Vloer kinderkamer
21-5-2015

Bij het inrichten van de kinderkamer is de vloer een belangrijk onderdeel. De basis van de babykamer of kinderkamer is de vloer. De kinderkamer vloer bepaalt voor een groot deel al de sfeer van de kinderkamer.

 

Hoe kies je een kinderkamer vloer?

Bij het kiezen van een vloer hou je rekening met diverse factoren. Wat is voor jou het meest belangrijk? Het budget, de uitstraling, geluid, uitstraling etc etc. Ben je dol op de uitstraling, sfeer en misschien wel het kraken van een houten vloer? Afhankelijk van je budget kies je voor een massieve houten vloer of een duoplank. De goedkoopste houten vloer is grenen (foto hieronder links) of vurenhout. Deze kan je behandelen met een vloerlak (effen effect) of beits (houtnerf blijft zichtbaar). Op de foto rechtsonder (Styling Els Vlakbij de Molen) zie je een bijzondere laminaatvloer van VTwonen (loft kleur:krijtwit). 

 

kinderkamer-vloer

Wel de uitstraling van een houten vloer hebben maar geen zin in het onderhoud ervan? Kies voor een gemakkelijke Quick Step laminaat vloer (foto hier linksonder). Betaalbaar en leverbaar en oneindig veel dessins en super krasvast.

vloer kinderkamer

Hou je van een strakkere vloer dan is een gietvloer (foto rechtsonder) of een marmoleum vloer (foto VTWonen hier rechtsboven) voor de kinderkamer wellicht een optie. De gietvloer is een duurdere vloer (ook goed geschikt voor vloerverwaming). De gietvloer is gemakkelijk schoon te maken. Nadeel is eventueel krassen op de vloer. De "marmoleum vloer kinderkamer" heeft een strakke betonlook uitstraling. Voordelen van de vloer zijn gemakkelijk schoon te houden, geluidsdempend en leverbaar in wel 160 tinten! Lees hier meer over Marmoleum vloeren.

vloer-kinderkamer

Een superbudget vloer voor de kinderkamer is het laminaat van de Ikea. Hierboven (foto links) vind je de witte variant. Prima vloer en fijne rustige basis zodat je nog alle kanten op kunt met de styling van de kinderkamer.

TIP | Bekijk nog veel meer vloeren op onze Pinterest pagina "kindervloer" Bekijk daar ook groter formaat foto's van de afbeeldingen hierboven.

Misschien vind je dit blog ook leuk om te lezen "kinderkamer vloer"

Een aantal foto's hierboven zijn gemaakt door bezoekers van Kinderkamerstylist.nl Hartelijk dank daarvoor Janneke, Janneke, Karine en Flory!

Vloer