Speelkamer ideeën
29-3-2019

Gastblog door Roos - Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven voor kinderkamerstylist. Er is in de tussentijd veel leuks gebeurd, zo heb ik onder andere een eigen werkstudio gevonden. Hier kan ik nu naar hartenlust stylen en mooie content maken om jullie te inspireren! Dus hierbij een nieuwe blog over een toffe stylekamer vol met "speelkamer ideeën" die ik daar maakte. Lezen jullie mee?

Voor Pimpelmees mocht ik aan de slag met hun nieuwste behangcollectie. Tussen alle mooie printjes en kleurtjes viel mijn oog op het blauwe behang met de kraanvogels. Omdat ik graag stoer met lief combineer was dit behang perfect voor mij om een nieuwe stylekamer mee te bedenken.

 

Speelkamer ideeën 

Voor mij is een stylekamer bedenken echt een feestje! Ik vind het heerlijk printjes en kleuren te combineren tot een mooie eenheid, speels, niet te druk maar wel een sfeervol geheel. Ik wilde dit keer niet voor een slaapkamer sfeer gaan dus bedacht een speelkamer. Bekijk hieronder graag mijn "speelkamer ideeën" waar een stoer kind lekker kan spelen, lezen en natuurlijk kan chillen!

Speelkamer ideeën

Speelkamer ideeën | Behang Kraanvogel & bloem Pimpelmees | Vlaggenlijn Lidor | Wandhanger @ByMenne (insta)

 

Speelkamer ideeen

Speelkamer ideeen | Behang Pimpelmees | Kledingrek Handles and more | Stof speeltent Wown Zilverblauw via Kwantum | Hoeslaken Swedish linnen, dekens Petit Juul en kussens Meri Meri via Suusensuus.nl

Vintage speelkamer ideeën 

De meeste van jullie weten wel dat ik het een ‘must’ vind om vintage items te gebruiken in mijn stylingen. Vintage items brengen zoveel sfeer en geven een kamer, in dit geval "speelkamer" echt een persoonlijk en unieke uitstraling. Het leuke van het behang van pimpelmees is dat het behang ook een vintage feel heeft. Naast het feit dat het papier een hele mooie matte uitstraling heeft geven de bloemen, vogels en vlinders ook een mooie softe vintage sfeer. Perfect match! Ik heb ervoor gekozen om een ander behang als lambrisering aan de onderkant te plaatsen. Dit behang heeft een fotoprint van oude panelen. Deze combineert qua kleur erg fijn met het behang van Pimpelmees en geeft de wand net die stoere knipoog waarnaar ik opzoek ben.

Inspiratie speelkamer

 

Voor de afstyling van de speelkamer heb ik vooral gelet dat de kleuren passen bij het behang. Ga ik andere kleuren toevoegen wordt het in dit geval te druk en rommelig. Nu vormt alles een mooie eenheid en door het contrast van patronen en printjes geeft het toch een speelse sfeer! Hopelijk hebben jullie genoeg "speelkamer ideeën" opgedaan en inspiratie voor het gebruik van dit behang in een kinderkamer.

Lieve groetjes Roos

Binnenkort Deel 2 van dit blog met een werkbeschrijving voor het DIY Speeltentje!

+ + +

Op zoek naar meer "Speelkamer inspiratie" misschien vind jij dit ook leuk om te lezen:

Blog "Inrichting speelkamer"

De speelkamer (binnenkijker)