Tienerkamer trends van 2024
9-10-2023

Wie mij volgt op Instagram weet dat ik al een tijd in mijn dochter haar tienerkamer aan het klussen ben. De tienervrienden om haar heen zijn nu ook geïnspireerd om hun tienerkamer te veranderen. Waar begin je? En wat vinden tieners anno 2023/2024 belangrijk? Daarom dit blog, met tips en feitjes. Want wij, als ouders, mogen de meubels aanschaffen en de klus klaren ;-) 

Tienerkamerstyling voor 2024

Tienerkamers zijn een spannende uitdaging, want tieners hebben vaak hun eigen unieke stijl en smaak ontwikkeld. Maar geen zorgen, ik heb een aantal van de trends van 2024 verzameld om je te inspireren (en je voor te bereiden) bij het creëren van de fijne tienerkamer voor je opgroeiende kind.

Ikea

(Bijna) ieder kind zal een aantal meubels van de Ikea willen. Ik heb uitgezocht waarom dat zo is. Naast dat onze tienerkinderen zelf op zoek gaan naar slaapkamer trends op TikTok en daar vaak Ikea meubels tegenkomen kiezen ze hiervoor omdat je bij de Ikea eigentijdse en minimalistisch ontworpen meubels vindt die vaak in lijn zijn met de smaak van jongere generaties. De strakke lijnen en eenvoudige esthetiek van Ikea-meubels passen goed bij moderne interieurvoorkeuren. Veel Ikea-meubels zijn ontworpen met functionaliteit in gedachten. Dit kan handig zijn voor tieners die hun kamers gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals studeren, ontspannen en slapen. Meubels met slimme opbergoplossingen kunnen erg praktisch zijn, en zijn ook helemaal van nu. De tienermeiden van nu maak je dolgelukkig met handige organize bakjes in hun lades. Nog een reden voor de keuze van de Ikea; De Ikea vernieuwt regelmatig hun collecties om bij te blijven met de laatste interieurtrends. Tieners die op zoek zijn naar trendy meubels kunnen vaak bij Ikea vinden wat ze zoeken. 

Tienerkamer trends

Ikea Makeup tafel

 

Natuurlijke materialen

In 2024 draait alles om de verbinding met de natuur. Kies voor meubels en decoraties gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe. Een houten bedframe, een rotan stoel en bamboe opbergmanden voegen een warme en rustieke uitstraling toe aan de kamer van je tiener. Voeg wat groene planten toe om de natuurlijke sfeer compleet te maken.

Duurzaamheid

Milieubewustzijn is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Ga voor duurzame en eco-vriendelijke decoraties en meubels in de tienerkamer. Denk aan gerecyclede materialen, LED-verlichting en meubelstukken van hoge kwaliteit die jarenlang meegaan. Zo creëer je niet alleen een trendy kamer, maar draag je ook bij aan een groenere toekomst. Check Marktplaats of dat ene toffe bankje wat ze graag willen misschien in de buurt tweedehands te koop staat? Of kijk in huis wat je nog hebt staan. Wij hebben een tienerbureau gemaakt van een ladekast van de Ikea en het blad zelfgemaakt van hout wat wij nog in huis hadden staan. Ik heb het hout blank geschuurd en opnieuw afgelakt. Die ladekast hadden we ook nog staan, de lades rolden niet goed meer. Wist je dat je gratis van de Ikea nieuwe reserve onderdelen kan ontvangen? Goed voor het milieu en de portemonnee! Wij ontvingen dit onderdeel gratis thuis. De lade rolt weer als nieuw.

Duurzame tienerkamer

Links, aan de slag met de reserve onderdelen van de Ikea die we gratis toegestuurd kregen / Rechts zie je het resultaat. De lades lopen weer soepel. Blad op het bureau is een hergebruikt blad van het bureau van haar zus die we op maat gezaagd hebben en geschuurd en afgelakt.

 

Statement muren / personalisatie

Een trend die blijft groeien, is de statement muur. Laat je tiener zijn of haar persoonlijkheid uitdrukken door een muur te schilderen in een mooie kleur of met een opvallend behang. Personalisatie is de sleutel tot een tienerkamer die echt voelt als thuis. Laat je tiener foto's, posters en kunstwerken kiezen die hun persoonlijkheid weerspiegelen. Je tienerkind wil graag foto's online bestellen voor aan hun gepersonaliseerde muur, let maar op. Laat ze meebeslissen over de kleuren en indeling van de kamer, zodat ze zich er echt eigenaar van voelen. Wij gaan hier nog mee aan de slag! Boven het bureau komen de foto's.

Technologie in balans

Tieners zijn vaak dol op technologie, dus zorg ervoor dat de kamer voorzien is van de nieuwste snufjes. Denk aan slimme verlichting, draadloze opladers en een comfortabele gamestoel voor de gameliefhebbers. Maar vergeet niet om een balans te vinden tussen technologie en rust. Creëer een gezellige leeshoek met zachte kussens, of een klein bankje (ook hun wens) waar je tiener kan ontsnappen aan de digitale wereld.

Met deze trends voor 2024 kun je de perfecte tienerkamer creëren die niet alleen trendy en stijlvol is, maar ook past bij de persoonlijkheid van je opgroeiende kind. Vergeet niet om samen met je tiener te brainstormen en te plannen, zodat de kamer echt een plek wordt waar ze graag tijd doorbrengen.

Trends tienerkamer

Verkoopinformatie: Gordijnen Ties 02 (verduisterend) via Fijngordijn / Kleur groen op de muur Flexa H2.08.80 / Kleur Lila op de houten stoel van Marktplaats WO.15.65 / Poster en lijsten via Posterstore, zie dit blog "poster tienerkamer" / Make up tafel Ikea, lampjes erop ook via de Ikea.

Tienerkamer