voor het inrichten van de kinderkamer. Vandaag wil ik me richten op 3 items die de kinderkamer snel sfeervol te maken. Richt je alleen hier op en als dat klaar is kijk je verder. Hieronder toon ik 3 foto's van kleurrijke hoekjes waarop je kan zien wat je met verf, meubels, muurstickers en een vlaggenlijn al kan bereiken. Ik ga er dan vanuit dat je de kindermeubels al hebt staan maar nog niet tevreden bent met de sfeer. Ik hoop door de 3 foto's en de tekst hieronder je in een paar stappen op weg te helpen naar de final touch.

 

Stylen kleurrijke kinderkamer

Zie je hoeveel een muurkleur en muurstickers doen met een kinderkamer? Hieronder zie je een kinderkamer hoekje in een kleurrijke bohemian style. Als je verder naar beneden scrolt zie je wat een design (of ander lichthouten) meubelstuk met de ruimte doet en wat kleurrijke meubels met een hoekje doen. 

Inrichten kinderkamer tips

Muurkleur: Sikkens PO.05.45 | Vlaggetje Maileg (in 2 kleuren leverbaar) | Muursticker Alijt | Neon roze muursticker Karwei | Vintage meubels via Marktplaats | Overige ook Marktplaats

 

Hieronder zie je op de muur geschilderde strepen in de kleur 1957 van Flexa. Op de muur heb ik een kleine muursticker "strik" aangebracht. Zo'n strikje kon ik online niet meer vinden maar wel veel "driehoek" stickers. Plak er 2 tegen elkaar aan en je hebt ook een strik. Met de sfeerbeelden hoop ik je op kleurinspiratie te brengen. Je kan zelf de strepen in een andere kleur schilderen en ze combineren met een andere vlaggenlijn of muurstickers. Ook zie je hieronder wat een design meubelstuk (of een ander licht houten meubel) kan doen voor de sfeer. Op de foto boven deze tekst heb ik gebruik gemaakt van vintage meubelen, hieronder zie je een Design stoel (NoFred), wat zorgt voor een meer Scandinavische sfeer.

Kinderkamer inrichten basis

Strepen geschilderd in de kleur 1957 Flexa |  Mini muursticker strik Mimi lou | Design stoel NoFred | Dusty Pink vlaggenlijn Numero74

Voor de jongenskamer kies je dezelfde vlaggenlijn in een andere kleur!

 

Hieronder zie je heel veel kleur! Alle meubelen en muren heb ik geschilderd. Eraan toegevoegd muursticker "Maan en sterren" van Bibelotte.

Basis tips inrichten kinderkamer

Roze kleur muur Sikkens C8.05.75 | Plank geschilderd in een "goudbruine kleur" Sikkens E8.40.40 | Muursticker maan en sterren Bibelotte | Poster Marta Abad Blay

 

Hieronder de basis stappen "inrichten kleurrijke kinderkamer"

1. Zet sfeer neer door kleur op de muur (en eventueel op de meubels). Gebruik vergrijsde kleuren.

Wees niet bang voor volle kleuren maar gebruik wel graag "vergrijsde kleuren". Niet alleen omdat je eigelijk niet uitgekeken raakt op deze kleuren maar ook omdat nu meer van de helft van de kleuren in een kleurenwaaier al afvallen! Yes. Dat zijn weer minder keuzes :-)

2. Zoek een muursticker die de sfeer die je zoekt benadrukt. Soms zijn sterretjes of een maan op de muur al genoeg! Juist ook leuk deze te kiezen in een soortgelijke kleur als de muurkleur.

3. Kies een vlaggenlijn. Een vlaggenlijn straalt feestelijkheid uit. Feest = sfeer. Hoppa!

 

+ + +

 

Ik hoop je door bovenstaande stappen een eindje op weg te hebben geholpen naar jouw sfeervolle kleurrijke kinderkamer.

Juist door niet óók in dit blog te verwijzen naar vloerkleden, beddengoed, behang etc. 

 

Op deze manier hoop ik dat dit blog je overzicht geeft in het maken van basis keuzes.

Wanneer je de stappen hierboven uitgevoerd hebt staat er al een mooie sfeervolle basis en is het gemakkelijker er later items aan toe te voegen.

 

+ + +

Kijk ook graag bij onze selectie webshops met "muurstickers"


Bekijk reacties (2)

Kinderkamer in circus thema
15-8-2018

Als je mij al langer volgt dan weet je dat mijn hart sneller slaat bij het "circus" thema voor in de kinderkamer. Ik word altijd zo blij van de afbeeldingen op Pinterest in "vintage circus style" dat ik niet alleen een nieuw Pinterestboard "circus" maakte maar wederom een blog maak in "circus style". Ik zeg wederom want het is niet mijn eerste "circus blog". Bekijk hier mijn blog "circus kinderkamer" van twee jaar geleden.

 

Thema Circus in de Kinderkamer

Denk je aan circus, dan denk je aan veel kleur en uitbundig. Ik heb met het inrichten van onze dochter haar kamer ook in mijn achterhoofd het thema circus aangehouden maar de basis is eigelijk vrij licht (zie foto hieronder rechts). Met behulp van een aantal opvallende items zit er toch een circus sfeer in. Dit komt door de biedermeier stoel met geel/gouden velvet bekleding, door de vlaggetjes en sterren, door de vrolijke circusposter op de deur en ook doordat er kleine "rood accenten" in de kamer te zien zijn. En kies je wel voor donkere, warme kleuren in jouw kinderkamer, kies dan de vergrijsde donkere kleuren zodat het geheel rustig blijft.

 

Meisjeskamer circus stijl

Kinderkamer thema Circus | Foto links Vivi & Oli | Foto rechts Poster circus komt uit een oud Oilily magazine. Stoel met oortjes Mouse Chair NoFred

 

Online vond ik een geweldige tutorial om een kast om te toveren in circus stijl! Zie foto hieronder links.

Thema circus kinderkamer

Inspiratie kast links via Vivi & Oli | Rechts velvet chair via Marktplaats, druppel kussen Jut en Juul, vlaggetje Maileg via Villa Hoera

 

Kast schilderen tutorial

kinderkamer circus kast tutorial

Circus kinderkamer kleur inspiratie

Kleurinspiratie Kinderkamer thema circus | Foto & bewerking Hey Luisa

 

Detail kinderkast circus

Detail kinderkast zelf schilderen (Vivi & Oli)

 

kinderkamer thema circus

Links Fotoserie Circus | Rechts Kinderkamer behang Kaartje of Kip, slinger Villa Hoera, Konijn lamp Jut en Juul

xxxx

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen:

- Blog "circus kinderkamer"

- Woonbeurs kinderkamer VTWonen vintage-circus stijl

BewarenBewaren


Bekijk reacties (2)

Diy bloemenletter
2-10-2017

Gastblog door Roos Eldering - Onlangs kocht ik voor een stylingopdracht wat droogbloemen bij de Intratuin. Wat een super mooi product om mee te werken! Dat ik daar nog niet eerder iets mee heb gedaan! Omdat ik nog wat bloemen over had wilde ik hier graag iets mee doen voor op Lotte haar kamertje. Tijdens het brainstorm wist ik het ineens! Ik volg Olga Prinku nu al een tijdje op instagram. Zij maakt prachtige creaties met droogbloemen. Zo werkt zij met borduurringen en tule. Op deze manier borduurt zij prachtige bloemtaferelen. Omdat ik me graag laat inspireren en niet wil kopiëren wilde ik er mijn eigen draai aan geven. Al een tijdje worden letters en namen van kinderen gebruikt als een leuke manier van decoreren in kinderkamers. Je ziet ze als neonlicht, van karton, metalen letters enz. Nu leek het mij een leuk idee om de L van Lotte haar naam van droogbloemen te maken. Doordat de bloemen gedroogd zijn blijft dit heel lang mooi. En het is een super leuke manier om met bloemen wat gezelligheid in een kinderkamer te brengen. Hieronder laat ik jullie zien hoe je deze (gemakkelijke!) DIY toepast. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste materialen en wat geduld! Veel DIY plezier! Lieve groetjes Roos

 

DIY bloemen letter maken

DIY Bloemenletter maken

Wat heb je nodig? - Borduurring - Tule - Droogbloemen - Groene takjes - Schaar

Zelfmaken bloemen letter

 

Hoe ga je te werk?

Draai de borduurring open d.m.v. het schroefje (mijn ring is 20cm). Leg het tule, ik heb voor roze gekozen, over de kleine ring. Plaats de grotere ring over de kleine ring. Draai het schroefje aan en trek het tule nog wat extra strak. Je frame is klaar om te beginnen! Knip de droogbloemen zo dat je een steeltje van ongeveer 8 cm overhoudt. Ik vond het leuk om ook wat groene takjes toe te voegen.

Letters kinderkamer bloemen

Aan de slag met borduren:

Begin met het bedenken hoe je de letter wilt gaan maken. De L van Lotte kan je op verschillende manieren schrijven. Ik heb gekozen voor een hoofdletter L. Dit omdat het duidelijk zichtbaar is. De bloemen hebben een organische vorm, hierdoor is het mooier om een simpele schrijfletter te kiezen zodat het niet te rommelig oogt. Maak een beginpunt door een bloemetje te positioneren. Haal het steeltje door het tule heen, en weer terug door een ander gaatje. Dit kan je eventueel een paar keer herhalen zodat het bloemetje stevig vastzit. Herhaal dit zo met elk bloemetje. Kies ervoor de kleuren en soorten af te wisselen zodat je een mooie bont geheel krijgt. Tip: Print een letter op de juiste grote uit als geheugensteuntje.

Bloemenletter zelfmaken

Maak zo met de bloemetje en de takjes de vorm van je gekozen letter. Is je letter af? Knip dan de te lange stengeltjes aan de achterkant af en het overtollige tule rondom de borduurring. Je bloemenletter is nu klaar. Stylen maar!!!

Kinderkamer decoratie bloemen

 

Letter bloemen kinderkamer

 

Maak je eigen bloemenletter

Foto’s & styling By Woed

Producten op sfeerfoto: huisje Rice, zwanenkaart, Lampje, zwanenpotje en nachtkastje privébezit.

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen: Houten Hoepel (geen bloemen maar een hoepel aan de muur)


Bekijk reacties (2)

Thema kinderkamer vis
15-9-2017

Thema kinderkamer vis. Huh? Haha, ik hoor je denken. Ik denk dat er een nieuwe kinderkamer trend aan komt, ik zie namelijk ineens vissen in kinderkamer collecties verschijnen. Nu heb ik niet zoveel met vis, maar ik merk wel dat je er een hele toffe kinderkamer mee in kunt richten. Het werk goed als inspiratie bron zeg maar. Vandaar vandaag, mijn "thema kinderkamer vis".

 

Hoe richt je een thema kinderkamer in.

Een misverstand van een thema kinderkamer is dat je verwacht dat er allemaal producten in de kinderkamer te zien moeten zijn met die afbeelding erop. Bijvoorbeeld behang met vissen, een muursticker vis etc etc. Wij bij Kinderkamerstylist.nl pakken dat anders aan. Een blauw vloerkleed met verschillende blauwtinten dient als de zee en op de muur schilder je bijvoorbeeld een lambrisering in een golf vorm. Met deze neutrale basis maak je het daarna af met een aantal accessoires die inderdaad een vis zijn of een vis afbeelding hebben. Kijk maar eens mee:

Kinderkamer styling thema vis

Thema kinderkamer vis | Inspiratie foto links Ferm Living binnenkort in de winkels, vind hier Ferm Living dealers | Rechtsboven wandbordjes vis |

Vistasje

Tip! Schilder een "golf lambrisering" op de muur! De bovenste kleur is de Flexa kleur van het jaar "Heart Wood". Hier in combi met een lichtblauw.

 

Thema kinderkamer vis

Thema kinderkamer vis | Achtergrond oude deuren behang via Stapelgoed | Kussen donkerblauw visjes | Wandbordjes vis | Vloerkleed met zee tinten | Ophanghaak dippies | Vistasje | Wandplank | Vistasje | Octopus knuffel |

Ons vis thema leent zich erg goed met licht houten kindermeubels. Bijvoorbeeld meubels van underlayment of onbewerkt hout.

 

Thema kinderkamer inrichten

Thema kinderkamer vis | Inspiratie foto Bisou de Lou | Producten bal & vis

+ + +

Misschien vind de onze andere thema kinderkamers ook wel leuk om te zien

Zeemeermin kinderkamer

 

Kleurrijke behanginspiratie
28-8-2017

Gastblog door Elina - Inmiddels zijn we allemaal bekend met de botanische woontrend: we hebben volop planten in huis, gebruiken meer groen en zien veel botanische prints terug in bijvoorbeeld accessoires en kleurrijk behang. Jolien schreef al eerder een blog over deze leuke trend, zie "Kinderkamertrends 2017" en hoe je botanische invloeden goed kunt toepassen in je kinderkamer. De trend loopt nog volop door, dus gelukkig kunnen we nog even blijven genieten van botanisch wonen! Ik laat je met deze blog "kleurrijke behanginspiratie" graag zien hoe je botanische invloeden kunt toepassen in een meisjeskamer, in de vorm van behang.

 

Kleurrijk behang toepassen in de kinderkamer

Behang is dé uitgesproken manier om een botanisch sfeertje te geven aan je kinderkamer. Op Pinterest kwam ik verschillende afbeeldingen tegen van prachtige wanden met een botanische, jungle of zelfs tropische kleurrijke behangprint. Misschien denk je nu: dat is heftig! Maar houd je de rest van het kamertje rustig, dan is zo’n behangwand een echte eye-catcher en zeker niet too much. Dus deze keer een inspiratieblog mét kleurrijke behangetjes, maar gecombineerd met naturel accessoires. Vergeet naast de natuurlijke kleuren en materialen niet af en toe een meer kleurrijke link te maken met je behang. Dit kan in de vorm van een gekleurd dekbedovertrek, een lamp of een kussentje. Want ook het maken van een link in kleur zorgt voor een rustiger beeld. Have fun en durf!

