Meisjeskamer

Maaike van Fleursdamelie vertelt: Sara had een juniorbedje en moest al een tijd een groot eenpersoonsbed. Haar grote zus had net een inbouwkast met veel kleur gekregen. Nu wilde Sara ook graag een kleurrijke meisjeskamer. Op vakantie in Engeland kwam ik het prachtige behang Hollyhocks tegen, en raakte meteen geïnspireerd. Sowieso is op vakantie gaan altijd een bron van inspiratie. In Engeland doen ze veel meer met stoffen. Ze voegen prints toe door middel van stof in de slaapkamer, maar ook in bijvoorbeeld badkamers onder het wasmeubel. Zo ontstond het idee van het bekleden van het bed. Ik ben ook al jaren fan van de lampen van House of Hackney, maar in Nederland heel lastig om aan te komen. Dus besloot ik een oude retro lamp zelf te bekleden met House of Hackney stof. In Parijs heb ik het idee van het hemeltje (via Jotex) bedacht, dit hadden ze bij een hotel waar wij sliepen. Sara wilde haar meisjeskamer graag Paars, dus besloot ik dat haar inbouwkast een lekker opvallende kleur (Cyclaam Gamma 045-08) mocht. Sara vindt het helemaal geweldig.

De Tiffany lamp was een idee uit mijn jeugd. Ik keek vroeger naar Sabrina the teenage witch, en ze had zo’n prachtig gezellig kamertje, vol met lava lampen, Tiffany lampen, zonnen/ manen, veel kleur en veel print. Die ideeen heb ik allemaal samengevoegd tot deze kamer. Omdat zo’n oud bed ook wat zwaar kan zijn in de kamer qua kleur/ grootte heb ik het stofje hip en kleurrijk gedaan. Ook heb ik via jotex wat hip beddengoed gekocht, paarse streep stof. Dit maakt het geheel weer net wat luchtiger en van deze tijd. Sara is gek op Dino’s en op katten/ panters, dus had ik daar twee behangetjes voor uitgezocht. Het roze meisjes dinobehang van House of Hackney of het vliegende lynx behang van Clarke & Clarke. Ze vindt het behang van Clarke & Clarke het allermooist aan haar hele kamer. Samen met de Tiffany lamp, die heeft savonds zulke mooie kleurtjes.

Het bureautje had ze al, ik heb hem geschilderd in de kleur Salsa. Ook het kleed van doing goods had ze al op haar vorige kamer, deze past heel mooi. De poster (Giulia Schiaparelli) kwam ik tegen en vond ik zo goed bij haar passen, omdat ze altijd leest. Ze heeft heel veel boeken, favorieten zijn: Donald duck, dieren Encyclopedieën, de zoete zusjes moppenboek. Sara maakt de hele dag grapjes en is een heel vrolijk meisje, dit Kamertje past helemaal bij haar.

Voor meer inspiratie kijk graag op de insta pagina van Maaike "Fleursdamelie"