Kinderkamer vloer
23-6-2015

Het was even stil hier op ons blog. Online moest ik even een stapje terug doen omdat we zijn verhuisd!! Van een hele fijne bovenwoning naar een ruime woning met stadstuintje! Van onze dochters hoefde het niet zo nodig. Zij willen graag in ons oude huis blijven. Mam, de schommel en de ringen gaan toch wel mee? Zekers meis, antwoord ik. Alles gaat mee. Als ik onze oudste vraag wat ze het mooiste uit haar kamertje vindt zegt ze stellig "mijn gordijnen". Okee, bijna alles gaat mee, alleen de gordijnen niet ..... vertrouw er maar op dat alles goed komt. Ik beloof de meiden fijne kinderkamers voor ze te maken. Daar ga ik dus heel hard mijn best voor doen!

Inmiddels blog ik vanuit ons nieuwe huis. Ruimte voor ruimte gaan we de kamers opknappen en er een heel fijn huis van maken. Ik ga jullie mee laten kijken. We zijn begonnen met onze jongste haar kamer. Deze ruime kamer ligt op het zuiden, veel zon dus! Het idee is om een bedstee te bouwen in de nis waar oorspronkelijk ook een bedstee zat. Ons huis is van het jaar 1910. We starten met de houten vloer:

kinderkamer-vloer

Deze vloer van vurenhout hebben we geschuurd met een vlakschuurmachine. Een prachtige lichte vloer komt tevoorschijn. Met een bandschuurmachine werken we de hoekjes af. Nu ga ik de kinderkamer-vloer behandelen met witte beits (op waterbasis) en hem aflakken. Dit omdat ik de vloer graag licht wil houden. Ik ben bang als ik niks doe dat de vloer dan te snel vergeeld door de zon. Vandaar mijn keuze voor de witte beits. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik de witte beits iets te wit vind uitgevallen. Hopelijk kan ik met licht schuren er een kleine laagje wit van afhalen. Daarna ga ik de vloer met een matte lak (ook op waterbasis) aflakken.

kinderkamer vloeren beitsen

De gaskachel hebben we inmiddels verwijderd. We gaan de schouw netjes aftimmeren en deze week starten met het bouwen van de bedstee, waarschijnlijk met logeerbed daaronder.

Meer inspiratie zien/lezen over kinderkamer-vloeren? Check ook ons blog "vloeren kinderkamer"

Of bekijk op Pinterest ons "vloeren board"

 

Parket vloer verven, zie graag dit blog.