Inrichten kleurrijke kinderkamer
8-1-2019

Ik wil je graag basis tips geven voor het stylen van de kleurrijke kinderkamer. Ik hoor vaak dat mijn bezoekers door de vele producten online moeilijk zelf keuzes kunnen maken voor het inrichten van de kinderkamer. Vandaag wil ik me richten op 3 items die de kinderkamer snel sfeervol te maken. Richt je alleen hier op en als dat klaar is kijk je verder. Hieronder toon ik 3 foto's van kleurrijke hoekjes waarop je kan zien wat je met verf, meubels, muurstickers en een vlaggenlijn al kan bereiken. Ik ga er dan vanuit dat je de kindermeubels al hebt staan maar nog niet tevreden bent met de sfeer. Ik hoop door de 3 foto's en de tekst hieronder je in een paar stappen op weg te helpen naar de final touch.

 

Stylen kleurrijke kinderkamer

Zie je hoeveel een muurkleur en muurstickers doen met een kinderkamer? Hieronder zie je een kinderkamer hoekje in een kleurrijke bohemian style. Als je verder naar beneden scrolt zie je wat een design (of ander lichthouten) meubelstuk met de ruimte doet en wat kleurrijke meubels met een hoekje doen. 

Inrichten kinderkamer tips

Muurkleur: Sikkens PO.05.45 | Vlaggetje Maileg (in 2 kleuren leverbaar) | Muursticker Alijt | Neon roze muursticker Karwei | Vintage meubels via Marktplaats | Overige ook Marktplaats

 

Hieronder zie je op de muur geschilderde strepen in de kleur 1957 van Flexa. Op de muur heb ik een kleine muursticker "strik" aangebracht. Zo'n strikje kon ik online niet meer vinden maar wel veel "driehoek" stickers. Plak er 2 tegen elkaar aan en je hebt ook een strik. Met de sfeerbeelden hoop ik je op kleurinspiratie te brengen. Je kan zelf de strepen in een andere kleur schilderen en ze combineren met een andere vlaggenlijn of muurstickers. Ook zie je hieronder wat een design meubelstuk (of een ander licht houten meubel) kan doen voor de sfeer. Op de foto boven deze tekst heb ik gebruik gemaakt van vintage meubelen, hieronder zie je een Design stoel (NoFred), wat zorgt voor een meer Scandinavische sfeer.

Kinderkamer inrichten basis

Strepen geschilderd in de kleur 1957 Flexa |  Mini muursticker strik Mimi lou | Design stoel NoFred | Dusty Pink vlaggenlijn Numero74

Voor de jongenskamer kies je dezelfde vlaggenlijn in een andere kleur!

 

Hieronder zie je heel veel kleur! Alle meubelen en muren heb ik geschilderd. Eraan toegevoegd muursticker "Maan en sterren" van Bibelotte.

Basis tips inrichten kinderkamer

Roze kleur muur Sikkens C8.05.75 | Plank geschilderd in een "goudbruine kleur" Sikkens E8.40.40 | Muursticker maan en sterren Bibelotte | Poster Marta Abad Blay

 

Hieronder de basis stappen "inrichten kleurrijke kinderkamer"

1. Zet sfeer neer door kleur op de muur (en eventueel op de meubels). Gebruik vergrijsde kleuren.

Wees niet bang voor volle kleuren maar gebruik wel graag "vergrijsde kleuren". Niet alleen omdat je eigelijk niet uitgekeken raakt op deze kleuren maar ook omdat nu meer van de helft van de kleuren in een kleurenwaaier al afvallen! Yes. Dat zijn weer minder keuzes :-)

2. Zoek een muursticker die de sfeer die je zoekt benadrukt. Soms zijn sterretjes of een maan op de muur al genoeg! Juist ook leuk deze te kiezen in een soortgelijke kleur als de muurkleur.

3. Kies een vlaggenlijn. Een vlaggenlijn straalt feestelijkheid uit. Feest = sfeer. Hoppa!

 

+ + +

 

Ik hoop je door bovenstaande stappen een eindje op weg te hebben geholpen naar jouw sfeervolle kleurrijke kinderkamer.

Juist door niet óók in dit blog te verwijzen naar vloerkleden, beddengoed, behang etc. 

 

Op deze manier hoop ik dat dit blog je overzicht geeft in het maken van basis keuzes.

Wanneer je de stappen hierboven uitgevoerd hebt staat er al een mooie sfeervolle basis en is het gemakkelijker er later items aan toe te voegen.

 

+ + +

Kijk ook graag bij onze selectie webshops met "muurstickers"