Rib gordijnen
20-10-2020

Dit blog is gemaakt in samenwerking met FijnKindergordijn -  5 jaar geleden kochten wij dit huis. Sommige keuzes hebben we destijds té snel gemaakt en met een klein budget. We kozen daarom te snel voor een goedkoper wit gordijn die de ruimte niet echt heeft doen stralen. Wit is tijdloos dachten we. Klopt ergens wel, maar saai is wat mij betreft weer minder tijdloos. Dit geldt natuurlijk niet voor alle witte gordijnen, maar in dit geval, in deze ruimte en met die witte gordijnen wel. En toen ineens was daar dat aanbod van FijnKindergordijn. Ik mocht een ruimte voorzien van nieuwe gordijnen.

Een enórme raampartij van ruim 5 meter breed en op het hoogste punt (wij hebben een boogdak) 3.30 hoog staarde mij aan. 5 jaar geleden kozen wij voor "veilig wit". Nu ik opnieuw mocht kiezen merkte ik dat ik wederom neigde naar "rustig". Ik had diverse gordijnstalen opgevraagd. Een aantal lichte stalen, variërend van wit naar zandkleur en met een werkje. Allemaal met een glittertje erin. Zie stalen hieronder. Deze stalen waren zéker al een verbetering. Prachtige stoffen en door die glinstering ook een tikkeltje chique.

 

Gordijnen met glitter

Van links naar rechts / Juul2 wit goud / Juul goud / Juul zilver / Juul wit goud

De mooiste in onze ruimte vond ik de tweede van links (Juul goud). Dat was een tijdje mijn favoriet.

 

Maar,... er zaten nog 2 gordijn stalen in het zakje.....

Rib gordijnen

Ribgordijnen in diverse kleuren via FijnKindergordijn / Links Rib geel / Rechts Rib nude

Rib gordijnen bestellen

Ik vond direct de gele ribstof heel sprankelend. Maar wel heftig, qua aanwezig. Ik heb hier thuis een gele turnmat in die kleur liggen en die hield ik de lucht in. Hoe zou dat lijken? Zó veel geel in onze slaapkamer? Na een paar nachten slapen en nog eens op Pinterest neuzen (o.a. in mijn eigen interieur bord, dat helpt me soms bij keuzes voor ons eigen interieur maken) wist ik het. Rib geel, dat móest het worden. Elke keer bij het zien van de staal maakte mijn hart een sprongetje. Ook mijn partner vond hem echt supermooi. De keuze was gemaakt. Wij gingen voor Rib gele gordijnen!

 

De volgende klus was nog niet mis. Hoe breng je een boog qua maten goed in kaart? En dan ook nog een boog die links verschilde van rechts, qua hoogte én breedte. Hoe verzin je het! Het is ons uiteindelijk gelukt met een mal van krantenpapier. Deze verzonden we naar het atelier van FijnKindergordijn. Voor hun niet een gemakkelijke klus, wel een uitdagende ;-). 

 

En toen ineens was het zover. De bel ging en er werden 2 enorme dozen met gordijnen naar binnen geschoven. Rib gordijnen ontvangen! Spannend!!! Hoe zouden ze staan?

Het resultaat:

corduroy gordijnen

Zó warm! Zó blij mee!

Yep, er ligt veel gordijn bij ons op de grond. Dit heeft te maken met ons boog plafond. In het midden is het gordijn hoger dan aan de zijkanten. Vandaar dat er veel gordijn op de grond ligt wanneer we de gordijnen open doen. Ik vind het geen probleem, en zelfs een chique uitstraling geven.

 

Rib gordijn geel

 

 

Verduisterende voering gordijnen

Je kan je vast voorstellen dat er met onze enórme raampartij heel veel licht naar binnen valt. Wij kozen daarom voor 100% verduisterende gordijnen. Je hebt bij FijnKindergordijn keuze uit voeringstof die 100% of 80% verduistering geeft.

 

Rib gordijnen

Het resultaat is echt zo warm! Zelfs wanneer er een klein beetje zon naar binnen schijnt geeft het de gele rib gordijnen zo'n fijne, bijna gouden gloed! En zonder zon, is het ook al een hele gezellige sfeer. We hoefden er geen moment aan te wennen.

 

Dank voor deze samenwerking FijnKindergordijn!

 

 

Gordijnen