Kleurrijke behanginspiratie

Kleurrijke behanginspiratie linkjes:

1. Vloerkleed Jute | Vloerkleed zebra | Cactus kussen | Tipi | 2. Mobiel Kaketoe | 3. Mobiel dromenvanger | 4. Zitzak | Kussen | 5. Wandplankje | 6. Slinger

Foto credits, sfeerfoto jungle behang | Chill hoekje babykamer DesignMom

Behanginspiratie kleur

Kleurrijke behanginspiratie, de producten;

7. Hanglamp | 8. Dekbedovertrek | Poster | 9. Waaier | 10. Lampje cactus | 11. Bed | 12. Sterkussen | 13. Mand met pompons (niet meer leverbaar) soortelijke manden | Zeegras mandKussen zwaan

Foto credits: Speelkamer met jungle behang

 

Voorbeeld kleurrijk behang kinderkamer

Kleurrijke behanginspiratie

Rij 1 (van links naar rechts) Behang 1 | Behang 2 | Behang 3 | Behang 4 | Rij 2 (van links naar rechts) Behang 5 | Behang 6 | Behang 7 | Behang 8

+ + +

Veel keuze aan behang, bij onze "behang webshops"

Op zoek naar meer behang inspiratie? Misschien is dit blog ook leuk voor jou "Kinderbehangpapier" of "toile de jouy behang"

Of liever geen behang maar wel kleur in de kinderkamer? Lees dan blog "Kleur kinderkamer"

- How to, zelf "kinderkamer behangen" tips!


Bekijk reacties (1)

Vloerkleed maken
22-9-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur - DIY Boucherouite kleed. Boucherouite (dat in het Marokkaans 'restjes van materialen' betekent) is gemaakt van restanten stof, repen oude kleding, gerecycled katoen en kleurrijk wol. Ze worden gemaakt door Berber-vrouwen die de meest uiteenlopende patronen in de kleden zelfmaken. Ieder ontwerp is uniek doordat het uit delen is opgemaakt. Door de resten stof in elkaar te weven ontstaan er steeds nieuwe patronen en vormen. Vaak zijn de kleden voorzien van prachtige kleuren en felle patronen. Een boucherouite kleed is prachtig op de kinderkamer, het geeft de kamer meteen kleur en een unieke uitstraling. Het kan een rustige kamer een extra "sparkle" geven.

vloerkleed zelfmaken

Voorbeeld boucherouite keed, afbeelding gevonden via Google

Vloerkleed zelfmaken of kopen

Je kan boucherouite kleden vinden bij lidor.nl (iets naar beneden scrollen) of op etsy. De kleden zijn prachtig maar er zit een prijskaartje aan. Een ander alternatief zou kunnen zijn om het kleed zelf te maken. Let op dit is alleen voor de geduldigen onder ons. Want hoewel de kosten vrij laag zijn om het zelf te maken, zitten er behoorlijk wat uren in om het kleed te maken. Maar je krijgt er wel voor terug dat je het helemaal zelf gemaakt hebt, je kan zelf het patroon bepalen en ook wel heel fijn; je kan zelf de kleuren bepalen. Zo kan je het kleed helemaal afstemmen naar je eigen wens.

Boucherouite zelfmaken kinderkamer

Inspiratie Boucherouite kleden kinderkamer. Foto links Estelle Williot overig via Pinterest

 

Werkbeschrijving "boucherouite kleed zelfmaken"

Je hebt nodig: Verschillende kleuren effen stoffen (katoen), Schaar, Stramien (stoffenwinkel)

vloerkleed zelfmaken werkbeschrijving

Je knipt reepjes stof van 1 a 1,5cm breed en 10 a 15cm lang uit allemaal verschillende stof. Katoen werkt hierbij het beste, rafelt niet zo snel, knipt lekker en heeft de juiste dikte. Vervolgens rijg je de reepjes door het Stramien. Maak er geen knoopje in, de dichtheid van de stofjes zorgt er straks voor dat het dicht tegen elkaar aan gedrukt wordt en blijft zitten. Nu is het dezelfde actie herhalen. Probeer de verschillende kleuren te verdelen over het kleed. Je kan je eigen patroon bepalen, maar het is ook mooi om het gewoon her en der te verdelen. Hoe meer reepjes stof je door het stramien haalt hoe voller het kleed zal worden. Zie ook: http://www.craftaholicsanonymous.net/how-to-make-a-rag-rug-by-everyday-…

DIY vloerkleed

Foto's kinderkleed maken, foto's rechts via Craftaholicsanonymous

Ik zelf heb alle kinderkleding van mijn kinderen bewaard, en ben ik nog steeds aan het bewaren. Ik heb hier al lapjes van geknipt en wil hier later een plaid van maken, maar ook een idee is om van die kleding een kleed te maken. Zo verwerk je alle dierbare herinneringen in een persoonlijk Boucherouite kleed. Doe dit vooral als je engelengeduld hebt. De wintermaanden komen er weer aan, misschien heb je een favoriete serie en kan je het tijdens de serie doen. Want als het kleed af is heb je een pareltje in de kinderkamer.

+ + +

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "Vloerkleden kinderkamer"

Kleur kinderkamer
11-7-2016

Op Pinterest verzamel ik bijzondere "kleur kinderkamer inspiratie" beelden. Ik word zo blij van al die kleuren bij elkaar. En daarom vandaag een "kleur kinderkamer" blog. Hoe combineer je kleuren in een kinderkamer zonder dat het schreeuwerig wordt? Mijn kleur-inspiratie van dit blog komt bij de Duitse stylist & fotografe Maria Grossmann vandaan. Zij maakte de beelden die je hieronder ziet. Graag deel ik deze kleur inspiratie met jou om te laten zien wat een heel tof "kleur kinderkamer idee" is.

Kleur kinderkamer

Fotografie & styling Maria Grossmann

 

Werkwijze "kinderkamer kleur"

De kleuren van de kinderkamer hierboven en hieronder komen bijzonder goed uit in een kinderkamer met betonlook muren!! En nee, je hoeft de muren niet superstrak te laten stucen. Je verft de wanden met grijze kalkverf (wel gladde muren dus) en alle volle kleuren gaan daarbij stralen!!! Ik vind zelfs dat je de kamer in kunt richten met kleurrijke producten die helemaal niet echt bij elkaar passen. Het geeft een unieke, bijzondere sfeer! Hoe maak je zo'n muur? Vind de tips in deze "gedeelde kinderkamer"

Kleur kinderkamer idee

Foto links Maria Grossmann | Overige producten 1. kussen Anny Who 2. Hoeslaken peuterbed 3. Kussen ster 4. Vloerkleed 5. Koffer regenboog 6. Beddengoed Glorious Lou

Kinderkamer kleur accessoires

Ga lekker los met kleurrijke accessoires in de "kinderkamer kleur" Flamingo en vlaggetjes slinger via Tut en Jut | Kleurrijk tape

+ + +

Misschien vind jij kleurrijk behang ook tof? Blog "Kleurrijke behang inspiratie"

Meer ideeen vind je via onze tag "kleurrijk"

Circus kinderkamer
18-4-2016

Circus! Ik ben dol op dit thema. Onwijs veel producten die je nu in de webshops ziet zijn gebaseerd op het "circus thema". Denk aan het prachtige wieber behang in de kleuren mint en roze wat je nu veel tegenkomt, de lichtletters & symbolen, vlaggetjes in vele kleuren en alle andere producten met een wieber- or streep print. Zonder dat je er misschien over nagedacht hebt komt de inspiratie van deze producten uit het circus, en nog specifieker, het thema "vintage circus".

 

Circus in de babykamer of kinderkamer

Hoe pas je dit "thema circus" toe in de kinderkamer? Behang 1 muur met het harlequin behang wat je hieronder ziet of schilder uit de hand strepen op de muur in een mooie vintage blauw tint (zie foto met kledingrek). Hang gekleurde vlaggetjes op aan de muur, zet zo'n prachtig vintage look "stokpaardje" in een hoek en zet lichtletters op een wandplank. Plak ook nog een aantal gouden sterretjes op een kastdeur en schilder een klein nachtkastje oid in een warm rode tint. Voor extra sfeer kan je ook nog een dierenkop van pluche aan de wand ophangen (olifant, leeuw of tijger) en een gezellig, kleurrijk vintage kleed op de grond leggen.

circus thema kinderkamer

Verkoopinformatie "circus kinderkamer". Foto's circus via Pinterest | Gebreide slinger | Wieber behang | Lichtletters

Circus kinderkamer vintage circus

Informatie kinderkamer circus | Foto midden via Pinterest | Witte kraag | Wieber behang roze | Gouden sterren muursticker | Stokpaard

 

Vintage circus kinderkamer thema

Foto links via Laurent Chehere| Prachtige vale kleuren en prints met elkaar gecombineerd | Vlaggenlijn | Lichtletter 

 

Thema circus meisjeskamer

Foto links via Pinterest | Brede strepen rood/wit en vintage blauw/wit doen ons ook denken aan het circus! Info: Kledingrek bedhuisje.nl | Lichtletters

circus dierenkop leeuw tijger muur kinderkamer

Dierenkoppen pluche | Vloerkleed circus

Circus meidenkamer via Kinderkamerstylist.nl

Met deze oude circusposter uit een Oilily magazine, dozen met circusprint en een stokpaard heb je zo het circus-gevoel te pakken .....

X X X

Lees ook graag blog "thema kinderkamer circus"

Nog meer circus: Olifant circus behangbeest

Posters thema circus via Petite Louise

- Misschien vind jij blog "DIY circus" ook leuk?

- In blog "Kinderkamer inspiratie" vind je een prachtige kast in "circus vintage style" (iets naar beneden scrollen)

- Dol op kleur? Misschien is thema kamer "bohemian kinderkamer" ook iets voor jou


Bekijk reacties (3)

Kleurrijke kinderkamer ideeen
29-3-2016

Sinds kort is het merk "colorique" onderdeel van Kinderkamerstylist.nl. Dit merk heeft een passie voor oude stoffen, handwerk, vrolijke kleuren en originele producten. Wist je dat Colorique al 20 jaar bestaat? Elk jaar lanceren zij een nieuwe collectie met een eigen thema. Lees meer over colorique op onze merkpagina "colorique". Daar vind je ook gemakkelijk de webshops die dit kleurrijke merk verkopen.

Hoe combineer je dit kleurrijke merk in de kinderkamer?

De producten van canvas doen het erg goed in de stoere jongenskamer. Schilder de muren in een mooie kleur. Hier komen de canvas producten erg mooi op uit! Combineer verder met veel natuurlijke materialen zoals hout en bijvoorbeeld een groot sisal of jute vloerkleed.

De producten van Colorique die al veel kleur bevatten doen het goed in de kinderkamer met een rustige basis. Ik adviseer om de muren wit te schilderen of te schilderen in vergrijsde (natuur) tinten. Op deze manier wordt het niet te druk in de kinderkamer en komen de kleuren van de accessoires goed tot zijn recht. Zin in meer kleur? Verf dan eventueel nog een meubel in een kleur die terugkomt in een accessoire.

Kinderkamer merk colorique via Kinderkamerstylist.nl

Hierboven zie je stoere kinderkamer items uit de APOLLO serie en de EXPLORE collectie van Colorique. Zie je ook de mooie kleuren op de muren erachter?

kleurrijke kinderkamer ideeen

Op de fleurige foto hierboven zie je producten uit diverse collecties van Colorique met elkaar gecombineerd! De XL Jeeppoef komt bijvoorbeeld uit de collectie "Apolllo" en de stoere canvas tipi is van het thema "Explore". Colorique lanceert jaarlijks een nieuw thema maar de producten uit alle thema's zijn goed met elkaar te combineren (zoals je ziet hierboven). Het nieuwste thema heet "Chokhi Stamps" en deze accessoires toveren elke kinderkamer om tot een vrolijke, kleurrijke plek.

Trendy meisjeskamer
18-8-2015

Sinds afgelopen zaterdag zijn we terug van 2 weken uitwaaien op Vlieland, heerlijk. Bij thuiskomst stonden we direct weer met de voeten op de grond. Oh ja,.... klushuis.... De hele zondag (laatste dag van onze vakantie) hebben we geklust en schoongemaakt en opgeruimd om weer fris met de nieuwe werkweek te beginnen. De eerste nacht thuis kon ik niet slapen. Malen, malen. Wat te doen met onze meidenkamers???? Welke kleuren op de wand??? Zoveel keuze's!! Oh ja,... daarvoor hebben we "kinderkamerstylist.nl". Haha, wil je wel geloven dat ik het heus ook niet altijd weet? Ik had besloten om het tijdelijk los te laten.

Deze ochtend start ik mijn werkdag met het bekijken van nieuwe collecties, o.a de nieuwe collectie van Ferm Living. En wat schetst mijn verbazing? Op de foto van hun allernieuwste collectie gebruiken ze ongeveer de kleuren die wij exact in Jula haar kinderkamer hebben (= de kleur die onze vorige bewoners op de muur geschilderd hebben). Zie hieronder. Nieuwste collectie Ferm Living links en huidige kinderkamer Jula rechts. Kortom, ik bezit geloof ik al een trendy meisjeskamer zonder er nog iets aan gedaan te hebben. Hahaha. Kleur maar laten zitten dan? Het is een peach-achtige kleur en op de grond een grijze vloer (die had ik al wel zelf opgeknapt). Grappig toch? Wat vind jij. Houden of overschilderen?

trendy meisjeskamer

Hieronder nog een foto uit de nieuwste collectie Ferm Living Kids

trendy meidenkamer

Lees meer over Ferm Living en vind hier gemakkelijk de dealers.

