C8-20-40

De C8.20.40 kleur kozen we voor de originele houten vloer in mijn jongste dochter haar kamer. Ik twijfelde tussen 1 tint lichter en de C8.20.40. Mijn jongste dochter zei resoluut; "we gaan voor de donkere kleur, misschien zelfs nog een tint donkerder?" Een tint donkerder vond ik echt té bruin. Ik was op zoek naar een stoere donkere kleur met een rozig waasje. De kleur C8.20.40 bevindt zich in de waaier tussen de roze kleuren. Ik denk dat ik hem het beste bruin met een vleugje oud roze kan noemen? Ik moet ook denken aan een Oud Hollandse kleur. Ingetogen, diep en warm.

Mocht je zelf op zoek zijn naar een bruin roze kleur (of hele andere kleur), leen dan vooral de Sikkens waaier. Elke kleur doet anders aan in je eigen huis. Dit hangt af van de ruimte waar je de kleur zelf wilt gebruiken. De originele houten vloer zit in een kamer op het Zuiden. Mede hierom koos ik voor een donkere kleur. Daarbij hebben we ook een wit plafond en het toffe lichte tegeltjes behang van Studio Ditte. De kamer kon dus nog wel een boost gebruiken.

 

Tip vloerverf: Ik liet de kleur C8.20.40 mengen in Flexa "Mooi Makkelijk Vloeren en Trappen". Deze kleur kon ik niet in elke Doe-het-zelf-zaak in deze verf krijgen. Heel toevallig kwam ik bij een Praxis die blijkbaar net een update van hun verfmengmachine hadden gehad. Informeer dus even van te voren.

Tip vloerverf: Ik liet de kleur mengen toen deze vloerverf in de aanbieding was. Scheelt nogal wat euro's :-)

 

C8.20.40 Sikkens

De originele vloer schilderde ik in kleur C8.20.40 (Flexa Mooi Makkelijk Vloeren & Trappen)

 

Flexa C8.20.40

Een hele blije dochter!

 

Vloer schilderen in kleur

De rechter 2 planken hebben op de foto al een tweede laag, zie je het verschil? 

Wij hebben de originele houten vloer in totaal 2 lagen vloerverf gegeven. De plint schilder ik later nog strak.

 

Vloer C8.20.40

Behang Studio Ditte

+ + +

Op zoek naar een soortgelijke, iets lichtere kleur? Misschien vind jij C8.25.45 ook heel tof!