Circus jongenskamer

Dit is de "circus jongenskamer" van Fenner! Maaike, van "@whatmaaikeloves" vertelt enthousiast: De inspiratie voor Fenners circuskamer kwam beetje bij beetje. Het was eerst onze slaapkamer. Ik lag op een ochtend vanuit bed naar de inbouwkast te kijken, met die houten latten, en bedacht me dat het eigenlijk een rare ruimte was, zo voor de kledingkasten. Ik wilde de ruimte pimpen en bedacht me dat ik de latten om en om wilde schilderen. De dag erna fantaseerde ik om de strepen ook over het plafond te laten doorlopen. Ook mijn vriend werd enthousiast en zo stonden we iets later te passen en te meten en daarna te schilderen (kleur "Straw van Vestingh") en zagen we het voor onze ogen heel gaaf worden. We sliepen daarna nog weken in de kamer met de circustent, voordat we het pas omruilden met Fenners oude kamer. 

Gaandeweg kon ik zo de ideetjes bedenken en laten "groeien" savonds in bed, starend naar het circustentje. Ik wilde graag iets met een vintage klimrek. Mijn vriend maakte zelf het bureau en toen ik de klimrekken neerzette zag ik ineens dat ze ook samen heel gaaf stonden, 1 op het zelfgemaakte bureau en 1 op de vloer.

Ik besloot van het vintage nachtkastje (die altijd naast mijn bed stond) een muizenkastje te maken voor mijn nichtje. Het paste alleen zó goed in Fenner zijn kamer (onder zijn bureau) dat we hem daar hebben laten staan. Op de achterwand zit een restje van het kersenbehang van @rebloomed, dat ook op Fenner zijn muur zit. Hoe gaaf die kleur in combinatie met de strepen van de circustent!

Daarna ging ik op zoek naar het perfecte bed. Steeds als ik dacht "hebbes!" Bleek het bedje een miniatuur van Maileg te zijn! Haha. Ze zouden die echt in het groot moeten maken. Stad en land heb ik afgezocht naar een gaaf vintage donker houten eenpersoonsbed. En toen kwam ik dit bed tegen van de Karwei! Toen nog de enige die ik in eenpersoonsmaat kon vinden in rotan. Uiteindelijk, na maanden geduld (in alle winkels uitverkocht en problemen met verschepen), kon ik hem dan toch echt ophalen!

In de kast hebben we een "geheim hokje" gemaakt wat ook zo knus is. Intussen zit er behang in, hangen er schilderijtjes & lichtjes en liggen er kussens in. Fenner is er heel trots op en laat deze speelruimte graag aan vriendjes zien!

De kast kochten we vintage en is opgeknapt bij "La bella living". Ik heb het restje kersjesbehang @Rebloomed op de glazen lades geplakt en nu is de kast nog gaver. Zo'n mooie kleurencombi ook, dat blauw met het donkerrood. De slingers maakten we zelf op een workshop bij @mirandamaakt. Olifant kop is van Love me Decoration (via psikhouvanjou). Slinger van Moi Mili via Kidsdecoshop. Beddengoed Moozle Home. Lamp via @living.bylau. Het is een heerlijk kamertje geworden.

- Dankjewel Maaike, voor je verhaal en foto's! Bekijk nog meer foto's @whatmaaikeloves -

Ben jij ook zo dol op "circus" kamertjes? Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: "Circus kinderkamer"