Website Ferm Living


Bekijk reacties (2)

Nieuwe kinderkamer-merken
24-7-2015

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe kinderkamer merken. Graag kijk ik net wat verder dan dat wat er om mij heen aangeboden wordt. En momenteel helemaal, aangezien ik mijn eigen meidenkamers aan het ontwerpen ben. Via Instagram ontdek ik de leukste kinderkamerspullen. Niet geheel zelf gevonden. Soms kom ik ze tegen via andere buitenlandse kinderkamerblogs. Feit is dat de hieronder getoonde posters, accessoires en vloerkleden te leuk zijn om niet te delen, toch?

 

Nieuwe Kinderkamer merken ontdekt

Vaak pin ik op Pinterest mijn vondsten om er zelf later weer inspiratie van te krijgen. De producten die ik hieronder toon zijn (nog niet) verkrijgbaar in Nederland wat de verzendkosten vaak hoog maakt. Persoonlijk vind ik het leuk om in een kinder- of babykamer advies 1 of 2 artikelen te adviseren die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Bij een kleiner budget is het juist de uitdaging om diezelfde feel and look te creeeren maar dan met producten die je niet uit het buitenland haalt.

nieuwe kinderkamerstylist merken

Poster "World Map" en poster "solar system" via Olli Ella

Babydeken "indigo rain" & knuffel met goud via Born on Monday

Trends via Kinderkamerstylist.nl

Prachtige, grappige stijlvolle vloerkleden Rug by GUR (ETSY)

Kleed cactus | Vloerkleed geel/blauw | Kleed vingers

Jut en Juul kinderkamerdecoratie
16-6-2015

De meeste webshop's die wij tonen hebben alleen een online winkel. Bij Jut en Juul kan je écht naar binnen stappen. Zij hebben namelijk ook een "stenen" winkel in Leiden. Stiekum mis ik dat een beetje hier in het noorden van Nederland; een inspiratie winkel waar je die mooie kinderkamerdecoratie in het echt kan voelen, beoordelen en bekijken. Een plek waar je inspiratie hoekjes ziet en waar de behangboom van Inke op de muur zit en de lampjes van Ferm Living in het echt te zien zijn zoals bij Jut en Juul het geval is.

Jut en Juul voegt regelmatig nieuwe merken toe aan haar assortiment en haar collectie wordt regelmatig aangevuld. Hieronder toon ik een inspiratie beeld van een aantal kinderspullen van dit moment. Zoals je ziet; genoeg decoratie om een hele kinderkamer mee te vullen. Op de muur behangboom Inke (leverbaar in vele kleuren en maten) en aan de wand poster "ik vind je lief". Combineer deze lieve pastelkleuren en spullen met stoerdere zwartwit items zoals het beddengoed van Nobodinoz en de zwart/witte opbergmand van Ferm Living.

kinderkamerdecoratie via Jut en Juul

Verkoopinfo: Behangboom Inke | Opruimen (mand & legosteen) | Kinderkamer verlichting hertje & lapin and me lamp | Poster quote

kinderkamer decoratie Jut en Juul

En ook voor de inrichting van de babykamer of voor kraamcadeautjes ben je bij Jut en Juul aan het juiste adres. Zie de popjes hier rechtsboven. De onderste is een muziekdoosje.

Verkoopinfo: Knuffel zwarte wolk | Muursticker hert | Babydekens (mint zig zag deken) | Knuffels | Muziekdozen

- Jut en Juul -

Poster frames zelfmaken
9-4-2015

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf poster frames kan maken? Een kinderkamerstylist bezoeker mailde mij haar idee. Ik deel graag dit zelfmaak idee met jullie! Lees hieronder de "how to" en bekijk de foto's voor inspiratie. Met poster frames komt je kinderposter extra mooi uit.

 

How to, Posterframes zelfmaken

Koop bij de gamma (of andere bouwmarkt) een halfronde lange lat bij de houtafdeling. Die latten zijn 2.70 meter lang. Dat lijkt eindeloos maar je moet er rekening mee houden dat je vier latjes nodig hebt en niet twee. Je klemt de poster boven en onder tussen die latjes. Zaag ze af op maat. Aan weerszijden een halve centimeter langer dan de poster ongeveer. Daarna lak je ze met een soort vloer/meubellak met een licht tintje. Klem daarna de poster met lint tussen de twee latjes en draai aan met vleugelmoeren en een bout met platte kop. Hebben ze ook bij de Gamma. Neem bijvoorbeeld M5. Dat is de kleinste maat. De kleur op de muur is vintage blue van Flexa.  

 

poster frames zelfmaken

Verkoopinformatie: Posters ABC en Poster Europe


Bekijk reacties (6)

Kinderposters
1-4-2015

Op Pinterest vond ik ze. De illustraties van Rebecca Jones. En ik viel als een blok voor haar werk! Ik hou heel erg van haar stijl. En hoe tof is het dat we inmiddels deze kinderposters kunnen bestellen in Nederland.

 

Nieuwe kinderposters

Op zicht werd ik daar al blij van. Maar nog blijer werd ik toen de postbode aanbelde en mij de posters overhandigde. Wat een lieve verrassing. We ontvingen de kinderposter met mauve achtergrond (zie afb li en re boven) en de poster met de mint blauwe lucht op de achtergrond. Onze dochters vinden ze allebei even prachtig. En ik ook. Erg mooie kwaliteit voor deze A3 poster voor in de kinderkamer.

 

Sinds deze week is er nog een derde poster verkrijgbaar van Rebecca Jones en dat is de supercoole detective jongenskamer poster. Wat is jouw favoriet?

 

kinderposters

Verkoopinfo kinderposters: 1. Rebecca Jones poster bear girl 2. Jongenskamer poster detective 3. Poster meisjeskamer deer girl by Rebecca Jones. De poster staat in de koffer die bij Carlotte brocante (TIP!) vandaan komt ❥ Oh, psssst, ook helemaal verliefd op Olivia haar kniekousen met raccoon erop? Bestel ze hier, bij Something Old Something New

 

Op zoek naar andere kids posters? Kijk graag eens bij onze webshops categorie "posters en kaarten"

 

Tips grof gestucte muren
27-3-2015

7 tips voor decoratie van grof gestucte muren in de kinderkamer. Dit blog is naar aanleiding van een mail van Anne. Zij mailde het volgende:"Ik probeer online een antwoord op mijn prangende vraag te vinden, maar ik kom er niet uit. Ik hoop dat jij misschien een goede tip hebt. De muren in de slaapkamer van mijn zoontjes hebben zo'n spachtelputz achtige structuur waar geen muursticker op blijft zitten. Hoogzwanger, hormonaal en heel erg vastberaden heb ik ze drie jaar terug vast gelijmd met behanglijm, maar ontdaan vd hormonen moet ik erkennen dat dat er eigenlijk niet uit ziet. Nu ontdekte ik die van Love Mae. Blijven die wel zitten? En is dat het enige spachtelputz proof merk? Anders is tamponneren met sjabloonfolie de enige optie vrees ik. Dat spachtelputz zat helaas al in het huis toen we het kochten".

 

Lees hieronder mijn 7 decoratie tips voor grof gestucte muren in de babykamer of kinderkamer:

 

tips grof gestucte muren kinderkamer

 

Wanneer je een kinderkamer in gaat richten en er zitten grof gestucte muren dan zijn onderstaande ideeën wellicht handig voor jou! Mijn advies; ga de gestucte muren verven in een mooie tint en besteed extra aandacht aan accessoires op bijzondere plekken. Wist je dat behangfiguren ook erg leuk staan op een kastdeur? En muurstickers op een deur? Lees onderstaande tips maar eens:

 

1. Bevestig een wandplank (of kapstokje) aan de grof gestucte muur. Hang daar accessoires aan en zet losse lijsten bijvoorbeeld op de wandplank.

2. Hang een balletjes lichtsnoer aan de gordijnen (of aan een haakje aan de muur) voor extra sfeer

3. Gebruik kasten en bedden om iets aan op te hangen. Op de foto zie je een baby mobile aan een kledinghanger aan de kast hangen. Aan het ledikant (foto links onder) zijn haken bevestigd om vrolijke tassen aan op te hangen

4. Een behangfiguur kan ook op een gladde kastdeur bevestigd worden

5. Hang een mobile op. Bevestig het haakje in het plafond. Deze mobile download je hier gratis.

6. Posters mogen in een mooie wissellijst ipv met tape aan de spachtelputz muren in de kinderkamer

7. Muurstickers mogen op een gladde ondergrond. Dus,... op de deur, kasten en kinderbedden ipv de groffe muren.

 

Nog meer ideeën voor grof gestucte muren:

 

+ Schilder een triplexpaneel in een mooie tint en bevestig daar een muursticker op

+ Een figuur (boom oid) van mdf uitzagen (evt schilderen) en bevestigen op de grof gestucte muur

 

Bekijk de hele babykamer hier

 

Verkoopinfo: Lichtsnoer | Poster  | Behangfiguur is zelfgemaakt | Mobile boven wieg gratis download | Muursticker stippen(of andere figuren) op de deur | Beddengoed ledikant zelfgemaakt van losse stof

Babykamer paars
20-2-2015

Bij het zien van de foto's van deze "babykamer paars" leek het me leuk de bijzondere styling met jullie te delen. De beelden vond ik op de franse site "Lucky Mum". Deze paarse babykamer is van "Lou" en haar mama is dol op vintage en sprokkelde een hele hoop bijzondere spullen bij elkaar.

 

Thema babykamer paars

Ik ben heel nieuwsgierig. Zou jij gaan voor de paarse babykamer? Paars is een bijzondere kleur. De paarse kleur is een combinatie van blauw en rood en vaak een favoriete kleur van kinderen. Persoonlijk zou ik oppassen met een te heftige paars in de kinderkamer. De ingetogen paarse krijtverf "brassica" die ik voor julie gevonden heb is ingetogen en kan in combinatie met goud erg goed in de babykamer. Let op dat je niet teveel muren paars verft. Twee wanden lijkt me voldoende.

Op onderstaande foto's zie je dat een paarse kinderkamer muur met gouden muurstickers een mystieke uitstraling geeft. Het hemeltje wat je ziet, de katoen/linnen zandkleurige stof zou ook goed staan als gordijnen (IKEA Aina). 

 

babykamer paars


Verkoopinformatie "babykamer paars" 1. Slingers en gouden slingers 2. Vloerkleed gehaakt 3. Paddestoel lamp goud 4. Gouden muursticker stippen 5. (idee) Muurverf Farrow & Ball Brassica (niet bekend wat de muurverf paars op de foto's is) 6. MobileBekijk reacties (1)

Kinderkamer kleuren 2015
22-1-2015

Onder mijn laatste blog kreeg ik de vraag wat de kleurentrends 2015 voor de baby- en kinderkamer zijn. Leuke vraag! Ik ben geen trendwatcher maar zie natuurlijk wel veel nieuwe collecties en inspiratie beelden voorbij komen. Ik werk veel op gevoel en dit zal vast beïnvloed worden door alle kleuren en materialen die ik om mij heen zie. Aan de hand van deze informatie plaats ik nu mijn persoonlijke "kinderkamer kleuren 2015" blog. 

 

Voor mijn gevoel wordt het zachte celadon blauw overgenomen door (donkerder) groentinten. Meer mosgroen, en grijsgroen gecombineerd met nude/poederroze en voor de jongens gecombineerd met diep donkerblauw. Ik heb de kleurcodes onder mijn blog gezet zodat je de verfkleuren zelf toe kunt passen. Ik vond op het web de illustratie (rechtsboven) van Rebecca Green. De illustratie nam ik als basis voor dit blog. Ook de afbeelding linksboven (die ik vond op Pinterest, bron onbekend.... ) spreekt mij aan door de donkere kleuren. Al eens gedacht om een kleine wand in krijtverf te schilderen?

 

De donkerder kleuren combineer je met licht behang (bijvoorbeeld de getoonde van Ferm Living) met een schetsachtige illustratie daarop in dit geval van tipi's, wigwammen en veren. Als je inderdaad donkere kleuren gebruikt voor kindermeubels en muren dan kies je voor de accessoires basic kleuren en materialen zoals het maanlichtje van grijs jersey (glow in the dark licht!!) en het grijze vloerkleed met de olifant. Geef een swing aan het kamertje door een vintage look bloemenprint toe te voegen in dit geval zoals het hartenkussentje. Zo'n bloemenprint kan je ook als stof voor het gordijn of beddengoed gebruiken.

kleuren babykamer en kinderkamer 2015

 

Verkoopinformatie Kleuren 2015: 1. Inspiratie beeld gevonden op Pinterest | 2. Gebruikte kleuren, van boven naar beneden: Zacht groen: K2.10.70 (Sikkens kleur kan je mengen in Flexa muurverf) Diep donker blauw U0.30.16 (Sikkens kleur kan je mengen in Flexa muurverf) Mosgroen Energizing Moss 7085 Flexa | Nude roze D6.07.77 (Sikkens kleur kan je mengen in Flexa muurverf) | 3. Illustratie Rebecca Green | 4 & 5 kussens Numero 74 | 6 Behang Native Ferm Living | 7 Maantje lamp glow in the dark| 8. Vloerkleed olifant | 9 Muursticker veer (leverbaar in kleur naar keuze)


Bekijk reacties (1)

De mooiste kinderkamers
24-12-2014

Zo aan het einde van het jaar kijk ik graag terug op de belevenissen & opdrachten van mijn afgelopen kinderkamerstylist jaar! Graag deel ik mijn mooiste kinderkamers, mooiste kinderkamer blogs, mooiste zelfmakers, mijn media momenten, downloads en mijn persoonijk hoogtepunt namelijk de unieke kinderkamerstylist poster die nu echt te koop is!!

