Stoere meidenkamer
6-3-2018

Gastblog door roos - Lotte wordt bijna zes jaar, en naast het feit dat ze elke ochtend 10 cm gegroeid is, de kleding discussies een standaard ochtendritueel zijn geworden en de losse tanden om mijn oren vliegen vind ik het heerlijk om te zien hoe ze groter en wijzer wordt. Tegenwoordig vindt ze het ook steeds fijner zich terug te trekken op haar kamertje, om hier te spelen en te tekenen. Het is dan ook de hoogste tijd om haar nachtkastje om te gaan ruilen voor een stoer bureautje. En als we dan toch bezig zijn….heb ik wel weer zin in een mini-metamorfose! Van lieve meisjeskamer naar stoere meidenkamer!

Van lieve meidenkamer naar stoere meidenkamer

Lotte’s kamertje voor de mini-metamorfose (bekijk hele  kamertje hier). Een klein naaitafeltje wordt als nachtkastje gebruikt.

 

Stoere meidenkamer

Al wat langer wil ik Lotte haar kamertje wat stoerder maken. Mooi zoals die is, vind ik het kamertje toch wat te zoet voor mijn smaak. Op IG volg ik al een langere tijd Missmarianneds. Geïnspireerd geraakt door haar gebruik van donkere achterwanden i.c.m met vrolijk gekleurde vintage items heb ik ervoor gekozen Lotte haar plankenwand in de kleur Industrial Grey van Flexa te verven.

Stoere meidenkamer

En wat ben ik blij met het resultaat! De donkere achterwand geeft haar kamertje een warme en stoere uitstraling maar het blijft toch een vrolijke meisjeskamer. Lotte haar spulletjes komen nu zelfs nog mooier uit!

 

Stoere meidenkamer meubels

Omdat ik veel toffe spullen tegenkom op mijn vintage zoektochten heb ik in de loop der tijd veel mooie items verzameld. Zo ook dit stoere kinderburo. Lang geleden gekocht voor “ als de kids groot genoeg zijn’. Die tijd is dus sneller aangebroken dan ik had verwacht! Het bureautje past qua grote precies naast haar bed en de industriële bureaustoel vond ik onlangs bij de kringloop. Wat een beauty’s zijn het en wat combineren ze mooi tegen de grijze plankenwand!

Stoere meidenkamer idee

Stoere meidenkamer meubels (industriele stoel en industrieel buro)

 

Stoere meidenkamer stylen

De stoere meidenkamer afstylen, de "kinderkamerstylist poster" ophangen

 

Stoere meidenkamer accessoires

Stoere meidenaccessoires

 

Info gebruikte producten: Vlaggenlijn van Numero74, Hartjesslinger van return to sender via mezusenmezo. Kaarten: Liefskarlijn, Stokwolf, PetiteLouise ( helaas gestopt) en de Poster Kinderkamerstylist (limited edition). Zwaan handgemaakt door @susanmeijerink Sticker kardinaalvogel van Kek amsterdam. Kaptafeltje Hema. Rest privebezit of zelfgemaakt.

+ + + 

DIY beschrijvingen die je ziet in dit blog:

- Planken wand kinderkamer maken

- Houten hoepel aan de muur

- DIY bloemen wandhanger

Lees hier graag ons ouder blog "stoere meisjeskamer"