Bedstee schuine wand

Via Instagram vond ik deze knusse bedstee, onder een schuine wand, van Pepijn. Ik benaderde Evelien (Zie Instagram @farmhouse_interieur) voor deze binnenkijker en ze was direct enthousiast en stuurde deze sfeervolle foto's en een DIY beschrijving (er volgt nog een DIY uitleg via ons blog). Evelien vertelt: Wij hebben voor het ontwerp van dit kinderbed eerst op Pinterest plaatjes gezocht en die gecombineerd tot 1 bed. Wij hebben ook de "bedstee werkbeschrijving" van Kinderkamerstylist gebruikt (zie blog "bedstee bouwen") voor het ontwerp van deze bedstee onder de schuine wand.

Evelien vervolgt; We hebben bewust gekozen voor deze opstelling. We wilden geen ruimte verliezen in deze kamer door de schuine wand en hebben daarom gekozen om het bed op deze manier tegen de schuine wand te plaatsen. In het bed, onder de schuine wand hebben we 2 luiken gemaakt waarin je speelgoed en andere spullen kan opbergen in kratten.

Onder het bed zit een lade. Wij hebben bewust gekozen daar geen logeermatras in te leggen. Wanneer er een logee komt pompen wij een luchtbed op. De lade heeft nu als doel extra opbergmogelijkheid en ligt nu o.a. vol met het beddengoed. Aan de voetenkant, in de bedstee, hebben wij plankjes gemaakt zodat er iets opgezet kan worden. Aan de achterkant van het bed hebben wij een bureautje gecreëerd. Er staan nu 2 lage stoeltjes onder maar in de toekomst kan er tegenover de planken en onder de krab/kreeft aan de muur een groot/smal bureau komen en kan hij op de planken al zijn (school)boeken kwijt of een verzameling van het 1 of ander. Wij hebben toen het bed helemaal klaar was alles geschuurd en hoeken afgerond dmv schuren. Daarna in 2 lagen vernis en klaaaar!!

Extra product info:

Op de vloer ligt laminaat (gebleekt eiken 6 mm van Praxis). Krab/kreeft aan de muur via de Kwantum. De maanslinger aan het kapstokje komt bij de Action vandaan en het boekenrekje en de speelmat via de Ikea. Schelpenkussen Hema & Walvis kussen Kwantum. Voor extra sfeer een oude visnet die we vonden in de Kringloop.

Aan de muur, het Mono behang "aan de waterkant" van Pimpelmees. De lampen zijn van Kidsdepot, via Lief & Klein. Vloerkleed is van Little Dutch "horizon blue" via Mevrouw Aardbei. Beddengoed & plaid en kussen op bed via H&M home. Lichtslinger is gekocht bij Jysk.


Jongenskamer        Kinderbed