 

Afgelopen jaar mocht ik een aantal kinderkamers opnieuw inrichten. Want naast dat ik een site heb waar ik gratis inspiratie toon geef ik ook kinderkameradvies bij jou thuis! Ik werk samen met de klant via de mail naar een eindadvies. 

 

Onderstaande kinderkamerfoto's tonen een glimp van mijn opdrachten van het afgelopen jaar. 

de mooiste kinderkamers

 

Sinds een ruim jaar ontwerpen professionele ontwerpers gratis downloads voor Kinderkamerstylist. Een cadeautje niet alleen voor jullie, maar ook voor mij, om te zien wat een ontwerper speciaal voor onze site bedenkt. En hoe leuk is het om een (aanstaande) ouder te verrassen met zo'n gratis download? Je maakt er een gekocht cadeau persoonlijk ermee. Poster hieronder (links) is een ontwerp van Pimpelmees.

 

Absoluut het hoogtepunt van het afgelopen jaar; "de kinderkamerstylist poster" ontworpen door Rosie Harbottle. De meeste posters zijn inmiddels uitverkocht (wow!) In Nederland alleen nog te verkrijgen bij Mooi Kamertje. Lees alle info over de posters hier.

 

mooiste kinderkamer download

 

In het najaar kwam het Japanse kinderkamerboek op de markt (met foto's van onze eigen kinderkamers door Kiyomi). Afgelopen zomer zijn de interieurfoto's van ons huis gepubliceerd in de 101 woonideeen (foto rechts door Jeltje Janmaat). Zie ook: Kinderkamerstylist in de media.

 

mooiste kinderkamers online

 

Iedere week schrijf ik een kinderkamerblog waar ik de nieuwste producten toon, of kinderspullen laat zien die erg goed met elkaar te combineren zijn. Vaak adviseer ik ook kleuren zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Ik blog over dure spullen, maar ook zeker over budget kinderkamer ideeën (kijk ook bij zelfmaken). Ik hoop dat je voldoende bijzondere inspiratie vindt voor het inrichten van de babykamer, kinderkamer en tienerkamer voor jongens en voor meiden en met een groot en klein budget!

mooiste kinderkamer blog

 

De mooiste kinderkamer blogs van het afgelopen jaar:

- kinderkamerinspiratie (met behang te zien hierboven van Ingela P Arrhenius)

- kinderbehang

- aankleding babykamer (stappenplan + budget tips)

 

De mooiste zelfmakers:

- steigerbuizen bed maken (zie afbeelding van steigerbuizen bed hierboven rechts)

- vlakken op muur schilderen

 

Dank voor het afgelopen jaar lieve lezers! Dank voor je bezoek op mijn site. Thanks voor de foto's van de opgeknapte babykamer en kinderkamers en dank voor de opdrachten bij jullie thuis en voor alle likes & reacties op de social media pagina's!!! THANKS!!! HAPPY 2015Bekijk reacties (2)

Poppenhuis zelf maken
15-12-2014

Wat een te gek idee. Een poppenhuis zelf maken in een vintage hangkastje. Martine van LeDiorama heeft het (naar mijn idee) perfect uitgevoerd. Met vintage bloemenbehang en de juiste meubeltjes hangt er een supergrappig mini kerst poppenhuis aan haar wand. 

 

Dit "poppenhuis" idee ga ik echt onthouden. Wij hebben hier een XL poppenhuis staan die ik jaren geleden volledig gestript heb. Met de gedachte dat ik hem voor onze meiden ging opknappen. Nu, na een vol jaar, spelen de meiden nog steeds met het poppenhuis waar geen zeil meer op de grond ligt, het behang vd muren gescheurd is en helaas zijn ook de plastic ruiten inmiddels gesneuveld ... Toch heeft die ruige uitstraling met hun te schattige popjes ook wel weer wat,... In ieder geval lijkt mij zo'n hangkast inrichten als poppenhuis een project wat ik sneller uitvoer. Het is namelijk kleiner en heeft geen ingewikkelde hoeken. Het staat ook nog eens lekker eigenzinnig al hangend aan de muur. Dank Martine voor je mooie idee. Diverse hangkasten koop je bij vintage meubelwinkels. Idee & uitvoering LeDiorama

 

poppenhuis zelf maken

 

- Misschien vind je dit ook leuk "blog over poppenhuizen" -

Of, hetzelfde idee in het klein blog "diorama maken"

- Blog "mini bedstee maken"


Bekijk reacties (2)

Groeimeter kind
21-11-2014

Deze vrolijke "groeimeter kind" is ontworpen door Babet van Oktoberdots en jij mag hem (hieronder) gratis downloaden & uitprinten. Babet van Oktoberdots is een kei in het ontwerpen van posters & kaarten in heldere kleuren met fijne duidelijke kinderillustraties. Superleuk dat ze speciaal voor de kinderkamerstylist bezoekers deze groeimeter ontworpen heeft. 

 

Print de groeimeter uit op iets dikker papier voor een exclusiever resultaat. Lees onderaan de pdf (en onderaan dit blog) de werkwijze om deze groeimeter te maken.

 

De groeimeter staat fleurig op iedere kinderkamer en is dé finishing touch naast een kast, op de deur of in een speelhoekje! Veel plezier ermee!

 

 > > Download hier de gratis groeimeter | Free download growth chart < <

 

Groeimeter kind

 

Zo maak jij de groeimeter:

 

- Print alle 3 de pagina’s uit op 100% grootte, anders klopt de afmeting niet. Gebruik iets dikker papier voor een exclusiever resultaat.

 

- Knip of snijd de pagina doormidden en haal de witte randen er af.

 

- Aan de bovenkant van iedere strook zit een stukje met dezelfde illustratie als aan de onderkant van de vorige strook. Plak deze netjes op elkaar zodat de illustratie mooi door loopt. De stroken overlappen elkaar dus een stukje.

 

-  Meet 30 cm vanaf de grond en zorg dat de onderste witte lijn begint bij die 30 cm.

 

- Hang de groeimeter op een leuke plek en plak het vast met bijvoorbeeld een stukje tape.

 

Enthousiast geworden van deze gratis kinderkamer printable? Kijk dan ook een bij onze andere "kinderkamer-downloads".

 

Have fun! Groetjes Oktoberdots & Kinderkamerstylist

 


Bekijk reacties (2)

Kleine babykamer

Afgelopen weekend heb ik foto's gemaakt in de kleine babykamer van Louise. Voor op de muren van deze kleine meisjeskamer koos ik een warm, paars grijzige tint (A0.05.65 Sikkens gemengd in een Flexa muurverf). Met 1 geschilderde muur heb je direct een hele warme basis voor deze kleine babykamer. In deze babykamer kies ik voor niet teveel accessoires, maar wel een paar opvallende. In dit kamertje hebben we gekozen voor lieve decoratie spulletjes (zoals de zachte vilten balletjes slinger) in combinatie met accessoires met een stoere twist (zoals de zwarte muursticker strik) die ervoor zorgen dat dit babykamertje niet te zoet wordt. Popje "sofie" zorgt voor een pittig accent in deze babykamer. De muursticker "strik" komt weer terug in het sierkussentje, beertje met strik.

 

Product informatie kleine babykamer

Op de muur hangt poster "happy thoughts" van Rosie Harbottle (Koop de LIMITED EDITION poster hier) en op de grond vind je poster "Tipi" van Poisson Bulle. Naast opbergruimte in de commode is er nog plek voor kleding in het smalle hangkastje en achter de commode staan opbergdozen waar de opdrachtgever spulletjes bewaart die ze niet vaak gebruikt. Voor het raam (achter de commode) hangt de schattige vitrage stof Sunrid (maar 99 cent p/mtr!!) die tevens de ruimte achter de commode op een speelse manier afsluit. Op de grond ligt een groot vloerkleed (merk StoreBror). Onder de hangkast staat een vilten tas (helaas niet meer te koop) andere grappige vilten tas koop je bij H&M of bij de Hema (vilten woontas). Boven de commode hangt een gekleurd kartonnen huisje (sostrene grene) daarin staat een DIY pop (via Mimi'Lou). Heb je onze gratis downloads ook al eens bekeken?

 

Bekijk reacties (31)

Stoere meisjeskamer
30-9-2014

Mijn aandacht werd naar deze stoere meisjeskamer getrokken. Ik vind het gedurfd om de wanden van een babykamer in een donkere tint te schilderen en voor een meisjes-babykamer vind ik het al helemaal tof om te kiezen voor een warme legergroene kleur! Els (bekijk hier haar instagram) deed het en het resultaat is wonderschoon als je het mij vraagt. 

 

Els heeft extra matte muurverf van de Gamma gebruikt (Gamma IG 132-A). De ster aan de muur is handgemaakt door de Amish Deze prachtige muurdecoratie is gemaakt van oude dakplaten en zorgt ook voor een stoere uitstraling. In combinatie met het ledikant, de houten kledingkast (gemaakt van oud hergebruikt driftwood) en het oude roze poppenwiegje (die overigens prachtig uitkomt zo voor de warm-groene muur) is het een stijlvol geheel geworden. Door een paar kleine roze & lieve details toe te voegen (zoals de pompoms, het poppenbedje & pop) is het duidelijk dat hier een meisje slaapt, Enora boft met haar mooie kamer! 

 

stoere meisjeskamer   stoere meidenkamer kinderkamerstylist

Verkoopinfo stoere kinderkamer: Amish Barn ster van Hudson River | Kast van oud hergebruikt hout deze is te koop informeer bij Els | Lichtslinger van Cotton Balls | Nachtlampje Konijn | Pompons (foto rechts, rechtsbovenin de papieren ballen van vloeipapier) | Pop Betty van Esthex | Hanglamp van Ikea | Ledikant van Interbaby | Fruitkistjes Kringloopwinkel | Laminaat Loft Krijt van Vtwonen | Extra matte muurverf van Gamma IG132-A

 

Op zoek naar meer stoere ideeën? Klik dan eens hier, bij onze tag "stoer"

Misschien ook leuk om te lezen "stoere meidenkamer"

Eerder plaatsten wij blog "stoere kinderkamer" met o.a. steigerhout meubelen

Kinderkamerinspiratie
22-9-2014

Verse kinderkamerinspiratie voor jou! Tjonge wat kom ik veel mooie beelden & producten tegen. Ik deel al deze foto's op mijn Pinterest kinderkamer pagina en selecteer fijne zelfmakers of inspiratiebeelden ook graag hier, op ons kinderkamerstylist blog. Vandaag blog ik met name over de nieuwe behangetjes van Ingela. I LIKE THEM!!

 

Al enige tijd ben ik weg van de ontwerpen van Ingela P Arrhenius. Zij gebruikt zo'n fijne kleurenmix en de illustraties in retro style zijn allemaal even mooi. Sinds een paar weken kan je de hele wand behangen met de illustraties van Ingela, want kijk, ze heeft een paar ontwerpen gemaakt voor kinderkamer behang. De styling (te zien op de sfeerfoto's) is verzorgt door Mokkasin. (ook fijne inspiratie voor de kinderkamer!!). Het behang is te bestellen in je eigen formaat. Dus ook perfect om bijvoorbeeld alleen een strook achter de commode te plakken! Shop in style en klik op de linkjes onder de foto's. xxx kinderkamerstylist

kinderkamerinspiratie

 

Kinderkamerinspiratie info | Knuffel links beer lichtbruin | Uil Maileg | Eekhoorn Maileg | Retro commode via Marktplaats | Behang Ingela

 

kinderkamerinspiratie 1

 

Kinderkamerinspiratie info: Behang | Wallpaper

 

kinderkamerinspiratie

Kinderkamer-inspiratie circus style : Slinger & Olifant | Gehaakte leeuw | Sfeerfoto & idee roze kast Vivi & Oli (met stappenplan hoe je je eigen queen ann commode of kast schildert!) | Circus kastje via Etsy | Schapenvacht | Vind je eigen queen ann kast of commode op Marktplaats 

 

Meer inspiratie op blog: Kinderkamer inspiratie

Meer informatie over merk Maileg (van knuffels uil & eekhoorn)

 


Bekijk reacties (3)

Kinderslaapkamers
9-9-2014

Tips & producten voor kinderslaapkamers! Ik heb een aantal producten bij elkaar verzameld waar je zelf de kinderslaapkamers mee in kunt richten. Dit advies is geschikt voor meiden- en jongensslaapkamers. 

 

Klik door naar de producten en bekijk alle kleuren en mogelijkheden. De hanglamp is bijvoorbeeld in verschillende ontwerpen leverbaar en je kiest zelf een mooie kleur voor de snoeren. Het behang rechts is het nieuwe behang van Fab's World en kan op maat gemaakt & aangepast worden! Al tijden ben ik fan van de wandkast "String Pocket" Deze misstaat zeker niet in de kinderkamer en door de open structuur past het kastje ook in kleinere kinderslaapkamers.

 

kinderslaapkamers

 

Verkoopinformatie kinderslaapkamers: Stel je eigen lamp samen | String pocket wandkast in diverse kleuren | Poster | Daybed, juniorbed uitermate geschikt voor een jong kindje om te wennen aan een groter bed en daarna gebruik je het bed als bankje in de kinderslaapkamers | Ster kussen | Rond wit vloerkleed doorsnede 150 cm | Maatwerk (!) behang van Fab's World. Het behang kan naar smaak aangepast worden.

