Kleuren jongenskamer

Melissa van insta account @opdepost vertelt; Aangezien ons jongste zoontje 3 werd in januari en over ging stappen naar een peuterbedje, vonden we dat een mooi moment om zijn kamer een mini make-over te geven. Helaas werd het meer dan een mini make-over, aangezien de stuclaag van de muur afviel toen ik het oude behang aan het afstomen was. Dus we moesten ineens een muur stuken. Toen is wel het idee ontstaan voor de houten wandpanelen. Ik wilde eigenlijk de hele muur behangen, maar als plan b (voor als ons stucwerk niet mooi zou worden) had ik houten panelen gekocht die ik over de plek op de muur kon maken om het te verbergen mocht dat nodig zijn. Uiteindelijk is het stuken heel mooi geworden, waardoor we de houten panelen in de hoek konden plaatsen in plaats van midden op de muur. Ik vind de combinatie met het behang echt super mooi uitgepakt. De houten panelen (kleur gerookt eiken) zijn van Gamma. Het behang is van van Binnenzoet, en heet woven behang terra.

Ik ben fan van de houten bedjes van Petit Puk. Aangezien het bedje ook de hele reden was van de kamer make-over, was dit het eerste wat ik uitgezocht had. Wij hebben het bedje Jill.

Kleuren Jongenskamer

Qua kleur in de jongenskamer wist ik één ding meteen: ik wilde een ‘viesgroene’ kleur. Dat was de basis van waaruit ik de rest van de kamer heb ontwikkeld. De perfecte kleur vond ik bij Hornbach (nummer 80.23.05) die ik in Flexa Creations heb laten mengen. Ik wilde nog een tweede accentkleur en bij toeval ontdekte ik dat lichtblauw echt een mega mooie match was. De tweede kleur is Bright Skies van Flexa. Dit is de eerste kamer waar ik ook het plafond mee geverfd heb.

De inbouwkast in zijn kamer heb ik helemaal geverfd zodat hij hem ook als speelkast kan gebruiken. Was wel een werk, maar blij met het resultaat. En hoe goed matchen de kratjes van de Kwantum bij zijn kamer. De haken in zijn kast zijn van H&M Home: Wandrekje van metaal en hout en grote eikel opbergmand ook.

De kledingkast is een familie erfstuk. Het kledingrekje dat ernaast hangt heb ik zelf gemaakt van een koperen leiding en touw (materialen via bouwmarkt). Aan de muur hangt een IXXI, een ontwerp van Mella Mella genaamd Spookje II. Het Smiley-kleedje bij zijn bed was een souvenir dat ik meenam uit Brazilië. Het dekbed is van Ferm Living en Wit-blauw geblokt kussen van H&M home. Bureautje is van tiptoe design (kidsdesk Vice Versa) en het blad is omkeerbaar. Aan de ene kant schoolbord en aan de andere kant effen wit. Het witte bijzettafeltje met daarop de plant is van kwantum. Bloempot van de Intratuin en de gordijnen van de Ikea.

Voor meer inspiratie, ga graag naar het insta account van Melissa @opdepost / Dankjewel Melissa voor deze prachtige kleurrijke jongenskamer inspiratie!