Babykamer naturel

Binnenkijken in de babykamer naturel van Silke. Rianne van webshop Huis & Grietje vertelt; Een kamer van nog geen 4m2 maken tot een babykamer was even passen en meten. De kamer is een deel van de slaapkamer waar eerst onze oudste dochter Vere sliep. De binnenkijker "babykamer hout" daarvan is ook nog te zien op Kinderkamerstylist. Deze slaapkamer hebben we door middel van een tussenwand en schuifdeur gesplitst in een werkkamer en de babykamer van Silke. Het sloophoutbehang van Piet Hein Eek blijft zo mooi die hebben we er op laten zitten en de kleur op de andere muren hebben we ook zo gelaten. Dit is de kleur Stone uit de collectie van Flexa Pure.

 

Babykamer naturel inrichten

Natuurlijke materialen, tijdloze ontwerpen, die met aandacht en gevoel voor ambacht zijn gemaakt hebben onze voorkeur. We maken zelf graag producten. Ik kon geen mooie passende hanglamp vinden. Ik zocht iets van vilt of karton en hij moest naar een ander punt toe kunnen. De houten fitting hadden we nog liggen en met restanten van lappen wolvilt hebben we deze hanglamp gemaakt.

Het ledikant van hout ontwierpen we 6 jaar geleden voor de kamer van Vere. We hadden een vintage ledikantje gekocht alleen deze voldeed helaas niet aan de veiligheidseisen. Op basis van dit model hebben we dit ledikant van Fins vuren ontworpen en deze is nog steeds te koop in onze webshop "huisengrietje.nl" Het hoeslaken is van de Hema, het lakentje is van H&M home (een plaid aangepast naar ledikantlakentje) . Het lakentje wat over het ledikantje hangt en het kussentje in het ledikant is van Nobodinoz. De gehaakte kledinghanger is van Anne Claire Petit en het vestje is gebreid door oma. Voor kinderkamers waren er weinig mooie posters te vinden daarom ben ik zo blij met deze posters en kaarten van Ted and Tone die we ook in onze collectie hebben opgenomen. Ze zijn gedrukt op papier gemaakt van landbouwafval en die bijzondere kartonsoorten zijn ook zo mooi om mee te stylen. Achter poster Bear gebruikte ik een stuk dik handgeschept karton geverfd in een mooie bruinroze kleur. In zo’n kleine kamer vind ik het mooier om accentkleuren terug te laten komen in de accessoires. Als je dan een pot verf over hebt met zo’n mooie kleur voeg je zo gelijk wat unieks toe.

De houten vogelmuziekdoos is ook van Ted and Tone. Het krukje naast het ledikant komt ook uit onze webshop. De pop is van Paola Reina en de poppenaccessoires zijn van Bezisa. De vloer is gemaakt van wit geverfde vuren planken. De commode maakten we op maat voor de kamer van Silke en is nu ook opgenomen in onze meubelcollectie. De aankleedkussenhoes en hydrofieldoek zijn van Konges Slojd. Achter de commode staat een XL letterbak deze is ook te vinden in onze meubelcollectie. Deze is geverfd in de kleur Stone van Flexa Pure. In de letterbak staan knuffeltjes van Maileg & Fabelab. De houten bijtring is van Bezisa, het ronde bordje van Sostrene Grene en de poster van Ted and Tone. Het houten diertje is van Holtziger. Naast de commode hangt een vogelhaak van Ted and Tone met daaraan mooie handgemaakte schoentjes van Birds of Nature. Zo leuk om te zien hoe alles uiteindelijk samenvalt: Natuurlijke materialen: Hout en wol, natuurlijke kleuren, vogeltjes, konijntjes: een natuurlijke kinderkamer

- Misschien vind jij ook leuk om te lezen "Vloerkleed Naturel" (gastblog Elina 2021)