 

kleuren kinderslaapkamers

 

De linker kleuren zijn prachtig in combinatie met het behang voor meiden slaapkamers en de rechterkleuren kan je gebruiken in de jongens slaapkamers

 

kinderslaapkamers

Informatie kinderslaapkamers: Verf de vloer in een warme tint. Durf jij? De foto komt van blog Olivelse | In plaats van het ronde witte vloerkleed kan je ook op zoek gaan naar een ander exemplaar voor in de kinderkamers. Check bijvoorbeeld ook eens de site van H&M voor budget vloerkleden | Vind je het leuk om in het "wolken" thema te blijven van het behang? Wat dacht je van het wolkenrolgordijn. Leuk voor zowel jongens- als meidenslaapkamers | Bij het gebruik van zachte/lichte kleuren in kinderslaapkamers zoek ik vaak naar posters & accessoires in warmere kleuren voor extra contrast | Gebruik losse stof om gordijnen van te maken of beddengoed.

 


Bekijk reacties (4)

Ikea moppe
17-6-2014

Een heel bekend vakkenkastje van de Ikea, de Moppe. Je kent hem vast. Dit kastje "moppe" leent zich uitstekend voor een make over. Op Pinterest zag ik deze miniladekast moppe telkens voorbijkomen. Iedere keer in een andere kleur, met knopjes (draai de vakjes om en zet knoppen voorop), gestapeld (maak de vakkenkast zo groot als je wilt) of op een andere manier bewerkt. Te leuk om niet te delen. Voor de prijs hoef je het niet te laten 11,95 bij de Ikea.

 

Hieronder deel ik 3 ideeën voor het moppe kastje. Linksboven is het moppe kastje beschilderd en versierd met grafische vormen in pastel tinten. Rechtsboven is een stoerdere versie van de moppe. Je kunt de vakken ook met krijtverf beschilderen en met krijt erop schrijven wat er in de lades zit. Margriet Hoekstra (foto's onderaan) beplakte de lades met vrolijk tape, maar (behang)papier is ook een goede optie!

 

Ikea moppe

 

Foto linksboven super trooper via Design Sponge | Foto rechtsboven Solebich.de daaronder onbewerkte vakkenkast Moppe van de Ikea | Foto onder Margriet Hoekstra


Bekijk reacties (3)

Stoere kinderkamer
12-6-2014

Voor de stoere kinderkamer ben je bij Deng! aan het juiste adres. Zij hebben een te gekke verzameling van sloop- en steigerhouten kindermeubels en bijzondere kleurrijke meubeltjes & accessoires o.a uit India. Maak het kamertje af met een grappige schoolbordsticker waar de kinderen op kunnen krijten en vergeet ook vooral niet te kijken bij het ruime assortiment aan stoere speelgoedkisten

 

Speelgoedkist stoere kinderkamer

Deze speelgoedkisten zijn leverbaar in ruig steigerhout, strak basic wit of in en kleur naar keuze. Vind je dit te strak dan zijn de XL vintage examplaren of de sloophout kisten (met oranje zwenkwieltjes) een super stoer alternatief.

 

stoere kinderkamer

Verkoopinformatie stoere Kinderkamer: kinderstoelen | Peace teken | Speelgoedkist | Opbergmand |  Sloophout kinderset | Foto rechtsonder: steigerhout bureau | Kinderbedden

- Misschien vind je dit blog ook leuk om te lezen "stoere jongenskamer"

Tienerkamer idee
10-6-2014

Deze ochtend plaatste ik op Facebook een muursticker en kort daarna ontving ik mailtjes waar je het bureautje kan kopen om het idee van muursticker & bureau na te maken. Deze sfeerfoto's worden door de fabrikant van het product, in dit geval dus de muurstickers, gemaakt. Helaas heb ik geen info van de overige producten. Maar aangezien jullie er zo enthousiast van worden heb ik naar aanleiding van de foto een zelfmaak tienerkamer idee gemaakt in dezelfde sfeer compleet met verfcode zodat je zelf gemakkelijk dit tienerkamer idee namaakt.

 

Tiener kamer idee product informatie

Nodig: Behang van Zilverblauw met roze diagonale streep, muursticker , kaptafel (zoek op Marktplaats naar "antiek bureautje" of "brocant bureautje") en verf (Sikkens: P0.30.60 kan je laten mengen in Flexa matte lak)

 

tienerkamer idee

Bron: Foto links en idee: Chispum

+ + +

Lees ook graag ons blog " Tiener slaapkamer"

Voor meer tienerkamer inspiratie zie: Pinterest tienerkamer inspiratie

Thema indianen
10-4-2014

Afgelopen week ontving ik de indianen poster Tipi (van Swantje und Frieda) via de webshop "liefs van Maantje". De poster is niet in de kinderkamer van onze dochter beland maar staat beneden op onze schouw. Zo mooi vind ik hem! De rustige kleuren, in combinatie met de subtiele illustraties maken dat ik er aldoor naar wil kijken. De poster werd mijn inspiratie voor dit blog "indianen".

 

Indianen trend

Steeds meer verschijnen er lieve indianen en stijlvolle cowboys op muurstickers, posters, behang en andere babykamer en kinderkamer producten. Ik vind het een fijne trend die je goed kan combineren met grafische figuren zoals zigzag vormen en driehoeken waardoor je het "thema indianen" op een subtiele manier toepast in de kinderkamer.

 

"Thema indianen" in jouw kinderkamer:

Wanneer je kiest voor het indianen behang adviseer ik de "muursticker indianen" niet op de andere muur te plakken. Je houdt het kamertje rustig wanneer je bijvoorbeeld het behang combineert met een zigzag gordijn en nog een aantal indianen accessoires. De overige muren verf je in een rustige tint of wit. Kies je juist voor de muursticker? Dan hang je bijvoorbeeld de tipi poster op de andere (gekleurde) wand en laat je gordijnen of beddengoed van de zigzag stof naaien.

 

thema indianen

 

Verkoopinformatie thema indianen: Poster tipi | Grijze cowboy kapstok | Zigzag stof midden (binnenkort leverbaar als gordijnen en kussens) | Behang tipi (op afbeelding niet meer leverbaar)| Muurstickerstrook indianen | Tipi | ZigZag matrasVloerkleed wolk | Indiaan (49cm hoog!)

 

Thema indianen jongenskamer

thema indianen

Muursticker indianen | ZigZag stof blauw (binnenkort leverbaar) | Kleurinspiratie thema indianen jongenskamer

 

Thema indianen meisjeskamer

thema indianen

Poster Tipi | ZigZag stof roze (binnenkort leverbaar) | Kleurinspiratie thema indianen meisjeskamer


Als je van "thema kinderkamers" houdt dan vind je dit misschien ook leuk: Thema kinderkamer onderwater wereld Thema kinderkamer Alpaca

Inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor de babykamer & kinderkamer? Dan ben je natuurlijk bij Kinderkamerstylist.nl op het juiste adres. Regelmatig tonen wij nieuwe binnenkijkers, inspiratie foto's en delen we de gebruikte verf kleuren. In dit inspiratie mapje zal ik foto's uploaden die wellicht voor extra inspiratie zorgen. 

 

Product en kleur informatie:

Inspiratie foto's 1, 2 & 3 | Muurkleur 1957 flexa (gemengd) Verwijderbare muurstickers stip 5cm doorsnede (kleuren M63 en M68)

Inspiratie foto's 4, 5 & 6 | Zie blog "werkplekje zelfmaken" | Taupe Ledikant kleur: Tender Taupe / Pure & Original Classico VSC waterbasis | Inspiratie foto's 7, 8 & 9 | Babymobiel gratis download | Tent zie blog inrichting kinderkamer |


Kleur babykamer

Kleur in de babykamer staat zo mooi! Vrolijk, fleurig en super persoonlijk wanneer je allerlei kleuren met elkaar combineert. Mix ook patronen met elkaar (gordijnen, beddengoed) en voeg zwart/wit details toe in de "kleur babykamer" voor een eigenwijs geheel. Op de muur zit een rustige maar warme tint die goed matcht met allerlei andere fellere kleuren.

 

Meer tips voor kleur babykamer:

De gordijnen in deze kleurrijke babykamer hebben een piepklein zwart/wit ruitje. Commode is wit geverfd en bedje is origineel gelaten. Het houten ledikant combineert supergoed met alle kleuren en patronen die je in dit kamertje ziet. In deze "kleur babykamer" is gekozen voor een witte, simpele lamp. Witte accenten staan juist heel fris in een kamer waar je veel kleuren vindt.

 

Verkoopinformatie kleur babykamer (Let op; oudere binnenkijker, sommige linkjes werken daardoor helaas niet meer)

Muurkleur (groen/grijs) babykamer: S 3010 B90G "Ongecompliceerd" Histor. Commode, ledikant, wandplank en brocante kast van Marktplaats. Roze vloerkleed is van NR.310. Opbergdoos op de commode, poster dieren (rechts naast de kast in de lijst) nesting dolls en kussen van Kidsdinge. Het lakentje in de ledikant is zelfgenaaid van stof van Jaan. De behangfiguren op de kast zijn zelfgemaakt (van vintage behangpapier). Witte hanglamp komt bij de Hema vandaan. Uilkussen en krukje met gele poten zijn gevonden bij Linde Huis. Op het krukje staat een trommeltje uit de nieuwe serie "brakig" van de Ikea. Canvas van hond op wandplank is van de Sostrene Grene. In de lijst aan de muur zit een hertenkop die gevonden is bij de bouwmarkt. Op de deur zitten verwijderbare ronde stickers van StickerOp. Boven het ledikant hangt de "kaartje of kip" mobile. Deze mobile download je gratis via Kinderkamerstylist. Aan de kast hangt een superlief wolkje van 2cute2betrue! Het bordje met de vos komt bij PSikhouvanjou vandaan.Bekijk reacties (9)

Paasmobiel
26-3-2014

Deze paasmobiel is niet alleen fantastisch met pasen maar kan je het hele jaar door gebruiken! Paper and June is de ontwerpstudio van Lunabloom. Zij ontwerpen o.a geboortekaarten in lieve pastel kleuren met vaak een fel accent. Deze maand heeft ontwerpstudio Paper and June de gratis download verzorgt. En wat is tie mooooi geworden! Met trots presenteren Lunabloom en Kinderkamerstylist de paasmobiel! Hang hem boven de ledikant of in een hoek van de kinderkamer. Versier de mobiel met kralen en gebruik naar eigen smaak fel of pastel gekleurd draad om de eieren aan op te hangen.

 

Download hier de paasmobiel

 

Hoe maak je deze paasmobiel?

Print de download op stevig papier. Print pagina 2 van de download 2 x uit. Knip voorzichtig de (paas) eieren uit en plak ze op elkaar met een draad ertussenin. Ik heb 4 hele lange draden naast elkaar op de tafel gelegd. Op deze manier kan je de eieren goed verdelen en vastplakken. Onderaan elk draad kan je een kraal hangen, of meerdere. Veel plezier met deze paasmobiel!

paasmobiel lunabloom

 

Zoek stokjes & de kleur draad naar eigen smaak uit en zet de paasmobiel in elkaar

 

paasmobiel

 

Veel plezier met deze paasmobiel! 

 


Bekijk reacties (1)

Knuffel kopen
13-3-2014

Een knuffel kopen, dat doe je tegenwoordig online! Deze knuffels zijn een selectie van de leukste, nieuwste of gewoon waanzinnig eigenwijze fijnste knuffels van onze online shops. 

 

Waarom je een knuffel zou kopen? Kinderen hechten zich aan knuffels (niet ieder kind trouwens) Ze bieden troost als ze alleen zijn en kunnen overal mee naar toegenomen worden. Dat is 1 reden. Een andere reden om een knuffel te kopen is ter decoratie op de kinderkamer of babykamer. Het staat direct gezellig zo'n knuffel vriendje. En helemaal de onderstaande grappige exemplaren. 

 

Wanneer je een knuffel gaat kopen klik dan eens op onderstaande links, daar staan nog veel meer kekke knuffeltjes! Welke is jouw favoriet?

Knuffel kopen

Verkoopinformatie Knuffel 1. Knuffel Donna wilson 2,7,8 & 9 Knuffel PinkNouNou 3 & 6 Knuffel Esthex 4. Knuffel Maison Indigo 5. Knuffel lucky boy sunday 

Meerdere knuffels via Knuffels a la Carte

Meerdere knuffels via CozyKidz


Bekijk reacties (2)

abc poster
16-2-2014

abc poster gratis downloaden! Keuze uit blauwe of roze variant. Nanda van The Birds and the Bees is los gegaan op haar download voor Kinderkamerstylist! En wat een lieve poster is het geworden. Bekijk op haar site nog vele andere posters & custommade posters waar je bijvoorbeeld de naam van je kindje op kan laten zetten! Erg leuk om weg te geven of als unieke poster in je eigen kinderkamer.

 

abc poster printen

Print de abc poster op mat A4 papier van ongeveer 250 gram voor een mooi resultaat. Hang hem in de babykamer of kinderkamer en blijf turen naar het geschilderde alfabet. 

 

Download hier de blauwe abc poster | Download hier de roze abc poster

 

abc poster download

Links afbeelding abc poster roze. Rechts abc poster blauw. Have fun!


