Vloerkleed naturel
18-5-2021

Gastblog door Elina - Een tijdje terug had ik het met Jolien over een nieuwe blog. Wat zou een leuk onderwerp zijn om over te schrijven? Jolien bedacht het onderwerp: naturel vloerkleed voor in de kinderkamer. Super leuk, ik begon direct met het verzamelen van inspiratie op Instagram! Je ziet ze volop voorbij komen in de leukste kinderkamers. Een naturel vloerkleed past namelijk altijd, of het nu gaat om een kleurrijk kamertje of een heel rustig kamertje. Nu lijkt het mij leuk, om in dit blog te laten zien hoe je een naturel vloerkleed kunt stylen in een rustige kinderkamer. En natuurlijk geen Kinderkamerstylist blog zonder toffe shoptips!

 

Vloerkleed naturel

Foto Elina Styling @elinastyling

 

Vloerkleed naturel in de kinderkamer

Een vloerkleed is een echte musthave voor je kinderkamer. Met een vloerkleed voeg je heel makkelijk textiel toe aan je kinderkamer, wat een kamertje net dat extra zachte sfeertje geeft. Kinderen spelen ten slotte overal en vooral ook lekker op de vloer! Dan is een vloerkleed heel fijn om op te gaan zitten en lekker zacht aan de voetjes. Bij een naturel vloerkleed denk je misschien in eerste instantie aan een sisal of jute vloerkleed. Dit zijn heel natuurlijke vloerkleden, gemaakt van bladvezels en stengels van de sisal agave en juteplant. Omdat dit heel sterk materiaal is, kunnen deze vloerkleden tegen een stootje.. Wel zo handig in de kinderkamer. Het merk KidsDepot heeft een aantal prachtige naturel vloerkleden in de collectie. En ken je dit ronde naturel vloerkleed van Ferm Living? Zie foto hieronder. Een speels én stoer vloerkleed die ook heel leuk past in een kamer voor oudere jongens en meisjes. Let er wel op dat je een fijn zacht kleed uitkiest. Sommige sisal of jute vloerkleden kunnen ook wat ruw aanvoelen (of zorgen zelfs voor een extra rondje stofzuigen ;) )

 

Kleed naturel

Foto @Studiobrenstijl

 

Vloerkleed naturel

Foto @Huisjepieper / Kleed Ferm Living | Foto rechts @MissJettle / Kleed round Anna Tapis Petit via Klein & Stoer

 

Maar wat denk je van een neutraal vloerkleed? Met een neutraal vloerkleed, bedoel ik een kleed die niet heel uitgesproken is qua kleur of patroon. Het zijn kleden die in veel soorten kamertjes gestyled kunnen worden en zich makkelijk aanpassen aan de kleuren of styling van een kamertje. Vooral in een rustig gestyled kamertje komen ze heel mooi tot hun recht. Op Instagram spotte ik een aantal prachtig rustige kamertjes met daarin een naturel of neutraal vloerkleed. Denk ook verder dan een standaard vloerkleed. Ook een neppe dierenhuid of een kleine badmat kunnen heel mooi staan in een kinderkamer. Extra leuk: een neutraal of een naturel vloerkleed kun je zowel in een jongenskamer als in een meisjeskamer stylen.

 

Naturel vloerkleed

Foto @Miriamhoekstra (neutraal kleed ooit gekocht op een vakantie, merkloos)

 

Vloerkleed naturel

Verkoop informatie Vloerkleed Naturel 1. Vloerkleed Littledreamers (Credits: Foto door Muk van Lil, styling Marlies Does) 2. Vloerkleed Littledreamers 3. Vloerkleed peer Petite Amélie 4. Vloerkleed Jute 5. Vloerkleed wolk 6. Vloerkleed Berber Lorena Canals 7. Vloerkleed maan 8. Vloerkleed tapis petit 9. Vloerkleed wereld

 

Einde gastblog

 

Misschien vind jij ook leuk om te lezen Binnenkijker "Babykamer naturel" (2021)

Jongenskamer        Vloerkleed