Bekijk reacties (15)

Kinderkapstok
23-1-2014

Een kinderkapstok in de kinderkamer

Handig! Een kinderkapstok in de kinderkamer. De kinderkapstok is niet alleen geschikt voor in de hal met jassen erop maar ook zeker als muurdecoratie in de babykamer of kinderkamer. Gebruik de kinderkapstok in de kinderkamer om bijzondere tassen of mandjes aan op te hangen of om je kind zijn allermooiste (verkleed)kleding aan op te hangen. Tegenwoordig bestaan er zoveel leuke haken. En vind je niet wat je zoekt? Dan maak je de kinderkapstok zelf. 

 

Een kinderkapstok zelf maken

Op de site van 101woonideeën vonden we een hele leuke kinderkapstok zelfmaker; "de kapstok veertjes". Lees op de 101 site de werkbeschrijving.

 

Kinderkapstok boven de commode

Boven de commode hangen we vaak een wandplank (3) maar een kinderkapstok zou ook voldoen. Aan de kapstok of kapstokhaakjes hang je kleine mandjes of stoffen tasjes waarin je zalf, watten, thermometer etc in op bergt.

 

kinderkapstok

Kinderkapstok verkoopinfo: 1. Houten haken 2. Kinderkapstok zelfmaken 3. Landelijke kinderkapstok commode wandplank 4. Nieuw van Woodland kinderkapstok 5. Uit het buitenland kinderkapstok van hout

- Vond je dit een interessant blog? Misschien wil je dan ook dit blog lezen "kapstok kinderkamer"

Behang ideeen
20-1-2014

Verschillende behang ideeën:

Een hele hoop behang ideeën vandaag. Van kleurrijke, heldere motieven tot zachte, pastel patronen behang. Niet alle getoonde afbeeldingen zijn verkrijgbaar in rollen behang. Sommige alleen leverbaar in "murals" (3,5 en 6). Murals zijn muurschilderingen geprint op behang. Je hebt een aantal rollen behang naast elkaar nodig om de complete mural te zien, zeer exclusief en vandaar ook duurder. Wil je een klein stukje behangen, misschien alleen achter het bed? Dan kies je voor een rol behang.

 

Zie snel resultaat met deze kleurrijke behang ideeen:

Met deze kleurrijke behangetjes moet je oppassen dat het niet te veel en te vol wordt in de kinderkamer. Behang bij voorkeur 1 wand hiermee en zie direct een groots resultaat.

behang ideeën

Kleurrijke behang ideeën verkoopinfo: 1. Lavmi behang 2. PiP Studio behang 3. Wallpower PiP Studio 4. Majvillan behang 5. Exclusief behang 6. Poster behang Perron 11 7. Bora behang ideeen  

 

behang ideeën 2

Pastel behang ideeën verkoopinfo: 1. Behang pimpelmees (deze maand met korting, zie nieuwsbrief) 2. Ferm Living behang 3. Behang fine litte day 4. Buitenlandse behang ideeen 5. ISAK behang ideeen 6. Sloophout behang ideeen 7. Behang Sandberg 8. Diverse behang ideeen via Studio Ditte

 

Nog meer behang ideeën lees je hier:

Top 10 behang ideeen

Babykamer behang

Check ook onze Pinterest pagina kleurrijk behang en pastel behang ideeen

 


Bekijk reacties (2)

Bedstee
22-10-2013

Nieuwe bedstee | In mijn mailbox afgelopen week. Nieuwe producten die wat mij betreft gezien mogen worden! Knuss komt met de kleurrijke bedstee. Deze bedstee is multifunctioneel. Slapen, spelen en werken. De bedstee is leverbaar in gezellige kleurtjes en wordt geleverd met witte details (luiken, bureau, deur, takel, plantenbak, dak, trap en binnenzijde).
Het huis wordt geleverd in een verouderde look.

 

Behang achter de bedstee | Pimpelmees kwam deze week met het nieuwe "vintage friends" kinderkamer behang! Superlieve dierenvriendjes die je kindje graag gezelschap houden in de nieuwe kinderkamer.

 

Met de posters van PLOF maak je het kamertje helemaal af. Behang, bedstee en posters zijn in verschillende kleuren te leveren.

Bedstee

Verkoopinformatie Bedstee | Bedstee KnuZi | Behang "vintage friends" | Posters PLOF


Bekijk reacties (2)

Posters kinderkamer
4-10-2013

Wauwie! 2 gratis Olli en Jeujeu posters voor in de kinderkamer. Fleur ontwierp ze speciaal voor jou! Zij is de bedenker van de 2 vrolijke vriendjes Olli en Jeujeu. Kende je ze al? Achter deze vriendjes zit ook nog eens een prachtig verhaal. Lees het verhaal op de site van Olli en Jeujeu en download daarna hier de posters.

 

Gratis "posters kinderkamer" voor jou

Print ze uit op A4 papier van 250 gram (in een printshop) voor een stijlvol resultaat. Lijst ze in, of hang ze op met washi tape. Wedden dat de kids er helemaal happy mee zijn? Wanneer je het leuk vindt kun je hieronder je reactie achterlaten. Ben jij ook verliefd geworden op deze karaktertjes? Shop je Olli en Jeujeu produkten hier. Veel plezier met de posters voor in de kinderkamer, liefs Olli & Jeujeu en Kinderkamerstylist.

 

Posters kinderkamer | Download Poster Schoolbus Olli en Jeujeu | Download Poster Feest Olli en Jeujeu

 

Posters kinderkamer gratis

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk:

- Gratis minimalistische kinderposter

 

 

Bekijk reacties (3)

Bohemian Kinderkamer
16-9-2013

De Bohemian Thema Kinderkamer. Heb jij zin in iets unieks? Misschien is de Bohemian Kinderkamer iets voor jou. Houdt je dochter van kleur en is ze dol op verschillende patronen? Dan is deze stijl "Bohemian" helemaal iets voor jullie. Bohemian is geïnspireerd op een hippie-achtige stijl met kleurrijke prints en accessoires. Denk aan kleuren van de Marrakech, een mix van etnische culturen en denk aan de levensstijl van reizende volkeren: nomaden & zigeuners.  

 

Uitvoering Bohemian thema kinderkamer:

Verzamel diverse stoffen met verschillende patronen. Verf kasten in bonte (effen) kleuren en zoek een meubel van onbewerkt hout of rotan erbij. De bonte stoffen naai je aan elkaar totdat je een siergordijn hebt, of koop het siergordijn via Etsy. Van rotan zoek je een kinderstoel, bed of kinderbankje. Op de grond leg je verschillende kleedjes en aan het plafond hang je een kroonluchter. Zie hieronder de Bohemian inspiratie beelden.

 

Bohemian kinderkamer

 

Bohemian Kinderkamer verkoopinfo: Achtergrond foto en Rotan bankje. Kijk ook op marktplaats naar "rotan bankje" | Groene kast | Roze bordje | Canvas Olifant | Sierkussen By Gek

 

Bohemian Kinderkamer

 

Bohemian Kinderkamer verkoopinfo: Foto en MooiMUF | rotan kinderbedje | Download Kaartje of Kip | Bohemian lapjeskoffer | Lapjesplaid By Gek | Inspiratie foto linksonder Bohemian girl | Folklore kast midden onder. Via Marktplaats "folklore kast" | Lapjesgordijn via Etsy |

- Ook leuk, zoek bij marktplaats op "batik kleed" of "batik stof" (hang dit kleed aan de muur).

- Zet een gitaar in de hoek.

- Maak een dromenvanger

- Maak een hemeltje boven het bed en hang er heel veel lampjes in.

- Nog meer bohemian inspiratie via Bohemian Pinterest

- Hou je van veel kleur? Misschien is "thema kamer circus" ook iets voor jou? -

 


Bekijk reacties (2)

Lief Lifestyle en Leen Bakker
7-9-2013

Nieuw! Lief! Lifestyle & Leen Bakker:

Een leuk nieuwtje (PRIMEUR!!) voor liefhebbers van kleurrijke en vrolijke kinderkamers! Het merk Lief! heeft samen met Leen Bakker een betaalbare collectie kinderkamer meubeltjes en accessoires ontwikkeld! Het is een uitgebreide collectie met o.a. Lief! bedden (bedstee!), kasten, tafeltjes, kussens, beddengoed & accessoires geworden.

 

Combineer Lief! meubelen met je eigen spullen. Dit om het kamertje uniek en persoonlijk te maken. Zet naast de bedstee van Lief! bijvoorbeeld een brocant krukje en leg een handgemaakt sprei over het lief dekbedovertrek. De fleurige ontwerpen van deze collectie staan prachtig in een kamertje met een felle muurkleur, maar zijn ook juist bijzonder bij een muur in een zachte tint! 

 

Vanaf 16 september is deze collectie exclusief verkrijgbaar bij Leen Bakker! Bekijk hier alvast de folder en markeer je favorieten. Folder Lief! | Website Leen Bakker

Leen Bakker Lief!Lifestyle


Bekijk reacties (13)

DIY Circus
7-5-2013

DIY Circus. Naar aanleiding van het heerlijke nieuwe circus waar het merk Maileg mee komt ga je nu alvast met de kids de mini attributen zelf maken. Verzamel de vrolijkste kleuren, streepjes en stippeltjes tape en glitters. Gebruik houten spoeltjes, kleurrijk vilt en dun ijzerdraad. Wij vonden deze DIY circus inspiratie hier: Sistersguild.blogspot. Veel plezier!! 

DIY circus

DIY CIRCUS Circus New collection Maileg | Idea and inspiration Sistersguild.blogspot

Ontwerp kinderkamer
2-5-2013

Tussen de opdrachten door ben ik óók druk met het ontwerp van de kinderkamer van onze dochter Jula. Haar commode en schommelstoel zijn inmiddels opgehaald (zie foto's van haar oude babykamertje) en een zee van ruimte ontstond in haar kamertje. Tijd dus voor een nieuw, fris ontwerp van haar kinderkamer. Het doel is een kinderkamer te maken waar ze graag alleen of met vriendjes/vriendinnetjes speelt. Ik zoek nog naar een leuk kinderbankje waar ik kussens op wil leggen en waar ze relaxt boekjes kan kijken/lezen.

 

Ontwerp kinderkamer, hoe pak je dat aan?

Op mijn computer staat een mapje "Ontwerp kinderkamer Jula" waarin ik foto's van blog's op sla die mij erg aanspreken. De foto's die ik op sla zijn van muurkleuren, accessoires en van hoekjes zoals het bureautje (zie beeld rechtsonder Blog Helmen Talossa). Als je een hele hoop beelden hebt verzameld ga je het uitprinten en leg je het naast elkaar neer. Past het goed bij elkaar? Wanneer er nog niet een geheel in zit dan is het aan te raden duidelijker voor 1 bepaalde stijl te kiezen.

Inmiddels heb ik een aantal posters en accessoires gekocht die bij Jula haar nieuwe kinderkamer passen. Ik twijfel nog over de nieuwe muurkleuren en of de grote boom-muursticker blijft. Inmiddels heb ik al een perfect tafeltje en kruk (foto rechtsboven) gevonden. Ga jij ook bezig met een nieuw ontwerp kinderkamer? Start eens met het stappenplan. Het resultaat van Jula haar kamertje is binnenkort te bewonderen.

Ontwerp kinderkamer

Blikje Sostrene Grene | Poster Helen Dardik | Muursticker konijn in hoed Mimi'lou | Inspiratie blog Helmen Talossa


Bekijk reacties (9)

Jongenskamer

Kijk mee in deze sfeervolle jongenskamer met stoere en nostalgische accenten en doe originele ideeën op. De bestee is een VIVAVIDA ontwerp en gemaakt van de oude luiken van het huis. De bedstee heeft een geheim kamertje (!) aan de achterzijde (net zoals de bedstee van zijn zus, bekijk haar meisjeskamer hier) en is speciaal op de groei gemaakt. Het bed kan groter gemaakt worden door de bedomlijsting te verwijderen. De lamp is gemaakt van oude wollen dekens door Woollight. Vind meerdere wollen stoere jongenskamer accessoires (zoals poefjes en wandzakken) bij I am Recycled. Een ander opvallend detail is de wand die behangen is met een uitvergrote oude zwart wit foto van de familie. Het lockerkastje en de lange bank tegen de muur zijn gevonden op Marktplaats. De rode ronde kleden van de Ikea geven het extra accentje wat deze jongenskamer helemaal af maakt. Website VIVAVIDA.
Bekijk reacties (2)

Meisjeskamer

Binnen in de 150 jaar oude boerderij bevindt zich deze kleurrijke meisjeskamer. Met onwijs veel gevoel voor stijl en smaak is deze meisjeskamer bedacht en ingericht door Larissa en Peter van interieurontwerpbureau VIVA VIDA. Geweldig vind ik alle verschillende warme kleuren die gebruikt zijn in deze meisjeskamer. De brede geschilderde (kaas)planken op de vloer hebben net een andere tint dan de muren. Het hout van de bedstee is geverfd in een oudgroen en de meidenkast heeft weer een andere kleur gekregen. Op de muur achter de rode kaptafel zit het subtiele behang Cross Stitch van Pip. De diversiteit van patronen en kleuren maakt dit kamertje heel eigen. De bedstee komt uit de opkamer (beneden) en was nog origineel. Hij is op maat gemaakt voor de meisjeskamer en er is een "geheim" kamertje aan de achterkant in gemaakt, achter het bed waar de dochter van Larissa en Peter heel veel speelt. Bij het vintage bureau (via Neef Louis) staan krukjes van Miho, gekocht bij LouLeChien. De gebruikte kleuren zijn van Farrow & Ball. "Door het rustige kleurengebruik, de behaaglijkheid van de bestee en de de situering op de zonkant is het een kamer geworden die heel goed past bij het karakter en welzijn van onze dochter, aldus Larissa en Peter". Website VIVA VIDA
Bekijk reacties (2)

Posters babykamer
7-2-2013

Posters babykamer. Het behang zit op de wand, de muren zijn geverfd en de meubeltjes zijn geplaatst. De babykamer is helemaal af. En toch .... mis je iets. Het is het nét niet. Herkenbaar? Lees dan verder!

 

7 mooie posters babykamer

Vaak ontbreekt er iets van sfeer. En dát bereik je onder andere met posters voor op de babykamer! Met posters voeg je nét dat extra sfeertje toe. De posters (2 & 3 ) van de Zweedse ontwerpster Ingela P Arrhenius zijn gebaseerd op prints uit de jaren '50 en '60. Haar vrolijke en kleurrijke illustraties doen het vaak erg goed op de babykamer. Persoonlijk vind ik alle 7 posters geschikt voor zowel de jongens- als de meisjes babykamer. Wanneer je de posters in huis hebt, beslis je hoe je ze op wilt hangen. Kies je voor een chique lijst, of plak je de posters nonchalant met decotape op. Welke posters hebben jouw voorkeur? Kijk ook eens bij onze selectie van Posters & kaarten webshops.

 

Posters babykamer

Verkoopinformatie Posters babykamer: 1. Poster Studio Meez 2. Poster the wall 3. Poster Animal Party 4. Poster Bora 5. Franse posters babykamer 6. Franse posters babykamer 7. Posters olifant (niet meer leverbaar)

Voor meer posters, check graag onze webshops bij de categorie "posters en kaarten"

Kinderkamer kleur
17-1-2013

Kinderkamer kleur. De nieuwste catalogus van Rice inspireerde mij (wederom!) enorm voor het maken van dit kinderkamer kleur blog. Zo kan een kinderkamer eruit zien wanneer je expirimenteert met kleuren en printen. Belangrijk is om je te houden aan een bepaalde hardheid van een kleur. Wanneer je aan onderstaand kamertje een kleurrijk patroon toevoegt die minder knallend is, valt het uit de toon. Dat is ook direct het geheim van een goed advies.

 

Thema kinderkamer kleur

Probeer je aan een bepaalde stijl te houden, en voer die consequent uit. Dit zie je duidelijk in onderstaande foto's, die veel kleur bevatten maar toch ook een bepaalde rust uitstralen. Onder de foto's heb ik een aantal artikelen gezet waarmee je zelf een Kinderkamer Kleur inricht. Schilder wandplanken, een kledingkast en het bed in een knalle kleur, combineer dit met het kleurrijke pipbehang. En voor de originele en persoonlijke touch ga je zelf aan de slag met stof en knal kleuren strijkvelours, ontwerp je eigen kleurrijke kussens en/of beddengoed!! Nog een tip; Bij de Karwei vind je op dit moment de 'happy colours'. Deze collectie omvat knalkleuren waaronder fluorescerend muurverf met kleuren als; punky roze en funky geel.

kinderkamer kleur

De Kinderkamer kleur afbeeldingen bovenaan komen uit de nieuwste catalogus van Rice 2013 1. Wandrek geel 2. Opbergdoos kleurrijk 3. Foto Rice, Stoel Les Gambettes 4. Kinderkamer kleur behang PiP 5. DIY kinderkamer kleur nodig: kleurrijke stof en strijkvelours.

 

DIY kinderkamer kleur beschrijving: Zelf kleurrijke & originele kussens maken. Zoek een fel gekleurde stof op en combineer dit met een knalle kleur flockfolie. TIP Op de site van HISTOR vind je diverse geschikte sjablonen. Dit sjabloon trek je over op de flockfolie, knip hem uit en strijk het op de stof. 

 

Meer kleurrijke inspiratie | Meer zelfmaken | Blog Rice 2012 |

 

Muurschildering kinderkamer/babykamer
11-10-2012

Dit is pas origineel! Een superlieve kleurrijke mini muurschildering in de kinderkamer of de babykamer. Voor 40 euro straalt deze Beerlala muurschildering boven het stopcontact, op het randje van de wandplank of op de wand naast het ledikantje. Verzin een originele plek en maak een afspraak met Julie Hendriks van Beerlala. Zij komt met verf en kwastje bij je thuis en schildert een Beerlala naar keuze! Stuur je Kinderkamerstylist.nl het resultaat? 

muurschildering kinderkamer babykamer Beerlala

Beerlala

Kleurinspiratie babykamer & kinderkamer
28-9-2012

Met name het bezoeken van Pinterest levert mij bijzonder veel kleurinspiratie voor de babykamer & kinderkamer op. Ik ben nogal visueel ingesteld en vind al die afbeeldingen & foto's bij elkaar van de mensen die ik volg prachtig. Via de Pinterest beelden kom je op de mooiste webshops en blogs terecht. Dit levert unieke bronnen van inspiratie op. Vandaag toon ik hier een verzameling van beelden die ik via via (met als basis Pinterest) gevonden heb. En,.. je ziet de combinatie van kleuren die ik daar uit heb gepikt als inspiratie voor een nieuwe kinderkamer of babykamer.

kleur-inspiratie-kinderkamer-&-babykamer

1. Olifant Handmade 2. kleurinspiratie 3. Daybed via Desaccord 4. Muursticker Studio Neeltje 5. pop Handmade 6. Hyena kop voor aan de muur 7. Poes Handmade 8. Lamp via Desaccord (niet meer leverbaar) Alternatief vind je bij "house of oelie" 9. Poster Springtime birds

Van babykamer jongen naar kinderkamer jongen | Hugo

Van babykamer jongen naar kinderkamer jongen. Bij deze opdracht had ik te maken met een aantal bestaande factoren zoals o.a de vloer en de gordijnen. De klant wil deze graag zo houden. Dit is vaak zo, wanneer je van de babykamer een jongenskamer wilt maken. We hebben een landelijk bedje op marktplaats gevonden en gekozen voor het zelf schilderen van de boomstam op de wand met zilververf om binnen het budget te blijven. De bladeren van de boom kan je online bestellen. Met wat kleine accessoires zoals de ABC poster van Hikjes in Huis, ansichten en koffertjes geef je al snel een echte jongenslook aan de voorheen babykamer. Een stoffen lampenkap wordt vervangen door een industriele lamp en op de muur komt een echt stoere warme groene tint. De commode wordt vervangen door een eigenwijs bureautje met stoel. Veel plezier in je nieuwe kamertje Hugo!
Bekijk reacties (14)

Kinderkamer inspiratie | Kreta
23-5-2012

Terug van weggeweest heb ik kinderkamer inspiratie opgedaan in Kreta. Niet in kinderkamers of kidsshops want die heb ik niet gezien. Wel van de prachtige kleuren, geuren en indrukken die we opgedaan hebben. Met onze 2 dochters in het vliegtuig. Wat een belevenis! Vliegen boven de wolken en landen in het warme Kreta vanuit het koude Nederland. De meiden voelen zich snel thuis en beleven een fijne 2 weken op het veelzijdige eiland. De oudste (3) maakt contact met haar 2 griekse woordjes; 'kalimera' (goedemorgen) en efcharisto (dankjewel) en de jongste (1) zegt 'bye bye' (al zwaaiende met haar handje). De grieken smelten. En wij ook. Al met al een fijne ervaring en ik hoop voor jullie een portie overzeese kinderkamer inspiratie mee genomen te hebben aan de hand van dit kleur sfeerbeeld. Gia!

kinderkamer inspiratie KRETA

1. Mobile wolken 2. Beeld POLKAROS 3. Griekse slofjes, meegenomen uit Kreta KINDERKAMER INSPIRATIE KRETA KLEUREN FLEXA: blauw linksboven: Caribbean nuance aqua 2525 |  wit linksmidden: Monaco nuancewit 2575 | rood/roze linksonder: Mengcollectie B2.40.50

Roodkapje | Sprookjeskamer
3-5-2012

Een vleugje roodkapje in de kinderkamer. Subtiel en een beetje spannend is deze sprookjeskamer wel. Dit komt door de bijzondere mix van kleuren, stoffen en prints. De basis van deze sprookjeskamer is wit en de accenten breng je aan met roodkapje stofjes (onderlaken, siergordijntje), bosfiguren (zoals de knuffels en het wandlampje) en, met de tint Retro Vibe van Flexa. Met deze kleur verf je de kast en eventueel nog een kinderstoeltje. De muren blijven wit, tenzij je een soortgelijk behang vindt als de achtergrond op foto 12. Met een zacht, niet te aanwezig bloemetje. 

Er was eens een klein meisje dat altijd een rood kapje op haar hoofd droeg. Zij had dat van haar oma gekregen. Vandaar dat haar naam ook 'Roodkapje' was. Op een dag ..... Lees hier het verhaal van Roodkapje.

roodkapje sprookjeskamer

1. bosdieren 2. muursticker roodkapje 3. stof little red riding hood 4. stof little red riding hood 5. stof rek litte dots 6. knuffel vos 7. lampenkap 8. kleursprookje roodkapje 9. hert wandlampje 10. roodkapje tas 11. kleur: retro Vibe Flexa 12. Knuffel roodkapje

Sneak Preview | Nieuwe collectie & huisstijl Bibelotte
20-4-2012

Een week geleden mocht ik thuis bij Jacoline van Bibelotte de eerste samples van haar nieuwe collectie bekijken en guess what,.... ik mag jullie mee laten genieten! De nieuwe collectie & de huisstijl bestaat uit hele mooie warme basiskleuren en onverwachte kleurcombinaties. Het ziet er echt heel verfrissend en helemaal van nu uit. De nieuwe collectie van Bibelotte wordt uitgebreid met wallpaper, posters en canvas schilderijtjes. Op de sfeerfoto hieronder zie je alvast de producttekeningen van de canvasdoekjes (1), een gedeelte van het nieuwe logo (2) en het wallpaper (6 & 7). Op het bed liggen de samples van de sierkussens (3,4 & 5). Zijn jullie al net zo enthousiast als ik? De collectie wordt verwacht: begin juni

Sneak-Preview-Bibelotte

Kijk ook mee in de meidenkamer, thuis bij Jacoline van Bibelotte | Kijk hier welke webshops Bibelotte in hun assortiment hebben


Bekijk reacties (3)

Limited Edition Georges & Rosalie
23-3-2012

Georges & Rosalie fans opgelet! Dit Franse merk komt met de very special LIMITED EDITION collectie Bubble Gum. Op verzoek van webshop Kokkie (waar ik trouwens niet lang over na hoefde te denken) vandaag een extra blogitem over deze LIMITED EDITION. Prachtige musthaves! Vandaag online gezet en exclusief HIER te koop. Dit betreft een one of a kind collectie, wat betekend dat van alle produkten maar 1 of 2 of soms 3 stuks zijn gemaakt! Dus twijfel niet en ga als een speer naar KOKKIE om zo'n limited edition topper in jouw bezit te krijgen. Hieronder alvast een kleine impressie:

Limited Edition Georges & Rosalie

Georges et Rosalie

Wu & Wu
9-3-2012

Wu & Wu is de naam van dit bijzonder kleurrijke merk uit Engeland. De Wu & Wu collecties zijn produkten met een Aziatisch vintage design. Wu & Wu heeft met name sierkussens en vrolijke blikken op de markt gebracht, vaak zijn deze blikken gevuld met grappige DIY pakketen! Als je Wu & Wu nog niet kent dan ben ik trots je bij dezen kennis te laten maken met onderstaande liefdevolle produkten!

“It is our hope that our products will make your life a little sweeter every time you use them.”  | Wu & Wu

Wu & Wu

Let op, Dit is een ouder blog. Bekijk hier producten van Wu & Wu


Bekijk reacties (1)

Kinderkamer kleur inspiratie
23-2-2012

Nieuwe Kinderkamer kleur inspiratie! Ik ben blij met de ontdekking die ik deze week gedaan heb via de site van 101woonideeën. Op hun site werd IJM Colour vermeld. En ineens, heb ik weer een hele hoop frisse kleur ideeën gekregen. En ik denk, dat dit een hele goede kleur inspiratie site is voor menig kinderkamer inrichter! IJM Colour presenteert op dit moment 10 kleurverhalen op hun site. Naast bijzonder & gewaagde kleuren combi's illustreren zij deze kleurverhalen met een kleine (foto)collage. Aan de hand van deze kleurverhalen kan je de basis leggen voor o.a. de unieke kinderkamer. Als voorbeeld heb ik hun #27 afrique la chic genomen. In dit advies gebruik ik de kleuren kumast en ovo voor de meubelen en de kleur ibadan voor de muur. Veel nieuwe kleurinspiratie gewenst!!

kinderkamer kleur inspiratie

1. voorbeeld kleur kumast op kleinmeubel 2. gordijn 3. vosjes deken baby 4. wollen deken 5. haken van takken 6 Kinderbed Ikea 7. voorbeeld kleur ovo op hangkast

 


Bekijk reacties (1)

Pinterest Kinderkamer inspiratie
16-2-2012

Op Pinterest vind je alle kinderkamer inspiratie die je maar wenst. Alle stijlen, produkten en voorbeeld kinderkamers & babykamers zijn daar verzameld! En ook Kinderkamerstylist heeft sinds kort een Pinterest account. En daarbij direct het Pinterest virus gekregen. Het onderstaand kamertje is ontstaan uit mijn verzameling beelden van de afgelopen weken. Toen ik alle kinderkamer produkten bij elkaar zag, ontstond als vanzelf deze 1ste Pinterest kinderkamer.

Pinterest Kinderkamer inspiratie

1. ABC Illustratie uit boek 2. Vintage behang 3. Chestnut lamp 4. Vintage behang 5. Lapin & Me 6. Geboortekaartje Pimpelmees 7. Commode Pilat & Pilat 8. Ledikant Piet Hein Eek 9. Slaapzak 10. Kussen 11. Poppenhuis 12. beer

Sommige van de gebruikte artikelen zijn alleen verkrijgbaar in het Buitenland en dienen als kinderkamer inspiratie. Bijvoorbeeld het vintage kinderkamerbehang wat in Duitsland te bestellen is. Je kan vergelijkbaar behang ook in Nederland bestellen.

 


Bekijk reacties (2)

Zelfmaakidee voor de kinderkamer
19-1-2012

Heb je zin in een creatieve move, ga dan snel aan de slag met dit gemakkelijke & originele zelfmaakidee voor de kinderkamer, of babykamer. Haal bordjes van keramiek uit de kringloopwinkel (zie bordje 2.) en plaats met gemak zelf de lieve afbeeldingen van de transfer (zie afb. 3.) op jouw gevonden bordjes of schoteltjes (Ook te koop bij Club Geluk) Daarna hang je een aantal verschillende exemplaren bij elkaar aan de muur, en klaar ben je!

 

Zelfmaakidee kinderkamer

 

Ditzelfde idee kan je ook uitvoeren op een melamine bord (afb 4.). Nu plaats je er geen transfer op, maar een interieursticker. Als voorbeeld het vogeltje (zie afb 5.) van Hikjesinhuis. Bij LangZalZeLeven vind je stevige papieren bordjes (afb 6.) die prachtig van zichzelf zijn. Het melamine bord met chinese bloem (afb 7.) is van CowboysandCupcakes.

Wanneer dit zelfmaakidee voor in de kinderkamer toch niet helemaal aan jou besteed is, kijk dan eens op desprookjeskamer.nl hier koop je kant en klare bordjes (zie bordje 1.) met kinderlijke afbeeldingen. Ook bordhangers vind je daar om het resultaat aan op te hangen.

 


Bekijk reacties (13)

Webshop fotografie

Deze kinderkamer foto's zijn het resultaat van een kinderkamer webshop fotografie opdracht voor Hippekamerenzo. Ik heb 2 kinderkamers ingericht met artikelen uit hun webshop. Onwijs leuke opdracht. De foto's hebben tijdenlang op de site van Hippekamerenzo gestaan. Dit is een supertip voor alle kinderkamer webshop's. Maak voorbeeld kinderkamertjes met de producten uit jouw shop zodat de bezoekers in 1 oogopslag de producten bij elkaar zien in een kamertje. Zet daaronder de getoonde producten zodat ze met 1 klik op de muis de getoonde artikelen kunnen kopen. Reuze handig voor jonge ouders die het lastig vinden om de kinderkamer of babykamer in te richten want alle gebruikte kinderkamer accessoires staan bij elkaar. En tevens geeft het een goede sfeer van jouw shop! Mocht je zelf dit niet kunnen vraag dan de mogelijkheden aan bij kinderkamerstylist.


Bekijk reacties (6)

Kinderkamer styling / Hippekamerenzo
21-12-2011

Deze blogpost is het resultaat van een kinderkamer styling opdracht van Hippekamerenzo. De vraag was of ik 2 kinderkamers wilde inrichten met artikelen naar keuze uit hun webshop. Een waanzinnig leuke opdracht en reuze handig voor jonge ouders die het lastig vinden om de kinderkamer in te richten. De kinderkamers zijn inmiddels gerealiseerd. Ik heb gekozen voor 2 totaal verschillende kinderkamer stijlen. De zacht zoete babykamer en de eigenwijze bonte kinderkamer. Je vindt op de site van Hippekamerenzo alle getoonde artikelen bij elkaar.

De kleur van de grijze muur is van Flexa, 3005 zacht kiezel.

Kinderkamer

1. Gebreide deken Miho Design 2. Sierkussen appel Pakhuis Oost 3. Bambi figuurlamp Heico 4. Tapijt Miho Design 5. Kubus WOOOD 6. Miho Design vogeltje 7. Gordijnstof Marloes Leen Bakker

 

Hippekamerenzo kinderkamer roze

1. hanglamp 2. Ledikantdeken 3. Figuurlamp 4. Commode tasjes 5. Sierkussen paddenstoel 6. Poefhoes 7. Spaarpot 8. Muis 9. Tuttelmuis

De kleur van de blauwe muur is van Flexa, Aquarel collectie 2010 


Bekijk reacties (13)

De Japanse meisjeskamer
9-12-2011

Een oosters meisjeskamer idee! Het bijzondere van deze meisjeskamer is, dat er diverse "geluks verhalen" achter het meisjes kinderkamertje schuilen. De muursticker is een Japanse Kokeshi Doll. Deze poppen worden ook wel Momiji dolls genoemd en staan voor geluk. De muursticker (1) kan je op maat en in verschillende kleuren bestellen. De vliegende vis (9) wordt op 5 mei in Japan buiten aan de huizen gehangen, om de kinderen geluk, welvaart, plezier en gezondheid te wensen. Men viert daar dan het Feest van de kinderen. 

 

 

Meisjeskamer Japans

1. Japanse muursticker meisjeskamer 2. Pop Madame Mo 3. Japanse gordijntjes 4. Vouwgordijn bamboe 5. Brocante commode 6. Tas Littleoddforest 7. Pop Madame Mo 8. Decoratieve print Japanse stijl 9. Vliegende Karper 10. Kussen Mr & Mrs Clync 11. Kussen The go'round 12. Decoratieve print Japanse stijl

 

Kleursuggestie meisjeskamer Fine River Flexa / Zacht geel 1022 Flexa / Website Madame Mo


Bekijk reacties (3)

Jongenskamer idee
1-12-2011

Als je het moeilijk vindt om de jongenskamer in te richten kijk dan eens naar onderstaand idee. Dit advies is geschikt voor de babykamer en de kinderkamer. Durf de ledikant aan te schaffen in een pittige kleur en verf de muren in een zacht kiezel kleur (Flexa 3005). Wanneer je op de muur de behangboom van Inke plaatst heb je al een super basis voor dit jongens kamertje gezet. Als kinderkamer wanddecoratie heb ik hier gekozen voor een stoer vakkenkast en een lieve ABC poster.

 

1. Behangboom Inke 2. ABC Poster 3. Gordijn 4. Letterbak/vakkenkast 5. Klemlamp 6. Schommelstoel 7. Ledikant 8. Knuffel pinguin (niet meer verkrijgbaar) 9. Gebreide knuffel (niet meer verkrijgbaar) 10. Kinder koffertjes 11. Opbergdoos 12. Zzzoolight Pinguin 13. puzzel 

jongenskamer idee

Meer jongenskamer inspiratie vind je op Pinterest.

Ouders van nu "Zwanger" / babykamer Kleur

In samenwerking met "Ouders van nu" heeft kinderkamerstylist.nl deze babykamer productie voor de special "zwanger" gemaakt. Kleur! Hoe mix, match en meng je veilig en verantwoord?

Knuffels Knuffels a la carte / Kussen uil Woonwinkel Siep 

 Bekijk reacties (4)

Kleur ideeën voor de babykamer & kinderkamer
4-8-2011

Kleur ideeen voor de babykamer en kinderkamer. Men neme, een zachte tint uit het Lintenbehang van Studio Ditte en verft daar 3 wanden in de kinderkamer of babykamer mee. Men kope het lintenbehang een vult daar 1 wand mee. Men surft over de aanbevolen webshops (hieronder genoemd) en plukt daar deze kleurrijke accessoires af! Combineer al deze produkten & kleuren met hout (zoals de houten stoel op de afbeelding) voor de meubels (commode/kinderbed/kledingkast) en men heeft een geweldige kinderkamer!!

Let in het bijzonder nog op de unieke sari dierenkoppen (1&2) voor aan de muur! De Acapulco Nino is een klassieker, welke weer helemaal op duikelt op het internet. Origineel ontwerp komt uit Mexico, uit de jaren 50. In vele kleuren leverbaar (meer info Lolalifelines.be)

Kleur ideeën babykamer kinderkamer

Dit is een ouder blog. Helaas zijn de meeste van de getoonde producten niet meer leverbaar.

Lintenbehang van Studio Ditte

 

Milk and Lemonade / Nieuwe kinderwinkel
25-5-2011

In het voormalige pand van Kids Factory in Amsterdam bevindt zich sinds kort de bijzondere kinderwinkel * Milk & Lemonade. Deze kleurrijke en inspirerende kinderwinkel (2650 m2) is stijlvol ingericht door Studio IJM van stylist Frank Visser. Elke voorbeeld babykamer en kinderkamer is ingericht met een geheel eigen karakter (o.a. met ontwerpen van Piet Boon, Freek, Pilat & Pilat). Al deze voorbeeld kinderkamers hebben zelfs een andere kleur vloer (!) viel mij op. Mochten al deze indrukken je een beetje teveel worden dan zak je onderuit op de blauwe Chesterfieldbank en bestel je een gezonde lunch. Ik zeg, ga langs en doe een hele hoop inspiratie op!  *Milk&Lemonade is o.a. dealer van; Bopita, Bloom, Rie elise Larsen, Pakhuis Oost.

MilkandLemonade

* helaas is Milk and Lemonade failliet verklaard in februari 2012

Ingela P Arrhenius
25-2-2011

Ingela P Arrhenius. Wanneer je de kinderkamer of de babykamer opgeknapt en ingericht hebt en je toch nog iets van sfeer mist, moet je eens kijken of dit misschien wel de blikvanger van de kinderkamer gaat worden! De Zweedse ontwerpster Ingela P Arrhenius ontwerpt prachtige kleurrijke illustraties die kinderkamers de uitstraling kunnen geven die nog miste!

 

Posters Ingela P Arrheniuw

De ontwerpen van Ingela haar kinderposters zijn gebaseerd op prints uit de jaren ‘50 en ‘60. Ze maakt gebruik van verschillende kleurtonen en daardoor zijn de posters en/of kaarten geschikt voor zowel de rustige babykamer, de stoere jongenskamer als de kleurrijke meisjeskamer. Posters/Kaarten: van Ingela P Arrhenius (niet meer leverbaar) via psikhouvanjou

 
Meer informatie:www.IngelaParrhenius.com
 

Op zoek naar meer posters? Check onze selectie aan webshops bij "posters & kaarten"

Kinderkamer meisje / Guusje

Voor de kinderkamer meisje van Guusje is gekozen voor warme volle kleuren. Het is de overstap van een babykamer naar een kinderkamer die je nog lang kan gebruiken! Denk bij het verven van de meubelen zoals de kledingkast, de commode en het kinderbed ook eens aan een kleur in plaats van “witten”. Dit kan een grappig en speels effect aan de kinderkamer geven, kijk maar eens naar de blauwe commode. Het bedje in Guusje haar kamer is een junior bedbank van Bopita waar nog een bedlade onder komt voor logeetjes!Bekijk reacties (7)

Wood & Wool Stool
15-9-2010

Helemaal vrolijk word ik van de producten (en de foto’s!) die Ingrid  van Wood&Wool Stools maakt. Ze is begonnen met het haken van een hoesje voor een gerecyclede kruk en daar zijn prachtige vervolg producten uit voort gekomen zoals; (baby) kledinghangers, gehaakte dekentjes en kussens. De combinatie van de intense kleuren van de gehaakte patronen en het gebruik van verweerd/gerecycled hout geeft deze speciale uitstraling. Je kan deze producten dus ook erg goed met brocante/verweerde meubelen in de kinderkamer combineren.

 

Je bestelling wordt (op maat) gemaakt dus persoonlijke voorkeuren kunnen worden doorgegeven. Om weg te dromen in de wereld van Wood&Wool Stools check zeker de fotosite: www.flickr.com/photos/woodwoolstool

 

 

Club Geluk / Origineel beddengoed
16-8-2010

Om origineel kinderkamer beddengoed te vinden moet je echt lang zoeken. Ik hoop ooit nog eens mijn eigen beddengoed te kunnen ontwerpen. Maar,... tot die tijd, moet je zeker kijken op de site van Club Geluk. Naast dat het een hele leuke website is, hebben ze ook vooral erg leuk beddengoed, lampen, opbergzakken en muziekmuffins en gebreide geraniums (!) en en en.. De stoffen zijn zelf ontworpen waarna Club Geluk ook zelf de produkten maakt.

Voor originele webshops klik op kinder beddengoed.

Origineel kinderkamer beddengoed

Rice wintercollectie 2010
4-8-2010

De meesten van jullie zullen de kinderkamer artikelen van Rice al kennen. Toch wil ik graag een impressie van de nieuwe wintercollectie 2010 hier laten zien, genaamd; "Cool & Cozy". Dit is echt een waanzinnig mooie collectie! Niet alleen door de kleuren (jade, pauw groen, blauw, geel en framboos) en de patronen (bessen, bloemen en pauwen) maar ook door de gebruikte stoffen (o.a. velvetstoffen met borduursels en handgemaakte details)! Hieronder een sfeerbeeld voor een echte Cool & Cozy kinderkamer.

 

 

Kinderkamer meisje / Jula

Dit is de kinderkamer van een stoer & lief meisje. Door de rode accenten is deze kinderkamer niet te zoet geworden en met een aantal roze accessoires toch echt wel een voorbeeld van een meisjeskamer. De zacht blauw/groenige tint op de muur is de kleur (Celadon VT wonen) Flexa 1957. Let op. Inmiddels is de naam VTWonen en Celadon niet meer aan de kleur gekoppeld. Wanneer je Flexa 1957 doorgeeft aan de verfmenger heeft diegene voldoende informatie.
Bekijk reacties (16)
Abonneer op Kleurrijk

© Kinderkamerstylist 2010-2020 | Advies | Kleuren | Stappenplan | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact